Şimdi Ara

Life is Strange (2015) [ANA KONU] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
15
Favori
23.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bremond B kullanıcısına yanıt
    Spoiler içine koy bunları be adam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • Oyunu az önce bitirdim,bazı eksikleri olsa da genel olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim.Öncelikle oynanış kısmı özellikle Telltale oyunlarına kıyasla çok daha başarılı ve doyurucu.Geniş mekanlarda gezmek,zamanı geri alıp farklı çözümler denemek ve özellikle 4.bölümde dedektiflik yaparak o ahırın yerini bulmak ve ahırda Dark Room'u bulmak oynanış olarak çok beğendiğim kısımları oldu Life is Strange'in.Müzikler oyunun belki de en iyi yanı,hepsi enfes.Zaten bunları yazarken arka planda sırayla dinliyorum hepsini Hikaye genel olarak iyiydi,3 ve 4.bölümler en kaliteli bölümlerdi,son bölüm biraz beklentilerin altındaydı.Hikayeyle ilgili en büyük hayal kırıklığım sonunu çok rahat tahmin edebilmem oldu.Zaten kaos teorisini bilen veya The Butterfly Effect filmini izleyen biri rahatlıkla tahmin edebilir finali,ben ikisini de bildiğim için daha ikinci bölümde kaos teorisi geçince düşündüm,3.bölümün adının da kaos teorisi olduğunu ve Max'in aynı filmdeki tarzda geçmişe gittiğini görür görmez ise direkt finalin nasıl olacağını anladım ve de öyle oldu,bu da biraz oyundaki heyecanımı azalttı açıkçası.Keşke filmden bu kadar alıntı yapmasalarmış.Bir de senaryoda açıklanmayan şeyler vardı gücün nereden geldiği gibi,okul çalışanı Samuel'in ne ayak olduğu gibi,o hayali hayvanları,Rachel'ın ruhu olduğnu düşünsem bile,niye gördüğümüz gibi.Finalde de Chloe'yi feda ettim.Çok sevdiğim bir karakter değildi,zaten kaderi de o ve biz sadece ölümünü biraz daha geciktiriyoruz onun da dediği gibi.Ayrıca o kadar masum insanın ölümünü göze almak canice geldi bana.İyi ki de bu finali seçmişim,çok daha etkileyiciydi diğer finalden.Sevdiğim tek karakter Max'di,onun yalnız kalmasına çok içim acıdı Chloe'nin ölmesindense.Bir de söylemem lazım son bölümdeki kabus sekansları Max Payne'dekiler kadar başarılıydı,çok beğendim.Telltale oyunlarıyla kıyaslayacak olursam The Walking Dead'in ilk sezonu ve The Wolf Among Us dışındaki diğer tüm oyunlarından çok daha iyi bence,TWD sezon 1 ve Wolf kadar değil ama yine de.Bakalım 2.sezon gelir umarım



    Bir de şöyle bir alternatif son yapmışlar,çok hoşuma gitti.Böyle bitsin isterdim final ama her zaman acıklı sonlar daha etkileyici ve akılda kalıcı oluyor bu da bir gerçek









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 14 Eylül 2016; 3:42:16 >




  • 2. sezonu bitirdim ve sıkıldım.Devam etsem mi emin değilim.Diğer bölümler nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubilay S.

    2. sezonu bitirdim ve sıkıldım.Devam etsem mi emin değilim.Diğer bölümler nasıl?

    Sezondan kastınız bölüm sanırım.Bence devam edin kesinlikle,zaten oyunun zirve bölümleri 3. ve 4.bölümler ve özellikle finalleri.İlk 2 bölüm hikayeye giriş,karakterleri tanıma havasında daha çok.Yani tavsiyem 3'ü de bitirin,o ve finali de sarmazsa devam etmezsiniz
  • 2 gün önce bitirdim, yeni yeni kendime geliyorum. Bittiğini kabullenemedim bir türlü.

    Hani bazı film ya da diziler olur ya bitince içinizde bi boşluk oluşur, mal gibi etrafa bakınırsınız da napcam lan ben şimdi dersiniz. İşte aynen bu oldu, keşke zamanı geri alsamda ilk kez tekrar oynayabilsem dedim. Bunu bazı diziler ve filmler çok nadir hissettirebilir fakat bu oyun beni öyle içine aldı ki, her seçimi kendi hayatımda yapıyomuşum gibi hissettim.

    Özellikle müzikleri efsaneydi. Hepsini tekrar tekrar dinlemek istiyorum. Son iki bölümü gece geç saatte ardarda oynadığım için hangisi daha iyiydi ya da kötüydü diyemem şimdi, bence hepsi iyiydi

    Şunu söyleyebilirim ki, tecrübe edilmesi gereken bişeydi bu. Oyun falan diyerek küçümsemek istemiyorum.

    Ulan bu kadar yazıcak ne vardı dersiniz belki ama oyun duyguları o kadar iyi hissettirdi ki, karakterlerin her gülüşünde ben güldüm, her acılarını ben hissettim. Böyle iyi bi oyundu işte, ama bitti be.
    O son seçim ne zor seçimdi be arkadaşım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoenix077 -- 1 Ekim 2016; 14:44:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar telefondan baktim PSN'de ilk bolum ucretsiz gorunuyor ama PS'den girdigimde ilk bolum hic yok magazada nasil oluyor bu? Bir de kutulusu da var degil mi oyunun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam black friday indirimlerinde aldım şimdi bitirdim oyun MÜKEMMEL cidden. Senaryo başta biraz sade gibi duruyor ama içine çekince bırakamıyorsunuz.
    Karakterleri bana öyle özümsettiler ki bir karar vermeden önce şöyle mi yapsam böyle mi diye en güzelini bulana kadar zamanı geriye alıp durdum.


