Şimdi Ara

Mac'lere SSD disk takılması (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
4
Favori
22.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bahsettigim konu garantinin bozulup bozulmayacagi idi, ben bu konuda bilgi verdim. Telden arayip ogrendigin bu yanlis bilgiyi (garantinin bozulmasi) sundugun icin belirttim. Yoksa servis fiyati konusunda kesin bir sey soylemedim, yukaridaki arkadasin deneyimini ornek gosterdim sadece. Dedigim gibi garanti bozulmuyor, mesele bu. Yardimci olacak bir konu da yok, isteyen acar okur. Kizma konusunda ise ikna etmem icin 'yok yav kizmadim eheuehue' demem gerekmiyordur umarim. Bu konuyu daha da uzatmaya gerek yok.

Iyi forumlar.

• Arkadaslar ssd takip bootcamp ile Windows 7 yukleyip mac bölümündeki dosyalara windows 7 ile erişmeye çalışırken sistemi zorlanan var mı??
    Varsa eğer Windows ide modda çalıştığı için olabilir mi??
    Özellikle crucial (aynı markayı kullanıyorum) kullanan @ertugbilgin forumdaşım böyle bir sorun yaşıyor musun?? (diğer arkadaslar sizlerde durum nedir??)
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Arkadaslar ssd takip bootcamp ile Windows 7 yukleyip mac bölümündeki dosyalara windows 7 ile erişmeye çalışırken sistemi zorlanan var mı??
    Özellikle crucial (aynı markayı kullanıyorum) kullanan @ertugbilgin forumdaşım böyle bir sorun yaşıyor musun?? (diğer arkadaslar sizlerde durum nedir??)

malasef windows kullanmiyorum yardimci olamayacagim...
  • quote:

Arkadaslar ssd takip bootcamp ile Windows 7 yukleyip mac bölümündeki dosyalara windows 7 ile erişmeye çalışırken sistemi zorlanan var mı??

Biraz daha detay verebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
    Bootcamp ile Windows kurdun, Mac tarafındaki dosyalara erişirken sıkıntı yaşıyosun ama bu sıkıntı ne?
    Dosyaları bulma süresi mi sıkıntılı tam olarak?
    Aktarımda bir sıkıntı olmaması gerek çünkü ssd kullanıyorsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: odmR

Bootcamp ile Windows kurdun, Mac tarafındaki dosyalara erişirken sıkıntı yaşıyosun ama bu sıkıntı ne?

ertugbilgin teşekkürler.

sorun zamanla oluştu.ilk yüklediğimde windows sorunsuz çalışıyordu. ama şu aralar dediğiniz gibi bir dosya bulma süresi baya uzadı. örneğin şarkı arşivimden müzik açmak istediğimde klasörler anında görünmüyor. bazen bütün klasörlerin görünmesi 1 dakikayı buluyor. ama windows bölümünden işlem yaparken sorun yok.gayet iyi çalışıyor.
    birde elimde eski bir creative zen mp3 çalar var. ona mac bölümünden şarkı atamıyorum. şarkıları seçip windowsa kopyalayıp öyle atabiliyorm cihaza. bu sorun baştan beri vardı ama dosya erişim süresi sorunu başlarda yoktu.

bootcamp ile windowsu ahci modda çalıştırma işlemini yapmak isetdim ama üşendim. şu an standart olarak ide modda çalışıyor windows. acaba dosya erişim süresi bu yüzden mi problemli?? ssd problem çıkarmaya mı başlıyor yoksa :((((

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: odmR

ertugbilgin teşekkürler.

sorun zamanla oluştu.ilk yüklediğimde windows sorunsuz çalışıyordu. ama şu aralar dediğiniz gibi bir dosya bulma süresi baya uzadı. örneğin şarkı arşivimden müzik açmak istediğimde klasörler anında görünmüyor. bazen bütün klasörlerin görünmesi 1 dakikayı buluyor. ama windows bölümünden işlem yaparken sorun yok.gayet iyi çalışıyor.
    birde elimde eski bir creative zen mp3 çalar var. ona mac bölümünden şarkı atamıyorum. şarkıları seçip windowsa kopyalayıp öyle atabiliyorm cihaza. bu sorun baştan beri vardı ama dosya erişim süresi sorunu başlarda yoktu.

