Bildirim
macbook air batarya 1 haftada %95.9'a düştü
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Sürekli şarjda kullanım iyi bir şey değil hocam.
Bir iki kez de pili kullanmayı deneyin. Hatta tamamen bi bitirin. Yoksa pil orada süs olarak kalacak ve kendi kendini böyle tüketecek işte.
Pili kullanmaya başladığınızda yüzdesel gösterim düzelir muhtemelen. -
Bu coconutbatery programı güvenilir mi hocam ? -
Dogrulugu kac hocam? Surekli sarjda kaldigi ve tam dolu oldugu zaman akim gitmiyor gibisinden mi ne biseyler diyorlar ve omrunu tuketmedigini soyluyolar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tcancan
Dogrulugu kac hocam? Surekli sarjda kaldigi ve tam dolu oldugu zaman akim gitmiyor gibisinden mi ne biseyler diyorlar ve omrunu tuketmedigini soyluyolar.
Hocam işlemeyen demir pas tutar hesabı.
Siz pili hiç kullanmazsanız içindeki kimyasallar kendini tüketir.
Bu Apple' ın da açıkladığı bi şey, websitesinden araştırabilirsiniz.
Siz şarjda kullanırken bilgisayar pile hiç dokunmuyor, ne zaman şarjdan çekerseniz o zaman pile geçiyor ve arada sırada pille kullanmak iyi bir şey.
Ben sık sık zaten bilgisayarı okula götürüyorum o zaman zaten pille kullanıyorum ama böyle bi şansım olmasa bile evde günlük işlerde veya ders işlerinde pille kullanıyorum.
Dikkat edilmesi gereken nokta: bilgisayarı yorucu işlerde pile fazla yüklenmemek. Örneğin oyun oynamak gibi. Normal kullanımda arada bi pili kullanmakta fayda var, web gezintileri veya office programları vs..
-
Haftada 1kere pilde kullansak yeter mi?
dostlar merhaba değerler yanlışmış şimdi diğer 2 uygulamadan baktım %100 gösteriyor
quote:
Orijinalden alıntı: sesenyoung
dostlar merhaba değerler yanlışmış şimdi diğer 2 uygulamadan baktım %100 gösteriyor
Bence Battery Health 2 adlı programı kullanın hocam. Kesin bilgileri en iyi bu veriyor bende, sistem açıldığında otomatik de açılıyor.
Pilin her türlü durumu anlık olarak görünüyor, saatte harcadığı miliamper miktarı da buna dahil.
Eğer google'dan bulamazsanız PM atın, indirebileceğiniz sitenin adresini paylaşırım sizinle -
quote:
Orijinalden alıntı: tcancan
Haftada 1kere pilde kullansak yeter mi?
Aslında bunu bu şekilde genelleyemem.
Nasıl kullandığınıza bağlı.
Mesela bilmeniz gereken şu: en azından ayda 2-3 kez pil tamamen bitsin ve siz tamamen doldurun. Bu 1 döngü demek oluyor ve pil bu şekilde sağlıklı kalabilir. Pilin içindeki tüm kimyasallar devreye girmiş olur bu sayede. Eğer pili hiç bitirmezseniz hep %50 ye inip inip şarj ederseniz, %50 nin altındaki pil kimyasalları sağlığını kaybeder bu sefer de. Bu da iyi değil yani.
Dediğim gibi, haftada 1-2 kez kullanın, yani pilde mutlaka kullanın. Ama dikkat, ağır yükleri pile bindirmeyin. İşlemciyi yoran uygulamalar (video düzenleme, oyun vb.) pilde iken olmaz. Onlara şarj cihazını kullanın. Ama normal youtube'da takılmadır web işlemleridir falan tam pille kullanmalık işler.
Ayda 2-3-4 kez de tamamen bitirip doldurursanız, gayet iyi gider pil..
Benim şu an cihazımla 7. ayım sanırım. Pil sağlığım %95, 90 döngü olmuş henüz. Hor kullanmıyorum ama pili kullanmamazlık da yapmıyorum hiç.
-
Batarya %100 doluyken ve elektriğe takılıyken de batarya kullanılır. Eğer batarya kullanılmasaydı elektrik gittiğinde veya prizden çektiğinizde batarya devreye girene kadar laptop kapanırdı. Böyle bir durumu önlemek için batarya sürekli devrede olmak zorunda. Bu yüzden sürekli şarjda duran bataryalar da zamanla yıpranır.
quote:
Orijinalden alıntı: coolman7
Batarya %100 doluyken ve elektriğe takılıyken de batarya kullanılır. Eğer batarya kullanılmasaydı elektrik gittiğinde veya prizden çektiğinizde batarya devreye girene kadar laptop kapanırdı. Böyle bir durumu önlemek için batarya sürekli devrede olmak zorunda. Bu yüzden sürekli şarjda duran bataryalar da zamanla yıpranır.
Pilin devrede olma kısmına katolıyorum ama hocam sanırım mac'te durum böyle değil.
Pil simgesinde "Güç kaynağı : Güç adaptörü" yazıyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X