Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde diğer laptop nvdia ve 4 gbram var kurulma ihtimali var mı şimdi dvd ye yazdırıcam zaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkhınho

Benimde diğer laptop nvdia ve 4 gbram var kurulma ihtimali var mı şimdi dvd ye yazdırıcam zaten?

böyle dersen hiçbirşey kurulmaz işlemcin ne,ekran kartın modeli,laptopun modeli,ses kartının modeli,wireless ın modeli öğren önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

Orijinalden alıntı: berkhınho

Benimde diğer laptop nvdia ve 4 gbram var kurulma ihtimali var mı şimdi dvd ye yazdırıcam zaten?

böyle dersen hiçbirşey kurulmaz işlemcin ne,ekran kartın modeli,laptopun modeli,ses kartının modeli,wireless ın modeli öğren önce

Kurdum ama burda audio felan var onlardan hangisini seçicem orda takıldım?
  • onları sonra da kursan olur kurulum bittikten sonra daha sağlıklı olur
  • Sen demeden önce tıkladım vekurdum ve şu anda Still Waiting For Root Device hatasında kalıyor.Tekrar mı kurayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

Bu Snow By Hazardı bulanın ve icat edenden ayrıca Multibeastı bizlere geliştirenden Allah razı olsun..şekil üçte görüldüğü gibi ram ile işlemci canavar gibi tanıdı..Snowun açılış 24sn ...Ayrıca bu makine ve türevlerinin kullandığıRalink RT 3090-802.11 wirelessi de program sayesinde tanıttım sadece ekran çözünülürlüğünü yapamadım.. Yardm isteyecek yüzümde kalmadı artık.. ben nerelere gidem Hazard 10.6.6i resim :)

Demek ki neymiş... Şurda 40 sayfa benlen tartıştın. AHCI aşağı AHCI yukarı. Neyse güle güle kullan.

• Beyler windows format cd si yardımıyla tekrar hardiski biçimlendirdim ve tekrar kuruyorum bu sefer customize felan demedim direk kurdum sonra driverları kurucam inşallah olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Bu Snow By Hazardı bulanın ve icat edenden ayrıca Multibeastı bizlere geliştirenden Allah razı olsun..şekil üçte görüldüğü gibi ram ile işlemci canavar gibi tanıdı..Snowun açılış 24sn ...Ayrıca bu makine ve türevlerinin kullandığıRalink RT 3090-802.11 wirelessi de program sayesinde tanıttım sadece ekran çözünülürlüğünü yapamadım.. Yardm isteyecek yüzümde kalmadı artık.. ben nerelere gidem Hazard 10.6.6i resim :)

Demek ki neymiş... Şurda 40 sayfa benlen tartıştın. AHCI aşağı AHCI yukarı. Neyse güle güle kullan.

benim laptopta ahci ayarı falan hiçbir ayar yok önce masaüstüne kurup sonra harddiski laptopa takıyorum.yoksa kurulmuyor.5650 nin de kurma yolunu buldum gibi az birşey kaldı.

ioregistryexplorer dan sonrasını pek anlayamadım.google çeviri ile zar zor anlıyorum.
    http://bbs.pcbeta.com/viewthread-846572-1-1.html

• Beyler her şey oldu ama şimdide apple logosuna geldi kaldı burada.
  • Beyler sonunda Safe boot dan girdim kullanıcı adı ve şifreye ne yazıcam?
  • Şunu Ati Radeon HD2400'e kurabilsek keşke
  • Arkadaşlar 10.6.6i'yi rahat kurdum, 10.6.8 update'i yapınca alet restart hatası veriyor? Hazard'ın sürümleri update olmuyor mu, nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Arkadaşlar 10.6.6i'yi rahat kurdum, 10.6.8 update'i yapınca alet restart hatası veriyor? Hazard'ın sürümleri update olmuyor mu, nedir?

Pmden 10.6.6 yı atar mısın?
  • Ya arkadaşlar benim Wireless'imi tanıtmama yardımcı olurmusunuz Wireless Broadcom 802.11b/g
  • Beyler snow leopard indirdim bu seferde bir tuşa basın diyo darwinx86 da basıyorum elma çıkıyor altta ne yükleme ne bir şey.
  • quote:

quote:

Murat abi sen haklıymışsın Çok inat ettim ama beni en çok masaüstüler yanılttı..onlarda sata ahci olunca illede gerekli zannettim..ne bileyim ..Ama videoyu çektiğimde bir türlü kuramamıştım bana yol gösteren fransız eleman oldu..HP dv7 4180sf ye kurmuş idi onunla bi fark ses ve wifi de çalışıyor..bluetooth sorunlu ama o kadar olsun artık diyecek bişey yok....dedim bu eleman cpus busratio kullanıyorsa öyle yapılması gerekiyordur..çok uğraştım sonunda başardım 1600X900 ekran çözülünürlüğünüde ayarladım sadece QE-Cİ kaldı yani tam ekran kartını %100 tanımış değil..sadece ekran kartı onu bi tanıtırsam süper olacak..araştırmaya devam..

