Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (206. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: head-breaking

Bende diyorum ki benim sorunum ahci ? Neden ahci çünkü virtual sanal kurulum yapabiliyorum..Eğer sata ahci problemim olmasaydı normalde de kurulum yapabilmem gerekmezmiydi..Eğer virtual de sata ahci yapıp kurabiliyorsam demekki sorun sata ahci enable yapılamamasından dolayıymış..Ki benim laptop türevlerinde de aynı problem var. Problem tamamıyla bios ile alakalı olan sata ahci enable yapılamamasıdır...

Peki kardeşim, diyecek bişey yok..

• Yani sonuçta ben yanılmak isterdim ama olay bundan ibaret.. Bu bizimkilerden deneyen,http://www.iphoneyardim.net/osx86_hackintosh/13177-hp_g62ye_snow_leopard_kurma.html

Bu da yabancı kaynak türkçeye çevirdim daha rahat anlamak için ve hikaye tıkanıp gitmiş..sonuçsuz.. http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://flynflip.com/bbforum/viewtopic.php%3Ff%3D9%26t%3D6&ei=L4XSTbyqOMfPsgag4oSwCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=7&ved=0CF0Q7gEwBg&prev=/search%3Fq%3Dhp%2Bg62%2Bon%2Bsnow%2Bleopard%26hl%3Dtr%26biw%3D1240%26bih%3D882%26prmd%3Divns

Bu da tonymacx86 da tıkanmış sonuçsuz biosa Sata ahciye takılmış bir konu..HP G62 kurulamadı!http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php%3Ff%3D34%26t%3D13665&ei=L4XSTbyqOMfPsgag4oSwCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=8&ved=0CGsQ7gEwBw&prev=/search%3Fq%3Dhp%2Bg62%2Bon%2Bsnow%2Bleopard%26hl%3Dtr%26biw%3D1240%26bih%3D882%26prmd%3Divns Hepsinin ortak sorunu insyde bios non sata ahci-non vista and xp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 17 Mayıs 2011; 17:41:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_14

Diğer konuya yazmıştım ama cevap gelmedi. Yardımcı olabilir misiniz ilk defa deneyeceğim :)
    PC'im
    HP Compaq 6720s
    Mobile Intel(R) GMA X3100 384 MB
    Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5470 @ 1.60GHz
    DRR2 2 Gb ram
    Chipset:İntel GM 965
    Southbridge:Intel ICH8-ME
    Ses:High Definition Audio
    Ağ Bağdaştırıcı Tanımı
    Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Ağ Bağlantısı
    Ağ Bağdaştırıcısı Intel(R) 82562GT 10/100 Ağ Bağlantısı

iATKOS S3 V2 indiriyorum araştırmalarıma göre sadece kablosuz internette sorun olacak galiba onuda kext ile halledilebiliyormuş. Yardımcı olabilir misiniz?

Kardeş azcık kasarsan makineye kurulabilecek gibi görünüyor.. Azcık araştırma yap uygun kext falan ayarlarsan sorunsuz kurulabilir birkaç dvd yi heba etmen gerekebilir. İatkos s3 v2 yi dene olmadı Snow By Hazard 10.6.6i...Mutlaka kurulacaktır..Senin makinende xp ve vista desteği var görülüyor ekran kartında intel gma ekran kartı kextini bulursan şahane çalışır makinen

• Hp 3046 st laptopa mac kurulumunu sorunsuz yaptım yine . Daha öncede yapmıştım wireless ve ekran kartı tanımıyordu . 5650 kext çıktığını duydum tekrardan kurdum fakat kext nasıl kurulur onu bilmiyorum . Bu konu hakkında rehber niteliği olan site varmı acaba ?
  • quote:

quote:

Diğer konuya yazmıştım ama cevap gelmedi. Yardımcı olabilir misiniz ilk defa deneyeceğim :)
    PC'im
    HP Compaq 6720s
    Mobile Intel(R) GMA X3100 384 MB
    Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5470 @ 1.60GHz
    DRR2 2 Gb ram
    Chipset:İntel GM 965
    Southbridge:Intel ICH8-ME
    Ses:High Definition Audio
    Ağ Bağdaştırıcı Tanımı
    Ağ Bağdaştırıcısı Intel(R) 82562GT 10/100 Ağ Bağlantısı

iATKOS S3 V2 indiriyorum araştırmalarıma göre sadece kablosuz internette sorun olacak galiba onuda kext ile halledilebiliyormuş. Yardımcı olabilir misiniz?

