Şimdi Ara

Mac'lere SSD disk takılması (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
22.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shosy

Bugün gidip bir tane Corsair Force 3 240 GB SSD aldım. Hemen eve gelip makinama taktım. Gelişme mi ? MUHTEŞEM

Takmadan önce açma-kapama sürelerini not etmiştim: Eski açılma süresi:41 sn Yeni açılma süresi : 18 sn. Eski kapanma süresi 14 sn. Yeni kapanma süresi: 2 sn.

Dock' taki programlar max 1 yada 2 kere zıpladıktan sonra açılıyor. Makina uçuyor arkadaşlar. Durumu olan herkese tavsiye ederim.

MacBook Pro Mid 2010 sahibiyim.Bu yüzden cihazım SATA II destekliyor. Read ve Write özellikleri de bu yüzden yarı yarıya çalışıyor. Buna rağmen muhteşem diyorum. SATA III olsa siz düşünün

hard diskin yerine mi taktın. eski dosyaları programları nasıl yükledin, sıfırdan mı kurdun?

kısaca açıklar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Bugün gidip bir tane Corsair Force 3 240 GB SSD aldım. Hemen eve gelip makinama taktım. Gelişme mi ? MUHTEŞEM

Takmadan önce açma-kapama sürelerini not etmiştim: Eski açılma süresi:41 sn Yeni açılma süresi : 18 sn. Eski kapanma süresi 14 sn. Yeni kapanma süresi: 2 sn.

Dock' taki programlar max 1 yada 2 kere zıpladıktan sonra açılıyor. Makina uçuyor arkadaşlar. Durumu olan herkese tavsiye ederim.

MacBook Pro Mid 2010 sahibiyim.Bu yüzden cihazım SATA II destekliyor. Read ve Write özellikleri de bu yüzden yarı yarıya çalışıyor. Buna rağmen muhteşem diyorum. SATA III olsa siz düşünün

hard diskin yerine mi taktın. eski dosyaları programları nasıl yükledin, sıfırdan mı kurdun?

kısaca açıklar mısın?

Selamlar dostum.

- Öncelikle evet eski 500 gb lik hdd mi çıkardım yerine yeni aldığım ssd yi taktım.
    - Daha sonra makinayı başlattım.
    - Mac Os X Install Dvd yi taktım ve işletim sistemini kurdum ssd diske.
    - Çıkan eski hdd yi ise, piyasada harddisk kutusu diye geçen basit aletler var. Önceden ondan almıştım bir tane.Ona taktım ve sistemi de kurduktan sonra usb ile makinaya bağladım. Bu sayede çıkardığım disk harici disk işlevi gördü ve içindeki tüm bilgilere kolayca ulaşabildim.

Not: Bahsettiğim hard disk kutusunu, Google' dan ''Hard Disk kutusu'' diye aratarak veya ilgili elektronik eşya showroom larından temin edebilirsin. Fiyatı 20-30 lirayı geçmeyecektir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Aklına takılan başka sorun olursa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Sağlıcakla kal.

• quote:

quote:

quote:

kısaca açıklar mısın?

Selamlar dostum.

- Öncelikle evet eski 500 gb lik hdd mi çıkardım yerine yeni aldığım ssd yi taktım.
    - Çıkan eski hdd yi ise, piyasada harddisk kutusu diye geçen basit aletler var. Önceden ondan almıştım bir tane.Ona taktım ve sistemi de kurduktan sonra usb ile makinaya bağladım. Bu sayede çıkardığım disk harici disk işlevi gördü ve içindeki tüm bilgilere kolayca ulaşabildim.

Not: Bahsettiğim hard disk kutusunu, Google' dan ''Hard Disk kutusu'' diye aratarak veya ilgili elektronik eşya showroom larından temin edebilirsin. Fiyatı 20-30 lirayı geçmeyecektir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Aklına takılan başka sorun olursa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Sağlıcakla kal.

Cevaplar için teşekkürler,

2011 late 15' kullanıcısıyım. bana cihazla birlikte herhangi bir dvd verilmedi. mount. lion uda zaten internetten indirdirerek satın aldım doğal olarak. kendim bir dvd yapabilir miyim?

• Bu konuda seni yanlış yönlendirmiş olmayım. Ama mantık kuralları çerçevesinde söylediğin şey tabiki olmalı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kısaca açıklar mısın?

Selamlar dostum.

Sağlıcakla kal.

