Şimdi Ara

Mac'in Artısı Ne? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
4
Favori
16.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle aynı fikirdeyim.
  • Bu bilgisayarın bu kadar kaliteli olmasının arkasında yatan en önemli neden, yazılım ve donanım mühendislerinin ve tasarımcıların birarada uzun süre çalışması sonucu ortaya çıkan donanım ve yazılımın eşsiz uyumu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: san_jose

Ben 2010 yılında mac kullanmaya başladım( ikinci el 2008 üretimi macbook), macbook almadan önce zaten farklı işletim sistemleri arayışlarındaydım. Windowstan bıkmış durumdaydım, pc min donanımı kötü olunca hepten bıkmıştım windowstan. bi ara pardus kullandım olmadı, ubuntu kullandım olmadı vs vs ne denediysem tam aradığım stabiliteyi veremedi...

Macbook alınca dedim olay bu :) gerçekten donanım düşük olmasına rağmen çok stabil hızlı sorunsuzdu. zaten o zamanlar öğrenciydim ve internet film müzik için kullanıyordum. pil performansıda gayet tatminkardı. her 2-3 ayda format atan ben ilk aldığımda baştan kurulum yaptım ve daha da yapmadım. ne kadar internet sayfası açık olursa olsun, 3-4 program açık olsun kasma takılma problemi olmadı( tabi kullandığım program office tarzı ufak uygulamalar).

Sonra yeni os x ler geldi. hiç alışık olmadığım bi durum; yeni gelen işletim sistemi ile cihaz daha seri çalışmaya başladı! (Sanırım lion ve mountion lionda durum farklıymış okuduğum yorumlara göre). gerçekten windowstan sonra bu durumu çok garipsedim. hele bide ram takviyesi yapınca cihaz hepten model atlamış gibi oldu.

Sonra 2012 yazında satmak durumunda kaldım. Tekrar orta-düşük seviye bi laptop aldım. eh idareten olduğu için memnundum. zaten ipad le tüm işlerimi halledip sadece gerekli olduğunda pc açıyordum. ama gereksiz bi ısınma, ısınınca kapanma, bi süre sonra şişme vs. vs.

yaklaşık 3-4 ay önce tekrardan macbook air aldım. gerçekten hem tasarım hem hız, hem taşınabilirlik. herşey kusursuz.

hatta klavye kullanım rahatlığı ve touchpad bile başlı başına macbooka geçme nedeni olabilir. mavericks geldi ve ücretsiz. cihaz daha da bi serileşti.

yani kısacası mac kullanma şansı olan daha iyi anlar. en başta stabilite, seri çalışma, takılma olmaması, pil ömrü, klavye ergonomisi, touchpad, tasarımı ve kullanımı vs vs liste uzatılabilir.

keşke fiyatlar ülkemiz ekonomisine göre biraz daha düşük olsa. kesinlikle parasını hak ediyor mac ler...

Merhabalar hocam demin konuda gezerken gordum elinizde 2008 yapımı macbook varmış satmadan önceki durumunu sorabilir miyim hala kullanışlı miydi takılma donma vs var miydi çünkü ben bu sene macbook pro aldım ve ogrenciligim boyu kullanabilmek istiyorum yani en az 4-5 yıl götürmesini istiyorum sizin görüşünüzü almak istedim tesekkur ederim simdiden :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LoggeS L kullanıcısına yanıt
    Core 2 duo islemci vardi yanlisim yoksa 2.1 hizindaydi. Ancak hic kasilma takilma olmuyordu asla; ama dedigim gibi ben sadece office programlari; internet, film, muzik icin kullaniyordum. Satarkende hic performans kaybi yoktu hatta ben ssd ve ram takviyesi yapmistim 1gb tan 4gb a yukseltmistim rami cok acaip hizlanmisti.

Yani macbookta model dusse bile asla windowstaki gibi takilma agirlasma olmuyor benim gordugum kadariyla. Yani sifir bir cihaz aldiginizda rahat 3-4 sene gider dusuncesindeyim hele bide zaman icinde ram takviyesi vs yaparsaniz daha uzun sure idare eder dusuncesindeyim. Ama zaman icinde apple in napicagi belli olmaz :)) kesin konusmak yanlis olur.

