Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (228. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -v ile açmadığınız sürece ne olduğunu göremezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

-v ile açmadığınız sürece ne olduğunu göremezsiniz.

Hocam iatkos yükledim sanırım ekran kartımı algılamıyo ve yukarısı beyaz aşağı siyah yanıp sönüyor aşağısı yukarısı beyaz olarak sabit kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhınho -- 24 Ağustos 2011; 16:45:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

quote:

Benden size tavsiye, sistemi birkere kuduktan sona superduper yada carboncopy cloner gibi prg ler ile full backup alın. Aynı windowstaki ghost gibi. Böyle bir zottirik durumda açarsınız kurulum dvd si yada usb si ile, diskutil den seçersiniz backup ı restore dersiniz zırt diye 5 dk içinde dönersiniz kurulu haline.

Cuda.kext i silince düzelmedimi senin sorunun.

Program neymiş çalışmayan merak ettim.

http://forums.nvidia.com/index.php?s=dc3717db599127b2cca107d153de4f95&showtopic=205882

benimki afterdı başkasınında premierde başına gelmiş.

bi boot daha yuklemiş onu nasıl silerim

tavsiye için teşekkürler açarsam yedek alim ..0:. aklına sonradan gelir ..

kendimde yazmıştım gerçi:D

quote:

http://www.donanimhaber.com/mac-os-x/haberleri/Apple-Lion-Kurtarma-Diski-Asistanini-yayinladi-.htm

Apple, Lion Kurtarma Diski Asistanı'nı yayınladı

açılmadı bende üstüne bidaha kurdum diski formatlamadan ...
    kurduğum programlar aynen duruyo.
    böyle kurmannın zararı varmı?
    kendi recovery yukarda yazanı indirdim açmadı hata veriyo.deneyen varmı?

• quote:

quote:

quote:

Benden size tavsiye, sistemi birkere kuduktan sona superduper yada carboncopy cloner gibi prg ler ile full backup alın. Aynı windowstaki ghost gibi. Böyle bir zottirik durumda açarsınız kurulum dvd si yada usb si ile, diskutil den seçersiniz backup ı restore dersiniz zırt diye 5 dk içinde dönersiniz kurulu haline.

Cuda.kext i silince düzelmedimi senin sorunun.

Program neymiş çalışmayan merak ettim.

http://forums.nvidia.com/index.php?s=dc3717db599127b2cca107d153de4f95&showtopic=205882

benimki afterdı başkasınında premierde başına gelmiş.

bi boot daha yuklemiş onu nasıl silerim

tavsiye için teşekkürler açarsam yedek alim ..0:. aklına sonradan gelir ..

kendimde yazmıştım gerçi:D

quote:

http://www.donanimhaber.com/mac-os-x/haberleri/Apple-Lion-Kurtarma-Diski-Asistanini-yayinladi-.htm

Apple, Lion Kurtarma Diski Asistanı'nı yayınladı

açılmadı bende üstüne bidaha kurdum diski formatlamadan ...
    kurduğum programlar aynen duruyo.
    böyle kurmannın zararı varmı?
    kendi recovery yukarda yazanı indirdim açmadı hata veriyo.deneyen varmı?

Beyler mac yaptım kurarken wireles sürücüsünüde kurdum fakat wired a tıklamadım.Şimdi nasıl wireles ı yapıcam?

• quote:

INTEL İŞLEMCİ VE ANAKARTI + NVIDIA EKRAN KARTI OLANLAR, KURULUMDA SADECE CHAMELEON BOOTLOADER RC5, FAKESMC, APPLERTC YE EK OLARAK VOODOOHDA (BİRÇOK ALC SES İŞLEMCİSNİ TANIR) VE NETWORK SÜRÜCÜSÜNÜ SEÇMELERİ YETERLİ. BU KURULUMU YAPABİLİRSENİZ HER TÜRLÜ UPDATE DE YAPABİLİRSİNİZ, ÖMÜR BOYUDA KULLANIRSINIZ.

ATI KARTI OLANLAR BİRAZ UĞRAŞACAK VE BU UĞRAŞ HER UPDATE İLE TEKRAR EDİLECEK.

Durum bu. Ben kolay kurulan ATI görmedim henüz. Özellikle MOBİL tarafta.

Herkese kolay gelsin.

