Şimdi Ara

Mac'in Artısı Ne? (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
4
Favori
16.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

2012 yılı itibariyle Mac'lerin kalan artıları şunlar

1. Virüs çok az
    2. Sade tasarımı
    3. Kablo kirliliği olmaması (masaüstü için)
    4. Final cut ve benzeri yazılımlar (sadece macde buluna piyasanın tuttuğu genelde video yazılımları)

Mazide kalan + ları ise

1- Performans (benzer teknik özellikdeki windows pc'den genelde bir adım yavaş) (G4, G5, mac pro, macbook, İmac kullanmış biri olarak yazıyorum)
    2- Stabilite- Zamanının en önemli alınma nedeniydi bu macler için. Fakat günümüzde bu kesinlikle yok günlük yoğun kullanımda bir kaç restart kesinlikle istiyorlar
    3- İPS ekranlar - Artık her yerde ucuza ips ekran bulabiliyorsunuz. İmac ekranında daha iyi ipsler 600 Tl civarında. Mac pro ekranı ayarındada bin kusura iyi monitörler bulursunuz.

hocam mazide kalan demişsinde onlar nasıl oluyor?
    1-Performans: 2012 macbook air var i5 işlemcili ssd'li hızı ile yarışabilecek kaç windows pc var?
    2-1,5 ayrdır günde 10 saat kullanıyorum cihazı sadece akşamları katarken kapatırım, hiçde restart istemiyor.
    3- Ekran için yorum yok :)

Yoğun kullanımdan kastım günlük işler değil 30 dakikalık HD bir videoyu bağlamaya çalışın bakalım neler oluyor 5 bin TL'lik alette:)

SSD disk ayrı konu onu neye taksanız şahlandırıyor. Birde dikkat ederseniz performanssız demedim. Tamamen aynı özelliklerde temiz kurulum yapılmış bir pc'ye göre bir adım geride dedim. 10 küsur yıllık bir grafiker olarak eski yeni bir çok makinayı kullanmış biri olarak rahatlıkla mazi kelimesini kullanabilirim. Atıyorum 10 küsur yıl önceki bir G4 le karşılaştıracak bir pc bulamazdınız ama günümüzde neredeyse durum tersine dönmüş durumda.

O yüzden benim için son 4 yılı ele alırsak macler artık sadece göz keyfi ve itibar (mesleki olarak) alınacak aletler. Bunu Hem pc hem maci yoğun kullanmış biri olarak söylüyorum. Eğer bilgisayardan anlıyorsanız güzel bir konfigürasyon yapabilecek ve windows 7 yi iyi ayarlayabilecekseniz , görüntü 2. derecede geliyorsa performans ve stabilite için mace fazladan 3 kat para veriyorsunuz demekte artık bir sakınca görmüyorum.

Düşünün mesela şu anda elimde çok az oc'lenmiş i7 920 cpu, ssd disk ve 12 gb ramli iyi bir kasası olan çift ips monitör bir pc var. Full HD ye kadar her türlü görüntüyü çok rahat işleyebiliyorum. Hemen hemen hiç bir konuda kastırdığını görmedim. Ben aynı stabiliteyi yakalamak içn bu yaklaşık 3 bin tldeki pc yerine en az 10 bin TL'lik macpro almalıydım ee nerede mantık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 10 Ekim 2012; 14:11:37 >

