Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnteneti sömürdüm, her şeyi denedim ama bir türlü kuramadım.

Şimdi kurmak istediğim makina bir notebook! Aser TravelMate 4060 !

Okuduklarıma göre bu makineye kurulması gerekiyor, ama nerede hata yapıyorum.
    Elimdeki ISO : Kalyway_10.5.2_Intel_AMD_by_Shewush !

Özellikleri ;
    CPU : Intel® Pentium® M Processor 740 (2M Cache, 1.73 GHz, 533 MHz FSB) - Cpu SSE1 ve SSE2 destekliyor
    Ekran Kartı : Mobile Intel 915GM/GMS, 910GML Express Chipset
    Ram : 2x1 2Gb Ram

Bu video daki hatayı alıyorum :http://www.youtube.com/watch?v=DQbrT9yapVk

Hata :

Mac os version:
    Not yet set

Kernel version
    Darwin kernel version 9.2.0 Sun Mar 2 00:35:29 SCT 2008; made by ToH:xnu/128/BUILD/obj/Release_I386

Yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: PouL

Slm arkadaşlar.

Özellikleri ;
    CPU : Intel® Pentium® M Processor 740 (2M Cache, 1.73 GHz, 533 MHz FSB) - Cpu SSE1 ve SSE2 destekliyor

Hata :

Mac os version:
    Not yet set

Kernel version
    Darwin kernel version 9.2.0 Sun Mar 2 00:35:29 SCT 2008; made by ToH:xnu/128/BUILD/obj/Release_I386

Kalywayla niye uğraşıyorsun o ideye kurulabilen son sürüm...Sen snow leopard dene..Birde açarken boot= -s neden yapıyorsun -s single user modudur..zaten onda da karanlık ekran ve beyaz yazılardan başka bişey bulamazsın...-v -f cpus=1 olarak dene... Yadan en iyisi Kalywayı bırak Snow indir 10.6.3 iatkos yada 10.6.6i hazard

• quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

Slm arkadaşlar.

Özellikleri ;

Hata :

Mac os version:
    Not yet set

Kernel version

Kalywayla niye uğraşıyorsun o ideye kurulabilen son sürüm...Sen snow leopard dene..Birde açarken boot= -s neden yapıyorsun -s single user modudur..zaten onda da karanlık ekran ve beyaz yazılardan başka bişey bulamazsın...-v -f cpus=1 olarak dene... Yadan en iyisi Kalywayı bırak Snow indir 10.6.3 iatkos yada 10.6.6i hazard

boot= -s ben yapmıyorum, bulduğum video öyle gösteriyor, ben sadece çıkan hata aynı diye o videoyu koydum.

SnowLeoDVD diye bişey indirdim 3.03 Gb umarım budur. dvd ye yazıp deneyeceğim.

Saol, head-breaking arkadaşım.

• SL o makinede adam gibi çalışmaz SSE3 ve SSSE3 desteği olmadığı için. Ekran kartı da çalışmaz. Boşuna uğraşma.
  • Çalışsın da idareten çalışsın 2004 ibm thing pad r50 e ye snow yükleyecektim ram yetmiyo dedi..çalışır denemek lazım..çünkü sistem eski bulunmaz nimet..:) yeni makinelerde ki laptoplarda çalışmıyor çoğu laptopta durum böyle..Yeni çıkan acerlerde de insyde bios mevcut :) 10.5.6 çalışıyormuş Travelmate 4060
    Yüklemek Yöntem: iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final
    Intel PROSet: - İşlemci: Intel Pentium M 1.73GHz İşleri: Çekirdek: Video yüklemek de voodo kernel yama: Inetl ICHx SATA Sürücüleri Ethernet: Henüz Test WLAN Intel Pro 100/Ve Intel GMA 900 uygun çözünürlükte, QE, CI, mükemmel Chipset eserler yamalı USB Sürücüleri Güç Man: PowerManagement Paket Fix: Seatbelt.kext 10.5.5 SMBIOS: SMBiosResolver - 2200 ama çalışma çok USB yavaş
    Ne işe yaramazsa: Ses: AC97: kurulum ama hiç bir çalışma Touchpad Mouse sırasında Yüklendi: işe yaramazsa (sürücülerini yüklemek için unuttum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 31 Mayıs 2011; 23:19:48 >

• Arkadaşlar, kurulumu yaptım ama panik yaptı kerata!

Sanırım ilk seçimlerde yanlış bişeyler seçtim.

Şimdi tekrar kurucam, bu sefer hiç bir seçim yapmadan kursam, sonrasında seçebiliyoruz galiba.

Bir de şunu fark ettim ; harddisk 3 parcaydı.

C:30GB Fat32 WinXp kurulu
    D:30GB Fat32 mac kurdum
    E:60GB Fat32 depo

hepside birincil bölüm olarak ayarlı.