Cevaplar için teşekkürler,

2011 late 15' kullanıcısıyım. bana cihazla birlikte herhangi bir dvd verilmedi. mount. lion uda zaten internetten indirdirerek satın aldım doğal olarak. kendim bir dvd yapabilir miyim?

Alıntıları Göster

Mountain lion yükleme dosyasını indir. mountain lion disk maker diye bir program var onu indir. Usb tak, Programı aç Mountain lion indirdiğin dosyayı programa sürükle bırak. Sonrasında program yapıyo işini.

• Macbooklara SSD takmak kolay mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Macbooklara SSD takmak kolay mıdır?

Çok kolaydır.
  • Normal Hdd takmak ile aynidir. 2.5'' Ssd boyutu. Sorunun mantigini kavrayamadim.
  • Hdd değişimi açısından sormuştum. Mesela Imac'de ram değişimi çok kolay olmasına rağmen HDD'ye ulaşmak için makineyi LCD ekran dahil anakarta kadar sökmek gerekiyor. Tabii bu masaüstü bir model o yüzdendir. Fakat Dell laptoplarda örneğin HDD anakart üzerine bağlı ve tüm makineyi dağıtmak gerekiyordu. Yine çok eski Ibook makinelerde mesela HDD ulaşılması zor bir yerdeydi. Macbook larda HDD değişimi nasıl diye sormak istedim yani kolay bir yerde mi? Bir arkadaşım sormuştu kendisi Macbook kullanıyor, HDD'yi SSD ile değiştirmek istiyor kendim yapabilir miyim diye sormuştu bende o yüzden sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 11 Ekim 2012; 16:49:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Hdd değişimi açısından sormuştum. Mesela Imac'de ram değişimi çok kolay olmasına rağmen HDD'ye ulaşmak için makineyi LCD ekran dahil anakarta kadar sökmek gerekiyor. Tabii bu masaüstü bir model o yüzdendir. Fakat Dell laptoplarda örneğin HDD anakart üzerine bağlı ve tüm makineyi dağıtmak gerekiyordu. Yine çok eski Ibook makinelerde mesela HDD ulaşılması zor bir yerdeydi. Macbook larda HDD değişimi nasıl diye sormak istedim yani kolay bir yerde mi? Bir arkadaşım sormuştu kendisi Macbook kullanıyor, HDD'yi SSD ile değiştirmek istiyor kendim yapabilir miyim diye sormuştu bende o yüzden sordum.

Kolay dostum,hatta ikinci hard diski optik surucu yerine takmak bile kolay.youtube da videolari var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger arkadasinin Macbook'u Early 2011 ve sonrasi ise bir kontrol etsin System Information'da SATA ==> Intel 6 Series Chipset ise 6 Gbps bandwidth imkani tanir. Sata III SSD takabilir. Vatan'da haftasonlari %25 indirim oluyor, 500 TL ye dusuyor Ocz Vertex 4 256 GB'lar. Ben 750'ye almistim hem de %20 indirimli fiyatiydi. Bence kacmaz.
  • quote:

aynı makineyi kullanıyormuşuz. benim de hayalim ssd almak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

quote:

aynı makineyi kullanıyormuşuz. benim de hayalim ssd almak.

Selamlar hocam.

Bak alalı 3 hafta falan zaman oluyor. Çok çok memnunum. Gerçekten performansı çok güzel. Herşeyi tıkladığında açılma hissi çok keyifli bir durum. Hele hele makinanın boot up süresinin 18 saniye olması... :)

Umarım en yakın zamanda bir ssd sahibi olursunuz.

Saygılar, sevgiler.

• Ya mesele acma kapanma suresi degil. Benim cihaz Sata III. MBP Early 2011 15'' i7. 8 Gb ram var.

Ses muhendisiyim produksiyon isleri icin Ssd aldim. Cok yuklu Sample Library'lerde inanilmaz sure farki olusuyor.

