Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben senin yerinde olsam macosx i tanıma açısından en basit kurulumlu iatkos v7 öneririm 4 sefer kurdum kaldırdım ve en ideal kurma şeklini internetten keşfettim kurdum harika çalışıyor ..ama nvidia ekran kartın olacak atiyi tanıtamaya bilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

Ben senin yerinde olsam macosx i tanıma açısından en basit kurulumlu iatkos v7 öneririm 4 sefer kurdum kaldırdım ve en ideal kurma şeklini internetten keşfettim kurdum harika çalışıyor ..ama nvidia ekran kartın olacak atiyi tanıtamaya bilirsin

iatkos v7 10.5.7 sürümünü içeriyor. Bu biraz eskide kalmış bir sürüm değil mi ? Birde bu kadar kurup kaldırmam windows'uma etki etmez değil mi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cembu1991

Arkadaşlar bende hp dv7 6000 st modelindeki laptopuma osx kurmak istiyorum. Acaba daha önce kuran var mıdır ? Yada bileşenlerden kurulup kuralamayacağını anlayabilir miyiz ? Snow Leopard kurmak istiyorum.

Nvidia ekran kartın varsa %100 kurulum yaparsın..

Sanırım Nvidia GT540m ve 5 serisi daha tanıtılamadı... o bir çözülse gidip, GT540m li bir notebook alacağım...

• Beyler toplam 2 tane mac os indirdim 1.si Leopard 10.5.6 for pendrive diye bir şey.2.si ise iDeneb v1.3 10.5.5 ekran kartım ati readon hd 3450 ram 3 gb.Çalışır mı çalışırsa sadece dvd ye yazmam yeterli midir?
  • Kardeş her iki sürümde de ekran kartını tanıtamazsın..ati ekran kartları sorunlu ..tanıtabilen varsa yazsın...Belki masaüstü ise bir ihtimal ama laptopsa hiiiiç uğraşma..ya ekran kartını değiştir nvidia al yada hiç uğraşma.. aynı sorundan muzdarip birçok osx sevdalısı var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

Orijinalden alıntı: cembu1991

Ah bu kadar meşakatli bi iş olmasa kesinlikle uğraşacağım kurmak için ama ikide bir hata verecek muhtemelen ve ben daha hiç bilmiyorum snow leopard'ı. Kurmaya çalışayım mı sizce ? nereden başlamalıyım ?

herkes nasıl uğraşıyorsa uğraşacaksın arkadaşım.3 hafta ben lionda kurulum ekranı alamadım.son 1 hafta full sabahladım.şu an sadece ekran kartını tanıtmam kaldı

Hoca epey uğraşmışsın edidde yapmışsın birde açarken boot ekranına gelip graphics enabler=no diye birşey yazıyormuşsun..iyi araştır bulacağına eminim..öyle açılıyormuş (tanıyormuş) bu zımbırtı 5650ati mobility..

• CPU Türü TripleCore AMD Athlon II X3 445, 3100 MHz (15.5 x 200).
    Anakart Adı Gigabyte GA-MA74GMT-S2.
    ekran kartı ATI Radeon HD 3800 Series.
    Realtek ALC887 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller PCI.
    Realtek RTL8168D/8111D PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212) PCI.
    bu sisteme mac osx kurabilrmiyim
  • Arkadaşlar illegalmexicana yöntemli Snow by hazard 10.6.6i+10.6.2 uygulamalı yüklemeye çalışıyorum eğer başarılı olursam HP G62-72 ve DV7 serisi ve HP Envy muadili yeni nesil makinelere Snowun kuruluşunu gerçekleştirebiliriz. Bakalım deneyelim görelim.. İatkos her türlü takla atmama rağmen kurulum gerçekleşti fakat açılış başarısız.. bu arada yeni nesil HP lerde cpus ve busratio değerleri girmeden kurulum kesinlikle gerçekleşmiyor i3-i5-i7 core işlemciler busratio değerleri girmek zorunda.. Yeni nesil HP laptoplar ler için geçerli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 23 Ağustos 2011; 4:12:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PROF.EMULASYONCU

quote:

Debianı boşver..Birçok sürüm denedim..fedora-pardus-ubuntu-slackware-moonos-dreamlinux Bir PC için en iyi linux türevi xde yada kde sürümdür..Linux mint xde yada xbuntu kur biraz alışması zor gibi gelir ama ben denedim en hızlı sürümler bunlar... Daha az bug daha hızlı sistem.. Ama şunu belirteyim ki hiçbir işletim sistemi Osx kadar güvenilir değil..adamlar beton gibi sistem yapmışlar..pc de ve linuxta aynı programı 2-3 sefer tıklayınca 2-3-4 kez açabiliyor ..ama macosxte böyle bişey yok..

kde yi sevmiyorum fakat lxde güzel ama mint lxde sorunlu mint gnome kurucam en kararlısı o :D

kurulum başarılı olursa illegalmexicain yöntemi senin makineyede snow kurulabilir lionu bilmiyorum ama snow büyük ihtimal çalışacaktır..denemekteyim..

Evet arkadaşlar illegal mexicain hazard snow leopard kurulum gerçekleşmiştir...ufak bir bellek tanıma sorunu (4gb 800mhz ddr2 olarak) dışında birde ekran kartı ati 5650 mobility sorunu vardır.. artık ilerki zamanlarda onuda tanıtmayı başarırız umarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 23 Ağustos 2011; 4:29:53 >

• 5650 yi çözün artık ya yabancılar çatır çatır kullanıyor.ben tanıttım aslında açılışta device id falan da gözüktü özel chameleon dosyası ile ama siyah ekranda kaldı.
    açılışta aynen şöyle yazıyordu.hd 5650 1024 mb 0x68c1 0x1002.bu da tanıdığını gösteriyor.ama açılışta hata vermedi boş ekranda kaldı.graphic enabler yes ti belki no yapsam açılırdı ama sistem kurdum artık onu bozamam.ekran kartı launchpad dışında pek yaramıyor zaten
  • olay şu cpus=1 busratio=(buradaki değer işlemcinin değeri olacak 16-17-18-19-artık her neyse) PCIRootUID=1 GraphicsEnable=yes bu şekilde açmayı dene boot ekranındayken..
  • quote:

olay şu cpus=1 busratio=(buradaki değer işlemcinin değeri olacak 16-17-18-19-artık her neyse) PCIRootUID=1 GraphicsEnable=yes bu şekilde açmayı dene boot ekranındayken..

valla tüm sistemi kurdum. o kadar çok kurdum ki biliyorum olmayacak.o yüzden şimdi sistemi mahvetmeye ne gerek var.ekran kartı da olmasın.pc de tek işime yarayan arada internete girmek,twitter,müzik bak ne kadar güzel olmuş

Mac OS x86 Kurulum Rehberi

• ekran kartını tanımamış hali bumu 1024X768 mi yoksa QE-Ci tanımadımı diye dertleniyorsun? Mis gibi görünüyo

Bu arada tekrar tekrar söyleyeyim..iatkos s3 v2 sürümü 4. kez denememe rağmen kurulum tamam ama açılış impossible..imkanı mümkünatı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 23 Ağustos 2011; 5:59:03 >
  • quote:

ekran kartını tanımamış hali bumu 1024X768 mi yoksa QE-Ci tanımadımı diye dertleniyorsun? Mis gibi görünüyo

yok çözünürlük 1920x1080 yaptım fakat tanımadığı için launchpad de falan kasıyor.hızlandırma yok işte.çözünürlüğü boot plist e ekledim champlist ile

• quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

ekran kartını tanımamış hali bumu 1024X768 mi yoksa QE-Ci tanımadımı diye dertleniyorsun? Mis gibi görünüyo

yok çözünürlük 1920x1080 yaptım fakat tanımadığı için launchpad de falan kasıyor.hızlandırma yok işte.çözünürlüğü boot plist e ekledim champlist ile

o kadar kadı kızında da olur..boşver dert etme..ilerki zamanlarda ya onu çözerler yada bu Apple mühendisleri 10.8. Panda sürümünü çıkarır artık ona uğraşırız elleri ayakları durmuya ki bi rahat etsek..daha snowu halletmeden lion çıktı..yakında boz ayı kutup ayısı panda derken ..artık kunduza kadar yolu var..