• G4'ün G5'in öyle bir özelliği yoktu. G4 G5 Apple'ın abartmasından başka birşey değildi. Elma ve Armut neyse, Intel ve Power PC o oldugundan, istedikleri gibi sallayıp, Power PC işlemciler Intel'e geçirir diye reklam yapıyorlardı. Velhasıl Power PC'leri hem pahalı hemde Intel'e göre fazla ısınan ve düşük performanslı bulmalarından dolayı bırakmak zorunda kaldılar. Mac OS hala Windows'dan 10 bin Milyon kat daha iyi ve kararlı bir işletim sistemi. Nede olsa BSD çekirdeği... Windows'u adam gibi kullanabilmek için üzerine bir tane ne programı kullanıyorsan onu yükleyip, başkada dokunmayacaksın.. .Hatta mümkünse internete bile girmeyeceksin ki, sağdan soldan acaip şeyler bulaşıp sistemi yamultmasın. 1996'dan beri Windows Tiger 10.3 lerden beride Mac kullanıyorum. Windows ancak bahsettiğim şekilde kullanılırsa, BSD temelli Mac OS ayarında kararlı ve stabil çalışabilir. Yada PC denen alete tutup Linux falan kuracaksınız ki, Mac OS ayarında işletim sisteminiz olsun. O da ancak stabilite açısından olabilir, estetik görünüm ve kullanım kolaylıgını yine yakalayamazsınız. Her ne hikmetse Mozilla Firefox'un Windows sürümü bile Windows üzerinde bir acaip çalışıyor. Zırt pırt çöküyor. Bugün 20 kez install ve Unistall ettim hala açılırken çökme yaşanıyor. Belli ki Windows'un format zamanı yine gelmiş... Programa kabahat bulmayın, aynı Firefox, Mac OS'de aylardır demir gibi sağlam çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 10 Ekim 2012; 15:09:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

2012 yılı itibariyle Mac'lerin kalan artıları şunlar

1. Virüs çok az
    2. Sade tasarımı
    3. Kablo kirliliği olmaması (masaüstü için)
    4. Final cut ve benzeri yazılımlar (sadece macde buluna piyasanın tuttuğu genelde video yazılımları)

Mazide kalan + ları ise

1- Performans (benzer teknik özellikdeki windows pc'den genelde bir adım yavaş) (G4, G5, mac pro, macbook, İmac kullanmış biri olarak yazıyorum)
    2- Stabilite- Zamanının en önemli alınma nedeniydi bu macler için. Fakat günümüzde bu kesinlikle yok günlük yoğun kullanımda bir kaç restart kesinlikle istiyorlar
    3- İPS ekranlar - Artık her yerde ucuza ips ekran bulabiliyorsunuz. İmac ekranında daha iyi ipsler 600 Tl civarında. Mac pro ekranı ayarındada bin kusura iyi monitörler bulursunuz.

hocam mazide kalan demişsinde onlar nasıl oluyor?
    1-Performans: 2012 macbook air var i5 işlemcili ssd'li hızı ile yarışabilecek kaç windows pc var?
    2-1,5 ayrdır günde 10 saat kullanıyorum cihazı sadece akşamları katarken kapatırım, hiçde restart istemiyor.
    3- Ekran için yorum yok :)

Yoğun kullanımdan kastım günlük işler değil 30 dakikalık HD bir videoyu bağlamaya çalışın bakalım neler oluyor 5 bin TL'lik alette:)

SSD disk ayrı konu onu neye taksanız şahlandırıyor. Birde dikkat ederseniz performanssız demedim. Tamamen aynı özelliklerde temiz kurulum yapılmış bir pc'ye göre bir adım geride dedim. 10 küsur yıllık bir grafiker olarak eski yeni bir çok makinayı kullanmış biri olarak rahatlıkla mazi kelimesini kullanabilirim. Atıyorum 10 küsur yıl önceki bir G4 le karşılaştıracak bir pc bulamazdınız ama günümüzde neredeyse durum tersine dönmüş durumda.

O yüzden benim için son 4 yılı ele alırsak macler artık sadece göz keyfi ve itibar (mesleki olarak) alınacak aletler. Bunu Hem pc hem maci yoğun kullanmış biri olarak söylüyorum. Eğer bilgisayardan anlıyorsanız güzel bir konfigürasyon yapabilecek ve windows 7 yi iyi ayarlayabilecekseniz , görüntü 2. derecede geliyorsa performans ve stabilite için mace fazladan 3 kat para veriyorsunuz demekte artık bir sakınca görmüyorum.

