Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu snow leopard'ın Pc sürümünün çıkması çok sürer mi, ne kadar bekleriz bilgisi olan var mı?
  • freepomp hayırlı olsun ben kuramıyorm cd çalışmıo bnm pc den hikmetse bu akşam denedim de bi.başka bi çare arıcam artık.

hobar bu konuda bir bilgin war mı? raptor aşırı yüklemden dolayı dvd zarar görmüş olabilir demişti.biosuda resetledikten sonra denedim olmadı genede
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanasm

freepomp hayırlı olsun ben kuramıyorm cd çalışmıo bnm pc den hikmetse bu akşam denedim de bi.başka bi çare arıcam artık.

hobar bu konuda bir bilgin war mı? raptor aşırı yüklemden dolayı dvd zarar görmüş olabilir demişti.biosuda resetledikten sonra denedim olmadı genede

Evet bende kurayım derken dvd rw i bozuldu :) dvd okumuyor. 80-100 kağıda patladı bi mac os kurmak bize.
  • yalnız bnm dvd rw bozuldumu emin deilm çnkü gece windowsa format attım sorun çıkmadı.ne garip bi iş oldu yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti2004s

Bu snow leopard'ın Pc sürümünün çıkması çok sürer mi, ne kadar bekleriz bilgisi olan var mı?

öyle bişe olacagını zannetmem çok beklersin bunu söyleyebilirim

osx86 ile kurulum yap olsun pc'n bir mac bu kadar basit.

ayrıca;

arkadaşlar kalyway 10.5.6 indirmeyin hatalıymış biosda kalıyor bende iatkos v7 indirmeye başladım pff6 benimki indirip kurulumu yapınca buraya yazarım. laptobum zaten mac ama masaüstümdede olsun istiyorum ayrı ayrı olmuyo bi windowsa program indir bi mace sıkıyo insanı en iyisi tek mac dedim bi heyecana kapılıp kurmaya karar verdim bakalım ne olacak :) bu arada ben kalywayi osx86 yı denedim gerçekten biosda kalıyor.. hiç bir komut işlemiyor bilginize..

• Bende şimdi ekran kartını seçmeden 10.5.2 Kalyway yüklüyorum bakalım görüntü sorunu çözülecekmi ..

Buraya yazarım sonucu
  • Selamlar bende mac osx i denemek icin ideneb 10.5.8 i ve iatkosu indirdim fakat soyle bi sorunum var bu sorun herikisinde de oluyor

1) ilk yuklemeye gecerken dos ekrani gibi birsey geliyor burda enterebas yada -v gibi seyler yaziyor burda secili olan surumde jas 10.4.8 yaziyor ben simdi yanlis isolari mi indirdim yoksa bunlarin yaptiklari macos lar bu surum uzerinden mi uyarlanmis ... enter deyip kuruluma geciyorum

2) kurulum ekraninda dili secip next dedikten sona disk utalitiden diski bicimlendirmek istiyorum fakat bende 640gb sata2 disk var 4 bolumden olusuyor bolum siralamalari soyle 1.bolum logical ntfs 2.bolum primary ntfs 3. bolum primary ntfs 4.bolum primary fat32 - simdi ben fat32 olan son bolumu (106 gb) mac icin ayirmistim ama disk utalitye girince 128gb lik tek bir disk goruyorum bolumleri falan goremiyorum anakart gigabyte p45-ud3r dist ide olarak ayarli

nassi cozecem ben bu sorunu diski tamamen siler diye tirsmaktayim
  • quote:

freepomp hayırlı olsun ben kuramıyorm cd çalışmıo bnm pc den hikmetse bu akşam denedim de bi.başka bi çare arıcam artık.

devamlı reset atma sorununu asmanın yolu var dostum
    boot ekranında f8 bas cpus=1 -v komutuyla ac bıraz bekle ondan sonra kuruluma gececektır olmazsa mach_970 cpus=1 -v bıde bunu
    dene sonucları yazarsın umarım bı an once kurarsın sende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow6

Selamlar bende mac osx i denemek icin ideneb 10.5.8 i ve iatkosu indirdim fakat soyle bi sorunum var bu sorun herikisinde de oluyor

1) ilk yuklemeye gecerken dos ekrani gibi birsey geliyor burda enterebas yada -v gibi seyler yaziyor burda secili olan surumde jas 10.4.8 yaziyor ben simdi yanlis isolari mi indirdim yoksa bunlarin yaptiklari macos lar bu surum uzerinden mi uyarlanmis ... enter deyip kuruluma geciyorum

