Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -s ile aç açabilirsen, s/l/e den CUDA.KEXT i silip dene.

Ne yapacaksın cuda yı, program mı geliştireceksin. Başka bir işe yaramıyor çünkü de ondan sordum.
  • Arkadaşlar Ati HD 2400 ekran kartını tanıtma imkanımız yok değil mi
  • merhaba arkadaşlar.
    HP G62 laptopuma Lion 10.7 kurulumu denerken şu hatayı alıyorum.
     Mac OS x86 Kurulum Rehberi

cpus=1 busratio=17 yapıp bu kadar ilerleyebildim.diğer komutlar işe yaramadılar.
    ayrıca biosumda achi yada 64bit gibi seçenekler yok heryere baktım.ne yapmam gerekiyor?
    yada başka bir sistem önerinizi varsa onuda deneyebilirim sorunsuz kurabileceğim.windows 7 kullanıyorum şu an mac sistemim yok.
    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ralp88

merhaba arkadaşlar.
    HP G62 laptopuma Lion 10.7 kurulumu denerken şu hatayı alıyorum.
     Mac OS x86 Kurulum Rehberi

cpus=1 busratio=17 yapıp bu kadar ilerleyebildim.diğer komutlar işe yaramadılar.
    ayrıca biosumda achi yada 64bit gibi seçenekler yok heryere baktım.ne yapmam gerekiyor?
    yada başka bir sistem önerinizi varsa onuda deneyebilirim sorunsuz kurabileceğim.windows 7 kullanıyorum şu an mac sistemim yok.
    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Vazgeç güzel kardeşim HP g62 ye önce snow kurmayı dene Kurabilirsen Lionu denersin Acele etme sabırlı ol ilaçlı sürümleri çıkacak 1-2 ay sabret.. Zaten HP G62 ye snow kurmak bile büyük şans gerektiren bişeyken sen en zoruna kalkışıyorsun.. Lion için kurulum dvd si çıkmadı henüz.. Hazard-İatkos adı altında Lion 10.7.2 yada daha yukarısı çıkarsa onu denersin..

• 3.ve 5.adımı anlatailecek var mı

1. Install Lion. I used the USB method & Lion GM.

2. Once inside Lion desktop: install Chameleon RC5 r875.
    - Click customise & only have "Chameleon Standard" Selected.

3. Replace boot file. I use Chameleon Wizard:
    - Folder On Disk > [Select Folder With Boot File] > Install Method: Update > Target: [Your Lion Drive] > Install.

Not sure if this is needed but this is what else I did:
    - Folder On Disk > [Select Folder With Boot File] > Install Method: Update > Tick: Update boot1h > Target: [Your Lion Drive] > Install.

4. You do not need any extra kexts because the ones you need come with Lion BUT I have included my own from Lion GM.
    - Install with Kext Utility (Drag & drop the kexts on to Kext Utility). Location of course: S-L-E.

5. Sort out your EDID:http://www.insanelymac.com/forum/ind...owtopic=208410
    - Mine is included BUT I do not know if it will work for you, so its best sorting out your own!
    - Replace: DisplayProductID-717 In: System > Library > Displays > Overrides >DisplayVendorID-756e6b6e > [Here]

(Edit: in windows7 I usedhttp://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm to get the EDID. I attached my EDID. Your EDID should be like this. DO NOT USE MINE!!)

6. Edit your: com.apple.boot.plist to include (mine is included for an example):
    - AtiConfig: Hoolock
    - GraphicsEnabler: Yes

7. Not sure if you will need to do this but this is what I did. Repair permissions of Lion drive in Disk Utility.

8. Run Kext Utility.

9. Reboot & PRAY!

• Şöyleki öncelikle yanlış yerdesin..http://forum.donanimhaber.com/m_50510770/mpage_1/key_/tm.htm bu adreste lion kurulumu anlatılıyor..sonra 5. gördüğün yer diyor ki bende ati 5650 mobility kart tanıtımı için bakmıştım..şimdi ati kartları için geçerli durum edid wiever diye bir program var windows 7 ye yüklüyorsun ekran için ayarlarını alıp bir dosya halinde masaüstüne kaydediyor sonra oradaki kodu kopyalayım lion kurduğun sistemdeki ekran kartı dosyası içindeki yere yapıştırıyorsun..yani bu kurulum sonunda ekran kartının tanınmaması gibi durumlarda kullanılan yöntem..yada Quarz extreme çalışması için gereken ayar.. 6. maddede göründüğü üzere ati kartlar için geçerli zaten Nvidia 9800gt varsa makinende hiç çabalamana gerek yok şak diye tanır..

• quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

Debianı boşver..Birçok sürüm denedim..fedora-pardus-ubuntu-slackware-moonos-dreamlinux Bir PC için en iyi linux türevi xde yada kde sürümdür..Linux mint xde yada xbuntu kur biraz alışması zor gibi gelir ama ben denedim en hızlı sürümler bunlar... Daha az bug daha hızlı sistem.. Ama şunu belirteyim ki hiçbir işletim sistemi Osx kadar güvenilir değil..adamlar beton gibi sistem yapmışlar..pc de ve linuxta aynı programı 2-3 sefer tıklayınca 2-3-4 kez açabiliyor ..ama macosxte böyle bişey yok..

kde yi sevmiyorum fakat lxde güzel ama mint lxde sorunlu mint gnome kurucam en kararlısı o :D

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

-s ile aç açabilirsen, s/l/e den CUDA.KEXT i silip dene.

Ne yapacaksın cuda yı, program mı geliştireceksin. Başka bir işe yaramıyor çünkü de ondan sordum.

naptın ya
    şurda 2 program kurup çalıştıramıyoruz programcı yaptın .

bi program vardı açmadı hata verdi bende araştırıken bunu buldum farklı ekran kartları için diyordu ..yaptım sonuç çöküşşş

içinde boot da var galiba kakewalk ile yuklemiştim gene üstten yüklesem sadece driver yada lion la birlikte mi yüklesem. restore gibi olurmu ?

choose the amount of GPU Lion just installed on the boot partition.

https://****.com/files/464801124/Machete2.zip

• Benden size tavsiye, sistemi birkere kuduktan sona superduper yada carboncopy cloner gibi prg ler ile full backup alın. Aynı windowstaki ghost gibi. Böyle bir zottirik durumda açarsınız kurulum dvd si yada usb si ile, diskutil den seçersiniz backup ı restore dersiniz zırt diye 5 dk içinde dönersiniz kurulu haline.

Cuda.kext i silince düzelmedimi senin sorunun.

Program neymiş çalışmayan merak ettim.
  • Asus k52jt laptop var elimde
    i5 460m
    hd6370
    Bu ekran kartini tanitabilir miyik acaba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Benden size tavsiye, sistemi birkere kuduktan sona superduper yada carboncopy cloner gibi prg ler ile full backup alın. Aynı windowstaki ghost gibi. Böyle bir zottirik durumda açarsınız kurulum dvd si yada usb si ile, diskutil den seçersiniz backup ı restore dersiniz zırt diye 5 dk içinde dönersiniz kurulu haline.

Cuda.kext i silince düzelmedimi senin sorunun.

Program neymiş çalışmayan merak ettim.

http://forums.nvidia.com/index.php?s=dc3717db599127b2cca107d153de4f95&showtopic=205882

benimki afterdı başkasınında premierde başına gelmiş.

bi boot daha yuklemiş onu nasıl silerim

tavsiye için teşekkürler açarsam yedek alim ..0:. aklına sonradan gelir ..

kendimde yazmıştım gerçi:D

quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

http://www.donanimhaber.com/mac-os-x/haberleri/Apple-Lion-Kurtarma-Diski-Asistanini-yayinladi-.htm

Apple, Lion Kurtarma Diski Asistanı'nı yayınladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 21 Ağustos 2011; 23:17:00 >

• Arkadaşlar bende hp dv7 6000 st modelindeki laptopuma osx kurmak istiyorum. Acaba daha önce kuran var mıdır ? Yada bileşenlerden kurulup kuralamayacağını anlayabilir miyiz ? Snow Leopard kurmak istiyorum.
  • quote:

Şöyleki öncelikle yanlış yerdesin..http://forum.donanimhaber.com/m_50510770/mpage_1/key_/tm.htm bu adreste lion kurulumu anlatılıyor..sonra 5. gördüğün yer diyor ki bende ati 5650 mobility kart tanıtımı için bakmıştım..şimdi ati kartları için geçerli durum edid wiever diye bir program var windows 7 ye yüklüyorsun ekran için ayarlarını alıp bir dosya halinde masaüstüne kaydediyor sonra oradaki kodu kopyalayım lion kurduğun sistemdeki ekran kartı dosyası içindeki yere yapıştırıyorsun..yani bu kurulum sonunda ekran kartının tanınmaması gibi durumlarda kullanılan yöntem..yada Quarz extreme çalışması için gereken ayar.. 6. maddede göründüğü üzere ati kartlar için geçerli zaten Nvidia 9800gt varsa makinende hiç çabalamana gerek yok şak diye tanır..

