Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hobar

osmanasm

dostum şöyle bir durum var bunu ilk defa söylüyorum. ipc dvdsinde bende windows açıp düzgün restart yaparsam still wait hatası vermiyor ve kuruluma geçiyordu(bazen de geçmiyor) eğer sistemi resetleyerek kuruluma geçmeye çalışırsam da genellikle geçmiyor(bazen de geçiyordu). eğer sen de kuruluma geçmekde sorun yaşıyorsan gerek normal yeniden başlatarak gerek resetleyerek arka arkaya defalarca yeniden kuruluma geçmeyi dene. imkanın varsa farklı dvdler dene ideneb gibi. ayrıca daha önce kuruluma geçtiysen dvd sürücünün ve harddiskinini daha önce kuruluma geçebildiğin portlara tak. mesela dvd sürücü primary ise primary de kalsın.

aga kablolarıyla oynamadım wala:D yani idenebi reset ata ata açmaya zorlym dion zorlayıcam cdyi açıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: raptor28

ewet bende bu sorunla çok karşılaştım bazen kurulum hiç başlamıyor on dakika sonra deniyorum hiç bir şey olmamış gibi kuruluyor ama bide dvd nin içndeki bilgiler defrak oluyor indirdiğiniz iso dosysını silmeyin tekrar yavaş hızda dvd ye cekin

dostum cdnin açılmadığı gün isosu wardı hard diskte yedek nolur nolmaz saklıodum.sonra ammmaaaaan cd de war zaten die sildim sonra yüklemeyi denedim pat kaldı ölece....hay böle işin içine dedim nafile işte geçen geçio
  • ndense bu aklıma gelmişti he bu arada cengizde benim raptor da bi yanlışlık olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz34 -- 5 Eylül 2009; 20:53:11 >
  • Herkese kolay gelsin...Dun itibariyle mac os x Leopard 10.5.2 kurdum...
    AMD x2 3800+
    ati ekran karti
    asus m2v-tvm mainboard
    alc97 ses kartı
    realtek lan...Hersey sorunsuz kuruldu...Stabil calismakta...sorum sudur...Bilgisayar restart yada kapatıp actıgım zamanlarda
    Mac OS Versıyon:
    Not yet set
    Kernel Versiyonİ............diye hata ile karsıma geliyor..Acaba bu sorunu kaynagı vede cevabı nedır...Tesekkur ederim...
  • quote:

osman bir de böyle yüklemeyi dene
    X-11
    Essential System
    All Applications
    CPUs = 1 Fix
    Voodoo 9.5.0 Kernel
    Chipset ICHx
    smbios 800
    ALC888
    Relatek 1000 Network Adapter
    camelon 2
    nvidia kush
    sadece bu secenekleri sec yüklemeyi idenem 10.5.6 ile yap

aga biosu ayarlarını resetleyim ideneb cdsini denedim çalışmaya başladı gene.yazdığın driverları seçtim yükleme tamamladındı apple logosunda loading çubuğu dönüp duruyor 6-7 dk bekledim açılmadı.napabilirm başka
  • osman dostum o zaman anakrtından kaynaklanıyor proplemi cıkaran senin bord galiba sana tavsiyem ikinci el bölümünde kartnı satılğa cıkart bitane p35 al çok ucuzladı aten bu kadar uraştıkdan sonra p35 lerin ikinci elleri artık çok uzuc ikinci el bölümüne bi bak
  • -x komutuyla acmayı denedinmi bide biosdan asci modu ac dene bakalım -f -v komutuyla ac bunları dene tek tek elmalogo sunda kernel panik vermiyorsa acabilirsin aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz34

-x komutuyla acmayı denedinmi bide biosdan asci modu ac dene bakalım -f -v komutuyla ac bunları dene tek tek elmalogo sunda kernel panik vermiyorsa acabilirsin aslında

yok aga denemedim onları.ben uğrasırm sonucu hbr weririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

arkadaşalar bu benim 10.5.8 videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=AVLo390eX0M

sistem çubuğundaki simgler nedir? ne işe yarar? nasıl yapılır? bi açıklasan.