Düşünün mesela şu anda elimde çok az oc'lenmiş i7 920 cpu, ssd disk ve 12 gb ramli iyi bir kasası olan çift ips monitör bir pc var. Full HD ye kadar her türlü görüntüyü çok rahat işleyebiliyorum. Hemen hemen hiç bir konuda kastırdığını görmedim. Ben aynı stabiliteyi yakalamak içn bu yaklaşık 3 bin tldeki pc yerine en az 10 bin TL'lik macpro almalıydım ee nerede mantık?

zaten olayda burda, windowsTan performans almak için konfigüre etmek zorundasınız.. sizin örnek verdiğiniz sistemi kurabilecek, bu işten o kadar anlayan kaç kişi var. yıllarca konfigüre edilmiş windows cihazlar kullandım ve sonunda artık yoruldum her seferinde format at yeniden windows kur ayar yap, fan temizle, işlemci overlock yap...liste uzar gider :)

tasarım görüntü ve estetikliğin dışında fark budur. windowstan performans almak için en dip konfigürasyonu yapmanız gerekirken, mac'i sadece kutusundan çıkartır ve tuşuna basarsınız :) antivüris porgramı bile kurmazsınız.

Dediğim gibi bana kutudan çıkmış hali ile overlock yapılmadan macbook air performansını verecek bir alet gösterin windowslu :)

HD video koy görürsün demişsinizde, 2012 4gb ram i5 işlemcili macbook abir imovie de yapılan bir projeyi çatır çatır 1080p formatında işliyor ve windowstan farkıda o işlemi yaparken siz cihazı kullanmaya devam edebiliyorsunuz :) rakamlarla ikna olmak isterseniz benckmark sonuçları sitelerde mevcut.

• Hocam bizim i5 2,7 ghz lik imac catır catır hiç bir şeyi işleyemiyordu. Sırf o yüzden video ve animasyonda yeniden PC'ye döndük. Ben genelde sayısal değerlere itibar etmiyorum çünkü günlük kullanım bambaşka bir şey. Hiç bir şeyin düzeni yok herşey ansızın gelişiyor. Bir hafta yada bir ay benzer işleri faklı makinalarda yapmadan bir şey anlamıyorsunuz.

Ha biraz ayar yapmaktan bahsetmişsiniz evet biraz meşakatli olabiliyor 2-3 saatini alabiliyor. Ama bu ayar 7 bin tl yapmaz:) dediğim gibi ben şu an kullandığım pc'nin tadını hiç bir macden alamadım. Mac pro kullanın derseniz yeni çıkan 12 çekirdekli maclerde 14 bin tlden başlıyor. 2. elini 8-10 bine bulabiliriz belki bu kadar para sizin için önemsizse bu parayı 2-3 ayda toparlayacak kadar iş çıkarıyorsanız sorun yoktur. Evet ben de size katılırım ama benim işlerimde durum böyle aynı işi yapan makina biri 3 bin tl biri 10 bin tl seçim sizin.

+ mozilla flashdan dolayı çökebiliyordu amachromede hiç bir sorun yok programın kendi hataları dışındada kapanma donma yok denecek kadar az. Ortalama bi mac kadar donabiliyor en fazla.

ve bir artı daha isterseniz full hd görüntü işlerken after effectsde çalışırken ki görüntüleri çekip yollayabilirim size. aynı anda onlarca program açık akşam kapatırken farkediyorum anca:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 10 Ekim 2012; 15:34:51 >

• Windows tarafındaki Flash Player'da bir sorun var. Bundan eminim. Chrome Firefox kadar olmasada Video oynatırken çöküyordu. Mac OS'de kesinlikle çökme donma tarzı birşey yaşamıyorum. Hiçbir browser çökmüyor. Şöyle bir örnek vereyim en son 3 ay önce Ichat ile yazışırken bir kez force quit yaptım. Ayrıca ara sıra video dosyalarını birbirlerine ekleyip kesip bölüp encode decode ettiğim oluyor. Sizin gibi video editingle profesyonel olarak uğraşmıyorum ama bu konuda da öyle sorun falan yaşamadım ben. Zaten 2.5 ve 2.7 I5 modellerden de öyle ahım şahım performans bekleyemeyiz. Bunlar giriş sınıfı modeller. Imac'in en ucuz olan modelleri ama yinede günlük kullanım için çok çok yeterli. Sizin profesyonel beklentileriniz olmuştur o yüzden size yetmemiş olabilir. Belki I7 işlemcili modellerden birini alsaydınız beklentinizi karşılardı. Bence mutlaka Mac Pro falan almaya gerek yok. Mac Pro'larda çok güçlü işlemciler var. Sizin 3000 TL'lik PC, Mac Pro'nun gücü ve performansı ile karşılaştırılamaz. Siz 3000 liraya bir Mac PRO ayarında makine toplayamazsınız zaten bu imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 10 Ekim 2012; 15:47:27 >