2) kurulum ekraninda dili secip next dedikten sona disk utalitiden diski bicimlendirmek istiyorum fakat bende 640gb sata2 disk var 4 bolumden olusuyor bolum siralamalari soyle 1.bolum logical ntfs 2.bolum primary ntfs 3. bolum primary ntfs 4.bolum primary fat32 - simdi ben fat32 olan son bolumu (106 gb) mac icin ayirmistim ama disk utalitye girince 128gb lik tek bir disk goruyorum bolumleri falan goremiyorum anakart gigabyte p45-ud3r dist ide olarak ayarli

macos 10.5.8 değil 10.4.8 'i indirmişin,orda ne yazıyorsa onu yükler anlamındadır o belirtilen bilgi.... Ayrıca 10.5.7 sürümünde p45 chipset ve ich10 chipset desteğinde problem var,bir nedenden dolayı çakışma oluyor,benim yeni sistem imzada yazıyor,bende p45 chipsetli anakart aldım şimdi pişmanlık çekiyorum,macos kuramıyorum.... ayrıca 10.5.8 release de hiçbir yerde yok,,bulan varsa allah aşkına şuraya bi link eklesin....

• freepomp cpus=1 -v komutu ile denedim olmadı ama dier dediğini bi denicem olursa hbr ederim
  • f.p dediğin 2 yöntemide denedim ama olmadı.çıkan yazılar şu en sonda yazıp kalan:

waiting for boot volume with UUID70A2......
    waiting on<dict ID="0"><key>IOProviderClass</key>......

die uzun bişiler yazıo ondan snra tık yok.
  • usta tam olarak dvd koyup boot ekranında f8 e basıp komutlarımı gırıyosun ?
  • wala aga cd den yüklem için bi tuşa basın dio yada f8 e basın dio bende f8 e basıp dediğn komutları girdim yazdığım waiting yazıları çıkıo sonra kalıo öle
  • pm attım dostum bı bak bıde ole dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti2004s

Bu snow leopard'ın Pc sürümünün çıkması çok sürer mi, ne kadar bekleriz bilgisi olan var mı?

snow leo yu pc sine kuranlar var. şu an sadece vanilla kernel ile çalışan pclere kurulum yapılabilir. ama bunun için önce leopard yüklemen lazım. dmg dosyasını mount etmen için bu gerekli. pc yi boot edilebilir snow dvd leri de yakında çıkar.

http://netkas.org/?cat=11

• http://www.infinitemac.com/f57/how-to-install-snow-leopard-on-a-pc-t3137/

ahanda snow loepard kurulum rehberi linki(ingilizce)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeShhh®

quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow6

Selamlar bende mac osx i denemek icin ideneb 10.5.8 i ve iatkosu indirdim fakat soyle bi sorunum var bu sorun herikisinde de oluyor

macos 10.5.8 değil 10.4.8 'i indirmişin,orda ne yazıyorsa onu yükler anlamındadır o belirtilen bilgi.... Ayrıca 10.5.7 sürümünde p45 chipset ve ich10 chipset desteğinde problem var,bir nedenden dolayı çakışma oluyor,benim yeni sistem imzada yazıyor,bende p45 chipsetli anakart aldım şimdi pişmanlık çekiyorum,macos kuramıyorum.... ayrıca 10.5.8 release de hiçbir yerde yok,,bulan varsa allah aşkına şuraya bi link eklesin....

vay serseriler demek icine yannis iso koymuslar simdi baktim baska 10.5.8 bulamiyorum 10.5.7 indirip bir deneyim internette p45ds3l ye kurup sorunsuz kullanildigina dair yazilar var ama anladigim kadariyla ipc 10.5.6 p45 icin en sorunsuz olani ... saglam 10.5.8 bulursam sana pm den yollarim

Edit: yanniz arkadasim sen orda ne yaziyosa onu indirmisin demisinde simdi ipc 10.5.6 ppf6 v1.1 in aciklamasina baktim orda base system olarak Mac OS X 10.5.4 9E25 Retail diyor yani benim anladigim bu retail ile kurulup kurulum sirasinda updateler ekleniyor dogrumudur ... birde ipc de unuversal ve livedvd diye iki versiyon var farki ne bunlarin hangisi iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow6 -- 29 Ağustos 2009; 9:53:37 >

• hobar ben tiger wersiyonunu yüklesem sonradan leopardı tiger kullanırken yükleyebilirmiyim dmg uzantılsını bulsam.
  • quote:

hobar ben tiger wersiyonunu yüklesem sonradan leopardı tiger kullanırken yükleyebilirmiyim dmg uzantılsını bulsam.

geçmiş sayfalarda yazmışsındır mutlaka ama hangi dağıtımı kullandığını sorabilirmiyim. (iatkos, ideneb, ipc..)
    sistem bileşenlerini de yaz.
  • En son ekran kartını seçmeden denedim bu sefer elma logosunda hem yükleniyor tak diye bir ses ötüyor yine yüklenmeye devam ediyor..

Neyse artık vazgeçtim bu sürede bana yardım eden herkese teşekkrü ederim özellikle Hobar arkadaşıma :)
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.