• yok ya iyi sanki her dakika launchpad mi açıyoruz.ya müzik dinlemek için itunes harici hangi programları kullanabilirim.
  • Bu Snow By Hazardı bulanın ve icat edenden ayrıca Multibeastı bizlere geliştirenden Allah razı olsun..şekil üçte görüldüğü gibi ram ile işlemci canavar gibi tanıdı..Snowun açılış 24sn ...Ayrıca bu makine ve türevlerinin kullandığıRalink RT 3090-802.11 wirelessi de program sayesinde tanıttım sadece ekran çözünülürlüğünü yapamadım.. Yardm isteyecek yüzümde kalmadı artık.. ben nerelere gidem Hazard 10.6.6i resim :)

• Arkadaşlar sistemim :

core 2 duo e6750 - gigabyte p35 s3 - gtx 460 watt vs........

Bilgisayarıma mac os x lion kurmak istiyorum. forumda anlatılmış kurulumlar vs şeyler. ancak sormak istediğim parçalarımın bu işletim sistemiyle uyumlu olup olmadığı ? ayrıca kurulum sırasında bir klasör oluşturup parçaları tanıtmamız söyleniyor. bunu nasıl oluşturacağız? adı extralar diye bir şeydi galiba.
  • quote:

Bu Snow By Hazardı bulanın ve icat edenden ayrıca Multibeastı bizlere geliştirenden Allah razı olsun..şekil üçte görüldüğü gibi ram ile işlemci canavar gibi tanıdı..Snowun açılış 24sn ...Ayrıca bu makine ve türevlerinin kullandığıRalink RT 3090-802.11 wirelessi de program sayesinde tanıttım sadece ekran çözünülürlüğünü yapamadım.. Yardm isteyecek yüzümde kalmadı artık.. ben nerelere gidem Hazard 10.6.6i resim :)

ekran çözünürlüğü için extra klasöründe com.apple.Boot.plist ya da org.chameleon.Boot.plist diye bir dosya olması lazım.eğer com.apple.Boot.plist ise adını org.chameleon.Boot.plist olarak değiştir.içini text edit ile aç ve şu satırları ekle.1680x1050 çözünürlüğü örnek verdim sen hangi çözünürlükte kullanmak istiyorsan onu yaz.örn: 1366x768x32, 1920x1080x32 gibi

<key>Graphics Mode</key>
    <string>1680x1050x32</string>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir -- 23 Ağustos 2011; 8:25:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Arkadaşlar sistemim :

core 2 duo e6750 - gigabyte p35 s3 - gtx 460 watt vs........

Bilgisayarıma mac os x lion kurmak istiyorum. forumda anlatılmış kurulumlar vs şeyler. ancak sormak istediğim parçalarımın bu işletim sistemiyle uyumlu olup olmadığı ? ayrıca kurulum sırasında bir klasör oluşturup parçaları tanıtmamız söyleniyor. bunu nasıl oluşturacağız? adı extralar diye bir şeydi galiba.

çok şanslısın büyük ihtimal kurabilirsin.ekran kartının tanıdığını biliyorum.anakartın için de dsdt auto patcher 0.6 kullanırsın.anakartının dosyasını kaydeder ana dizine kopyalarsan hata falan almazsın.iphoneyardim sitesine bir göz at.baya şey öğrenirsin oradan
  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.