Şimdi Ara

Mac'in Artısı Ne? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
4
Favori
16.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Genel olarak istisnalar kaideyi bozmaz; Mac'ler stabilite ve sorunsuzluk bağlamında tercih edilirler. Ama bu farkındasınızdır 0 sorun demek değildir. Mutlaka birşey çıkma ihtimali olabilir.

Ama piyasa satılan bilgisayar diyebileceğimiz araçlar içinde mağazadan alıp eve götürüp fişini sokup ekstra hiçbir ayar yapmadan kullanabileceğiniz tek marka budur. Hatta temel bir çok program üstünde bulunur. Bir çok kullanıcı üstüne hiç program kurmasa da yeterli olur.

Mace alışmak kolaydır. Bir kaç temel nokta ne bileyim kısayol öğrenin yeter. Karıştırabileceğiniz kişiselleştirebileceğiniz bir tarafı yok desek yalan olmaz.

Anlattığınız işlerde kullanacağınız iyi bir makina sizi 5 değil 10 sene götürür. Örn öğretmen bir arkadaşımda p4 1,6 ghz makina var. Pc rahat 10 yıllık var. Hiç bir ayarını bilmez, sadece ofis programları kullanır, nette gezeri, blog yazar bu makina her türlü onun işini görüyor herşey kullanıcısına göre.

Oyun deyince orada duracan işte. Macde oyun olmaz. Olmaz demeyeyimde bilgisayar alacak adam temelde oyun düşünüyorsa Macden uzak duracak. Oyun sayısı eskiye göre çok daha fazla ama makinaların oyun performansı düşük ayrıyetten bootcamp falan yapıp windowsda oynamanız gerekir bir sürü iş yani. Öyle 40 yılda bir sıkıldıkca birşey oynayayım diyorsanız olur. Ama ilk 3'de oyun oynama düşünceniz varsa uzak durun bence.

Donanım sağlamdır, upgrade imkanı yoka yakındır. Parçaları, aksesuarları çok dehşet pahalıdır. Bir laptop üstüne güzel gözükmez diye fazla USB koymazlar, donanım çeşiti yok gibidir. Verdikleri kadarını alacan yani.

Mac böyle bir dünya. Ben tamamen fiyat/performans odaklı düşündüğümden uzak duruyorum. Ama illa yeni bir laptop düşünsem bende mac alırdım paraya kıyıp zaten bneim düşünceme göre laptopda iş yapılmaz en fazla geçiştirilir:)

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Güzel konu bu devam etmeli:)

Genel olarak istisnalar kaideyi bozmaz; Mac'ler stabilite ve sorunsuzluk bağlamında tercih edilirler. Ama bu farkındasınızdır 0 sorun demek değildir. Mutlaka birşey çıkma ihtimali olabilir.

Ama piyasa satılan bilgisayar diyebileceğimiz araçlar içinde mağazadan alıp eve götürüp fişini sokup ekstra hiçbir ayar yapmadan kullanabileceğiniz tek marka budur. Hatta temel bir çok program üstünde bulunur. Bir çok kullanıcı üstüne hiç program kurmasa da yeterli olur.

Mace alışmak kolaydır. Bir kaç temel nokta ne bileyim kısayol öğrenin yeter. Karıştırabileceğiniz kişiselleştirebileceğiniz bir tarafı yok desek yalan olmaz.

Anlattığınız işlerde kullanacağınız iyi bir makina sizi 5 değil 10 sene götürür. Örn öğretmen bir arkadaşımda p4 1,6 ghz makina var. Pc rahat 10 yıllık var. Hiç bir ayarını bilmez, sadece ofis programları kullanır, nette gezeri, blog yazar bu makina her türlü onun işini görüyor herşey kullanıcısına göre.

Oyun deyince orada duracan işte. Macde oyun olmaz. Olmaz demeyeyimde bilgisayar alacak adam temelde oyun düşünüyorsa Macden uzak duracak. Oyun sayısı eskiye göre çok daha fazla ama makinaların oyun performansı düşük ayrıyetten bootcamp falan yapıp windowsda oynamanız gerekir bir sürü iş yani. Öyle 40 yılda bir sıkıldıkca birşey oynayayım diyorsanız olur. Ama ilk 3'de oyun oynama düşünceniz varsa uzak durun bence.