Çok haklısın Murat abi..Sonuçta 100 lerce makale okumama rağmen benim makineme kurabilmiş resmi olarak videosunu koymuş 1 kişi var..öyle oluncada bocalıyor insan, nasıl yapmış nasıl etmiş diye..Benim aldığım örnek ise İllegalmexicain yöntemi HP Envy 14 e kurmuş..taban olarak birbirine yakın makineler sonuçta.. İatkosta ise 6 defa takla attım her seferinde farklı seçimler yapmama rağmen çalışmadı bir türlü..Hazard 10.6.6i update 10.6.7 güncellemesi failed kernel panik tekrar yükleyeceğim döndük başa Dediğim gibi Hackintosh deli işi Sadece Lionda ati 5650mobility tanıtılmış.. ama dediğin yöntemi uygulayacağım..çünkü iatkos hazarddan daha sıkı bi sürüm gibi güncelleme açısından..Kernel falan başka türlü sata ahci yamaları seçmeden sistem stabil kurulursa süper olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Anar2627

Ahmet abi Murat abi ya lütfen benim Wireless'ımı tanıtmama yardımcı olun Wireless: Broadcom 802.11b/g

Senim makine broadcom değil realtek diye geçiyor..Sonrasında sana bi dosya vereceğim eğer osx kurduysan o programı çalıştır ralink wireless %50 çalışma ihtimali var %50 fazla umut etme ama çalışırsa süper olur..Çünkü yapısal olarak» Broadcom Wireless LAN Driver for Microsoft Windows 7
    2010-05-27 , Version:5.60.350.6, 20.68M (‏Previous versions available)‏
    This package contains the Broadcom Wireless LAN Drivers that are required to enable the integrated Broadcom Wireless LAN Adapter in supported notebook models that are running a supported operating ...
    More info
    » Atheros Wireless LAN Driver for Microsoft Windows 7
    2010-05-18 , Version:1.00, 20.91M (‏Previous versions available)‏
    This package contains the drivers for the Atheros Wireless LAN Adapter in supported notebook models that are running a supported operating system. NOTE: For a list of supported Atheros Wireless LAN ...
    More info
    » Realtek PCIe GBE Family Controller Driver
    2009-12-04 , Version:7.8.1023.2009 A, 5.52M
    This is a self-extracting compressed file that contains the Win7 driver for Realtek NIC chip.
    More info
    3 ayrı wireless seçeneği var.. bu adresten indir makinene kur bakalımhttp://www.lostmydrivers.com/network-drivers/ralink/ralink-rt2790-wireless-driver-1.2.2.0-mac-os-x-10.3-10.4-10.5.html ayrıca 3090 sürümüde var..hangisi olursa

eğer indiremezsen şu linke tıkla..kendi makinemde çalıştırdığım programhttp://d.pr/KWbF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 24 Ağustos 2011; 21:06:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkhınho

Bir de hocam ben network için ne seçicem Ağ Bağdaştırıcısı Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet-Wired oluyor
    Ağ Bağdaştırıcısı Intel(R) Wireless WiFi Link 5100-Wireless oluyor bunlar için?

Deneyip çalıştıranlarda var çalıştıramayanlarda ..o nedenle denemeden bilemezsin bu verdiğim linke tıkla wifi 5100-5300
    umarım çalışır..
    http://code.google.com/p/iwidarwin/issues/detail?id=105#c258
    ayrıca kullanan ve yorumlar var burdada indirme linkleri mevcut..yorumlar falan var..düzeltme yamalarda nasıl yapıldığı hakkında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 24 Ağustos 2011; 21:11:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

Bir de hocam ben network için ne seçicem Ağ Bağdaştırıcısı Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet-Wired oluyor

Deneyip çalıştıranlarda var çalıştıramayanlarda ..o nedenle denemeden bilemezsin bu verdiğim linke tıkla wifi 5100-5300
    umarım çalışır..
    ayrıca kullanan ve yorumlar var burdada indirme linkleri mevcut..yorumlar falan var..düzeltme yamalarda nasıl yapıldığı hakkında...

Yav artık açılmıyo yukardan bi tane şey iniyo ve Power of then power on gibi şeyler çıkıyor sanırım iatkos da görülen bir sorun.Hocam en stabil sürüm ne onu indireyim.?

• quote:

quote:

quote:

umarım çalışır..

Yav artık açılmıyo yukardan bi tane şey iniyo ve Power of then power on gibi şeyler çıkıyor sanırım iatkos da görülen bir sorun.Hocam en stabil sürüm ne onu indireyim.?

Şöyle söyleyeyim..Ben iatkos s3v2 sonra iatkos v5 sonra iatkos v7 ideneb 10.5.8 lite edition, iantares 10.6.3 ve hazard 10.6.2 ve hazard 10.6.6i bunların hepsini indirdim..2 yıl boyunca ve geçen yıl makinemi aldım bu sene sadece Hazard 10.6.2 ve hazard 10.6.6i sürümünü çalıştırabildim bu yöntemle--> illegalmexicain yukarıdaki forumda nasıl yaptığımı anlattım sadece bu iki sürüm ve iantares çin sürümü kuruldu oda çince olunca bi işe yaramadı Denemen lazım dediğim gibi hackintosh deli işi aylarca uğraşırsın kuramazsın senin makinene kurabilen biri çıkar videosunu seğredersin şak kurarsın..senin makineye iatkos v7 kurulabiliyor sanırım 10.5.7 denemen lazım..Düz leopard da tad vermiyor millet Liona geçti biz düz leopardda kaldık Sana tavsiye makinene kurabilenler varmı araştır internette makinenin ismini yaz google yanına osx 86 yada snow leopard yaz yükleyen varsa çıkar zaten..