Zaten ekran kartim mobility 5650 ve tanitamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cembu1991

Arkadaşlar bende hp dv7 6000 st modelindeki laptopuma osx kurmak istiyorum. Acaba daha önce kuran var mıdır ? Yada bileşenlerden kurulup kuralamayacağını anlayabilir miyiz ? Snow Leopard kurmak istiyorum.

Nvidia ekran kartın varsa %100 kurulum yaparsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

Şöyleki öncelikle yanlış yerdesin..http://forum.donanimhaber.com/m_50510770/mpage_1/key_/tm.htm bu adreste lion kurulumu anlatılıyor..sonra 5. gördüğün yer diyor ki bende ati 5650 mobility kart tanıtımı için bakmıştım..şimdi ati kartları için geçerli durum edid wiever diye bir program var windows 7 ye yüklüyorsun ekran için ayarlarını alıp bir dosya halinde masaüstüne kaydediyor sonra oradaki kodu kopyalayım lion kurduğun sistemdeki ekran kartı dosyası içindeki yere yapıştırıyorsun..yani bu kurulum sonunda ekran kartının tanınmaması gibi durumlarda kullanılan yöntem..yada Quarz extreme çalışması için gereken ayar.. 6. maddede göründüğü üzere ati kartlar için geçerli zaten Nvidia 9800gt varsa makinende hiç çabalamana gerek yok şak diye tanır..

Zaten ekran kartim mobility 5650 ve tanitamiyorum

Çok zor epey uğraştırıyomuş ben denemedim..External hd ye snow kurdum lakin açılışta tanımadı..usb den.. Asus a6000 de 10.5.7 iatkos v7 vardı orada format attım geri harici diske..Nasip..

• quote:

quote:

Arkadaşlar bende hp dv7 6000 st modelindeki laptopuma osx kurmak istiyorum. Acaba daha önce kuran var mıdır ? Yada bileşenlerden kurulup kuralamayacağını anlayabilir miyiz ? Snow Leopard kurmak istiyorum.

Ben notebookta ekran karti degistiremem bu yuzden bu hd5650 yi tanitamaz miyim.edid aliyodum yapistiriyorum ama olmadi.baska yolu yok mudur
  • quote:

quote:

Malesef yok :) Ati 6770m var. Diğer tüm parçalar uyumlu mu peki ? Bu kadar kesin konuşuyorsunuz o yüzden merak ettim :)
  • quote:

quote:

quote:

Malesef yok :) Ati 6770m var. Diğer tüm parçalar uyumlu mu peki ? Bu kadar kesin konuşuyorsunuz o yüzden merak ettim :)

Nvidia kartlı makineler %80 oranında %100 başarıyla kuruluyo şöyle söyleyim makinelerin %80 ine %100 uyumlu Birçok tanıdığım rahatlıkla kurdu elindeki kart 6770 ati ise kurulması imkanı vardır da atiler biraz uğraştırıyo O nedenle Nvidia olsun Çamurdan olsun..Benim iki tane makinem var biri Asus A6000VM nuhnebiden kalma diğerisi imzamdaki HP DV7 4100st ..Birisine rahatlıkla kurdum diğerisi mızıkçılık yapıyo..HP de ati ekran kartı var..

• Ah bu kadar meşakatli bi iş olmasa kesinlikle uğraşacağım kurmak için ama ikide bir hata verecek muhtemelen ve ben daha hiç bilmiyorum snow leopard'ı. Kurmaya çalışayım mı sizce ? nereden başlamalıyım ?
  • quote:

Ah bu kadar meşakatli bi iş olmasa kesinlikle uğraşacağım kurmak için ama ikide bir hata verecek muhtemelen ve ben daha hiç bilmiyorum snow leopard'ı. Kurmaya çalışayım mı sizce ? nereden başlamalıyım ?

herkes nasıl uğraşıyorsa uğraşacaksın arkadaşım.3 hafta ben lionda kurulum ekranı alamadım.son 1 hafta full sabahladım.şu an sadece ekran kartını tanıtmam kaldı
  • 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.