Donanım sağlamdır, upgrade imkanı yoka yakındır. Parçaları, aksesuarları çok dehşet pahalıdır. Bir laptop üstüne güzel gözükmez diye fazla USB koymazlar, donanım çeşiti yok gibidir. Verdikleri kadarını alacan yani.

Mac böyle bir dünya. Ben tamamen fiyat/performans odaklı düşündüğümden uzak duruyorum. Ama illa yeni bir laptop düşünsem bende mac alırdım paraya kıyıp zaten bneim düşünceme göre laptopda iş yapılmaz en fazla geçiştirilir:)

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Oyun oncelikli degil ama bilirsiniz iste arada insanin cani istuyor iki el biseyler atakim diye zaten konuyu okudugum ve arastirmamdan elde ettigim bilgilerle mac oyun icin yapilan bir alet degil sonucuna vardim fakat oynatabiliyornusta iste :) kucuk capli oyunlar dedilero kucuk cap nedir cs tarzi grafik bakimindan dusun olan tarzdami ? (Bu arada mac icin cs yok sanirsam :D )

• zrbysfr kullanıcısına yanıt
    Öncelikle benim mac ile tanılşmamı anlatayım. Oldum olası masaüstü kullanıcısıyım. Laptop kullanmayıda pek sevmeyişimden dolayı kullanmaya gerek duymamıştım. Ama zamanla taşınması kolay, yeri geldiğinde okula götür, yeri geldiğinde al tatile çık ama yanına aldığında ağırlığı hissedilmesin amacıyla tablet hafifliğinde laptop almaya karar verdim. Tabi birde ios uygulama yazma merakım vardı. Öncelikle ultrabook lara yönelmişken vatan bilgisayarda mac lerde indirimi gördüm ve ilk önceliğim olan taşıması kolay ve küçük olsun diye 11 inch air aldım. 2. gün elime ulaştı ve ilk kutusunu açtığım anda farkını hissettirmeye başladı. Bir kaç gün kullanıma alışma evresi yaşadım ama çok zorlanmadan adapte oldum. Hafiflik, metal kasa, sağlamlık, tasarım, kullanım kolaylığı ben böylesini görmedim. Şuan Mac'im Mac'im diyip dolaşıyorum :) Gayet içtenlikle söylüyorum alma sebebim her ne kadar hafiflikte olsa şuanki aklım olsa farkı neyse verir 15 inch pro alırdım, 2-3 yıl sonrasında da almaya kararlıyım.

Neyse ben sizin kafanızdaki sorulara kendimce cevaplar vereyim.

Oyun konusu sormuşsunuz, öncelikle Mac'e uyumlu oyun pek fazla yok, ama ben bootcamp ile parallels ile windows yükler kullanırım derseniz ben kendimden örnek vereyim. HD4000 ile Fifa 13 ve NBA 2K13 ü cpu sıcaklığına dikkat ederek 1-2 maçı geçirmemek şartıyla oynamaktayım. Proda bu oyunlar çerez kalacaktır sonuçta soğutması daha kuvvetlidir. Ama harici ekran kartı olmadan yinede farzla bir şey beklemeyin, bu durum sadece Macler için değil diğer tüm dahili grafik birimine sahip olan cihazlar için geçerlidir.

Bozulma konusuna gelecek olursak, benim teknolojik aletlerden yana şansım çok yoktur. Ama Mac farklı Apple işi şansa bırakmamış merak etmeyin :) Sizin şanssızlığınız bile kolay kolay sorun çıkarmayacaktır. O mıknatıslı yuvayada gelecek olursak, hayat kurtaran bir durum. Kablo ayağınıza, kolunuza vs. takıldığı anda o sistem sayesinde hemen Mac'ten ayrılıyor ve Mac'inizin yerlerde sürünmesini engelliyor.