• Hocam bire bir elbet aynı teknik donanımı karşılayamam. Ama benim demem o ki; Beni şu anki PC performansımı almam için mac pro benzeri bir alet almam gerekiyor.
    Mac minilerle, imaclerle olacak iş değil bu biliyorsunuz. Ben kullanımıma bakıyorum daha iyiyse daha iyi sonuç vermesi gerekiyor ama veremiyor. Benim için denklemin çözümü bu kadar basit. pc tarafında 3 bin tl demekki rahatlıkla 10 bin tlilik macle boy ölçüşebiliyormuş. Pro modellerde Xeon işlemcilerde ecc ramlerde biliyorsunuz performanstan ziyade stabilitede farkettiriyor. Ee benimde genel olarak stabilite sorunum yok şu an belki çift işlemcili modellerin üstüne çıkamam ama tek işlemcili prolarları geçebileceğimi biliyorum benim 3 senelik makinamla:)

Ayrıyetten kasarım gene toplarım tek yapmam gereken çift cpu destekli ve ecc ramli bir sistem aslında çok grekte yok i7 destekli çift cpulu bir sistem yine olacağı 4-5 bin tl civarı

• Ben buna birşey demiyorum hocam. Performansı ucuza satın almak istiyorsanız PC iyi bir alternatif ama bir toplama PC hiçbir zaman bir IMac stabilitesi ve konforuna ulaşamaz. Bunları ben yıllardır kullanıyorum ve PC'nin o konularda Mac'lerden iyi olduğunu, Windows 7'nin bir adım önde oldugunu iddia edebilmem için çıldırmış olmam gerekir diye düşünüyorum. Tabii fikirlere saygım vardır. Yani sizin fikrinize de saygı duyuyorum ama ben kendi adıma öyle düşünmüyorum. Performans mı konfor mu? Hangisini tercih ediyorsanız, o sizin için iyi seçimdir. Benim performansa fazlaca ihtiyacım yok. İşim bunu gerektirmiyor. Dolayısıyla kullanmayacağım işlemci gücüne 5 kuruş fazladan para vermem. Benim için asıl israf ve boşa dökülen para, I5 ile işimi görebilecekken, tutup daha hızlı diye I7 yada Xeon falan almaktır. Sizin o performansa ihtiyacınız varmış benim buna itirazım yok. Ben sizin Temiz kurulmuş Windows 7 ile yaptığınız Mac OS karşılaştırmasına ve G4 G5'den sonra olan stabilite kaybı iddianıza kendi adıma katılmıyorum. Bence Intel işlemci kullanan macler de eski macler kadar sağlam çalışıyor. Belki tek fark gereksiz eklenen özellikler olabilir. İşletim sisteminin IOS'a benzetilmesi olabilir... Lion sürümlerindeki aşırı ram kullanımı olabilir ama stabilite ve kararlılık değil. En basitinden ben bu satırları yazdığım bilgisayara 1 kez bile OS X yüklemedim. Satın aldım, masama koydum, öylece kullanıyorum.. Olay budur. Windows olsa şimdiye 5. formatımı atmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 10 Ekim 2012; 16:51:26 >

• Genel olarak aynı fikirdeyim ama şu konuda beni yanlış anlamışınız ben maclerde intele geçiş aşamasından sonra kötü oldu demedim. Yani maclerde aslında bir gerileme yok ama performans stabilite konusunda windows ve pc cephesi öylesine bir yok aldıki diğerlerini geride bıraktı diyorum yoksa intel işlemciler apple i bu hale getirdi gibi bir iddiam yok. Yani ben işe ilk başladığım sıralarda böyle bir şey desem beni döverlerdi:) hakkatten windows pc demek zırtpıt kapanan format isteyen basit makinalar demekti. Ama artık öyle değil örneğin ben performans delisi bir adamım eğer makinamda en küçük rahatsılık hissedersem direkt format atarım hiç düzeltmeyle uğraşmam. Lakin windows 7 sonrası + doğru kullanımla bu oran 6 ayda birlere düştü. Ha bir de imaj alsam ona da gerek kalmaz. Aslında herşeyi windows 7 değiştirdi bir bakıma.

