Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • osmanasm arkadaşım flood yapmaman gerekiyor lütfen eğer aklına gelen bir şeyi mesaj gönderdikten sonra eklemen gerekiyorsa mesajının üzerindeki "
    " değiştir butonuna tıkla.. cevap kalabalığı olmasın.. teşekkürler.
  • estfrlh hell tawsiyene uyarım.
  • bende ılk mac os ıphone ıle basladım sonrasında imac ve macbooklara sardım pahalı oldugu ıcın almayı hıc dusunmedım ama su mac os x 86 tam bana ılac oldu tabı kurabılırsem
    ayrıca baska bı sey ogrendım bızım gıbı sorun yasayanlar yanı grı ekranda elma logosunda kalanlar ıcın anakart bıosunu guncellemek gerekıyomus ben yarın servıste guncelletıcem ve son olarak bazı msı anakartlarda sorunlar oluyomus..
  • arkadaşlar bende mac osx kullanmak istiyorum.şimdiye kadar tüm win sürümlerini ve bir çok lnux sürümünü denedim.lakin internetim kotalı olduğu için macosx86 sürümlerini indirmem mümkün olmadı.linuxlarıda genelde ücretsiz gönderdikleri için ve bazende küçük linux sürümlerini indirerek denedim.rica etsem biriniz bana son çıkan osx86 lrdan birinin kopyasını yollayabilir mi? masraflarını karşılarım.ayrıca ben köydeyim ve ancak ptt kargo cumadan cumaya teslimat yapıyor bizim köye.gönderebilecek arkadaşın ptt ile göndermesi gerekiyo yani.bu arada laptobum lenovo 3000 n100 0768-fgg modeli.core duo t2250 cpu. realtek ses high def. ses kartı.ich7 usb contr. i945gm chipset.intel pro wirelles 3545 wi-fi.hepinize teşekkürler iyi forumlar hayırlı ramazanlar.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mx_mx -- 26 Ağustos 2009; 20:59:42 >
  • Bu aksam itibarile mac os kurdum. İlk kurulumda sanirim fazladan bisey sectim muzik geldi elmada kaldi. Kurulumu bastan baslattim sorunsuz kuruldu. Ama ekran kartini secmedigim icin surucusu yuklenmedi.

1. Simdi yuklemek istiyorum bidaha mi cd den kurulumu calistirmam gerekiyor?

2. Listede nvidia vardi sanirim onu yuklemeliyim. Disaridan driver bulamazmiyim?

3. Wifi calismayacak dimi?

Bu arada sistem vaio fz11s nvidia 8400 vga card. Tesekkurler.
  • Merhaba;

Bendede kuruluyor kurulum bitiyor restart ediyor Apple çıkıyor altta loading dönüyor sonra direk restart atıyor ..

Özellikler :

Toplama PC

Ekran kartı : Nvidia Ge Force 5200 FX

512 MB RAM

ASUS ANAKART

PENTIUM 4 ( Özel olan sürümden galiba)

Bekliyorum kernel filan ne önerirsiniz niye kurulumdan sonra restart atıyor ?
  • Panic(cpu 0 caller 0x004358F3): "unable to find driver for this platform: \"ACPI\".\n"@/voodooKernel/xnu-1228.7.58/iokit/Kernel/IOPlatformexprt.cpp:1411

iatkos ve ipc ile aldığım hata boot sırasında sürekli kernel panic alıyorum -v -x cpus=1 falan işe yaramıyo

ati rs480 anakart sempron 3200 işlemci nvidia 7600gt ekran kartı twinmoss ddr400 1gm ram

herhangi bir çözüm fikriniz varsa şimdiden teşekür ederim google daki aramalardan bi sonuca varamadım :/
  • Bu arada başarı ile kurdum mac amca görsel şov ile karşıladı.. Şimdi herşey tamam hesabımıda açtım ancak görüntü yok deniz mavisi

Ne yapıyım??
  • snow_leopard_10a261_user_dvd dmg dosyası olarak indi,ben ultra iso ile iso olarak dönüştürdüm ama sanal makineye kuramıyorum acaba yanlış bir komutmu giriyorum ya da bilmediğim şey ne?

Mac OS x86 Kurulum Rehberi
  • İndirdiğim dosyanın özellikleri,kullandığım bilgisayar Asus M51sn 250dv

Mac OS x86 Kurulum Rehberi
  • birçok komut varmış kurulum için ama bulamadım hepsini
    bildiklerimide denedim
    -v diyince major 5 minor 14 de kalıyor
    -x deyince Starting Os... diyo kalıyo
    -F deyince elma logosunda kalıyo
    -s deyince harddiskler kapanıyo kalıyo öle
    cpus=1 deyince major 5 minor 14 de kalıyo
    bi tane daha vardı onuda denedım oda olmadı varsa bildiğiniz gönderiverin arkadaşlar..
  • Cevap veren yok anlaşılan

Kalyway i kurdum kernelide doğru seçtim account filan kurdum ama mavi ekranda tek mause var ne yapıyım..

Kalyway 10.5.2 Intel/Amd

Grafik kartım : nVİDİA GE FORCE 5200 FX

Pentium 4
  • sonunda oldu kurdum acılıs ekranını gordum züpper di :D ama touchpad ve keyboardu tanımadı sımdılık bu kadar bı daha kurup bu sefer mouse veya keyboardla ılgılı bıseyler secıp denıcem
  • Kimse Yok Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuu????????????????????????????

