Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkerse

Arkadasıma bılgısayar toplayacaz mac osx kurmak ıcın ama en uyumlu parcalar hangılerı yanı sorunsuz kurulan system ne tavsıye edıyorsunuz

gigabyte yada msi intel anakart
    nvida 8-9 serisi
    core 2 ya da dualcore işlemci

Taş çatlasın 250 tl tutar, ucuz yollu canavar gibi os x sistemi. Paranız çok isede yine bu markaların yüksek versiyonlarını tercih edebilirsiniz. ASUS falan almayın benden söylemesi. Forum forum dolaşırsınız ondan sonra..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_14

http://t.co/sVbpBzb en son burada kaldim...

Bios reset atmasın diye RTC yaması yüklemişin (elliottforce) KP yi o yapmış, kullandığın DVD de başka RTC fix varsa kurulumda onu seç. Göndermiş olduğun resimdeki sorun bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

Kardeş olay şu sen ilk defa bu yükleme işine kalkışmışsın anlaşılan..eğer olaydan vazgeçmezsen ki vazgeçme şunu yap.. Olayın sırası şudur...DVD yi taktın boot etti yükleme ekranı geldi hd yi seçtin guid partition olarak macos extended journaled olarak formatladın-kuruluma geçtin customizeyi seçtin -kurulum yaptı hiçbirşeye dokunmadan restart etti. eğer açılınca boot etmezse yada eder elma takılı kalır alttaki yuvarlak imleç dönerse, şunu yap tonymac sitesinden iboot 2.6 sürümünü indir boot cd olarak cd ye yaz 20-27 mb bişey olması lazım 2dk da yazar. neyse..açılışta cd den aç yüklü olan hd yi görür onunla açılışı yaparsın. baktın sorunsuz açıldı internete bağlanabilirsen 10.6.6 sürümüne yükselt 10.6.7 değil sakın yanlışlığa düşme 10.6.7 sorunlu olabiliyor bazı sistemlerde bsod hatası veriyor. Sonra yine tonymac sitesinden multibeast indir makinen 10.6.6 combo update yaptıktan sonra restart etmeden önce multibeast ile easy seçeneği ile optimize yap sonra cd yi çıkar ve %98 ihtimalle snow 10.6.6 yı güle güle kullan.

Kurulum bitti restart attı bu seferde you need to restart your computer hatası aldım gri ekranda...Tonymac sitesinde en güncel sürüm var

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_14

quote:

Kardeş olay şu sen ilk defa bu yükleme işine kalkışmışsın anlaşılan..eğer olaydan vazgeçmezsen ki vazgeçme şunu yap.. Olayın sırası şudur...DVD yi taktın boot etti yükleme ekranı geldi hd yi seçtin guid partition olarak macos extended journaled olarak formatladın-kuruluma geçtin customizeyi seçtin -kurulum yaptı hiçbirşeye dokunmadan restart etti. eğer açılınca boot etmezse yada eder elma takılı kalır alttaki yuvarlak imleç dönerse, şunu yap tonymac sitesinden iboot 2.6 sürümünü indir boot cd olarak cd ye yaz 20-27 mb bişey olması lazım 2dk da yazar. neyse..açılışta cd den aç yüklü olan hd yi görür onunla açılışı yaparsın. baktın sorunsuz açıldı internete bağlanabilirsen 10.6.6 sürümüne yükselt 10.6.7 değil sakın yanlışlığa düşme 10.6.7 sorunlu olabiliyor bazı sistemlerde bsod hatası veriyor. Sonra yine tonymac sitesinden multibeast indir makinen 10.6.6 combo update yaptıktan sonra restart etmeden önce multibeast ile easy seçeneği ile optimize yap sonra cd yi çıkar ve %98 ihtimalle snow 10.6.6 yı güle güle kullan.

