Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum bide bunları nasıl yükleyeceğimi anlatırsan sevinirim , -x modunda girecem herhalde mac os a o kesinde, bunlar nasıl yüklnecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bk_tr

ustalar, ben sisteme uzun uğraşlar sonucu 10.6.3. kurdum. wlan ve sesi kurabildim. fakat ekran kartını aktif edemedim.
    asus k52jc model laptopumda 2 ekran kartı mevcut.

Intel® HD Graphics (1300764 KB) dahili
    Nvidia Geforce 310m harici ( windowsta performans gerektiğinde devreye giriyor)

şimdi ben hangisini yüklemem gerekir..

AppleIntelHDGraphicsFB copy.kext yükledim ama sistemde değişen bişi olmadı.1024x768 devam ediyor..

driverlarını çok araştırdım ama bulamadım..
    yardımlarınızı bekliyorum saygılar..

üstatlar bu konuda yardımınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bk_tr -- 19 Mayıs 2011; 9:04:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: superdestek

arkadaşlar , ben AMD sistemimde 10.6.6i hazard snow leo kurdum, ekran kartımda ati 4830, hatta ekran kartımı bile satlığa çıkardım sırf tanıtamadğım için, neyse konuya geliyim, iatkos v7 yi kurduğumda ekran kartı driverini nasıl yükleneceğini ve driverları bi yabancı sitede buldum ve orda anlattığı şekilde kurdum , çok güzel çalıştı, fakat bu 10.5.7 versiyonu mac osun ben 10.6.6 kurunca neden olmuyor, onu anlamadım, bu zıkkım her versiyon için ayrı driver mı olacak, hadi onada tamam dedik, bu seferde 10.6.6 driverini nerden bulacam ben bu kartın yardım cı olurmusunuz?

Benim dediğim en sağlam yol. Hadi şimdi buldun sürücü yükledin, daha 10.6.7 ye update yapıcan muhtemelen tanımayacak, 2 gün sonra 10.6.8 çıkacan hadi yüne sürücü arayacan.

Nvidia al, nasıl yükleyim diye sormana bile gerek kalmadan açılsın sistemin..

• @head-breaking;

Sanal kurdum diyorsun ya, sanal sistemler her zaman makinenin orjinal chipsetinden bir versiyon eski chipset'i yazılımsal olarak emüle eder.

Örneğin gerçek makine ICH10 ise, sanalda ICH9 a düşer veya PIIX3-4 olarak da eski P4 leri emüle edebilirsin. Dolayısı ile sanala kuruluyor ahci açıyorum tezin çürümüş oluyor. Adı üstünde sanal olan bir şeyi gerçekle karıştırma. Öyle olsa sanal kurduğun sisteme ATI ekran kartını ATI olarak kurabilmen gerekir veya NVIDIA, ama kuramıyorsun değil mi ? Yani orda açtığın AHCI nin AHCI olduğunumu sanıyorsun ?

Birde bırak abicim bu kimse kuramamış muhabbetini, bana ne onlardan. Benden üstün kişilermi onlar veya senden üstün kişilermi. Kuramamışlarsa kendi kazmalıkları.

Bak Hakan bile benlen aynı görüşte. Daha diğer konuda vardı işte Çağlar diye bir arkadaşımız, 10 sayfa msj attı kuramıyorum diye, yolladı Hakan'a 2 dk da kuruldu.

Inadı bırak, ya verdiğim DVD den dene, ya bir USB ile dene Hakan'ın yaptığı gibi. Bırak ekran kartını tanımasın, sorunumuz ekran kartı değil ki.

• quote:

quote:

ustalar, ben sisteme uzun uğraşlar sonucu 10.6.3. kurdum. wlan ve sesi kurabildim. fakat ekran kartını aktif edemedim.

AppleIntelHDGraphicsFB copy.kext yükledim ama sistemde değişen bişi olmadı.1024x768 devam ediyor..

Bir iki biyere baktım ATY_Init.kext ile yapıldığı söyleniyor, kurulum DVD sinde vardır muhtemelen onunlan bir dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

quote:

Bir iki biyere baktım ATY_Init.kext ile yapıldığı söyleniyor, kurulum DVD sinde vardır muhtemelen onunlan bir dene.

deneyip dönüş yaparım.. teşekkürler

• multibeast nasıl kullanılır detaylı acıklarsanız ıyı olur yani iboot artı retail kurulum sonra 10.6.7 update combo sonra multıbeast dıyolar ama bu multıbeasta nelerı kurucaz
  • merhaba arkadaslar..

walla belki bu konuyla alakasi yok ama merak ediyorum cok bu isletim sistemini., bende kullanmak istiyorum acaba benim sisteme uyarli olurmu kurabilirmiyim...

gerci ben kurmicam.. suan staj gordugum bi bilgisayarcida bu mc osx dvdleri var 10.5 vs falan artik.. ona sorcam o kuracak buyuk ihtimal..

sistemim su..

