Şimdi Ara

Mac'in Artısı Ne? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
4
Favori
16.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence Mac OS X'in iki büyük sorunu var. Biri office programları, diğeri fazla yüzeysellik.

Microsoft bir yazılım devidir, Apple ise donanım-yazılım uyumu ve imaj-prestij gibi öğelerle öne geçer. Kanımca hiç bir firma microsoft ile yazılım konusunda aşık atamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 29 Mayıs 2014; 3:50:59 >
  • Fazla yuzeysellik nedir acaba? Çokmu basit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Fazla yuzeysellik nedir acaba? Çokmu basit

Yorumumdan rahatsız mı oldunuz yoksa demek istediğimi mi anlamadınız çözemedim.

Örneği office ile verebilirim. Keynote en az powerpoint kadar başarılı iken numbers excel'in yanında bebek gibi kalıyor. Neden acaba? Neden powerpoint benzerini yapabiliyor ama excel ve word benzerinde sınıfta kalıyor? Belki iphone ile uğraşmaktan fırsat bulamamışlardır derine inmeye.

İnsanlar bunu basitlikle ve user-friendly yaklaşımıyla açıklayıp pozitif birşeymiş gibi algılıyor olabilirler. Bu da mac'in onlara yaptığı en büyük ilüzyon zaten.

Aynı tam ekran özelliği gibi mesela. Gerçekten devrimciydi bir kısımlarına göre ama ben bayağı kıs kıs güldüm, 'kullanıcıya uygun yapıyor abi, basit anlaşılır yapıyor abi' demedim :)

Misrosoft'a çamur atmayı pek iyi biliyoruz. Apple öncelikle mac os üzerinde iş saatini arttırmalı.

Ayrıca bence artık birileri mac sever arkadaşlarımıza profesyonel kullanım, optimizasyon, stabilite gibi kavramları düzgün bir şekilde anlatmalı. Bu konulara hiç girmiyorum çünkü içler acısı. hatta bir tanesi mac os windows'tan çok daha güçlü isletim sistemi yazmıştı. güçlü... Güçlüyle azcık geliştiriversin numbers'ı arayüzü bırakıp azıcık ayrıntılara işlevlere girsin.

Tabi bunlar benim görüşlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 29 Mayıs 2014; 19:00:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia

quote:

Orijinalden alıntı: smallhero55

Sevgili arkadaşlar, öncelikle şunu söylemek istiyorum, bu konuyu eleştiri vb amaçlı değil, merak ettiğimden açtım. Benzer özelliklerde donanıma sahip bi PC ile Apple bilgisayar arasında dağlar kadar fiyat farkı var. Mac uyumlu donanımlar pahalı. Mac için program bulmak zor olabiliyor. Olan programlar da genellikle ücretli. Peki nedir Mac bilgisayarların artısı? Neden daha iyi? Neden daha pahalı? Yardımcı olursanız mutlu olurum. Belki aynı şeyi merak eden başka arkadaşlar da vardır. Şimdiden teşekkürler

Dostum bir mac kullanıcısı olarak fiyat farkı olayı tamamen Türkiye temsilcisi Bilkomdan kaynaklanmaktadır.
    Amerikada 1799 dolar olan alet Türkiyede 4300 tl fiyatında arada %45 fiyat farkı var. Geçen hafta arkadaşım macbook pro aldı 4200 tl'ye bilkomdan.
    Aynı makinenin yarı fiyatına amerikadan arkadaşım bana getirdi. üstelik 1 yıllık uluslararası garantisi var

Mac'in artılarına gelince

1) Upgrade gibi bir derdin yok ilk aldığında nasılsa 5 yıl sonrada aynı stabil performansta devam ediyor.
    2) Macin işletim sistemi windowsa göre çok daha güçlü ve kararlı + windows kurabilirsin mace çift işletim sistemin olur.
    3) Mükemmel dış tasarımı var bu aletin bir pc ile arasında dağlar kadar görsel fark var.
    4) Herşeyden öte Mac bir prestijdir.

Hocam peki iphone larla ilgili fiyat olarak bi bilgin var mı ? Yani o da mı Bilkomla alakalı

• quote:

quote:

Sevgili arkadaşlar, öncelikle şunu söylemek istiyorum, bu konuyu eleştiri vb amaçlı değil, merak ettiğimden açtım. Benzer özelliklerde donanıma sahip bi PC ile Apple bilgisayar arasında dağlar kadar fiyat farkı var. Mac uyumlu donanımlar pahalı. Mac için program bulmak zor olabiliyor. Olan programlar da genellikle ücretli. Peki nedir Mac bilgisayarların artısı? Neden daha iyi? Neden daha pahalı? Yardımcı olursanız mutlu olurum. Belki aynı şeyi merak eden başka arkadaşlar da vardır. Şimdiden teşekkürler

Dostum bir mac kullanıcısı olarak fiyat farkı olayı tamamen Türkiye temsilcisi Bilkomdan kaynaklanmaktadır.
    Amerikada 1799 dolar olan alet Türkiyede 4300 tl fiyatında arada %45 fiyat farkı var. Geçen hafta arkadaşım macbook pro aldı 4200 tl'ye bilkomdan.
    Aynı makinenin yarı fiyatına amerikadan arkadaşım bana getirdi. üstelik 1 yıllık uluslararası garantisi var

1) Upgrade gibi bir derdin yok ilk aldığında nasılsa 5 yıl sonrada aynı stabil performansta devam ediyor.
    2) Macin işletim sistemi windowsa göre çok daha güçlü ve kararlı + windows kurabilirsin mace çift işletim sistemin olur.
    3) Mükemmel dış tasarımı var bu aletin bir pc ile arasında dağlar kadar görsel fark var.

Hocam ipkonelerle ilgili bi bilgin var mı ? yani o da mı bilkomla alakalı

• Dostum sizi neden elestireyim, herkesin kendi gorusudur. Bende daha önceden macos a bulasmazdim şimdi Windows eziyet geliyor işyerinde. Ofis için Office for mac kullanıyorum ben, windowsun kendi ofis programı, keynote vs bence okadar başarılı değil sizin dediğiniz gibi. Ama stabilite, günlük kullanılan programlar ve hızı windowsun çok ötesinde
  • quote:

quote:

iphone fiyatlarında nasıl bir fark var biliyor musunuz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: deniai

bu tamamen kişisel bir fikir soru .
    3 parmak kaydırma ,safari ,sarj süresi(işletim sistemine bağlı ) , Ses kalitesi ( işletim sistemine bağlı ) , Sunum yaparken sap(Mavi ekran ) gibi brakmama özelliği , ( Hedefe yönelik çalışmada yan görevlerin donup kitlenmemesi )
    falan filan

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.