Bu arada gerçekten şanslısınız ben imace ilk ayda format atmak zorunda kaldım. izin sorunları ve kapanma sorunları başlamıştı. Oluyor yani başa gelmeden bilinmez.

• Valla ne diyeyim şaşırdım yani. Olmaması lazımdı. Yani 1 ay sonra sapıtması acaba donanımsal sorunlu falan olanı size denk gelmiş olabilir mi?. Peki cihazı ne yaptınız? Şirket olarak mı almıştınız? Elden çıkardınız mı? Yoksa duruyor mu? Oluyor kısmına katılıyorum ama. Mümkündür fakat bence sizinki sıradışı bir durum. Benim yaşadığım tek bir sorun var oda nedense Magic Mouse kafasına göre bağlantıyı ara ara kesiyor. 3 günde 1 kez yada bazen 2 günde 3 kez filan bağlantı kesilip birkaç saniyeliğine gidip geliyor. Bazen 10 gün hiç kesilmediği de oluyor. Şu bakkalda satılan adi kalem pillerden kullanıyorum, bitince atıyorum. Nasıl pil yetiştiriyorsunuz derseniz bende deposu var. Belki ondan olabilir. Fakat başka hiçbir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 10 Ekim 2012; 21:53:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Valla ne diyeyim şaşırdım yani. Olmaması lazımdı. Yani 1 ay sonra sapıtması acaba donanımsal sorunlu falan olanı size denk gelmiş olabilir mi?. Peki cihazı ne yaptınız? Şirket olarak mı almıştınız? Elden çıkardınız mı? Yoksa duruyor mu? Oluyor kısmına katılıyorum ama. Mümkündür fakat bence sizinki sıradışı bir durum. Benim yaşadığım tek bir sorun var oda nedense Magic Mouse kafasına göre bağlantıyı ara ara kesiyor. 3 günde 1 kez yada bazen 2 günde 3 kez filan bağlantı kesilip birkaç saniyeliğine gidip geliyor. Bazen 10 gün hiç kesilmediği de oluyor. Şu bakkalda satılan adi kalem pillerden kullanıyorum, bitince atıyorum. Nasıl pil yetiştiriyorsunuz derseniz bende deposu var. Belki ondan olabilir. Fakat başka hiçbir sorun yok.

Mac forumlarını okursanız bolca benzer sorunları yaşayanları görebilirsiniz. Donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bilkomu bir kaç kere aramış tavsiyeleriyle birşeyler yapmıştım. Ama baktım makine kendine gelemeyince çektim formatı. PC üzerine mac os kurma konusunda bayağı tecrübeli olduğumdan gerçeğini yapmakta bir sorun yaşamadım. Zaten o konularda mac os gerçekten çok iyi sade ve kolaycı bir yapısı var.

Pil konusunda bizde muzdariptik baktık olmuyor birde ergonomisinin bozukluğu yüzünden el ağrısına yol açıyor magic mouse bende normal microsoft mouse kullandım. Ayrıca numerik tarafı olmayan klavye de benim için çok başağrıtıcıydı. Onuda pc klavye ile değiştirdim. Normal kullanımda sorun yoktu lakin nümerik tarafı tanıtmayı başaramadım. Grafiker olduğumuzdan klavyedeki tüm tuşlara ihtiyacım oluyordu kısayolları istediğim gibi atıyamadığımdan o da büyük dertti. Eki mac mouse ve klavyeleri ben de çok severdim ama bu yenileri ikea mobilyaları gibi aşırı sade ve sadece göze hitap ediyor.

İmac şimdi eski işyerimde kaldı ama yine beraber çalışıyoruz. Onu artık editör kullanıyor fotoğrafçılık ağırlıklı kullandığından benim gibi aşırı kastırmadığından o fazla sorun yaşamıyor.