Kurulum bitti restart attı bu seferde you need to restart your computer hatası aldım gri ekranda...Tonymac sitesinde en güncel sürüm var

eğer sabredersen sana hem iboot hem multibeastın dosyalarını link olarak verecem...güncel olanlar da kullanlabilir ama bi bakayım

• iboot 2.6 bunu indir birazdan diğerini yüklüyorum multibeast onuda alırsın birazdan..
  • quote:

iboot 2.6 bunu indir birazdan diğerini yüklüyorum multibeast onuda alırsın birazdan..

ikisini ayrı cdyemi yazacağım aynı cd ye mi?
  • multibeastı cd ye yazmayacaksın...eğer Snow leopard açılırsa 10.6.6 sürümüne yükselteceksin Restart etmiyeceksin sonra multibeast dosyasını kuracaksın easy install seçeneğiyle yükleyeceksin..sonra restart.. Multibeastı cd ye yazma flash belleğin varsa koy dursun orda..sonra lazım olacak şimdi değil..
  • Multieastı adresi budur burdan indir...http://www.kexts.com/downloads.php?do=file&id=912 indirdikten sonra flash bellekte dursun lazım olacak..
  • quote:

multibeastı cd ye yazmayacaksın...eğer Snow leopard açılırsa 10.6.6 sürümüne yükselteceksin Restart etmiyeceksin sonra multibeast dosyasını kuracaksın easy install seçeneğiyle yükleyeceksin..sonra restart.. Multibeastı cd ye yazma flash belleğin varsa koy dursun orda..sonra lazım olacak şimdi değil..

Korkarım yine aynı hatayı aldım 'You need to restart your computer. Hold down the power button until it turns off, then press the power button again.' yazıyor..

Sanırım ben bu işi beceremeyeceğim...

tam olarak şu hata :
    http://a248.e.akamai.net/7/248/51/1062271121180590/www.info.apple.com/images/kbase/106227/106227_3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_14 -- 18 Mayıs 2011; 13:32:33 >

• Çorba olmuş :)

Şu yukarıda bir distro için link verdim kimse merak edipte çekip denemedi değilmi. Bakın o DVD nin açılışı ve kurulumu LEOPARD üzerinden, yani LEOPARD'ın sistem dosyaları ile boot edip kuruluma başlıyor. Bu ne demek;

Sistemine SL kuramaynlar, AHCI problemi olanlar vs. vs. o DVD den kurulum yapabilirler. Tabi söylediğimiz kaale alınırsa. Alınmaz ise de yapacak bişey yok.

Eğer çekerseniz kuruluma başlamadan -v cpus=1 parametrelerini girin sadece.

Topu topu 2.8 GB, bir çoğunuz en az 8mb net kullanıyor, 1 saate çeker, bu kadar kasmayın. P3 e kuracaktım nerdeyse o DVD ile de SSE2 yok dedi
  • quote:

Yani sonuçta ben yanılmak isterdim ama olay bundan ibaret.. Bu bizimkilerden deneyen,http://www.iphoneyardim.net/osx86_hackintosh/13177-hp_g62ye_snow_leopard_kurma.html

Bu da yabancı kaynak türkçeye çevirdim daha rahat anlamak için ve hikaye tıkanıp gitmiş..sonuçsuz.. http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://flynflip.com/bbforum/viewtopic.php%3Ff%3D9%26t%3D6&ei=L4XSTbyqOMfPsgag4oSwCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=7&ved=0CF0Q7gEwBg&prev=/search%3Fq%3Dhp%2Bg62%2Bon%2Bsnow%2Bleopard%26hl%3Dtr%26biw%3D1240%26bih%3D882%26prmd%3Divns

Bu da tonymacx86 da tıkanmış sonuçsuz biosa Sata ahciye takılmış bir konu..HP G62 kurulamadı!http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php%3Ff%3D34%26t%3D13665&ei=L4XSTbyqOMfPsgag4oSwCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=8&ved=0CGsQ7gEwBw&prev=/search%3Fq%3Dhp%2Bg62%2Bon%2Bsnow%2Bleopard%26hl%3Dtr%26biw%3D1240%26bih%3D882%26prmd%3Divns Hepsinin ortak sorunu insyde bios non sata ahci-non vista and xp

sanırım ahci yle bi alakası yok bu linkte :http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.3/Portables#G62-237US
    kurulmuş dvdrom uyumsuzluk yapmış oda dvd yi usb ye kopyalayıp kurmuş.
    bi yerden usb harici dvdrom bul öyle dene yada usb olarak dene