    Chloe karakteriyle bağı öyle bir kurmuşlar ki son seçimde de onu feda edemedim.

    Oyunun diğer sonunu da izledim youtube'dan ve iki sona göre de hikaye bitti yani ikinci sezonun gelmesi yersiz yani.
    Gerçi farklı karakterler olabilir deniyor ama herkeste güç olsa ve her seferinde şehir yok olma tehlikesi yaşayacaksa sıkıntı. İkinci sezon için çok sağlam bir senaryo hazırlamaları gerek. Sezon finali bölümü ile çıta iyice yükseldi o çıtayı daha yukarıya taşımak için çok uğraşmaları gerek.

    İnşallah ikinci sezon da gerçekten güzel bir sezon olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunun yeri ben de ayri mukemmel bir oyun her kurusu hakediyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunu ps4 te oynamak istiyorum türkçe ses yada altyazı yok galiba .
  • Oyunu pcde (steamden) kontrolcü ile oynayabiliyor muyuz?
  • Gamepad desteği var oyunun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mükemmel ötesi ve parasını sonuna kadar hakeden oyun.

    Bu tarz başka oyun var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

    Mükemmel ötesi ve parasını sonuna kadar hakeden oyun.

    Bu tarz başka oyun var mı?

    The Walking Dead season 1 var. Bunun kadar iyidir ama hala hangisi iyi tercihimi yapamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

    Mükemmel ötesi ve parasını sonuna kadar hakeden oyun.

    Bu tarz başka oyun var mı?

    The Wolf Among Us tavsiye ederim
  • Oyunu dün akşam 23 saatlik süre ve %100 başarım ile bitirmiş bulunmaktayım.Her yeri didik didik ederek ve tüm fotoğrafları çekerek oynadım.Çekilen her fotoğrafın bir önemi var.Şehir atmosferi ve müzikler oynayan insana huzur veriyor.Oynarken hiç bitmesin dediğim anlar oldu.Kuş sesleri,simit kemiren sincaplar ile güzel anlar yaşıyorsunuz.Hikaye olarak ep1 ve ep2 de olaylar yavaş gelişse de ep3 den sonra oyun açılıyor ve sizi içine çekmeyi başarıyor.Her karakterin hikayede önemli bir rolü bulunuyor.Çevre etkileşimi oldukça detaylı düşünülmüş.Zamanı geriye alarak bazı şeyleri değiştirme durumu da oldukça güzel.Yanlış hatırlamıyorsam Remember Me 'de de bu tarz birşey vardı.Remember Me ve Soma ile beraber son zamanlarda beni en çok etkileyen oyunlardan bir tanesi.Oynamamış olanlara şiddetle tavsiye ederim.Oyun gerçekten güzel,tam bir başyapıt.İlk iki bölümü oynayıp sakın bırakmayın çünkü oyun sonradan açılıyor.Oyunun etkisinden uzun süre kurtulacağımı sanmıyorum O son sahne varya

    Türkçe yama için Taner Saydam'a sonsuz teşekkürler.



    Hikaye gidişatında aslında Jefferson ile ilgili en ufak bir şüphe dahi duymamıştım.David in kötü adam olduğunu düşünüyordum.Ama yanıldım ve kötü adam beklenmedik yerden geldi.Chole ile Max'in birbirlerine sıkı sıkı bağlı arkadaşlıkları gerçekten çok güzel.Zamanda geriye giderek Chole un felçi kalması da insanı etkileyen başba bir sahne.
    Oyunun başında mavi bir kelebeğin olduğu fotoğrafın tüm insanların hayatını ve oyunun kaderini değiştiren,Warren'ın sarhoş olduğunda Max ile çektiği öz çekim fotoğrafın kurtuluş için son umut olduğu ve psikopat Jefferson'un hasta planları ile bizleri şoka uğratan bir baş yapıt Life ıs Strange.
    Her karakterin,çekilen her fotoğrafın hikayede çok büyük bir önemi var.Son bölümde Chloe feda edip tüm insanlığı kurtarmak,Max'in gözyaşları ve mavi kelebek beni çok etkiledi.Bu etkiden uzun süre kurtulacağımı sanmıyorum

    Son kısımlar


    Bir kaç güzel görsel


    Dinlerken huzur bulduğum müzik






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 9 Aralık 2016; 13:15:50 >




  • Oyunu yeniden oynamak istedim ama aynı tadı vermedi. Sanırım Max gelip zamanı geri sarmalı ve ben tekrar tekrar oynamalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Sezon hakkında ne tarz bilgiler var? farklı bir karakter kullanabiliriz demişlerdi en son ama Max e o kadar alıştıktan sonra nasıl olur bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    2. Sezon hakkında ne tarz bilgiler var? farklı bir karakter kullanabiliriz demişlerdi en son ama Max e o kadar alıştıktan sonra nasıl olur bilemedim.

    0 bilgi var.
    Sadece bir şirket çalışanı "eğer ikinci sezon yapılırsa onda da çalışmak isterim" demişti. Ama zaten firma şu ara yoğun. Çıkmaz gibi ama bilemiyorum. Şu anki oyunların başarısına bağlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adnansetek


    quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    2. Sezon hakkında ne tarz bilgiler var? farklı bir karakter kullanabiliriz demişlerdi en son ama Max e o kadar alıştıktan sonra nasıl olur bilemedim.

    0 bilgi var.
    Sadece bir şirket çalışanı "eğer ikinci sezon yapılırsa onda da çalışmak isterim" demişti. Ama zaten firma şu ara yoğun. Çıkmaz gibi ama bilemiyorum. Şu anki oyunların başarısına bağlı

    Vampyr oyunundan sonra 2. sezon çıkabilir diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.