Okulda verilen dosylarınızıda windows kurabildiğinizden dolayı rahatlıkla açabilirsiniz. Sizi 5 yıl götürür mü sorusuna cevabı kesinlikle veremem, sonuçta sizin nasıl kullanacağınızı sizden başkası bilemez ve ben 10 yıl bile götürür dersem sallamış olurum. Siz cihazı yerden yere vurmayacak üstüne su dökmeyecekseniz o cihaz 5 yıl boyunca sağlam kalır. Aynı şekilde kutusunda kalırsa hiç kullanmazsanız 100 yıl bile sağlam kalabilir. Ama malınıza değer veriyorsanız cihaz sapa sağlam kalır, ama 5 yıl sonra sistemin size yetip yetmemesi tamamiyle kullanıma göre yorumlanacak bir durumdur.

Ultrabooklarla karşılaştırın demişsiniz. Benim açımdan bu karşılaştırma söz konusu bile olamaz. Sonuçta farklı iki sistem. Elmayla, armut gibi bir durum.

İşletim sistemi konusunda ben şuana kadar bir sorun yaşamadım, gayet stabil, kullanışlı, en önemlisiyse kullanımı gerçekten zevkli. Bir bilgisayarı kullanırken zevk almanız sevmenizi sağlar, şahsen Mac kullanmak zevkli bir durum. Sonuçta Mac OS X, Mac donanımlarına geldiği için de hiç bir şekilde sorun yaşamıyorsunuz, hiç bir şeyle uğraşmıyorsunuz. Yeniden mi kuracaksınız. Tek tuşla hallediyorsunuz, kendisi indiriyor kendisi kuruyor siz sadece Apple ID'nizi giriyorsunuz. Bunlarda önemli şeyler, zamanında windowsla çok haşır neşir olduğumdan, virüsten, zararlı yazılımlardan, mavi ekranlardan, takılmalardan, sistemi yeniden kurmaktan bıkmış usanmış biri olarak şuan hiç bir şeyle uğraşmıyorum.

Son olarak almaya karar verirseniz en az 15 inch alın 13 düşünmeyin. Ben dediğim gibi 11 inch air kullanıyorum, pişman değilim aldığıma, çok hafif, çok zarif ama pro olsaydı hayır demezdim :) Bir de şunu söylemeden bitirmeyeyim, Macbook u aldığım günden beri masaüstümü neredeyse açmadım, 22 inchlik ekranı biraktım 11 inchlik ekrandayım siz hesaplayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: p4mdut

Bozulma konusuna gelecek olursak, benim teknolojik aletlerden yana şansım çok yoktur. Ama Mac farklı Apple işi şansa bırakmamış merak etmeyin :) Sizin şanssızlığınız bile kolay kolay sorun çıkarmayacaktır. O mıknatıslı yuvayada gelecek olursak, hayat kurtaran bir durum. Kablo ayağınıza, kolunuza vs. takıldığı anda o sistem sayesinde hemen Mac'ten ayrılıyor ve Mac'inizin yerlerde sürünmesini engelliyor.

Oha ! Böyle bir olayın olduğunu bilmiyordum.Çok güzel.
  • p4mdut kullanıcısına yanıt
    Açıkcası şu an acayip şekilde heveslendim :D Sizinle aynı duruma bende düştüm vatandan ultrabook bakarken macler gözüme çarpmıştı 13 düşünmemin sebebi tamamen fiyat farkından dolayıdır şu an ayrıntılı araştırmaya girdim kullanılan işlemcilerdeki iris graphics durumu işlemciden işlemciye değişiyormuş en iyisi harici ekran kartı olmadan 15 inc macbook ta .Oyun konusuna gelirsek aşağıdaki videoda şahsın crysis 3 oynaması beni benden aldı benimde masaüstü bir ihtiyarım var amd quad core fantom 4 gb ram 1gb ekran kartı beni idare ediyordu ama ölmeye başladı yavaşca e tabi malzemeninde bir ömrü var artık işlemci ile anakart kendini bırakmaya başladı Aletleri çok temiz kullanan biri olarak söylediğiniz gibiyse eğer ben o mac i 15 sene bile kullanırım