asus p5b
    intel e6750
    320gb (97=win7 +97=back up +102=eski win7 dual boot ile suan calismiyor normal bolum olarak yari back up kullaniyom) bolumler
    hd5770
    1gb ram

suan win7 kullaniyorum ve ram belki ytersiz olabilir.. ramlerimi garantiye gonderecegim icin kenarda durani kullaniyorum ama 1gb yetmez derseniz garantiden gelince 2 olacaktir sorun yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 23 Mayıs 2011; 17:29:44 >
  • Arkadaşlar samsung R518 laptapım var. OSx kurmak istiyorum. daha önce ideneb 1.5.3 ve iatkos v7 denemiştim. İdeneb de elma logosunun altında çark dönüyor
    sonra üstüne siyah perde iniyor. İatkos da yüklerken restart atıyor. iatkos s3 v2 uyarmı
    teşekküler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uozergen

Arkadaşlar samsung R518 laptapım var. OSx kurmak istiyorum. daha önce ideneb 1.5.3 ve iatkos v7 denemiştim. İdeneb de elma logosunun altında çark dönüyor
    sonra üstüne siyah perde iniyor. İatkos da yüklerken restart atıyor. iatkos s3 v2 uyarmı
    teşekküler.

Samsung r518 Leopard ve Snow leopard açısından pek seçilen bir versiyon değil...Makina açısından Samsun R480-580-780 yada R530 olsaydı daha rahat kurulabilirdi Denemekten vazgeçme atladığın bir nokta vardır.( Retail kurulum dene iboot+multibeast) yeterli bilgi için tonymacosx diye arattır internette bolca mevcut. Fazla ümit etme denemekten zarar gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 25 Mayıs 2011; 21:00:45 >

• Evet arkadaşlar yaklaşık 1 haftalık kısa tatilden sonra geri döndüm. Şimdi benim pc'yi hatırlarsınız en son herşeyi yükledim mavi ekranda kaldı ve müzik var ses yok :/ Şimdi windows 7 ye dönmeden önce son bir öneriniz var mı ?
  • Müzik varsa ses nasıl olmuyor ?
  • Retail kurulum nasıl yapılıyor? 2 dvd ile oluyor sanırım.
  • öncelikle herkese selam masaüstüme mac işletim sistemi kurmak istiyorum ama burada x86 rehberi diyor anladığım kadarıyla x64'ü yok bunun mac os x kurma sebebim ise adobe after effect gibi programları daha verimli çalıştırması oyunla pek işim yok.Birde öyle sanal fanal değil komple kurmak istiyorum ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.
    özellikler ise şöyle:

Anakart:Asus P5G41T
    Ram:2X2 gb 1333mhz kingston
    İşlemci:Core2duo e6550
    Ekran Kartı:nvidia sparkle 8600 gt 1gb
  • quote:

Müzik varsa ses nasıl olmuyor ?

çok özür dilerim müzik var ses var ama görüntü yok diycektim mavi ekranda takılı kaldım arkada sadece müzik çalıyor..
  • Full kurulum yapılabilen ucuz yollu laptop önerisi verebilecek kimse varmi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hama

öncelikle herkese selam masaüstüme mac işletim sistemi kurmak istiyorum ama burada x86 rehberi diyor anladığım kadarıyla x64'ü yok bunun mac os x kurma sebebim ise adobe after effect gibi programları daha verimli çalıştırması oyunla pek işim yok.Birde öyle sanal fanal değil komple kurmak istiyorum ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.
    özellikler ise şöyle:

Anakart:Asus P5G41T
    Ram:2X2 gb 1333mhz kingston
    İşlemci:Core2duo e6550
    Ekran Kartı:nvidia sparkle 8600 gt 1gb

O cihaza çok kolay kurulum yapılması lazım (anakart sorun çıkarırmı bilmem, ASUS ları sevmem), x86 genel bir terimdir, 8086 dan beri kullanılır(bakınız 1980 lerin sonu) 80286-80386... diye gider. X harfi 86 nın önündeki rakamı temsil eder. Konu başlığında ki x86 PC ye kurulabilen versiyon anlamındadır. x86 denildiğinde karşımızdaki cihazın PC olduğunu anlarız yani kısacası. Snow Leopard zaten 64bitlik bir işletim sistemidir, anacak istersek 32bit mod da da çalıştırbiliriz. Windows veya Linux gibi ayrı ayrı DVD lere ihtiyaç yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_14

quote:

Müzik varsa ses nasıl olmuyor ?

çok özür dilerim müzik var ses var ama görüntü yok diycektim mavi ekranda takılı kaldım arkada sadece müzik çalıyor..

Ekran kartı ile ilgili bir problem olmuş. Eğer PC ise, ekran kartının arkasındaki başka porta bağla monitörü, yine olmaz ise, çıkışların çift DVI ise, DVI den VGA ya dönüşütürücü adaptör ile analog olarak bağla monitörünü.

Eğer laptop ise, -x ile açmayı dene. Eğer açılır ise uygun sürücüyü bulup yükle. Sorun çıkaran ekran kartı çünkü.

• Öncelikle özür diliyorum, 70 sayfayının hepsini okumadan direk sorduğum için. iATKOS S3 v2 yi kurdum. Elma logosunda takılı kalıyor ilerleme yok.
  • Atheros Ar 9285 wireless var makinede . Driver kurulu gözüküyor fakat ağ bulunamıyor nedense . Sorun nerde olabilir ?
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.