Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: osmanasm

hobar ben tiger wersiyonunu yüklesem sonradan leopardı tiger kullanırken yükleyebilirmiyim dmg uzantılsını bulsam.

geçmiş sayfalarda yazmışsındır mutlaka ama hangi dağıtımı kullandığını sorabilirmiyim. (iatkos, ideneb, ipc..)
    sistem bileşenlerini de yaz.

ben ideneb v1.4 ü kurmaya çalışıyordum.yükleme sorunsuz oluyor ama apple logosunda takılıordu bi kaç denemede farklı driver seçtim yükleme bitip restart attıktan sonra apple logosunn altında loading çubuğu dönüyordu paso ölece kalıodu.
    sonra iatkos v7 yi indirdim.cdyi takıp yükle dediğim zaman restart atıyordu pc bende f8 le açıp cpus=1 le başlattım apple logosunda kaldı dewam etmedi.
    İŞİN garibi çalışan ideneb cd side apple logosunda kalıo yükleme ekranına geçmior artık.cd yi bozdum zannetim arkadaşın pc de açıldı bi çözüm bulursan çok mutlu olcam. şimdi ideneb v1.5 i indirp deniyim diorum.

Anakart:
    CPU Türü DualCore , 2833 MHz (12.5 x 227)
    Anakart Çipseti Intel Bearlake G31
    Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    BIOS Türü AMI

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 9400 GT (512 MB)
    Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC888/S/T @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

ağ:
    Ağ Bağdaştırıcısı Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC

İşlemci Özellikleri:
    Üretici Intel
    Sürüm Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz

bide anakart MSI belki küçük bi noktadır die yazayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanasm -- 29 Ağustos 2009; 21:39:55 >

• dostum sistem uyumlu. belki bios ayarlarındandır. native ide değilde ahci olarak kurulum yap. olmazsa ideneb v1.5 dene. sonra tekrar gözden geçiririz
  • quote:

dostum sistem uyumlu. belki bios ayarlarındandır. native ide değilde ahci olarak kurulum yap. olmazsa ideneb v1.5 dene. sonra tekrar gözden geçiririz

aga masaüstü pc kullanıyorum ahci mod bulamadım ben biosta raid mode war we ide den başka bi şeçenek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanasm -- 30 Ağustos 2009; 16:36:18 >
  • selamlar arkadaslar ipc 10.5.6 ppf6 yi indirip yukledim yukleme sirasinda bi kac bisi sectim ve hersey tamam cok kolay oldu sizede simdi mac den yaziyorum her turlu bilgi icin tesekkurler ... yanniz basta yaptigim bi uygulama var sizde ona dikkat edin yukarda disk bilgilerimi vermistim siralamaya gore sorunsuz diski bicimlendirmem gerekiyor ama mac kurulumunu acdigim zaman disklerin siramlamasinda degisiklik oldugunu gordum locigal ve primary diskler yan yana geldiginden diski formatlamiyordu bende acronis disk directory ile logical olandiski primary yaptim diskin icindeki bilgiler silinmiyo bundan sona bicimlendirme islemleri sorunsuz oldu

yanniz bende ati hd4830 var bunun surucuyu nasil yukliycem nerden bulucam bilmiyorum yardimci olacak var mi acaba ben henuz update yapmadim dosya boyutlari cok buyuk
  • dvd gönderebilecek yok mu? burda osx86 merakından çatlıycam şimdi......
  • Merhaba herkese,

Şu an mevcut bilgisayarımda Windows 7 kullanıyorum ve memnunum ama burada yazılanları okuyunca ve yılladır da PC de MacOS olsa süper olurdu diyerek düşündüğümden sizlere kurulum yapmadan önce bir danışayım dedim. Malum her sistemde çalışmıyor anladığım kadarı ile.

Bendeki bilgisayar : Q9550 cpu, Asus P5 Pro ( P45 chipset, ICH10 ) , Zotac 8800GT ve 8GB ram. Disk konusunda herhangi bir sıkıntım yok. 250 GB lık diskin bir tanesini MacOs için ayırmayı düşünüyorum.

Bu sistem için, MacOs sorun çıkarırmı ? Çıkarmaz ise hangi sürümünü nereden bulup kurmalıyım ve kurarken nelere dikkat edeceğime yada neler yapıcağıma dair bir dökümanı bulabilirmiyim ?