Size araştırırken izlediğim videoyu paylaşıyım buralardan günlük kullanıma dair kağıt üstü veriler dışında ufak bir izlenim sahibi oluyorum bazı videolarda upload edenler donanımlarını yazmış

Testing the gaming performance on the late 2013 retina macbook pro. Last year i tested the retina macbook pro vs alienware m14x and it came up very well. This year i am jet testing Crysis 3. I wonder how it would come out with the retina macbook pro vs razer blade ? This machine has the dedicated GT750M 2GB GPU. 16GB ram and 2.3 ghz i7 Haswell processor. ( Bu sadece ilk videodaki mac in donanımı diğeleri başlıkta belirtmiş bi kaç bişey)

• zrbysfr kullanıcısına yanıt
    İlk videoya aldanmamak lazım sonuçta o Mac'in fiyatı $2,599.00. 3-5 oyun oynayacağım diye $600 dolar fark vermek şahsen çok mantıklı değil. Heleki 13 inch almayı düşünüyorsanız aradaki fark $800 kadar çıkıyor. Kaldıki bu bahsettiğimiz cihazlar daha Türkiye ye gelmedi. Iris konusuna gelecek olursak Apple'ın sitesinde hepsinde olduğu gözüküyor. Irıs HD4000 e göre daha performanlıdır ama yüksek verim alınacağını pek düşünmüyorum. Oyun oynanmak istenirse oynanıyor şahsen kendi Mac'im de GTA4 de oynamıştım, ayarlar kısıktaydı ama fan son hız dönmesine rağmen işlemci çok ısınıyordu. Bunca paralar verip oyun oynayıp Mac'in ömrünü düşürmek çok mantıklı bir durum değil. Gerçi dediğim gibi Pro ların soğutması Air lardan çok daha iyi ama yinede dediğim gibi az buz bi para değil sonuçta en düşük versiyonu $1,299.00 dolar, Türkiye ye geldiğinde fiyatını siz düşünün.

http://store.apple.com/us/buy-mac/macbook-pro

• Direk spariş verir yada getirtirim Türkiye fiyatlarını her ürün için hepimiz biliyoruz Apple burada resmi mağazasını açacak gibi bir duyum aldım 2014 ün başında sizce fiyatlar ne olur ?

Birde bu iris grapihcs teki değişiklikleri apple dan değil inceleyen benchmark sitelerinden edindim vatandaşlar eski olan bu grafik kartlarını küçük makyajlarla isim değiştirip piyasaya sürdüklerini söylüyor şu an kesin bir bilgi edinemedim ama ilgimi çekti araştırmadayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zrbysfr -- 29 Ekim 2013; 16:00:20 >
  • Evet arkadaşlar araştırmalarım sonuç buldu şu an sadece teknik verilere bakarak alıcağım mac i tasarladım

2.0GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.2GHz
    16GB 1600MHz DDR3L SDRAM
    512GB PCIe-based Flash Storage ( 256 gb lık alıp yanına taşınabilir hd almakta aklıma yattı )
    $2,499.00

Eğer apple işlemciler üzerinde intelden farklı birşey yapmıyorsa fiyat performans olarak en iyi işlemciyi kendimce seçtim . Aşağıda kullanılan işlemcilerin model numaralarını ve karşılaştırma linkini vericem

http://www.intel.com/content/www/us/en/processor-comparison/comparison-chart.html#TXT

MacBook Pro "Core i5" 2.4 13" Late 20132.4 GHz Core i5 (I5-4258U)MacBook Pro "Core i5" 2.6 13" Late 20132.6 GHz Core i5 (I5-4288U)MacBook Pro "Core i7" 2.8 13" Late 20132.8 GHz Core i7 (I7-4558U)MacBook Pro "Core i7" 2.0 15" Late 2013 (IG)2.0 GHz Core i7 (I7-4750HQ)MacBook Pro "Core i7" 2.3 15" Late 2013 (IG)2.3 GHz Core i7 (I7-4850HQ)MacBook Pro "Core i7" 2.6 15" Late 2013 (IG)2.6 GHz Core i7 (I7-4960HQ)MacBook Pro "Core i7" 2.3 15" Late 2013 (DG)2.3 GHz Core i7 (I7-4850HQ)MacBook Pro "Core i7" 2.6 15" Late 2013 (DG)2.6 GHz Core i7 (I7-4960HQ)

http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/index-macbookpro.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zrbysfr -- 29 Ekim 2013; 18:59:39 >