• quote:

quote:

quote:

quote:

umarım çalışır..

Şöyle söyleyeyim..Ben iatkos s3v2 sonra iatkos v5 sonra iatkos v7 ideneb 10.5.8 lite edition, iantares 10.6.3 ve hazard 10.6.2 ve hazard 10.6.6i bunların hepsini indirdim..2 yıl boyunca ve geçen yıl makinemi aldım bu sene sadece Hazard 10.6.2 ve hazard 10.6.6i sürümünü çalıştırabildim bu yöntemle--> illegalmexicain yukarıdaki forumda nasıl yaptığımı anlattım sadece bu iki sürüm ve iantares çin sürümü kuruldu oda çince olunca bi işe yaramadı Denemen lazım dediğim gibi hackintosh deli işi aylarca uğraşırsın kuramazsın senin makinene kurabilen biri çıkar videosunu seğredersin şak kurarsın..senin makineye iatkos v7 kurulabiliyor sanırım 10.5.7 denemen lazım..Düz leopard da tad vermiyor millet Liona geçti biz düz leopardda kaldık Sana tavsiye makinene kurabilenler varmı araştır internette makinenin ismini yaz google yanına osx 86 yada snow leopard yaz yükleyen varsa çıkar zaten..

Hocam makinayı ben kullandım hesap bile açtım.Ama sonra türkçe yama indirdim yaptım bu hata çıktı bi daha açılmıyo.Ayrıca videolarda aynı pcyle adam kurabiliyor.

• Niye Türkçeleştirme gereği duydun ki..ingilizce sistem yada program olarak 20-30 kelimeyi geçmez tekrar kur ve Türkçeleştirme..ingilizce kullan inan farkı yok..2 günde alışırsın.. Benim makine ilk aldığımda imac G5 Türkçeydi aldığım yerdeki akıllılar Türkçeye çevirmiş..Tekrar ingilizce yaptım ve 5 yıldır ingilizce kullanıyorum..ingilizce biliyormuyum hayır sadece sistem taban dili o da zor bişey değil..
  • quote:

Niye Türkçeleştirme gereği duydun ki..ingilizce sistem yada program olarak 20-30 kelimeyi geçmez tekrar kur ve Türkçeleştirme..ingilizce kullan inan farkı yok..2 günde alışırsın.. Benim makine ilk aldığımda imac G5 Türkçeydi aldığım yerdeki akıllılar Türkçeye çevirmiş..Tekrar ingilizce yaptım ve 5 yıldır ingilizce kullanıyorum..ingilizce biliyormuyum hayır sadece sistem taban dili o da zor bişey değil..

Hocam az buz ingilizce ve almanca bilgim var.Ama bunu tek ben kullanmıyorum o yüzden türkçeye çevirdim kardeşim vs de kullanıyor.Şimdi tekrar kurup türkçeleştirmicem.

• Hocam elimde şu an 2dvd var birinde 10.6.2 hazard var diğerinde 10.6.3 iatkos s3 v2 hangisini kurayım?Hardiske format attım sıfırlandı.
  • Hangisini kurarsan kur 2 partition yap birine iatkos kur diğerine hazard biri göçerse diğerisi sağlam dursun diğer sistemdeki dosyalara müdehale edebilirsin..yedek lastik mantığı.. Ben birine 10.6.6i kurdum diğerine 10.6.2 hazard birini güncelledim göçtü..öbürünüde güncelledim oda göçtü Tekrardan kuracağım bakalım Şu ati hd 5650 yi halleden biri çıkarsa..Şimdilik İmac g5e devam..Nuhnebiden kalma asus a6000vm iatkos v7 var imzamdaki makinede ubuntu 11.04

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 24 Ağustos 2011; 22:11:52 >

• quote:

Hangisini kurarsan kur 2 partition yap birine iatkos kur diğerine hazard biri göçerse diğerisi sağlam dursun diğer sistemdeki dosyalara müdehale edebilirsin..yedek lastik mantığı..