Mac i kurduktan sonra xp ile başlatamıyorum, mbr yi istila etti sanırım.
    Bunu engellemek için ne yapmak lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PouL -- 1 Haziran 2011; 18:53:13 >
  • MBR olarak kurabilirsin ama sorun çıkarıyor..O nedenle XP de dosyalarını yedekle ve HD yi tamamen sil Macosx ile formatla 3e bölersen 2 si macosx journaled extendet-1 tanesi fat 32 olsun. Kurulum sonrası XP yüklemek istersen fat 32 ye kurarsın ikisi arasında seçim yapmak için, XP de easy BCD yükledin mi istediğini seçebiliyorsun açılışta..
  • quote:

MBR olarak kurabilirsin ama sorun çıkarıyor..O nedenle XP de dosyalarını yedekle ve HD yi tamamen sil Macosx ile formatla 3e bölersen 2 si macosx journaled extendet-1 tanesi fat 32 olsun. Kurulum sonrası XP yüklemek istersen fat 32 ye kurarsın ikisi arasında seçim yapmak için, XP de easy BCD yükledin mi istediğini seçebiliyorsun açılışta..

Saol arkadaşım, deniyorum, sonuçlardan haber veririm.
  • Arkadaşlar bende Mac OS yüklemek istiyorum ama hangi sürümünü indirecem , ne yapacam baktım herkes birşey yazmış windows dışında hiç işletim sistemi denemediğim için neler yapacam bir yardımcı olur musunuz ?
  • Üstad mac R518e kuruluyormu?
    javascript:void(opener.AddText('[sm\=strwars.gif]'));self.focus();
  • virtualbox ile kullan arkadaslar ekran cozunurlugunu nasıl değiştirdiniz ? 1280x800 gibi widescreen görüntü nasıl alırız. com.Apple.Boot.plist ile oynadım ama 1280x1024 görüntü aldım ama oda işimi görmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpow3r -- 3 Haziran 2011; 22:48:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _LegendmJ_

Arkadaşlar bende Mac OS yüklemek istiyorum ama hangi sürümünü indirecem , ne yapacam baktım herkes birşey yazmış windows dışında hiç işletim sistemi denemediğim için neler yapacam bir yardımcı olur musunuz ?

Ooooo, geçmiş olsun arkadaşım. Tabi benim kadar inat biri değilsen tabi ! :)

Kalyway indirdim, - kurulmadı
    SnowLeoDVD indirdim - kurulmadı
    iAtkos indirdim - kurulmadı
    en son iDenep indirdim - bir bu sürekli kurulum yaptı ama ilk restartdan sonra ekranı açamıyorum, driver'larla ilgili sıkıntılar var.

Ama gözünü korkutmayayım, çünkü pc den pc ye değişkenlik gösteriyor. Bazı pc lere rahat kurulup çalışırken, bazılarında ananı ağlatıyor, şekil A = ben !!! 6 gündür kurmak için uğraşıyorum. Çünki bir notebook a kurmaya çalışıyorum.

PC konfigürasyonunu, her parçasına kadar burada yazarsan, yardım bulabilirsin.

Heee, en önemlisi CPU !!! En az SSE2 desteklemeli !

Bildiğimden değil, 6 günlük araştırmalarımdan söylüyorum. Eğer benim külüstüre kurabilirsem, aşama aşama resimli anlatım yapacağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PouL -- 3 Haziran 2011; 23:59:07 >

• Bak şimdide panik oldu !! Acayip kavramlar di mi .. :)

Sıyırmadan önce ben tekrar format, tekrar kuruluma geçeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticArt

bu özellikdeki laptopa kurulurmu pc markası http://www.monsternotebook.com.tr/MS-16F1-ATI5870-MONSTER-Q72MS-16F11.html

Valla kurulur mu? yada kurulmazmı? denemeden bilemezsin ama kurulursa şahane olur O nedenle dene..

• quote:

Bak şimdide panik oldu !! Acayip kavramlar di mi .. :)

Hoca bak epey uğraşıyorsun..her denemende seçimlerini hangilerini seçtiğini bi yere yaz..hangileri uyumsuz öğren..customizeden bahsediyorum tabiki..çünkü hepsini seçeyim otomatik görsün dersen çakılır kalır..o nedenle sadece konfigürasyonuna uygun yada hiç olmazsa yakın seçenekleri işaretle..Kalyway görmüş olup görebileceğin en rahat kurulum yapılabilen bir sürümdür..eğer senin makinene kurulamıyorsa direkt ipcx dene 10.5.6 internette araştır mutlaka vardır...Hatta yazmıştım nasıl çalıştığına dair..biraz araştır.. iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final
    Intel PROSet: - İşlemci: Intel Pentium M 1.73GHz İşleri: Çekirdek: Video yüklemek de voodo kernel yama: Inetl ICHx SATA Sürücüleri Ethernet: Henüz Test WLAN Intel Pro 100/Ve Intel GMA 900 uygun çözünürlükte, QE, CI, mükemmel Chipset eserler yamalı USB Sürücüleri Güç Man: PowerManagement Paket Fix: Seatbelt.kext 10.5.5 SMBIOS: SMBiosResolver - 2200 ama çalışma çok USB yavaş ..buna göre sana bi seçim listesi belirlemek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 4 Haziran 2011; 2:57:41 >

• quote:

quote:

Bak şimdide panik oldu !! Acayip kavramlar di mi .. :)