5400 Rpm 56 mb/sn , 7200 Rpm 80 mb/sn , Ssd ile 489 mb/sn kadar ortalama Read&Write gordum.

Rar dosyasi acarken de ayni sekilde. Gunluk ve profesyonel kullanimda etkisi cok buyuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 11 Ekim 2012; 22:22:33 >
  • Merhaba,

Amerika'dan bir tanıdığıma 15' macbook pro siparişi vericem ancak bir kaç tanıdığım hazır ordan alıyorsun ekstra bir kaç şey de eklet dediler ve çoğu SSD ekletmemi söyledi. Bende bu konuyu gördüm size sormak istedim. İlk defa bir macbook sahibi olucam. Siz sipariş veriyor olsanız ne ekletirdiniz? SSD eklettiğimde ekstra olarak mı takılı geliyor yoksa başka bir parçanın yerine mi takılıyor?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tismo

Merhaba,

Amerika'dan bir tanıdığıma 15' macbook pro siparişi vericem ancak bir kaç tanıdığım hazır ordan alıyorsun ekstra bir kaç şey de eklet dediler ve çoğu SSD ekletmemi söyledi. Bende bu konuyu gördüm size sormak istedim. İlk defa bir macbook sahibi olucam. Siz sipariş veriyor olsanız ne ekletirdiniz? SSD eklettiğimde ekstra olarak mı takılı geliyor yoksa başka bir parçanın yerine mi takılıyor?

Teşekkürler.

Retina değilse ilk önce işlemci ekletirim. Core i7 2.7 ghz işlemci eklerdim çünkü önbellek 8 mb diğreinde 6 mb. SSD daha sonra sizde ekleyebilirsiniz ancak TRİM desteği uyumluluk gibi sorunlar olabiiyor. SSD, Sabit diskin yerine takılıyor.
  • 2mb'lık önbellek farkı için 250dolar alıyor o adamlar, paranın hakkını vermiyor o işlem. birşey ekleteceksen makinayı al; ssd olur ram olur kendin ekle, air almıyorsun nasılsa
  • SSD lerin ömrünün çok uzun olduğu hnormal HDD lere göre daha çok seneler ömrü olduğunu yazıyorlar. Bir SSD lere yazmaya gelince her yazma silmede GB tından yediği söyleniyor. Bu bir tezat olmuyor mu. Bir bilgisayar kullanıcısı bu bilgisayarı neden alıyor bilgi işlemek için. Bu bilgisayarın doğal işlevi. Bunu yaparken bu SSD kendini yiyecekse almak ne kadar mantıklı. Biraz abartmış da olabilirim. Verilere kullanıcıların başlarına gelen bilgilerden yola çıkarak yazdım. Bunu izah edebilecek bir bilen var mı?

Ayrıca fiatları, sizce 1 dk daha hızlı açılacak diye en az 200 dolar vermeye değer mi? Aralarında aşırı fiat farkları da oluşmaya başladı. Mesela OWC'nin internet sitesindeki şu fiatlara bakın.

OWC Mercury Electra
    120GB 129 DOLAR
    240GB 229 DOLAR
    480GB 527 DOLAR

OWC Auro Pro Retina Display SSD
    480GB 579 DOLAR

OWC Mercury Enterprise Pro
    50GB 399 DOLAR
    100GB 579 DOLAR
    200GB 949 DOLAR
    400GB 1679 DOLAR

OWC Mercury Extra
    120GB 149 DOLAR
    240GB 295 DOLAR
    480GB 579 DOLAR

Benim ağırlaşmış MacBook Pro 1,5 dakikada açılıyor. Bunların testlerinde ortalama 28 saniyede, Normalde 30 saniye içinde de diğer uygulamalr. Ne dersiniz almaya değer mi? Bekleyelim mi? Ben düşüncem ki fiatlar böyle uçtuğu müddetçe beklemek. SSD firmalarının biryerlerini kaldırmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbozkan -- 6 Aralık 2012; 7:31:28 >

• yazma silmede gb'ıntan yediğini görmedim ben, ayrıca bu sadece hızlı açılması için eklenen bir techizatta değil. pil ömrü uzun olsun, sessiz olsun, az ısınsın vs için alınan bir donanım. hız açısından bakılacaksa sadece bilgisayarın hızlı açılması değil sözkonusu, her işlemin süresinin kısalması sözkonusu. mesela dosya sıkıştırma, yükleme süreleri vs. her işlemin süresini etkiliyor. piyasa fiyatları konusunda yorum yapamam, pahalıdır ucuzdur onu herkes bütçesine göre belirlesin; ama normal hdd değil bu, dolayısıyla hdd parasına satılmasınıda beklememek lazım. koskocaman teknoloji farkı var
  • 256 GB SSD Kullanan bir arkadaşla konuştum. SSD'sini satıyordu, onun için. "Ben format attıktan sonra SSD 240 GB görünüyor" dedi. Bu nasıl olur.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.