• quote:

Core 2 duo islemci vardi yanlisim yoksa 2.1 hizindaydi. Ancak hic kasilma takilma olmuyordu asla; ama dedigim gibi ben sadece office programlari; internet, film, muzik icin kullaniyordum. Satarkende hic performans kaybi yoktu hatta ben ssd ve ram takviyesi yapmistim 1gb tan 4gb a yukseltmistim rami cok acaip hizlanmisti.

Yani macbookta model dusse bile asla windowstaki gibi takilma agirlasma olmuyor benim gordugum kadariyla. Yani sifir bir cihaz aldiginizda rahat 3-4 sene gider dusuncesindeyim hele bide zaman icinde ram takviyesi vs yaparsaniz daha uzun sure idare eder dusuncesindeyim. Ama zaman icinde apple in napicagi belli olmaz :)) kesin konusmak yanlis olur.

Ben pm attım sanıyordum meger alintilamisim :D tesekkurler hocam yorumun icin :)

• LoggeS L kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :) yani guncel bi cihaz olursa uzun bir sure sizi goturur dusuncesindeyim.

Ben 2 yil onceki modeli almistim, satarken 4 yillik bi cihazdi ve asla takilma kasilma donma yoktu. Ama tabi cizim uygulamalari vs gibi saglam uygulamalarda nasil olurdu bilemiyorum :)

• quote:

3 birşey değil. Bahsedilen şekilde bir kullanımda 5 - 6 sene gider. Şu anda 2009 model macler hala işe yarar cihazlar mesela ve sıfır bir PC parasına satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 25 Aralık 2013; 21:42:43 >

• mac ile diğer bilgisayarları kıyaslamak beyhude bir çabadır..mac kullanmayanların yorum yapmasını ise çok yadırgıyorum...bu değerlendirmeyi yapmak için kesinlikle iki kategorideki bilgisayarları iyi kullanmış yada kullanıyor olmak gerekiyor....ben iş yerinde hp i5 windows 7,evde ise imac 21,5 inç ultra thin kullanıyorum...sadece şunu söyleyebilirim....kıyaslama yapmak bence mac ve onu geliştirenlere hakarettir....fiyat konusunda ise mac'in daha ucuz bile olduğu kanaatindeyim..imac'ler all in one'dır..yani kasa yoktur..tüm donanım ve yazılım monitörün içindedir..dolayısı ile illa bir kıyaslama yapılacaksa diğer markaların all in one modalleri ile kıyaslama yapacaksınız....imac masaüstü all in one 21'5 inç i5 işletim sistemi, 8gb ram,1tb hard disk 2gb grafik v.s sadece 3000 tl fiyatla satılıyor....gidin aynı özellikteki herhangi bir marka all in one pc fiyatlarına bakın....daha pahalı olduğunu göreceksiniz....insanlar all in one imac ile kasa ve monitörden oluşan diğer pc leri fiyat olarak kıyaslama yanlışına düşüyorlar..kısacası sorunsuz,keyifli,teknolojinin hangi boyutlara geldiği konusunda sizi hayran bırakacak bir bilgisayar kullanmak istiyorsanız, mac alacaksınız..

• Bir gün herkes mac kullanacak
  • Yani ben de yıllardır Windows kullanıyorum ve pc kullandığım sürenin belki yarısı sorunları düzeltmeye, sürücü güncellemeye, format atmaya, bozulan programları silip tekrar yüklemeye gitmiştir. Mac kullanmadım ama Windows kadar sorunlu olmadığına eminim. Yani her türlü mac daha iyidir bence.

Kullandığım programlar malesef sadece windowsta çalışıyor bu yüzden windowsun kahrını çekiyoruz.

• imac almayı planlıyorum fakat o fiyata normal bir pc toplasam daha iyi gibi duruyor kararsızım. film izlicem ve oyun oynıcam genelde online oyunlar dota, lol gibi.. grafik yüksek oyunlar bakımından assasin creed oynarım en fazla.. ama işte kararsızım imac mi toplama bir pc mi alsam, sizler ne önerirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dx

imac almayı planlıyorum fakat o fiyata normal bir pc toplasam daha iyi gibi duruyor kararsızım. film izlicem ve oyun oynıcam genelde online oyunlar dota, lol gibi.. grafik yüksek oyunlar bakımından assasin creed oynarım en fazla.. ama işte kararsızım imac mi toplama bir pc mi alsam, sizler ne önerirsiniz