Herkese şimdiden teşekkürler.
  • -f -v ile yeniden baslatmak ne demek biri aciklayabilir mi acaba suruculeri yukledim -f -v ile yeniden baslat deniyor ne demek bu anlamadim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertaras

Merhaba herkese,

Şu an mevcut bilgisayarımda Windows 7 kullanıyorum ve memnunum ama burada yazılanları okuyunca ve yılladır da PC de MacOS olsa süper olurdu diyerek düşündüğümden sizlere kurulum yapmadan önce bir danışayım dedim. Malum her sistemde çalışmıyor anladığım kadarı ile.

Bendeki bilgisayar : Q9550 cpu, Asus P5 Pro ( P45 chipset, ICH10 ) , Zotac 8800GT ve 8GB ram. Disk konusunda herhangi bir sıkıntım yok. 250 GB lık diskin bir tanesini MacOs için ayırmayı düşünüyorum.

Bu sistem için, MacOs sorun çıkarırmı ? Çıkarmaz ise hangi sürümünü nereden bulup kurmalıyım ve kurarken nelere dikkat edeceğime yada neler yapıcağıma dair bir dökümanı bulabilirmiyim ?

Herkese şimdiden teşekkürler.

sistem son derece uyumlu ama anakart için modifiyeli bios gerektiği söyleniyor.www.insanelymac.com forumunda araştır. orada mutlaka vardır senin anakarta kuran, kuramayan, tecrübelerini paylaşan vs

• Teşekkür,

kurması biraz meşakatli olacak :) Sıfır MacOs tecrübesi ile =X
  • -f -v olayini cozdum uphuck da 4830 nasil kurulur anlatmis bende bunu uyguladim once verdikleri driveri yukledim sona verilen 2 adet kext dosyasini kext helperle yukledim sonrada rstart ettim baslangicta -f -v yaptim ekrana 1 ton yazi geldi en sonda still waiting root device yazisi geliyo oylece bekledim gitmiyo malesef bende kasanin dugmesine basip sistemi tekrardan baslatiyorum ama surucu yuklenmemis oluyo neyi yanlis yapiyorum acaba ekran karti saphire 4830 512mb anakart gigabyte ep45-ud3r

bende ethernet klavye mause kameranin mikrofonu usb ler duzgun calisiyo bi ses karti birde ekrankarti problemi var ses kartini ilk yuklemede yanlis secmis olabilirim ekran kartini yeni yuklemeye calisiyorum birde xfi exgamer ses karti var sistemde onu gormez heralde system ozelliklerine baktigim zaman ep45-ud3r tipinde bilgisayar diyo ramleri duzgun gosteriyo islemcinin adini bilmesede duzgun gosteriyo ses karti 2 adet varmis gibi gosteriyo ama ses ayarlarinda ses karti yokmus gibi gozukuyo

• Sevgili Hobar,

Eğer kurulum açıklamana şu maddeleri de eklersen sanırım kurulum yapacak arkadaşlara biraz daha yardım etmiş oluruz, ayrıca benim gibi boşuna vakit harcamalarını da önlemiş oluruz.

İlave : Eğer BIOS'tan AHCI modunu aktif hale getirmezseniz Mac OsX kuruluyor, fakat boot edemiyor. "Still waiting for root device" deyip kalıyor. BIOS'unda bu özellik olanlar, aktif hale getirilmeli bence.

Düzeltme : Eğer vista olan bir diske Mac OsX kurduysanız, Chamelon boot loaderdan vistayı seçseniz bile Vista açılmıyor. Ben Vista kurulum DVD si ile recovery ederek çözdüm, fakat şu hatırlatılmalı : Eğer vistada Sistem Geri Yükleme kaydı oluşturmadıysanız, Vista kurulum DVD si ile otomatik kurtarma mümkün olmuyor. O yüzden Vista kurulu arkadaşlara Mac OsX kurulumuna başlamadan önce muhakkak Sistem Geri Yükleme noktası oluşturmalarını tavsiye etmelisin.

İyi günler.

• customize kısmında işaretleyeceğim şeyleri yanlış yapmamdan dolayı sistem açılmıyor..acaba imzamdaki sistemime bakarak bana hangilerini işaretleyeceğimi birisi söyleyebilirim? teşekkürler
  • İki gündür, hem normal bilgisayara hemde sanal makinaya kurmaya çalışıyorum ve ikisinde de başlangıçta faklı hatalar alıyorum. Normal pc windows işletim sistemlerindeki "blue screen of death " gibi bir ekran verip reboot ediyor. Sanal makina elma logolu bir ekrana gelip donuyor. Acaba kullandığım iso dosyasında mı sorun var ? iso dosyası : " iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final "
  • Bu arada Pc ye "Snow leopard" kurabiliyormuyuz onun için neler yapmamız gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİG KİNG -- 1 Eylül 2009; 14:00:33 >
  • Normal Pc ye Mac OSx86 10.6 Snow Leopard kurulmaya başladı. Ancak şu an orjinal DVD ile çok çetrefilli yollardan kuruluyor. Tez zamanda kırılmış dvdleri bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atobaba -- 1 Eylül 2009; 14:06:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atobaba