Kardeş azcık kasarsan makineye kurulabilecek gibi görünüyor.. Azcık araştırma yap uygun kext falan ayarlarsan sorunsuz kurulabilir birkaç dvd yi heba etmen gerekebilir. İatkos s3 v2 yi dene olmadı Snow By Hazard 10.6.6i...Mutlaka kurulacaktır..Senin makinende xp ve vista desteği var görülüyor ekran kartında intel gma ekran kartı kextini bulursan şahane çalışır makinen

Simdi ben yuklemeyi yaptim hersey bitti restart atti pc acildi gri elmali ekranda takildim asagida imlec donuyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Gkn89

Hp 3046 st laptopa mac kurulumunu sorunsuz yaptım yine . Daha öncede yapmıştım wireless ve ekran kartı tanımıyordu . 5650 kext çıktığını duydum tekrardan kurdum fakat kext nasıl kurulur onu bilmiyorum . Bu konu hakkında rehber niteliği olan site varmı acaba ?

Eğer kext i çektiysen 2 türlü kurabilirsin. Uğraşmıyım dersen ''kexthelper'' isimli programı çek, çalıştır. Daha sonra kext dosyasını üstüne sürükle, şifreni gir tamamdır.

Manuel yapayım öğreneyim dersen;

Çektiğin kext dosyasını kurulum yaptığın diskin system/library/extensions klasörüne kopyalıyorsun, daha sonra terminal i çalıştırıyorsun, ''sudo -s'' diyip şifreni girip root oluyosun. Sonra sırası ile;

chmod -R 755 yazıp yanına system/library/extensions içine attığın kext'i sürüklüyorsun enter'a basıyosun
    chown -R root:wheel yazıp üst satırın aynısını yapıyosun.

Sonra restart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 17 Mayıs 2011; 18:52:18 >

• quote:

Simdi ben yuklemeyi yaptim hersey bitti restart atti pc acildi gri elmali ekranda takildim asagida imlec donuyor...

Sistemi -v ile açarsan nerde çakıldığını görebiliriz. Bir resim çekip atarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkn89

Hp 3046 st laptopa mac kurulumunu sorunsuz yaptım yine . Daha öncede yapmıştım wireless ve ekran kartı tanımıyordu . 5650 kext çıktığını duydum tekrardan kurdum fakat kext nasıl kurulur onu bilmiyorum . Bu konu hakkında rehber niteliği olan site varmı acaba ?

Usta sistemine ati hd 5650 kextini yüklesen bile büyük ihtimal % 98 çalışmayacaktır.Neden çalışmayacak şundan dolayı senin masaüstü değil ati mobility olduğu için diğer masaüstü ati hd ekran kartından farklılık gösteriyo.. Ben bi yerde görmüştüm yükleme yapmadan ati hd 5650 kexti içinde plist dosyasında bi kaç yer değişikliği yapılıyordu. sonrasında ati init kext içinde plist dosyasında bul değiştir ile uakari yi vervet olarak değiştiriyorsun.. yani baya bi işlem var, uğraşman gerekiyo..internette nerde buldum unuttum biraz araştır bulacaksın. Burda ati 5770 ekran kartı kullanan sistemde nasıl yapılması gerektiği göstrilmiş 2 adet video mevcut senin sorununda bu şekilde çözülebilir.. http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?t=4175 Denemekte fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 17 Mayıs 2011; 19:49:04 >

• http://t.co/sVbpBzb en son burada kaldim...
  • Büyük ihtimal kurulumda seçtiğin kextler yada patchlerle alakalı olabilir, 2. olarak bios hatası olabilir..Sata ahci enable yaptığına emin ol... Aslında sistemine göre seçtiğin işaretlediğin yerleri görsek süper olur kurulum yaparken...Dur sana önyükleme şeklinde seçenekleri vereyim buna göre bi yükleme yap dene bakalım seçim Bu şekilde bi tekrar kurulum yap..burda ekran kartı görünmüyor sen ekran kartını intel gma olanın seçersin .. .Hadi başarılar dilerim internet ve wireles seçeneklerinde görünmüyor haliyle onlarıda sadece sana uygun olanını seçmen gerekli hepsini seçeyim hepsini görsün otomatik tanısın dersen CESAJANS ustamın dediği gibi sistem çakılır kalır..sadece uygun olanını seç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 17 Mayıs 2011; 23:33:30 >

• quote:

Büyük ihtimal kurulumda seçtiğin kextler yada patchlerle alakalı olabilir, 2. olarak bios hatası olabilir..Sata ahci enable yaptığına emin ol... Aslında sistemine göre seçtiğin işaretlediğin yerleri görsek süper olur kurulum yaparken...Dur sana önyükleme şeklinde seçenekleri vereyim buna göre bi yükleme yap dene bakalım seçim Bu şekilde bi tekrar kurulum yap..burda ekran kartı görünmüyor sen ekran kartını intel gma olanın seçersin .. .Hadi başarılar dilerim internet ve wireles seçeneklerinde görünmüyor haliyle onlarıda sadece sana uygun olanını seçmen gerekli hepsini seçeyim hepsini görsün otomatik tanısın dersen CESAJANS ustamın dediği gibi sistem çakılır kalır..sadece uygun olanını seç...