• Yav ben günlerdir burda sata ahci enable diye kıvranıyorum ve dedim ki eğer benim yazdığım şeyin tamamını okuduysanız, insyde bios+ati ekran kartı+ non vista and xp desteği..http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.3/Portables#G62-237US Bu örnekte verilen HP G62 nin ekran kartı nedir? Benim dediğim bu üçleme içerisinde intel gma ekran kartı yada nvidia ekran kartı olanlara kurulabiliyor.. .Bakın tekrar yineliyorum dikkatli okuyun HP G62-G72 HP DV7 4000 series insyde bios+ati ekran kartı+non vista and xp bu tür makineye kurabilen varsa yazsın diyorum bana intel gma ekran kartlı örnek veriliyo.. Bazen de masaüstü bilgisayar örnek veriliyo. .Konumuz laptop konumuz insyde bios konumuz ati ekran kartı konumuz vista ve xp desteği olmayan yeni nesil hp laptop... Dilimde tüy bitti yav. Ayrıca şunu belirteyim makinemde sanal olarak leopard 10.5.8 ve iatkos 10.6.3 ve snow by hazard 10.6.6i yi sorunsuzca kurdum..Oracle virtualbox sata ahci açık virtualde açık oluyor haliyle tüy gibi hafif hiç zorlanmadan 13 dakkikada kuruldu...Virtualde sata ahci enable..gerçekte yok Ayrıca kimse merak edipte benim verdiğim linkteki HP G62 ye neden kurulamıyor açıp okuma zahmetine bile girmemiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 18 Mayıs 2011; 20:05:27 >

• ustalar, ben sisteme uzun uğraşlar sonucu 10.6.3. kurdum. wlan ve sesi kurabildim. fakat ekran kartını aktif edemedim.
    asus k52jc model laptopumda 2 ekran kartı mevcut.

Intel® HD Graphics (1300764 KB) dahili
    Nvidia Geforce 310m harici ( windowsta performans gerektiğinde devreye giriyor)

şimdi ben hangisini yüklemem gerekir..

AppleIntelHDGraphicsFB copy.kext yükledim ama sistemde değişen bişi olmadı.1024x768 devam ediyor..

driverlarını çok araştırdım ama bulamadım..
    yardımlarınızı bekliyorum saygılar..
  • @head-breaking;

Ben sana evet desktop örneği verdim, mühim olan AHCI olup olmaması idi çünkü. Öyle bir laf ediyorsun ki sanki desktop taki AHCI ile Notebook taki AHCI aynı şey değilde alakasız şeyler. AHCI nin desktop, notebook, netbook diye ayrımımı olur.

Yani kusura bakma kaç gündür sabırla dinliyorum seni, bişeyler anlatıyorsun kendince ama yazdığın hiç bir şeyin tutuar bir tarafı yok.

DVD den başlatıyorum diyosun, elma görünüp windows'a geçiyor diyosun. BU nasıl bişey dir, elma çıkıyorsa DVD den yükleme başlamış demektir. Senin demene göre vazgeçip windows'a devam ediyor cihaz (Reset atmıyor diyosun çünkü). -V ile bir görüntü at diyorum onu da yapmıyorsun. Yukarıda LEOPARD dosyaları kullanılarak hazılanmış SL distro su verdim, hani dedimki SL nin AHCI problemi varsa, LEOPARD ın yok, belki bunla kurabilir. Ona da tenezül etmedin. Bana kalkmışın yok bios yok ekran kartı diyosun. Sen bir kurulumu yap sonra bakarız ekran kartına, onu bile kurulmama sebebi yapıyorsun.

İnsan hiç bişey yapamaz ise alır birtane USB ye kurar, o kadar insan USB ye kurulum yapıyor, veya flash belleklere DVD yi atıp kurulum yapıyor. USB ninde mi AHCI si var be kardeşim.