PC önermem. Kesinlikle Mac alın. Şimdiye kadar Imac hakkında hep iyi yazdım. İyide gerçekten Imac sonuçta. Çalışıp çalışmadığını anlamak için kulağı dayamak lazım. Sessiz şık çok güzel bilgisayar. Yinede gri renk üzerinde siyah yada gri leke yapma adeti var bazı eski sürümlerde. (Ön camın arkasındaki sislenme probleminden bahsetmiyorum o hepsinde oluyor) Komple panel temizliği gerekebiliyor şöyle bir 26 27 ay sonra. (Bilgisayarın kullanıldığı yerin nasıl olduğu bunda etkili olabilir belki) Birde DVD Rom sürücü kesinlikle günün birinde bozuluyor. Tabii yeni Imaclerde DVD yok dolayısıyla bu sorun yoktur ama yeni Imaclerde ekran ne durumda bilmiyorum. Şimdi sistem alacak olsam Thunderbolt 27 ve Mac mini alırım şahsen. Imac 27 ye güvenmiyorum eninde sonunda ekranda bir problem oluşabileceğini tahmin ediyorum. Kaldı ki 27 imaclerin ekranlarında daha çok sorun oluştuğunu okudum birçok yerde. Yine söyleyeyim yeni Imac 27 ler nasıldır bilmiyorum çünkü kasa değişikliği oldu. Dolayısıyla iç dizayn değişmiş olabilir. Yinede PC mi Imac mi denirse PC değil Imac diyorum. Benim Imac 26 aylık ve DVD sürücü bozulma problemi dışında ciddi sorun yaşamadım. Sağ üst köşeye doğru gri renk üzerinde gölgeler var çok dikkat edersem belli oluyor. (Bazı cihazlarda çok kötü derecede oluyor çok şükür bende öyle olmadı) Benim için problem oluşturmuyor bu durum. İstesem paneli sökerek ve orayı silerek hallederim o sırada birde SSD takarım ama uğraşmıyorum. İlerde yapabilirim belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 7 Mayıs 2014; 17:59:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

quote:

imac almayı planlıyorum fakat o fiyata normal bir pc toplasam daha iyi gibi duruyor kararsızım. film izlicem ve oyun oynıcam genelde online oyunlar dota, lol gibi.. grafik yüksek oyunlar bakımından assasin creed oynarım en fazla.. ama işte kararsızım imac mi toplama bir pc mi alsam, sizler ne önerirsiniz

PC önermem. Kesinlikle Mac alın. Şimdiye kadar Imac hakkında hep iyi yazdım. İyide gerçekten Imac sonuçta. Çalışıp çalışmadığını anlamak için kulağı dayamak lazım. Sessiz şık çok güzel bilgisayar. Yinede gri renk üzerinde siyah yada gri leke yapma adeti var bazı eski sürümlerde. (Ön camın arkasındaki sislenme probleminden bahsetmiyorum o hepsinde oluyor) Komple panel temizliği gerekebiliyor şöyle bir 26 27 ay sonra. (Bilgisayarın kullanıldığı yerin nasıl olduğu bunda etkili olabilir belki) Birde DVD Rom sürücü kesinlikle günün birinde bozuluyor. Tabii yeni Imaclerde DVD yok dolayısıyla bu sorun yoktur ama yeni Imaclerde ekran ne durumda bilmiyorum. Şimdi sistem alacak olsam Thunderbolt 27 ve Mac mini alırım şahsen. Imac 27 ye güvenmiyorum eninde sonunda ekranda bir problem oluşabileceğini tahmin ediyorum. Kaldı ki 27 imaclerin ekranlarında daha çok sorun oluştuğunu okudum birçok yerde. Yine söyleyeyim yeni Imac 27 ler nasıldır bilmiyorum çünkü kasa değişikliği oldu. Dolayısıyla iç dizayn değişmiş olabilir. Yinede PC mi Imac mi denirse PC değil Imac diyorum. Benim Imac 26 aylık ve DVD sürücü bozulma problemi dışında ciddi sorun yaşamadım. Sağ üst köşeye doğru gri renk üzerinde gölgeler var çok dikkat edersem belli oluyor. (Bazı cihazlarda çok kötü derecede oluyor çok şükür bende öyle olmadı) Benim için problem oluşturmuyor bu durum. İstesem paneli sökerek ve orayı silerek hallederim o sırada birde SSD takarım ama uğraşmıyorum. İlerde yapabilirim belki.