• ogram bulmak okadar zor değil
  • deniai kullanıcısına yanıt
    Hocam mac mastı. Pc de pc. Yani

Mac - Pc :ben olsam mac alırım daha üstün pc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zrbysfr

quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Güzel konu bu devam etmeli:)

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Oyun oncelikli degil ama bilirsiniz iste arada insanin cani istuyor iki el biseyler atakim diye zaten konuyu okudugum ve arastirmamdan elde ettigim bilgilerle mac oyun icin yapilan bir alet degil sonucuna vardim fakat oynatabiliyornusta iste :) kucuk capli oyunlar dedilero kucuk cap nedir cs tarzi grafik bakimindan dusun olan tarzdami ? (Bu arada mac icin cs yok sanirsam :D )

+1

• Mac oyun oynamıyor denilirmi arkadaşlar. Bütün mesela her zamanki gibi para.

Bioshock infinity -http://www.youtube.com/watch?v=XeYGwh1dd2I
    Max Payne 3 -http://www.youtube.com/watch?v=ovXOsf-jivw
    BF 4 -http://www.youtube.com/watch?v=8NyuMKHq1vA

Şeklinde uzar gider. Yeterki para olsun, iyi bir mac alın. Gidip ufak bir mac mini alırsanız o derece oynarsınız işte.

• Ben bilgisayarla hiç oyun oynamam. Bence oyun konsolda oynanır. Tabii bu benim fikrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 6 Kasım 2013; 20:19:00 >
  • Stabilite.
  • Valla kardeşim kişinin tamamen kullanım amacının ne olduğuna bağlı

Ben evdeki pc ye linux kurmuştum süper kasmadan açıldı.Tamam dedim burdan devam edelim.Sonra windows'daki rarlı dosya sağ tıklayıp çıkart deyince hemen çıkarıyordu ama maalesef linux da kod yazarak çıkarıyormuşsun.Belki daha kolay yöntemi vardır ama ben bulamadım.

Çekirdek konusundan hiç bahsetmiyorum bile.Çünkü ben o işlerden hiç anlamam.Ama linux açık kaynaklı yazıldığı için kullanıcı herşeyi kendisi yapıyor.Windows daki gibi bunu mu istersin şunu mu istersin diye sormuyor.

Mac'i görmedim bile başına geçmiş 1-2 saat kullanma fırsatım bile olmadı.Ama 27 inç lik ler beni deli ediyor:) ips panel ve 2566 küsüratlık bir çözünürlük olması bana cazip geldi.Zaten para bulursam 27 inçlik bir şey almayı düşünüyorum.Fakat korkuyorum.Çünkü formatı ayrı sonra ne bileyim program kurması ayrı diye.Yada gözümde büyütüyorum.Hatta şimdiden warez ne kadar mac uygulamasıı bulabilirsem indiriyorum

Nereye baksak müzik işi yada video,fotograf gibi işi yapanlar çoğunda mac var.Herkes kullandığına göre vardır bir artısı.Ben de müzik işiyle uğraşmayı düşünüyorum.Fakat yukarda da belirttiğim gibi mac'i hem istiyorum hem istemiyor ve korkuyorum!

• Konuya yazanların %90'ında MAC hiç olmamış,
    Yarısı MAC'i uzaktan görmüş,
    %10 luk bir kesim MAC nedir diye bu konuya girince öğrendi.
  • Bence dene ve farkı kendi gözünle gör

• Mac'i olanda var olmayan da var.. Arkadaşinda görüp bir süre kullanıp, buraya yorum yazanlar da olabilir. Hiç problem değil. Artık 5 ay oluyor neredeyse, kullanalı. Birkaç gözlemimi daha aktarmak istiyorum.