Bayılacam yaw...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 19 Mayıs 2011; 1:11:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

@head-breaking;

Ben sana evet desktop örneği verdim, mühim olan AHCI olup olmaması idi çünkü. Öyle bir laf ediyorsun ki sanki desktop taki AHCI ile Notebook taki AHCI aynı şey değilde alakasız şeyler. AHCI nin desktop, notebook, netbook diye ayrımımı olur.

Yani kusura bakma kaç gündür sabırla dinliyorum seni, bişeyler anlatıyorsun kendince ama yazdığın hiç bir şeyin tutuar bir tarafı yok.

DVD den başlatıyorum diyosun, elma görünüp windows'a geçiyor diyosun. BU nasıl bişey dir, elma çıkıyorsa DVD den yükleme başlamış demektir. Senin demene göre vazgeçip windows'a devam ediyor cihaz (Reset atmıyor diyosun çünkü). -V ile bir görüntü at diyorum onu da yapmıyorsun. Yukarıda LEOPARD dosyaları kullanılarak hazılanmış SL distro su verdim, hani dedimki SL nin AHCI problemi varsa, LEOPARD ın yok, belki bunla kurabilir. Ona da tenezül etmedin. Bana kalkmışın yok bios yok ekran kartı diyosun. Sen bir kurulumu yap sonra bakarız ekran kartına, onu bile kurulmama sebebi yapıyorsun.

İnsan hiç bişey yapamaz ise alır birtane USB ye kurar, o kadar insan USB ye kurulum yapıyor, veya flash belleklere DVD yi atıp kurulum yapıyor. USB ninde mi AHCI si var be kardeşim.

Bayılacam yaw...

bende çok söyledim arkadaşa ama pek dinlemedi IOATAFAMİLY.KEXT diye bir şey var usb hdd var yok leopara kuruluyorda snow a kurulamıyor sacmalığı nuh diyor çimento demiyor arkadaş ver 70 kağıt bak nasıl kuruluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromeda9 -- 19 Mayıs 2011; 1:39:29 >

• quote:

Yav ben günlerdir burda sata ahci enable diye kıvranıyorum ve dedim ki eğer benim yazdığım şeyin tamamını okuduysanız, insyde bios+ati ekran kartı+ non vista and xp desteği..http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.3/Portables#G62-237US Bu örnekte verilen HP G62 nin ekran kartı nedir? Benim dediğim bu üçleme içerisinde intel gma ekran kartı yada nvidia ekran kartı olanlara kurulabiliyor.. .Bakın tekrar yineliyorum dikkatli okuyun HP G62-G72 HP DV7 4000 series insyde bios+ati ekran kartı+non vista and xp bu tür makineye kurabilen varsa yazsın diyorum bana intel gma ekran kartlı örnek veriliyo.. Bazen de masaüstü bilgisayar örnek veriliyo. .Konumuz laptop konumuz insyde bios konumuz ati ekran kartı konumuz vista ve xp desteği olmayan yeni nesil hp laptop... Dilimde tüy bitti yav. Ayrıca şunu belirteyim makinemde sanal olarak leopard 10.5.8 ve iatkos 10.6.3 ve snow by hazard 10.6.6i yi sorunsuzca kurdum..Oracle virtualbox sata ahci açık virtualde açık oluyor haliyle tüy gibi hafif hiç zorlanmadan 13 dakkikada kuruldu...Virtualde sata ahci enable..gerçekte yok Ayrıca kimse merak edipte benim verdiğim linkteki HP G62 ye neden kurulamıyor açıp okuma zahmetine bile girmemiştir

sana artık bişey demiyorum.