Çildirmak uzereyim son kez bu sekilde kurulum yapayim bakalim olur insallah.:/

• dur acele etme bekle yenisin yapıp atıyorum son ve en uzun hali en son seçim Burda lan sürücüsü kablolu internet salladım büyük ihtimal çalışması lazım wifi yi araştırman lazım mutlaka vardır... Kurulumu başarıyla tamamlar ve açılırsa wifi kextini arar buluruz..sistem yeterki kurulum yapsın..rahat açılsın gerisi kolay..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 18 Mayıs 2011; 0:03:13 >

• quote:

dur acele etme bekle yenisin yapıp atıyorum son ve en uzun hali en son seçim Burda lan sürücüsü kablolu internet salladım büyük ihtimal çalışması lazım wifi yi araştırman lazım mutlaka vardır... Kurulumu başarıyla tamamlar ve açılırsa wifi kextini arar buluruz..sistem yeterki kurulum yapsın..rahat açılsın gerisi kolay..

Wifi bu ama bos biraksam sonradan yukleyebilirmiyim?

• wifi sonradan yüklenebiliyo merak etme wifi+ses+ekran kartı kexti sonradan yüklenebiliyor..snow kurulumu yüklesin bi bakalım Snow açarsa %90 başarılı kurulum yapmışsın demektir wifiyi bi şekilde arar buluruz. Valla merakla bekliyoruz biran önce kurulum yapsada görsek acaba oldumu olmadımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 18 Mayıs 2011; 0:27:57 >
  • quote:

wifi sonradan yüklenebiliyo merak etme wifi+ses+ekran kartı kexti sonradan yüklenebiliyor..snow kurulumu yüklesin bi bakalım Snow açarsa %90 başarılı kurulum yapmışsın demektir wifiyi bi şekilde arar buluruz. Valla merakla bekliyoruz biran önce kurulum yapsada görsek acaba oldumu olmadımı

Simdidr dvd den baslariyorum gri ekranda takili kaliyo.:/ ooff ooff

• DVD den başlama kurulumu yaptıysan dvd yi çıkar boot ekranına gel -v -f cpus=1 yaz Bu şekilde açmayı dene bakalım.
  • quote:

DVD den başlama kurulumu yaptıysan dvd yi çıkar boot ekranına gel -v -f cpus=1 yaz Bu şekilde açmayı dene bakalım.

Hepsini harfiyen sectim, yuklenme bitti bu seferde you need to restart your conputer ekrani geldi...
  • Kardeş olay şu sen ilk defa bu yükleme işine kalkışmışsın anlaşılan..eğer olaydan vazgeçmezsen ki vazgeçme şunu yap.. Olayın sırası şudur...DVD yi taktın boot etti yükleme ekranı geldi hd yi seçtin guid partition olarak macos extended journaled olarak formatladın-kuruluma geçtin customizeyi seçtin -kurulum yaptı hiçbirşeye dokunmadan restart etti. eğer açılınca boot etmezse yada eder elma takılı kalır alttaki yuvarlak imleç dönerse, şunu yap tonymac sitesinden iboot 2.6 sürümünü indir boot cd olarak cd ye yaz 20-27 mb bişey olması lazım 2dk da yazar. neyse..açılışta cd den aç yüklü olan hd yi görür onunla açılışı yaparsın. baktın sorunsuz açıldı internete bağlanabilirsen 10.6.6 sürümüne yükselt 10.6.7 değil sakın yanlışlığa düşme 10.6.7 sorunlu olabiliyor bazı sistemlerde bsod hatası veriyor. Sonra yine tonymac sitesinden multibeast indir makinen 10.6.6 combo update yaptıktan sonra restart etmeden önce multibeast ile easy seçeneği ile optimize yap sonra cd yi çıkar ve %98 ihtimalle snow 10.6.6 yı güle güle kullan.

• Arkadasıma bılgısayar toplayacaz mac osx kurmak ıcın ama en uyumlu parcalar hangılerı yanı sorunsuz kurulan system ne tavsıye edıyorsunuz
  • Hangisini kurmak istiyorsanız ona göre burda anakart ekran kartı ve benzeri şeyler mevcut..bütün osx leopard ve snow leopard için gerekli donanımlar components olarak belirlenmiş..Sürüm numarası ve componentse bakarsanız direkt görürsünüz..örnek "10.6.6 Hardware Compatibility Lists: Components, Portable Computers, Desktop computers" Bu da adresihttp://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page burdan bakarak hangi sürümü kurmak istiyorsanız seçiminizi ona göre yaparsınız.
  • 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.