Söyleyene kendi sitemde yöneticilik vericem ekmek kuran çarpsın ki...

Herşeyi sölüyorum..

İşlemci : İntel Pentium 4

İşletim sistemi : Kalyway 10.5.2

Grafik Kartı : nVIDIA GeForce 5200 FX

Bellek ( RAM ): 512 MB

Sorunum : Kurulumu yapıyorum başarı ile restart basıyor restart atıyor ardından Apple 'ın animasyonu geliyor ardından Welcome filn. dolduruyorum en sonunda o bölümüde tamamlıyorum Enjoy your apple computer diyor devam ediyorum bekliyorum Leopard 'ın arka planı geliyor sonra arkaplan bir anda deniz mavisi oluyor mause geliyor ve arkaplan ve mause baş başa kalıyoruz ama ilginç olan ses arttırma tuşuna basıyorum klavyeden ses artıyor boş boş klavye ye basıyorum mauseye basıyorum CD romlar açılıyor vs. yani bana göre sistem içeriden çalışıyor neden böyle oldu söyleyin Allah rızası için bakın Allahın adını anıyorum ya

• quote:

Orijinalden alıntı: mac123

Kimse Yok Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuu????????????????????????????

Söyleyene kendi sitemde yöneticilik vericem ekmek kuran çarpsın ki...

Herşeyi sölüyorum..

İşlemci : İntel Pentium 4

İşletim sistemi : Kalyway 10.5.2

Grafik Kartı : nVIDIA GeForce 5200 FX

Bellek ( RAM ): 512 MB

Sorunum : Kurulumu yapıyorum başarı ile restart basıyor restart atıyor ardından Apple 'ın animasyonu geliyor ardından Welcome filn. dolduruyorum en sonunda o bölümüde tamamlıyorum Enjoy your apple computer diyor devam ediyorum bekliyorum Leopard 'ın arka planı geliyor sonra arkaplan bir anda deniz mavisi oluyor mause geliyor ve arkaplan ve mause baş başa kalıyoruz ama ilginç olan ses arttırma tuşuna basıyorum klavyeden ses artıyor boş boş klavye ye basıyorum mauseye basıyorum CD romlar açılıyor vs. yani bana göre sistem içeriden çalışıyor neden böyle oldu söyleyin Allah rızası için bakın Allahın adını anıyorum ya

dostum sistemin biraz eski bu sistemde ne kadar verimli çalışır bilmiyorum ayrıca uyumluluk sorunları da olabilir. elindeki sürüm yerine iatkos v7 indir. sorun ise ekran kartı sorunu gibi gözüküyor sonraki kurulumda ekran kartı seçme

• quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

snow_leopard_10a261_user_dvd dmg dosyası olarak indi,ben ultra iso ile iso olarak dönüştürdüm ama sanal makineye kuramıyorum acaba yanlış bir komutmu giriyorum ya da bilmediğim şey ne?

dmg dosyasını ancak osx86 altında çalıştırabilirsin. snow leo yüklemen için önce bi hecklenmiş osx 86 kur. sonra indirdiğin dmg dosyasını o osx 86 altında çalıştır. çalışması için bootloader,smbios vs. de eklemen lazım. ayırca sanal pc ye mac kursan da quartz extreme desteği alamazsın
  • Hobar forumda ünlü olan sendin galiba mac konusunda

İatkos 'u indirmeyi başlayayım bakıyım o zaman sistem çöp gibi olduğu için kıyıyorum

Ekran kartı seçmeden yapalım bakalım...

:) Sağolasın ilgin için indirince yazarım sonucu buraya
  • Merhabalar,

Yaklaşık 5 aydır evdeki masaüstü sistemide leopard kullanmaktayım. Geçen akşam sistemde yer alan skystar2 tv kartını çalıştırmak içinhttp://www.defyne.org/dvb/driver.html sitesinden MultiMedia Input device sürücülerini indirdim ve kurulum yaptım. Ancak kurulum bitmeden bilgisayar kitlendi. Şimdi her açtığım zaman bilgisayar kitleniyor. Siteyi incelediğimde sürücünün tiger için tasarlandığını gördüm.

Şimdi sorum şu, ben sistemime format atmadan yanlış kurduğum sürücüyü nasıl kaldırırım?
  • arkadaslar msı vr 201 laptopa kurdum sorunsuz bı sekılde (yanı suana kadar touchpad harıc bı sorunla karsılasmadım) forumdakı herkese tesekkur ederım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

snow_leopard_10a261_user_dvd dmg dosyası olarak indi,ben ultra iso ile iso olarak dönüştürdüm ama sanal makineye kuramıyorum acaba yanlış bir komutmu giriyorum ya da bilmediğim şey ne?

dmg dosyasını ancak osx86 altında çalıştırabilirsin. snow leo yüklemen için önce bi hecklenmiş osx 86 kur. sonra indirdiğin dmg dosyasını o osx 86 altında çalıştır. çalışması için bootloader,smbios vs. de eklemen lazım. ayırca sanal pc ye mac kursan da quartz extreme desteği alamazsın

Hocam sağol ama söylediklerin benim için $½#$½, <>"1£ bu şekilde bir anlam taşıyor,demeki mac kurmak için kendimi bir hayli eğitmem lazım zaten benim için deneysel bir anlam taşıyordu leopard kurmak,yardımların için teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.