bir de simge durumuna küçültme işini shift tuluna basarak yapın garip bişey oluyor

ayrıca ilife, adobe yazılımları, final cut, ofis yazılımları, toast vs için bana pm atabilirsiniz.
    istediğiniz yazılımı söyleyin yeter

wala şu forumun müptelası oldum.. bu konuyu belki bişe daha öğrenirim diye taaaa 1.sayfadan üşenmeden baştan okudum we arada bi okuyorumda.sabahın köründe gene okurken hobar shift tuşuna basma ile ilgili cümelni gördüm bende bikaç saat önce mac klawye ksayollarını buldum bi sitede txt olarak kaydedip upload ettim buyrun belki yardımcı olur.

http://rapid-share.com/files/276646458/mac_klawye_kae_sayollarae_.txt.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanasm -- 7 Eylül 2009; 6:26:16 >

• selam arkadaslar

10.5.4 u uzun zamandir kullaniyordum bolunmus diskimin ikinci bolumunede 10.5.6 kurmak icin iacv7 indirdim kurulum gerceklesti
    yanliz acilista bir bootload cikiyo bu bukalemina benzeyen bisi sistem disklerini gosteriyo oradan ilgili diski secince restart yapiyo ve yine ayni sey cikiyo bir turlu kaldiramadim bunu veya bir turlu bu 10.5.6 dan baslatamadim yukleme asamasindan sonraki bolum haliyele baslamadi
    diger 10.5.4 yuklu diski secince normal aciliyo sistem

bilgi verirmisiniz
    tesekkurler iyi calismalar
  • bende makinama kurmak istiyorum. ipc ve iatkos olmak üzere iki sekilde dvd ye yazdirdim ama bir turlu kurulmasina ragmen restart ve gri ekrandan ilerisine gecemiyorum. amd siteme bunu nasil kuracagiz?. detayli aciklama yapacak birisi var mi?
  • arkadaşlar snow leopard kurulabiliyor mu pc lere? hala çıkmadı mı?
  • hobar netten anakatımın adı ve modelini yazıp yanına mac driver ı yapışıtırıp bi arattım we insanelymac forumda bununla ilgili bi sayfa çıktı. şöle yazıyo biraz uzun ama bilgi werir belki pek bişi çakmadım ben.

Here's the deal:
    I'm very new not only at the Hackintosh thing but OSX all together.

Here's the configuration I have (I'm hoping that I would not have to change much because I'm having a hard time finding some of the hardware)

1- MSI Intel G31M3-F LGA775 microATX (MS-7528-010)

2- Intel Core2 Duo 2.8GHz (E7400)
    (BENİMKİ COREDUO)

3- 4GB DDR2 800Mhz RAM (2GB DDR2 800MHZ)

4- 500GB SATA HDD

5- SATA DVD RW

6- Inno3D GeForce 9400 GT 1GB DDR2 (PCI Express)
    (ekran kartı nvidia geforce9400 GT 512 mb ddr2 PCI Express olması lazm bende ki)

1- Disable USB Legacy Support

2- Use cpus=1 �v to install

3- I selected:

a. Essential System Software

b. System Kexts: Essential System Kexts

c. Optional Kernel: Voodoo 9.5.0 1.0

d. Chipset Support: ICHx Chipset Support

e. Graphics Drivers: NVidia Support: NVinject: NVinject_0.2.1_1GB (ekran kartı 512 mb olduğu için 512 olanı seçtim)

f. AudioDrivers: ALC Audio Drivers: Old ALC88x Drivers: alc888 3 ports

g. NetworkDrivers: RealtekR1000.Driver

h. Tools: all

ama hiç bişi olmadı apple logosunda kaldı gene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanasm -- 7 Eylül 2009; 21:03:59 >

• xp yanına mac osx kurmak için 50gb olan olan c yi ikiye böldüm. xpyi ntfs le yükledim kalan 25gb yi fat32 ile biçimlendirdim. mac kurulumunda journaled kısmından erase yapıyorum fakat customize sekmesini bulamadım. yüklemeye geçemedim bi türlü. bunun nedeni xpyidemi fat 32yle kurmalıyım?(iatkos v7 var elimde.) birde d ve e bölümleri c ve d oldu. xp kurduğum zaman f ye kuruyor(e dvd rom.) çıkamadım işin içinden. yardımcı olursanız sevinirim.
  • Hobar kaderim sana bağlı..