ekran kartının düşük olması endişelendiriyor beni, iphone 5s'im var telefon diğerlerine göre çok iyi kalitesi ortada ama işte masaüstü olarak nasıl bilemiyorum

• Dünyanın en iyi parçaları bir sin 95 de ne kadar performans verebilir ki terside doğrudur en kötü parçalar ile son sürüm çalışmaz Apple tek yaptıgı bu ince çizgiyi çok iyi bilmesidir ve yazılım olayında açdıgı çıgırdır.günümüzde şirketler deli gibi antivirüs programı aşıyolar ama maç alsan sorunç çözülüyo ve syrıcana sağlam yani demem o ki mesele donanımımı kodlamasıdır hepimiz teknosa bimeks gibi çoğu yere gittimizde aa bunun 16 gb ram var digerinde 32 gb deriz ve yanılırız büyük dagın büyük dumanı olur 32 gb her bir kb adresslenmesi lazımdır ki pc tam verim alınabilasin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

quote:

ekran kartının düşük olması endişelendiriyor beni, iphone 5s'im var telefon diğerlerine göre çok iyi kalitesi ortada ama işte masaüstü olarak nasıl bilemiyorum

Aynen söylediğim gibi. Mid 2011'i 26 aydır kullanıyorum. Başka bilgisayarım olmadığı için hergün 14 saat çalışıyor. Bazen Download yapıyor bazen boş yere çalışıyor ama 14 saat çalışıyor. 2017 den önce de değiştirmem. O tarihe kadar ciddi sorun olmayacağından eminim ama insan yapısı olduğu için ufak sorunları olabiliyor tabii. Bunlarda bilgisayarın üretim yılına özel olarak değişir. Yeni Imacleri bilmiyorum apple community'de alacağınız Imac hakkında yazılanları araştırmanız lazım. Alacağınız bilgisayar hakkında en iyi bilgi oradan alınır aslında. Ekran kartı da oynayacağınız oyunlara yeter ama AC'ye yeter mi bilmem. Ben o serinin tamamını Xbox'da oynadım. Mac'de yada PC'de oyun oynamıyorum ben.

• Bana göre arayüz dışında hepsi aynı. Linux sadece fazla komut bazlıdır o kadar.

En nihayetinde hiçbir işletim sistemi kusursuz olamayacağından tartışmanın anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 12 Mayıs 2014; 1:55:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver328

Yani ben de yıllardır Windows kullanıyorum ve pc kullandığım sürenin belki yarısı sorunları düzeltmeye, sürücü güncellemeye, format atmaya, bozulan programları silip tekrar yüklemeye gitmiştir. Mac kullanmadım ama Windows kadar sorunlu olmadığına eminim. Yani her türlü mac daha iyidir bence.

Kullandığım programlar malesef sadece windowsta çalışıyor bu yüzden windowsun kahrını çekiyoruz.

Early 2014 serisi ciktigindan beri Mac kullaniyorum. Dun bazi apple programlari( iBook, iPhoto, Photo Booth) crash hatasi vermeye basladi. Yaklasik 2-3 aydir erteledigim bir guncelleme vardi, onu yaptim. Crash problemide kalmadi.
  • quote:

Yani ben de yıllardır Windows kullanıyorum ve pc kullandığım sürenin belki yarısı sorunları düzeltmeye, sürücü güncellemeye, format atmaya, bozulan programları silip tekrar yüklemeye gitmiştir. Mac kullanmadım ama Windows kadar sorunlu olmadığına eminim. Yani her türlü mac daha iyidir bence.

Dostum Windows programları için mac ten vazgeçme. Kararsız parallels Desktop, kullanırsin programları. Benim eşim öğretmen, mebbis sadece Explorer ile çalışıyor diye bir iki yıldır gelmedim mac e. Şimdi sorunsuz kullanıyoruz air uzerinden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

quote:

Dostum Windows programları için mac ten vazgeçme. Kararsız parallels Desktop, kullanırsin programları. Benim eşim öğretmen, mebbis sadece Explorer ile çalışıyor diye bir iki yıldır gelmedim mac e. Şimdi sorunsuz kullanıyoruz air uzerinden

Bootcamp ile Windows yükleyince aynı donanımda PC kadar performans alınıyormuş. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum alırsam.

• TouchPad'i bile yeter onu anlatmaya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.