Bir defa, Mac'i aldıktan sonra hiç oyun oynamadım. O yüzden bilmiyorum oyun performansını. Birilerinin yazdığı gibi, oyunu konsolda (ps3) oynamayı tercih ediyorum. Gündelik yaşamımda ise, Mac tüm ihtiyaçlarımı fazlasıyla görüyor. Bende 21.5" iMac i5 2.66 GHz 16 GB RAM, 500 GB HD var, masa üstü kalın çerçeveli olanlardan. Ağırlıklı olarak web tasarımı ve Office programlarını kullanıyorum.

Temsili resim:

Office'de kısa yollarda fark var ama çok da önemli değil onlar. Ekranın büyük olması, klavyenin gerçekten çok küçük ancak inanılmaz işlevsel olması, mouse'un üzerinde hiç tuş olmayıp, çok farklı özelliklere programlanabilmesi ince ve güzel ayrıntılar. Kasa yok, o yüzden ekranı kapıp, başka odaya gidip, fişi takarsanız, nerede isterseniz kullanırsınız. Ekranda hem DVD giriş yeri, hem SD kart giriş yeri var, ayrıca wifi'da destekliyor. Tam anlamıyla all in one.

Ben ikinci eline 2.200 lira verdim bu makinanın ancak arkadaşıma aynı makınayı 1.800 liraya aldık. Belki şimdi fiyat azıcık daha düşmüş olabilir.

Mac'in tercih edilme sebeplerinden bir tanesi, tüm apple uygulamalarını birbirilye ilişkilendirebilmeniz. Dolayısıyla, iphone falan varsa elinizde, veya ipad, gayet uyumlu oluyorlar birbiriyle. Yani aslında bu biraz hayatta sahip olduğunuz apple ürünleriyle alakalı gibi. Eğer birkaç birşeyiniz varsa (ipad, ipod, vs), uyumu arttırmak istiyorsunuz.

Son söz, işletim sistemini güncellemek için, internetten programı application olarak indiriyorsunuz (bedavaya) ve hiç bir data kaybı olmadan, kendi kendine yeni işletim sistemini kuruyor. Yani windows'daki gibi, format dvd başlangıç diski, bootlable dvd falan gibi şeyler yok. Kafanız rahat.

• Ben 2010 yılında mac kullanmaya başladım( ikinci el 2008 üretimi macbook), macbook almadan önce zaten farklı işletim sistemleri arayışlarındaydım. Windowstan bıkmış durumdaydım, pc min donanımı kötü olunca hepten bıkmıştım windowstan. bi ara pardus kullandım olmadı, ubuntu kullandım olmadı vs vs ne denediysem tam aradığım stabiliteyi veremedi...

Macbook alınca dedim olay bu :) gerçekten donanım düşük olmasına rağmen çok stabil hızlı sorunsuzdu. zaten o zamanlar öğrenciydim ve internet film müzik için kullanıyordum. pil performansıda gayet tatminkardı. her 2-3 ayda format atan ben ilk aldığımda baştan kurulum yaptım ve daha da yapmadım. ne kadar internet sayfası açık olursa olsun, 3-4 program açık olsun kasma takılma problemi olmadı( tabi kullandığım program office tarzı ufak uygulamalar).

Sonra yeni os x ler geldi. hiç alışık olmadığım bi durum; yeni gelen işletim sistemi ile cihaz daha seri çalışmaya başladı! (Sanırım lion ve mountion lionda durum farklıymış okuduğum yorumlara göre). gerçekten windowstan sonra bu durumu çok garipsedim. hele bide ram takviyesi yapınca cihaz hepten model atlamış gibi oldu.