Applestoreye gittim.Adam 5 Milyar dedi , Kalbim sıkıştı çıktım hemen

Bugünden itibaren tekrar inatlaşmak istiyorum..

Kalyway kurmuştum yine olmadı..

Şimdi ben istanbulda oturuyorum , birde mardin 'de bir arkadaşım..

Mardin 'den apple cd getirtiriyorum.. Customiseden neler seçiyim söylermisin?

Sistem:

Ekran : nVIDIA GeForce 5200 FX
    İŞlem : Pentium 4
    Bellek : 512 MB
    Ethernet : Marvell
    Anakart : Asus
  • mac123

mac kullanmak senin için bu kadar önemli ise bence yeni bir sistem al. o sistem için fazla umut yok. çalışsa bile 512 mb ram hiç de yetereli değil. 600 liraya maci çatur çutur çalıştıracak bir kasa toplayabilirsin.

INTEL P4 D E5200
    gigabyte p35,p45,g31 anakart
    2 gb ddr2
    500 gb sata
    nvidia 9400gs gibi bir sistem yeterli olacaktır.
  • Arkadaşım bu sisteme kurdum demişti ondan bende istedim o cd yi mardinden.

Şimdi babamın lettopu vardır parçaladım 2 tane 128 MB bellek çıktı..

Tamamen sistemide değiştirmek istemiyorum malum kriz..

2 tane 128 MB belleği diğer 512 ye takviye edeceğim..

768 MB Bellek olucak maksat yükselsin..

Şimdi ram sorun değil gerekirse 3 gb ye bile yükseltirim..

Anakart olarak Asus P4P800 SE Kullanıyorum..

Geçen seferde söyledin diyeceksin model yazmıyordu öncekinde

Ram'i yükselticem

Anakart Kesin Değişmesimi Gerekiyor... En azından %01 umut varmı?

Ekran kartı : Ücret makul se sorun değil..

Birde İşlemci olarak ne söyleyeceksin? Çünkü arkadaşım bilgisayarcı ve Pentium 4 e kurdum dedi . Kurduğu cd yi gönderiyor kargoyla yola çıktı..

Yani bu KÜRESEL Mİ , EKONOMİK KRİZ mi? bilmiyorum ama sistemi bu aralar değiştirmek hiçte istemiyorum..

Birde LG R510 Var Recovery'den korkuyorum birde vista silinir diye korkum var ona kurulurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkin Kayalar -- 8 Eylül 2009; 17:56:28 >

• Merhabalar benim işletim sistemim windows 7 Mac OS X Leopard işletim sisteminin sistem gereksinimlerini desteklior.usb hdd ye Mac OS X Leopard işletim sistemini sorunsuz kurdum ama Mac OS X Leopard ı bir türlü başlatamıyorum yardımcı olurmusunuz?
  • mardindenmi getiriyon apple cd yi apple mardine bayimi actı acaba
  • Evet ... Sonunda Bende Kurmayı Başardım. Fakat İki Eksiğim Kaldı.

1.si A4Tech Web Kameramı Tanıtamadım.
    2.si SkyStar2 Digital Tv Kartımı Tanıtamadım..

Onların Çözümlerinii Arıyorum Şimdi Bu Arada Bu Sistem Harbiden Harikaymış Be :) Ahada Buda Benden Bi Print

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratveb -- 10 Eylül 2009; 0:49:57 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.