Şimdi Ara

Maaşlara yapılan sözde zam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi ben bir akrabamın maaşına baktım memurlara %4+ 2,92 de eflasyon zammı yapılayacaktı yani toplamda 6.92 zam olacaktı. buraya kadar herşey güzel gazateler çaraf çarsaf şu kadar zam yapıldı diye listeler yapmıştı.
    ama işin gerçek yüzü şöyle
    2500tl maaş alana 173tl zam yapılmış ama öte yandan gelir vergisini,ssk primini falan artırmışlar verdikleri zammın 100tl sini böylece geri almışlar. yani gerçek zam 73tl olmuş oluyor. güler misin ağlar mısın.

• Kaşıkla verirler , kepçeyle alırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feyk atmislar

• Eziyet gün geçtikçe artıyor.

• Gelir vergisi, prim direk geri alinan olaylar. Bir de zamlar, yeni vergiler, vergi artislari falan derken dolayli olarak geri alinma var. Enflasyon rakamlari cesitli taktikler ile dusuk gosteriliyor, carsi pazarla alakasi yok.

Yani ornekteki gibi 173 tl zam yapilmissa ama giderler 200 tl arttiysa bu 27 tl kayip demektir. Bu durumda zam yapildi diye ovunmek yerine alim gucu dustu diye sikayet etmek gerekir. Bir devlet en kotu ihtimalle vatandasin alim gucunu sabit tutamiyorsa ekonomik acidan kotu gidiyor demektir.
  • benim gibi kisilerde yapilan zam alinan gelir vergisinden daha dusuk oluyor. simdi yilin son aylarinda %35 gelir vergisi odeyecegiz. bunun sigortasi, bilmem ne vergisi susu busu derken brut maasin yarisi hatta biraz daha azi ancak elinize geciyor
  • Türkiye'de vatandaştan alınan verginin haddi hesabı yok.
    ilk olarak bütüt maaştan bir sürü kesinti olur ilk büyük vergi vurgunu oradan yapılıyor.
    sonra siz 50tl lik elektrik tükenmişsiniz ama ödediğiniz fatura 130tl oluyor.
    telefon faturası,su faturasında da durum aynı. benzin normalde 2,5tl ama biz 5.5tl ödüyoruz. sigara,akolü falan zaten hiç saymıyorum çünkü onlar zaruri ihtiyaç değil.

Araba almaya kalktığında bir 1 arabayı kendine 2 tane de devlete alıyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sidar2000

Kaşıkla verirler , kepçeyle alırlar.

Bu her dönem böyle olmuştur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.