Tez zamanda kırılmış dvdleri bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: x264

customize kısmında işaretleyeceğim şeyleri yanlış yapmamdan dolayı sistem açılmıyor..acaba imzamdaki sistemime bakarak bana hangilerini işaretleyeceğimi birisi söyleyebilirim? teşekkürler

dostum gigabyte p35 çipsetli pc ye kuramadıysan sana ne söylesem az.

şurdaki seçenekleri ekran kartı dışındakileri aynen seç. ekran kartını da kaldırıp kurulumdan sonra yükle

snow leo konusunda da atobaba haklı. snow leo kurabilmek için önce leo kurmak gerekiyor sonra onun üzerinden snow leo dvdsini çalıştırıp bootloader, smbios, ve driverları ekleyerek kurulum yapıyoruz. yukarda kurulum rehberi linki var. ayrıca şu an sadece orjinal kernel bulunduğundan intel çipsetli anakartkartda core 2 ve core i5-i7 lerde çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 1 Eylül 2009; 18:52:25 >

• quote:

quote:

quote:

hobar ben tiger wersiyonunu yüklesem sonradan leopardı tiger kullanırken yükleyebilirmiyim dmg uzantılsını bulsam.

geçmiş sayfalarda yazmışsındır mutlaka ama hangi dağıtımı kullandığını sorabilirmiyim. (iatkos, ideneb, ipc..)
    sistem bileşenlerini de yaz.

ben ideneb v1.4 ü kurmaya çalışıyordum.yükleme sorunsuz oluyor ama apple logosunda takılıordu bi kaç denemede farklı driver seçtim yükleme bitip restart attıktan sonra apple logosunn altında loading çubuğu dönüyordu paso ölece kalıodu.
    sonra iatkos v7 yi indirdim.cdyi takıp yükle dediğim zaman restart atıyordu pc bende f8 le açıp cpus=1 le başlattım apple logosunda kaldı dewam etmedi.
    İŞİN garibi çalışan ideneb cd side apple logosunda kalıo yükleme ekranına geçmior artık.cd yi bozdum zannetim arkadaşın pc de açıldı bi çözüm bulursan çok mutlu olcam. şimdi ideneb v1.5 i indirp deniyim diorum.

Anakart:
    CPU Türü DualCore , 2833 MHz (12.5 x 227)
    Anakart Çipseti Intel Bearlake G31
    Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    BIOS Türü AMI

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 9400 GT (512 MB)
    Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC888/S/T @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

ağ:
    Ağ Bağdaştırıcısı Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC

İşlemci Özellikleri:
    Üretici Intel
    Sürüm Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz

bide anakart MSI belki küçük bi noktadır die yazayım

aga ipc yi yüklüyorum yükleme ile ilgili problem olursa iletirim we imzaya donanımla ilgili bişeler yazdım eksik gördüğün kısım olursa sölersen eklerim inş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x264

customize kısmında işaretleyeceğim şeyleri yanlış yapmamdan dolayı sistem açılmıyor..acaba imzamdaki sistemime bakarak bana hangilerini işaretleyeceğimi birisi söyleyebilirim? teşekkürler

dostum gigabyte p35 çipsetli pc ye kuramadıysan sana ne söylesem az.

şurdaki seçenekleri ekran kartı dışındakileri aynen seç. ekran kartını da kaldırıp kurulumdan sonra yükle

snow leo konusunda da atobaba haklı. snow leo kurabilmek için önce leo kurmak gerekiyor sonra onun üzerinden snow leo dvdsini çalıştırıp bootloader, smbios, ve driverları ekleyerek kurulum yapıyoruz. yukarda kurulum rehberi linki var. ayrıca şu an sadece orjinal kernel bulunduğundan intel çipsetli anakartkartda core 2 ve core i5-i7 lerde çalışıyor

Bunu söylediğin işi oldu bende AMD vardı Boşu boşuna snow leopard yüklemeye çalışmamış oldum...

• hobar ipc de boot edince iatkos gibi restart atıyor yükleme ekranına geçmiyor...ipc live cdyi indiriyorum en azından canımın sıkıntısını alsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanasm -- 2 Eylül 2009; 21:48:29 >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.