• Arkadaşlar öncelikle şunu öğrendim her makineye farklı seçenekler gerekiyor customize ayarında.. örnek olarak iatkosun hp laptoba kurulan seçenekleriyle benim hp laptobuma kurma seçenekleri customize hiçbir şekilde uyuşmadı..çok araştırmak lazım..Masaüstülerde aynı şekilde..bu macosx deli işi..saatler harcıyorsun elde var sıfır sonra muadili makineye kurabilen birinden benzer yöntemle kurabiliyorsun.. Eğer makinenize ister masaüstü ister laptop kurulum yapamazsanız muadili makineye kurabilenlerin kurma seçeneklerini isteyin..yada araştırın bu arada ati 5650mobility laptop ekran kartını %100 tanıtabilen ve kullanabilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.. Kurulum yapamayan yada kurulum yapıp açamayan arkadaşlara örnek olarak hazard 10.6.6i örnek verebilirim.. HP Envy yada HP G62-G72 HP dv7 2010 serisi ati ekran kartı kullanan laptoplar ..(i3-i5-i7 işlemcili olanlar için geçerli)
    Kuruluma başlarken -v -f cpus=1 busratio= 16 (siz makinenizdeki işlemci değerinizi öğrenin ve yazın)
    Kurulum ekranı gelince..
    ilk önce harddiski 2 ye partition yapın..
    1. partitiona 10.6.6i yi yükleyin (yükledikten sonra büyük ihtimal cpus=1 busratio=X değerini yazsanız bile açılmayacaktır önemsemeyin..)
    Customizeden *Chameleon_Boot_Loader: chose RC5 or RC4 (i prefer RC5 but it's up to you i don't think that it really matter)
    Chameleon kesinlikle RC5 seçin..
    *Kernel: CHECK IT, it's for legacy
    *Drivers
    *Graphics: NONE (exotic doesn't work) Graphic çalışmıyor..seçmeyin
    *Sound: VoodooHDA_0.2.7.2
    *Network:
    *Lan: NForceLan & RTL81XX
    *WLAN: none of them worked for me
    *Laptop: VoodooPS2Trackpad
    *Chipset: I selected AHCIPortinjector & ATAPortinjector & JMicronATA
    *Sata_Pata: AHCISATAFix
    *Patches:
    -DSDT_Patcher
    -NTFS (if you wish to be able to read/write on NTFS)
    -UUID
    -USBFix (you might need it, did not installed it and it's not detecting my usb key (FAT32))
    (X11 if you plan to use it)
    bu seçimlerden sonra
    makineyi yeniden başlatın ve 10.6.1-10.6.2 dvd si olan ilk sürüm hazardı yükleyin..

Aynı şekilde kurulum öncesi -v -f cpus=1 busratio=XX değerinizi girin.. Bootloader seçmeyin çünkü seçili hd nizde yüklü diğer partitionda..
    * 10.6.2 update combo
    * Kernel: Legacy_Kernel_10.2.0 (diğerleri çalışmıyor)
    * Graphic_Drivers: seçmeyin
    * Audio: voodooHDA and AppleHDA
    * Network: I put BCM5787 (ethernet works)
    * Laptop_Support: INSTALL VOODOOPS2 (or you will be stuck to do you wish to transfer data menu)
    * System_Support:
    -CMOS_RESET_Fix: Apple RTC
    -SATA_ATA_Fix: AHCI_SATA_Fix
    -SMBIOS Resolver
    -Fakesmc_v1.0

bu seçimleri yaptıktan sonra cpus=1 busratio=XX değerini girince %99 makineniz 10.6.2 olarak açılacaktır..

sonra ilk yüklediğiniz 10.6.6i sürüm bulunan hd nizdeki System\Library\Extensions and delete this stuff:
    -AppleIntelHD tümü 4-5 tane var bunları silin..çünkü bunlar kernel paniğe sebep olup açılmasını önleyen zımbırtılar..daha sonra.. yeniden başlatın ve 10.6.6i deki harddiskten f8 e basarak cpus=1 busratio=20 PCIRootUID=1 GraphicsEnable=yes bu değerleri girin %99 oranında çalışacaktır.. 10.6.6i yi açtıktan sonra about this mac baktığınızda eğer makinenin işlemcisini yada ram hızını tanımıyorsa Multibeast 3.8.0 en son sürümünü easy seçeneği ile yükleyin yeniden başlatın..geriye birtek ekran kartını tanıtma kaldı onuda halledersek burada anlatalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 23 Ağustos 2011; 21:13:56 >

• Çok daha evelde yazdım ben, çok kere, sadece sana değil. Bizim ülkemiz böyledir, üstüne alınma. Biri bişeyi nasıl yaparsa herkes öyle yapılacak zanneder. Yani delinin biri kuyuya bir taş atar, 1000 akıllı çıkaramaz.