• Tamam siz haklısınız ben bişey demiyorum..Laptopta insyde bios var diyorum kimse düşünmeden o konuyu atlıyor..Neyse ben diyeceğimi dedim..Bana bi tane sağlam elle tutulur örnek vermediniz kurulabilen laptop olarak...Ben o kadar araştırdım. Bakın burayı tekrar tekrar söylüyorum siz ısrarla bu konuyu atlıyorsunuz. Macbooka benzerliğinden dolayı insanların ilgisini çekip sonradan büyük bir hayal kırıklığına uğratan HP G62 serisine kuran yok diyorum, bana intel gma ekran kartlı örneği gösteriyorlar. Diyorum ki Nvidia ve intel gma ekran kartı olan laptopa kurulabiliyor insyde bios+ati ekran kartı+non sata ahci enable+non vista and xp desteği diyorum ben masaüstünde sata ahciyi kapatıp kurdum diyolar Hala ioata familiy kextten bahsediyolar yav Diyorum ki masaüstünde insyde bios yok yok biz kurduk diyolar Ben diyorum ki sata ahci disable enable yapılamıyor laptopta Ben masaüstünde biostan kapadım diyolar ben diyorum ki biosa ulaşamıyorum Diyolarki senin sorunun sata ahci değil diyolar Diyorum ki sata ahci enable virtualde virtualboxta yapılıyor Snow by hazard 10.6.6i+iatkos s3 v2 + ideneb 10.5.8 lite edition kurdum diyorum senin sorunun sata ahci değil diyolar diyorum ki bana hp dv7 4000serisine kurulmuş örnek gösterin hp g62-g72 serisinden örnek verin diyorum biz masaüstüne kurduk hatta ps3 e dekuracaktık diyolar ne deyim ki ben şimdi Bana elle tutulur gözle görülür " ati ekran kartı kullanan+ 2010 çıkışlı DV6 yada DV7 serisi hp laptop+insyde bios kullanacak+ vista ve xp desteği olmayacak bir makineye kurun videosunu gösterin diyorum kimseden çıt çıkmıyo Yani ne desem boş hala masaüstü örneğini vereceklerdir eminim Masaüstü değil L-A-P-T-O-P hemde HP Laptop G62-G72 ve DV6000+DV7 serisi +insyde bios+ati ekran kartı+non sata ahci+non vista and xp...Anlaşılmayan bi yer yok sanırım..Bakın ordan sesler geliyo ben sata ahciyi kapadım masaüstünde kurdum diyenleri duyar gibi oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 19 Mayıs 2011; 11:20:40 >

• sata ahci yi kurdukdan sonra kapıyoruz kurmadan deil işte olayda bu sen bunu anlamıyorsun izlemen gereken yolu izlemiyorsun leopard kuruluyorsa snow da kurulur diyoruz biz
  • arkadaşlar , ben AMD sistemimde 10.6.6i hazard snow leo kurdum, ekran kartımda ati 4830, hatta ekran kartımı bile satlığa çıkardım sırf tanıtamadğım için, neyse konuya geliyim, iatkos v7 yi kurduğumda ekran kartı driverini nasıl yükleneceğini ve driverları bi yabancı sitede buldum ve orda anlattığı şekilde kurdum , çok güzel çalıştı, fakat bu 10.5.7 versiyonu mac osun ben 10.6.6 kurunca neden olmuyor, onu anlamadım, bu zıkkım her versiyon için ayrı driver mı olacak, hadi onada tamam dedik, bu seferde 10.6.6 driverini nerden bulacam ben bu kartın yardım cı olurmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: superdestek

arkadaşlar , ben AMD sistemimde 10.6.6i hazard snow leo kurdum, ekran kartımda ati 4830, hatta ekran kartımı bile satlığa çıkardım sırf tanıtamadğım için, neyse konuya geliyim, iatkos v7 yi kurduğumda ekran kartı driverini nasıl yükleneceğini ve driverları bi yabancı sitede buldum ve orda anlattığı şekilde kurdum , çok güzel çalıştı, fakat bu 10.5.7 versiyonu mac osun ben 10.6.6 kurunca neden olmuyor, onu anlamadım, bu zıkkım her versiyon için ayrı driver mı olacak, hadi onada tamam dedik, bu seferde 10.6.6 driverini nerden bulacam ben bu kartın yardım cı olurmusunuz?

https://rapidshare.com/files/4224381130/10.6.6.zip

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.