bootcamp ile windowsu ahci modda çalıştırma işlemini yapmak isetdim ama üşendim. şu an standart olarak ide modda çalışıyor windows. acaba dosya erişim süresi bu yüzden mi problemli?? ssd problem çıkarmaya mı başlıyor yoksa :((((

http://forum.donanimhaber.com/m_9575699/tm.htm

Yukarıdaki konu yazılımsal boyutta yardımcı olacaktır.
    Sorunu AHCI mode çözer büyük bir ihtimalle, sorunu çözmese bile senin için daha faydalı olacaktır, üşenme bence:)
    "Native Command Queuing"
    Mod değişikliğini yaptıktan sonra sorun devam ederse, tekrar yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince, buraladayım ben.
    Sorunun SSD'de olma ihtimali çok düşük görünüyor bu arada, korkacak birşey yok yani:)

Yine wikipedia'dan sana faydalı olacak 2 küçük bukle kopyalıyorum alta:)
    "Windows 7's AHCI enables not only NCQ but also TRIM support on SSD drives (with their supporting firmware)"
    NCQ in solid-state drives

NCQ is also used in newer solid-state drives where the drive encounters latency on the host, rather than the other way around. For example, Intel's X25-E Extreme solid-state drive uses NCQ to ensure that the drive has commands to process while the host system is busy processing CPU tasks. [3]
    NCQ also enables the SSD controller to complete commands concurrently (or partly concurrently, for example using pipelines) where the internal organisation of the device enables such processing.
    For example, the SandForce 1200[4] based OCZ Vertex II 50GB drive running on a Dell Perc 5i (which doesn't support SATA NCQ) delivers about 7,000 4k IOPS (50% write) at a controller queue depth of 32 IOs. Moving the drive to the similar Dell Perc 6i (which does support SATA NCQ) increases this to over 14,000 IOPS on the same basis.
    Kuralları tam olarak bilmiyorum bu arada bu alıntıyı yapmam serbest mi, sıkıntılı bir durum ya da bu işin bir formatı falan varsa bilgilendirmeniz yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odmR -- 11 Mayıs 2012; 11:13:09 >

• Peki kendimiz duzgun degistirirsek problem olmuyor demissiniz, SSD ve Ram'leri Bilkom'dan mi almamiz gerekiyor yoksa baska yerlerden de alabilir miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

Peki kendimiz duzgun degistirirsek problem olmuyor demissiniz, SSD ve Ram'leri Bilkom'dan mi almamiz gerekiyor yoksa baska yerlerden de alabilir miyiz ?

Başka yerden alabilirsin tabiki, sen ne götürürsen onu takarlar serviste.
    Oradan almak gibi bir zorunluluğun yok.
  • OCZ Vertex 4'lerde %20 indirim vardi, 750 TL'ye 256 GB SATA III Vertex 4 aldim. 15'' i7 Quad-Core , Patriot 8 Gb DDR3 Ram, 256 GB Ocz Vertex 4 oldu makine. Roket gibi bi sey oldu valla. =)
  • Mac pro almayı düşünüyorum. Ama araştırmalarımda, hala sadece sata2 desteği olduğu çıkıyor karşıma. SSD nin tam keyfini çıkarmak için mac proya sata3 desteği sağlayabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Mac pro almayı düşünüyorum. Ama araştırmalarımda, hala sadece sata2 desteği olduğu çıkıyor karşıma. SSD nin tam keyfini çıkarmak için mac proya sata3 desteği sağlayabilir miyim?

Alacaginiz Mac Pro sifir mi ikinci el mi ? Eger sifir aliyorsaniz Eylulü bekleyin, yeni Mac ler gelicek, onlarda Sata 3 destegi olur.

Bu arada Mac Pro derken masaüstü olan mi yoksa MacBook Pro mu demek istediniz, epey karisiyor çünkü bu ikisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIA

quote:

Mac pro almayı düşünüyorum. Ama araştırmalarımda, hala sadece sata2 desteği olduğu çıkıyor karşıma. SSD nin tam keyfini çıkarmak için mac proya sata3 desteği sağlayabilir miyim?

Alacaginiz Mac Pro sifir mi ikinci el mi ? Eger sifir aliyorsaniz Eylulü bekleyin, yeni Mac ler gelicek, onlarda Sata 3 destegi olur.

Bu arada Mac Pro derken masaüstü olan mi yoksa MacBook Pro mu demek istediniz, epey karisiyor çünkü bu ikisi.

Alıntıları Göster
    Sıfır, masaüstü.