Bilgisayar bazında hala apple seviyorum. Mac osun arayüzü çok güzeldir zaten. Hoş x serisi öncesinde klasik sistemde mac osden nefret ederdim:) gri ve her yazılımda birbirine benzeyen arayüzü yüzünden az sorun yaşamazdım bir de acemilik eklenince:) ben freehand kullandığımı zannederken baktım fotoşop kullanıyormuşum:)

• Bende numerik tuşlu klavyeleri sevmiyorum. Masada çok yer kaplıyor. Bu klavye bir A4 kağıttan daha küçük. Zaten masamın üzerinde bir sürü ıvır zıvır var. Kocaman bir klavye sorun yaratırdı. Magic Mouse banada başlarda biraz tuhaf gelmişti ama ben zamanla alıştım. Ele oturmuyor sanırım bu yüzden fazlaca şikayet ediliyor. Birde pil sarfiyatı çok fazla. Alışmak bazılarına zor geliyor anladıgım kadarıyla ama ben alıştım. Beklentiler farklı olduğundan memnuiyet farklı oluyor tabii.
  • Mac'in artısı kim ne derse desin stabil sistem. Spotlight diye muazzam birşey var mesela. Akşam interfaz aradım spotlight ile bilgisayardaki word, acrobat, excel vs hangi dosyanın içinde interfaz geçiyorsa bunları önüme diziyor. Fiyat makul olduğ. zaman pc'ye göre çok rahat satilabiliyor, time machine ile format gerekiyormuş sistem çökmüş, bilgisayarı değiştirdim o programları kim kurucak ayarları tekrar yapma gibi bir dert yok.time machine'den geri yükle herşey bıraktığın gibi yola devam. Macbook air ve retina'larda uykuda iken time machine yedeklemesi yapabilme. Dışarıdan bakıldığında çok pahalı görülebilir ancak. 3 gün kullandıktan sonra o rakama değer bir ürün. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. [

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben henüz çok yeni imac kullanıcısıyım.
    kısa zamandaki nacizane fikrim.
    oyun oynamayı sevenler bu makinalardan uzak dursunlar.performans hiç iyi değil.şu an piyasadaki en hızlı imac sahibiyim ve starcraft2 frame atlamalarından etkileniyor.lion üzerindeki 6970m bu oyuna yetmiyor gibi.
    diablo 3 sorunsuz çalışıyor.başkada oyun denemedim.
    beğendiklerim ise klavyesi ve sayfaların yumuşacık geçişi,27 lik ekranın görüntü kalitesi.
    tarayıcısı bana göre işe yaramaz ancak firefox zaten buradada var.
    Kısa yol alışkanlığınız varsa hepsini unutun.Office kullanıcısı iseniz staroffice biraz zorlayacaktır sizi.
    benim alışık olduğum gom player yok ona bozuğum.
    şimdilik aklıma gelen bunlar.
    Hangisi daha iyi sorusuna zaten kullanıcılarda,endüstride gerekli cevabı vermiş diye düşünüyorum.
  • Açıkcası bende Imac e geçmeden önce Mac lere bir art niyetle bakıyordum.Sonra Imac e geçtim ilk 1 2 ay sıkıntı çektim filan içime sinmedi hemen windows kurdum.

Aradaki farkı 2 ay sonra Windows kullanmaya başlıyınca çok iyi anladım ve tekrar Lion a geçtim.Açıkcası arada dağlar kadar fark var Mac çok iyi bir makine.İnsanı yarı yolda bırakmayan donmayan takılmayan çok kullanılabilir bir alet.

Bunu Windows la beraber kullanmaya başlayınca çok iyi anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HACl

quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

2011 Macbook Air kullanicisiyim. Ciktigi gunden beri kullaniyorum. Burada janjanli laflarla, yok stabilmis, yok 5 sene sonra da ayniymis, virus yokmus laflari tamamen PALAVRA! Sunu cok net soyleyebilirim, Windows 7, Mac OS X Lion'dan daha stabil ve daha hizli.