Sonra 2012 yazında satmak durumunda kaldım. Tekrar orta-düşük seviye bi laptop aldım. eh idareten olduğu için memnundum. zaten ipad le tüm işlerimi halledip sadece gerekli olduğunda pc açıyordum. ama gereksiz bi ısınma, ısınınca kapanma, bi süre sonra şişme vs. vs.

yaklaşık 3-4 ay önce tekrardan macbook air aldım. gerçekten hem tasarım hem hız, hem taşınabilirlik. herşey kusursuz.

hatta klavye kullanım rahatlığı ve touchpad bile başlı başına macbooka geçme nedeni olabilir. mavericks geldi ve ücretsiz. cihaz daha da bi serileşti.

yani kısacası mac kullanma şansı olan daha iyi anlar. en başta stabilite, seri çalışma, takılma olmaması, pil ömrü, klavye ergonomisi, touchpad, tasarımı ve kullanımı vs vs liste uzatılabilir.

keşke fiyatlar ülkemiz ekonomisine göre biraz daha düşük olsa. kesinlikle parasını hak ediyor mac ler...

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfie

Mac'i olanda var olmayan da var.. Arkadaşinda görüp bir süre kullanıp, buraya yorum yazanlar da olabilir. Hiç problem değil. Artık 5 ay oluyor neredeyse, kullanalı. Birkaç gözlemimi daha aktarmak istiyorum.

Bir defa, Mac'i aldıktan sonra hiç oyun oynamadım. O yüzden bilmiyorum oyun performansını. Birilerinin yazdığı gibi, oyunu konsolda (ps3) oynamayı tercih ediyorum. Gündelik yaşamımda ise, Mac tüm ihtiyaçlarımı fazlasıyla görüyor. Bende 21.5" iMac i5 2.66 GHz 16 GB RAM, 500 GB HD var, masa üstü kalın çerçeveli olanlardan. Ağırlıklı olarak web tasarımı ve Office programlarını kullanıyorum.

Temsili resim:

Office'de kısa yollarda fark var ama çok da önemli değil onlar. Ekranın büyük olması, klavyenin gerçekten çok küçük ancak inanılmaz işlevsel olması, mouse'un üzerinde hiç tuş olmayıp, çok farklı özelliklere programlanabilmesi ince ve güzel ayrıntılar. Kasa yok, o yüzden ekranı kapıp, başka odaya gidip, fişi takarsanız, nerede isterseniz kullanırsınız. Ekranda hem DVD giriş yeri, hem SD kart giriş yeri var, ayrıca wifi'da destekliyor. Tam anlamıyla all in one.

Ben ikinci eline 2.200 lira verdim bu makinanın ancak arkadaşıma aynı makınayı 1.800 liraya aldık. Belki şimdi fiyat azıcık daha düşmüş olabilir.

Mac'in tercih edilme sebeplerinden bir tanesi, tüm apple uygulamalarını birbirilye ilişkilendirebilmeniz. Dolayısıyla, iphone falan varsa elinizde, veya ipad, gayet uyumlu oluyorlar birbiriyle. Yani aslında bu biraz hayatta sahip olduğunuz apple ürünleriyle alakalı gibi. Eğer birkaç birşeyiniz varsa (ipad, ipod, vs), uyumu arttırmak istiyorsunuz.

Son söz, işletim sistemini güncellemek için, internetten programı application olarak indiriyorsunuz (bedavaya) ve hiç bir data kaybı olmadan, kendi kendine yeni işletim sistemini kuruyor. Yani windows'daki gibi, format dvd başlangıç diski, bootlable dvd falan gibi şeyler yok. Kafanız rahat.

Ben 17 aydır aynısını kullanıyorum fabrika'da yüklenen Lion öylece duruyor. Ne bir yavaşlama var ne format gereksinimi. Bu şekilde bakalım kaç sene daha gidecek. Bundan sonraki makineyi zaten 27 alırım. Temiz bulunursa kullanılmış almak daha mantıklı. Yalnız Magic Mouse berbat. Çoğunun pil yuvasında temassızlık problemi var. Ben başka bir mouse ile kullanıyorum. Birde klavye çok çabuk kirleniyor. Ben sabunlu su ile çok sildim harflerden bir tanesi silinme yaptı. Sabun nedeniyle olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 18 Aralık 2013; 20:36:45 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.