Eylülde yeni MacPro beklentim hiç yok açıkçası. (Herhangi bir kaynak varsa verirseniz sevinirm)
    2 yıldır hiç bir değişiklik yapmadıkları MP serisine haziranda ufak işlemci güncellemeleri geldi. Ama tam bir dostlar alışverişte görsün güncellemesi.
    Şu an 2013 den bahsediliyor yeni bir MP güncellemesi için.

• quote:

Sıfır, masaüstü.

Eylülde yeni MacPro beklentim hiç yok açıkçası. (Herhangi bir kaynak varsa verirseniz sevinirm)
    2 yıldır hiç bir değişiklik yapmadıkları MP serisine haziranda ufak işlemci güncellemeleri geldi. Ama tam bir dostlar alışverişte görsün güncellemesi.

Kaynak veremem ama, bu sonbaharda hem yeni iMac leri hem de Mac Prolari bekliyorum ben.
    USB 3 ve Sata 6 bu kadar yaygınken + ivy bridge islemciler cikmisken zannetmiyorum 2013 ün bekleneceğini.
    iMac lerin ekran kartlarının da güncellenmesi gerekiyor. 6 Serisi atiler uzun zamandir kullanimda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIA

quote:

Sıfır, masaüstü.

Kaynak veremem ama, bu sonbaharda hem yeni iMac leri hem de Mac Prolari bekliyorum ben.
    USB 3 ve Sata 6 bu kadar yaygınken + ivy bridge islemciler cikmisken zannetmiyorum 2013 ün bekleneceğini.
    iMac lerin ekran kartlarının da güncellenmesi gerekiyor. 6 Serisi atiler uzun zamandir kullanimda.

Alıntıları Göster
    iMacler eylül-ekimde bekleniyor ama macpro 2013 e kalacak gözüküyor.

http://imac.macrumors.com/
    http://macpro.macrumors.com/

• 2013 başlarında çıkarsa şubatta falan iyi, ama daha da ertelenirse çok geride kalıcak
  • Merhaba, Macbook late 2009 modelini kullanıyorum, geçen hafta Vatan Bilgisayar' ın kampanyasından 120 GB Sandisk Extreme SSD ve 4 GB ilave RAM aldım, bilgisayar içerisinde 250 GB WD HDD ve de 4+1 şeklinde RAM mevcuttu, yeni kurulum ve de Mountain Lion' dan sonra bilgisayar açılış süresi 8 saniyeye, kapanma süresi 3 saniyeye düştü, Photoshop 5.0 kullanıyorum ağırlıklı olarak, açılması 5 saniyenin altında, şiddetle tavsiye ederim, selamlar.
  • bugün corsair ssd yi 2010 ortası macbook pro ya taktım, müthiş bir hız farkı oldu, bu denli bir hız farkı hiç yaşamamıştım herhangi bir upgrade'imde, tavsiye ederim.
  • Early 2011 ve sonrasi 15-17'' Macbook Pro'lar zaten SATA III'tur. Hatta Optical Bay bile Sata III'tur. 6 Gbps Bandwidth ile calisir. SATA III SSD RAID 0 bile yapabilirsiniz. Iyi arastirmamissiniz.
  • Bugün gidip bir tane Corsair Force 3 240 GB SSD aldım. Hemen eve gelip makinama taktım. Gelişme mi ? MUHTEŞEM

Takmadan önce açma-kapama sürelerini not etmiştim: Eski açılma süresi:41 sn Yeni açılma süresi : 18 sn. Eski kapanma süresi 14 sn. Yeni kapanma süresi: 2 sn.

Dock' taki programlar max 1 yada 2 kere zıpladıktan sonra açılıyor. Makina uçuyor arkadaşlar. Durumu olan herkese tavsiye ederim.

MacBook Pro Mid 2010 sahibiyim.Bu yüzden cihazım SATA II destekliyor. Read ve Write özellikleri de bu yüzden yarı yarıya çalışıyor. Buna rağmen muhteşem diyorum. SATA III olsa siz düşünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

Early 2011 ve sonrasi 15-17'' Macbook Pro'lar zaten SATA III'tur. Hatta Optical Bay bile Sata III'tur. 6 Gbps Bandwidth ile calisir. SATA III SSD RAID 0 bile yapabilirsiniz. Iyi arastirmamissiniz.

Early 2011 ve sonrası 13" MBP'ler de SATA III bunu da ekleyelim. Optical Bay da aynı şekilde.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.