Ama gercekten kaliteli donanim kullaniyorlar. Trackpad'i hala enteresan sekilde rakipsiz. Panelleri, rezil jenerik 1366x768 TN'lerden kat kat iyi. Donanim olarak eksiklikleri vardi USB 3.0 ve HDMI gibi ama onlar da giderildi. Wireless adaptorleri bile cok yuksek kalite.

Driver sorunu yok, Boot Camp ile Windows'ta bile tek paketle driver kurulumu yapiyorsunuz. Ama yazilim tarafinda isler oyle degil. Mac OS, Lion ile iOS yoluna sapti. Hele Safari tek tab ile bile muthis bir kaynak somurusu. Dediklerimi zaten bilgisayarimda Windows 7 ile daha iyi pil omru aliyor olmam kanitlar nitelikte.

Paraniz varsa alin ama gozunuzu seveyim koru korune fanboy'luk yapmayin. Burada bilgisayardan gram anlamayip Steve Jobs agziyla tu kaka Win, I'm a Mac geyikleri dondurmeyin...

o isleri gececeksin .

lion da ram kullanimi fazla olabilir ama kesinlikle cpu israfi yok bunun da caresi var .

4 gb ram 60 tl

bildigin kingston laptop rami.

8 gb ramle misal lion gayet guzel kullaniliyor .

hatta 120 tl ye alirsin 8 gb kendi sisteminde de 4 gb varsa toplam 12 gb ramin olur .

eh bir macbook a 2000 tl 2500 tl veren adamda 120 TL ek masraf yapabilir herhalde .

60 tl verip 4 gb ram takviyesi almamak icin windows 7 gibi bir rezaleti bilgisayarina millet neden yuklesin .

tipik m$ fanboy yazisi .

winzort 7 iyi bisey olsaydi millet uyumsuz pcsine os x yuklemek icin bi tarafini yirtmazdi .

arada senin gibi bikac tanesi cikiyor iste .

onlarada gulup geciyoruz zaten 1 aydir kimse muhatap alip cevap yazmamis .

Aynen abime katılıyorum. Arada böyleleri çıkıyor.ben cd 1.86 ghz kullandım 1gb ram cok hızlıydı ben i7 li macleri düşünemiyorum hatta alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: godfather24

Açıkcası bende Imac e geçmeden önce Mac lere bir art niyetle bakıyordum.Sonra Imac e geçtim ilk 1 2 ay sıkıntı çektim filan içime sinmedi hemen windows kurdum.

Aradaki farkı 2 ay sonra Windows kullanmaya başlıyınca çok iyi anladım ve tekrar Lion a geçtim.Açıkcası arada dağlar kadar fark var Mac çok iyi bir makine.İnsanı yarı yolda bırakmayan donmayan takılmayan çok kullanılabilir bir alet.

Bunu Windows la beraber kullanmaya başlayınca çok iyi anladım.

Ben de aynı şekilde, birkaç aydır MacOS kullanıyorum ve ilk günlerde sıkıntı yaşasam bile, şu anda çok memnunum. Birkaç zaruri programın Mac'de olmadığından, Virtual Machine kurarak devam etmeyi tercih ettim. Tüm işlemlerimi MacOS'de yapıyorum, gayet sorunsuz, stabil gidiyor. Hızlı da baya (16 GB RAM var benim cihazda).

Bazi ufak tefek şeylerle sistemin daha da iyi hale geleceğini düşünüyorum. Çok basit şeylerle yani, derleme kısmında örneğin. İnşallah Mavericks'de bunu giderirler.. Herkese hem Mac, hem de MacOS'i tavsiye ederim.