Hocam nasıl oluyor o partition olayı?Video vb var mı yoksa anlatır mısın öyle yapıcam.
  • Kurulum ekranı gelince yukarıdan disk utilitye tıklıyorsun.. sonra gördüğün üzerehttp://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l%253D218142%2526a%253D218137%2526po%253D39,00.asp?p=n burda diski 2 ye ayırıyorsun altta options seçeneği var guid partition olarak ayır..sonra apply de partitionları ayırdıktan sonra diskutilityden çık istediğin bölümü seç yükle..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anar2627

Ahmet abi Murat abi ya lütfen benim Wireless'ımı tanıtmama yardımcı olun Wireless: Broadcom 802.11b/g

Senim makine broadcom değil realtek diye geçiyor..Sonrasında sana bi dosya vereceğim eğer osx kurduysan o programı çalıştır ralink wireless %50 çalışma ihtimali var %50 fazla umut etme ama çalışırsa süper olur..Çünkü yapısal olarak» Broadcom Wireless LAN Driver for Microsoft Windows 7
    2010-05-27 , Version:5.60.350.6, 20.68M (‏Previous versions available)‏
    This package contains the Broadcom Wireless LAN Drivers that are required to enable the integrated Broadcom Wireless LAN Adapter in supported notebook models that are running a supported operating ...
    More info
    » Atheros Wireless LAN Driver for Microsoft Windows 7
    2010-05-18 , Version:1.00, 20.91M (‏Previous versions available)‏
    This package contains the drivers for the Atheros Wireless LAN Adapter in supported notebook models that are running a supported operating system. NOTE: For a list of supported Atheros Wireless LAN ...
    More info
    » Realtek PCIe GBE Family Controller Driver
    2009-12-04 , Version:7.8.1023.2009 A, 5.52M
    This is a self-extracting compressed file that contains the Win7 driver for Realtek NIC chip.
    More info
    3 ayrı wireless seçeneği var.. bu adresten indir makinene kur bakalımhttp://www.lostmydrivers.com/network-drivers/ralink/ralink-rt2790-wireless-driver-1.2.2.0-mac-os-x-10.3-10.4-10.5.html ayrıca 3090 sürümüde var..hangisi olursa

eğer indiremezsen şu linke tıkla..kendi makinemde çalıştırdığım programhttp://d.pr/KWbF

Yardımın için teşekkür ederim Ahmet abi ama yine kurulamadı senin yazdığın ilk linke girince yükleme sözünü bulamadım sonra ikinci link vermişsin onu açtım onu indirdim oda kuruldu ama bi şey olmadı yani wirelessi yine görmedi ben bilgisayarımda baktığımda Wirelessı Broadcom olarak gördüm o yüzden Broadcom dedim

• quote:

Kurulum ekranı gelince yukarıdan disk utilitye tıklıyorsun.. sonra gördüğün üzerehttp://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l%253D218142%2526a%253D218137%2526po%253D39,00.asp?p=n burda diski 2 ye ayırıyorsun altta options seçeneği var guid partition olarak ayır..sonra apply de partitionları ayırdıktan sonra diskutilityden çık istediğin bölümü seç yükle..

Peki hocam teşekkür ederim fakat benim laptop bir dvd yi okuyor bi okumuyor şöyle oluyor dvd yi okumayınca altta yükleme işareti gelmiyo ve elma logosunda bekliyor.

• Broadcom da sürüm numarası falan olsa yani 4311 mi? 4318 mi? 4320 mi? Bu adrese bi bak http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=51725 altta zip dosyalar var uygun olan hangisi bilmiyorum denemen lazım..
  • quote:

quote:

Kurulum ekranı gelince yukarıdan disk utilitye tıklıyorsun.. sonra gördüğün üzerehttp://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l%253D218142%2526a%253D218137%2526po%253D39,00.asp?p=n burda diski 2 ye ayırıyorsun altta options seçeneği var guid partition olarak ayır..sonra apply de partitionları ayırdıktan sonra diskutilityden çık istediğin bölümü seç yükle..

Peki hocam teşekkür ederim fakat benim laptop bir dvd yi okuyor bi okumuyor şöyle oluyor dvd yi okumayınca altta yükleme işareti gelmiyo ve elma logosunda bekliyor.

o zaman OSX 86 kurulmuş bir laptop yada masaüstü bulacaksın istediğin sürümleri 8gb lık flash belleğe mount ettireceksin dvd zorunluluğun kalmayacak..ben hazardı usb 8gb flash belleğe mount ettim imac üzerinden 8dk da kuruluyor.. 8gb belleğin 1gb partitiona chameleon rc3 yüklettir..boot olarak ordan görecek çünkü..yani 1gb boot + 6gb bölüme hazard yada iatkos mount edilecek.. Bunu yapmak için ya mac kullanan birini bulacaksın yada 2. dvd yi yazacaksın sisteminde varsa eğer iatkos yada hazard iso 2x hızla 4.7gb lık tek katmanlı dvd ye sığar..

• 
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.