AHCI denilen olay şurda daha yeni sayılır. Kaldı ki sadece bir protokoldur, fiziksel bir değişim yapmaz. Zaten sadece AHCI mod da çalışacak olsa bu dalga adamlar IOAHCIFamily.kext in yanına IOATAFamily.kext i koymazlar değil mi ?

Bir diğer aksiyon da HPET, daha HPET in ne olduğunu bilmeyen insanlar bunu biostan açmamız gerektiğini ve hatta 64 bit olması gerektiğini yazıyorlar. Buna yorum yapmıyorum, tek diyeceğim onun da bir işe yaramadığı.

Bir kere kazaylan bazı bios ayarları ile oynayıp OS X kuranlar, başlıyor makale yazmaya, şu şöyle bu böyle diye. Alakası bile yok. Herkes kendi ayarlarıyla kurabilir bunu. Sadece biraz uğraşmak gerekir.

Arada tabiki istisna sistemler çıkacaktır. O na yapacak bişey yok.

• quote:

Çok daha evelde yazdım ben, çok kere, sadece sana değil. Bizim ülkemiz böyledir, üstüne alınma. Biri bişeyi nasıl yaparsa herkes öyle yapılacak zanneder. Yani delinin biri kuyuya bir taş atar, 1000 akıllı çıkaramaz.

AHCI denilen olay şurda daha yeni sayılır. Kaldı ki sadece bir protokoldur, fiziksel bir değişim yapmaz. Zaten sadece AHCI mod da çalışacak olsa bu dalga adamlar IOAHCIFamily.kext in yanına IOATAFamily.kext i koymazlar değil mi ?

Bir diğer aksiyon da HPET, daha HPET in ne olduğunu bilmeyen insanlar bunu biostan açmamız gerektiğini ve hatta 64 bit olması gerektiğini yazıyorlar. Buna yorum yapmıyorum, tek diyeceğim onun da bir işe yaramadığı.

Bir kere kazaylan bazı bios ayarları ile oynayıp OS X kuranlar, başlıyor makale yazmaya, şu şöyle bu böyle diye. Alakası bile yok. Herkes kendi ayarlarıyla kurabilir bunu. Sadece biraz uğraşmak gerekir.

Arada tabiki istisna sistemler çıkacaktır. O na yapacak bişey yok.

Bende önceki kurduğum maclerde elma logosu gelip donuyordu şimdi arkadaşın 10.6.6 iniyor bundan kurulumdan sonra -v gibi kodlar yazmalı mıyım napmalıyım?

• Murat abi olayın özü şu..Bizler inan ki bu işi çok bilen insanlar değiliz kulaktan dolma bilgilerle ve youtubede videolardan izlediğimiz kadarıyla kendi kendimize makinemizde uygulamaya çalışıyoruz.. bununla birlikte Masaüstü ve Laptop farkı birbirinden epey ayrı kavramlar..ve her makineye özgü customize seçenekleri var... o nedenle sağdan soldan kulaktan dolma bilgiyle bu kadar gelebildik..14 yıldır Mac kullansak ta hackintosh olayı farklı öyle tık yükle tak çalışsın olmuyor muş Bu arada yardımlarından ötürü teşekkürü borç bilirim... Bu forumda %99 kurulum yapabilen arkadaşlar makineleri ve customize seçeneklerini yazarlarsa diğer muadili makinelere örnek olurlar..çünkü çoğu insan bir iki deneme sonrası vazgeçiyor..Yüzlerce sayfa gezdim benim makineme kurabilen 1 kişi var oda nasıl kurduğunu açıklamamış..sadece boot seçenekleriyle çok basit bir olayı gözümüzde büyüttük... Kurabilen arkadaşlar diğer kuramayan arkadaşlara yardımcı olmaları açısından customize seçenekleri ve boot seçeneklerini yazsalar diğer arkadaşlar benim makinem şu buna kurabilirmiyim demek zorunda kalmazlar...Bu konu üzerinde yoğunlaşmak gerekli..

• 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.