• i7 3770k 240 gb ssd 8 gb ram e kurmuştum hackintosh herşeyi tanıdı fakat 8 gb ram yetmedi 14 gb a yükselttim.İlk 2 hafta güzel geldi ama yavaş çalıştıgını anladım bir süre sonra. Sildim windows 8 kurdum en aşa %30 daha hızlı oldu sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prinergy -- 10 Ekim 2013; 12:30:44 >
  • Windows 8, Windows 7 den bile daha rezalet. Ben Hala 10.7.4 kullanıyorum 8 GB ramle gayet memnunum. Sizin PC'lerin tam uyumlu ve hızlı çalışma garantisi yok. Sonuçta sizin donanımları tanısın diye bir sürü kext koyuyorlar, kernel'i hackliyorlar saçma sapan boot loaderlar la falan sistemi aslından uzaklaştırıyorlar. O yüzden Hackintosh'a yükleyip hız konusunda kıyaslama yapmamanızı öneriririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Windows 8, Windows 7 den bile daha rezalet. Ben Hala 10.7.4 kullanıyorum 8 GB ramle gayet memnunum. Sizin PC'lerin tam uyumlu ve hızlı çalışma garantisi yok. Sonuçta sizin donanımları tanısın diye bir sürü kext koyuyorlar, kernel'i hackliyorlar saçma sapan boot loaderlar la falan sistemi aslından uzaklaştırıyorlar. O yüzden Hackintosh'a yükleyip hız konusunda kıyaslama yapmamanızı öneriririm.

geekbench puanım normal çıktı. cinebench puanım 7.64 den 6.85 e düştü mac te windows 8 e göre.windows 7 den itibaren başarılı windows.
  • Hortlatmak gibi olmasın bende win den yeni geçicek birisiyim şu an en son çıkan macbook pro 13 ü yada 15 i alıcam Zihniyet klasik ailemin verdiğinden 1 kere olsun tam olsun ondan alırsam şöyle sağlam birtane alıcam. Geçenlerde mağazalarda gezerken baktım hiç birisinde macbook yok efendim air o bu hic bisey yoktu apple a dair satmışlarmı reyondanmı kaldırdılar bilmiyorum artık bulamadım bi bimekste bi tane açık kalan pro vardı ona baktım biraz kurcaladım ama hanzonun teki ( yanlış anlaşılmasın sadece tepemde dikilmesinden rahatsız olduğumdan dolayı oyle soyluyorum) rahat vermedi sinir oldum çıktım

1-Menü de o ana ekranda adı nedir bilmiyorum artık herşey süper ama alışamadım ne yapcağımı şaşırdım ilk defa elektronik alet kullanıyor gibiydim
    2-Bu mac i aldığımda iris grafiklisini alıcam büyük ihtimal , konuyu baştan sona satır satır okudum kişilerin kendi görüşlerini çok tutarsız buldum bi anda şüpheye düştüm şimdi tamam hızı etkiledi ama o 20 dk içinde tabi ben bir 3 sene sonrasını bilemem size danışayım diyorum bu arada i7 ve 8 yada 16 gb alıcam sizce sistem beni 5 sene götürür mü ?
    3-Ben ünide verilen çeşitli dosyaları mac te açabilecekmiyim Fizik bölümü okuyorum grafikler hesaplamalar o bu falan *
    4- Fazla oyun oynayan birisi değilim şimdi ben bir macbook pro videosu izledim bi taraflarım düştü adam crysis 3 oynuyordu afalladım bir an fakat iris temi yoksa gt750 demi oynadığını bulamadım sizce azda olsa mac oyun oynatırmı hadi crysis olmasında bi anno 2070 falan aşırı böyle full olsun falan onun hastası değilim orta seviyede oynasamda olur
    5-Arkadaşlar donanım da olan sorunlar çok yaygınmı ? adı nedir tam bilmiyorum o şarj kablosunun mıknatısının bozulması ve iç donanımın bozulması falan çünkü istiyorumki Allah belamı vermesin artık bişeyi alıyım sağlam olsun hiç değilse 1 sene boyunca sağlam dursun hani o kablo bozulursa aldığım mağzadaki adamı o kabloyla boğarım kırbaçlarım onu o moddayım artık zaten mac e geçme sebebim tamamen win de yaşadığım sorunlardan dolayıdır kablosu peki ekran kartı pili şarjı süresi ve son olarak belki okuması bile zor gelecektir ama bana bir karşılaştırma yapabilirmisiniz macbook pro full 15 inc full sistem vs işte şu anda çıkan en gelişmiş ultrabook yada notebook artık birsürü birşeyler çıktı bende yetişemiyorum. Donanım hatalar arzalar fiyat ve performans isterseniz os x vs win de yazabilirsiniz hatta yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.