Hoca bak epey uğraşıyorsun..her denemende seçimlerini hangilerini seçtiğini bi yere yaz..hangileri uyumsuz öğren..customizeden bahsediyorum tabiki..çünük hepsini seçeyim otomatik görsün dersen çakılır kalır..o nedenle sadece konfigürasyonuna uygun yada hiç olmazsa yakın seçenekleri işaretle..Kalyway görmüş olup görebileceğin en rahat kurulum yapılabilen bir sürümdür..eğer senin makinene kurulamıyorsa direkt ipcx dene 10.5.6 internette araştır mutlaka vardır...Hatta yazmıştım nasıl çalıştığına dair..biraz araştır.. iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final
    Intel PROSet: - İşlemci: Intel Pentium M 1.73GHz İşleri: Çekirdek: Video yüklemek de voodo kernel yama: Inetl ICHx SATA Sürücüleri Ethernet: Henüz Test WLAN Intel Pro 100/Ve Intel GMA 900 uygun çözünürlükte, QE, CI, mükemmel Chipset eserler yamalı USB Sürücüleri Güç Man: PowerManagement Paket Fix: Seatbelt.kext 10.5.5 SMBIOS: SMBiosResolver - 2200 ama çalışma çok USB yavaş ..buna göre sana bi seçim listesi belirlemek lazım..

Yok dediğin gibi yapıyorum zaten, bu adrese bende baktım;http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.6/Portables#Travelmate_4060...

Sırayla deniyorum.

• quote:

Hoca bak epey uğraşıyorsun..her denemende seçimlerini hangilerini seçtiğini bi yere yaz..hangileri uyumsuz öğren..customizeden bahsediyorum tabiki..çünük hepsini seçeyim otomatik görsün dersen çakılır kalır..o nedenle sadece konfigürasyonuna uygun yada hiç olmazsa yakın seçenekleri işaretle..Kalyway görmüş olup görebileceğin en rahat kurulum yapılabilen bir sürümdür..eğer senin makinene kurulamıyorsa direkt ipcx dene 10.5.6 internette araştır mutlaka vardır...Hatta yazmıştım nasıl çalıştığına dair..biraz araştır.. iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final

Şu anki seçimlerim ;
    iDenep OSx86 Components 10.5.8 Ready
    --Bootloader
    ---Chamelon v1.0.12

--İdenep x86 Essential Patches
    ---AppleSMBIOS Drivers
    ----AppleSMBIOS Enablers
    -----SMBIOSResolver

---Disabler
    ---DSDT Pathher
    ---TimeMAchine Fix
    ---OpenHaltRestart
    ---PS/2 Drivers
    ----VoodooPS2 Trackpad

--Fix
    ---Seatbelt Fix

--Drivers
    ---Chipset
    ----ICHx Fixed
    ---Network
    ----Ethernet
    -----Intel100ProVE
    ---System Management
    ----SpeedStep
    -----VoodooPower
    ----VoodooBattery Manager
    ---Video
    ----Intel
    -----GMA950
    ------GMA950 Loptop

Voodoo Kernel seçmedim bu sefer, çünkü diğer seçimlerim ile çakışma yaptığını düşünüyorum. Anladığım kadarı ile bu kernel dosyaları, içeriğinde pek çok dosya barındırıyor, tutursa tutar anlayışı. O yüzden kesin net seçimler yapma yoluna gittim.
    Hee bir de şu var voodookernel sadece amd işlemciler için diye bi söylenti var, benim ki intel !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PouL -- 4 Haziran 2011; 2:56:37 >

• http://d.pr/e4EU bu linke bi göz at senin için seçimleri yaptım..ama ipc osx 10.5.6 için geçerlidir. Apple smbios falan onlar çok gereksiz kafa karıştıran şeyler sadeleştirilmiş olarak yükledim bi bak dene bakalım..bu seçimleri 10.5.8 ideneb de de deneyebilirsin..fazla değil az seçim her zaman iyidir chamelonun en düşük seviyesini kullan..1 tane her şeyden 1 tane sadece audio 2-3 tane farklı seçebilirsin..çünkü audio kernel paniğe nadiren sebep olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 4 Haziran 2011; 3:01:51 >
  • quote:

http://d.pr/e4EU bu linke bi göz at senin için seçimleri yaptım..ama ipc osx 10.5.6 için geçerlidir. Apple smbios falan onlar çok gereksiz kafa karıştıran şeyler sadeleştirilmiş olarak yükledim bi bak dene bakalım..bu seçimleri 10.5.8 ideneb de de deneyebilirsin..fazla değil az seçim her zaman iyidir chamelonun en düşük seviyesini kullan..1 tane her şeyden 1 tane sadece audio 2-3 tane farklı seçebilirsin..çünkü audio kernel paniğe nadiren sebep olur..

Sanırım dediğini indirip deneyeceğim.

Demin verdiğim ayarlarla kurulum yeni bitti ve ilk restart dan sonra Apple logosu geldi, loading zımbırtısı döndü döndü durdu ve kilitlendi. Yani olmadı.

Senin verdiğin listede GMA915 var, idenep de o yok mesela. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.