Şimdi Ara

Kore'den ithal IPS Monitorler Klubu. (Yamakasi, Achieva, Crossover vs...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
12
Favori
23.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • UYELER

    iARDAs -------------------- Yamakasi Catleap Q270
    qvx ------------------------ Crossover Q270


    Genel Bilgi

    Yabanci forumlarda dolasan arkadaslar var ise (overclock.net gibi), bu monitorlerin inanilmaz tavan yaptigini bilirler. Monitorler 2560x1440p cozunurlugunde IPS Panellerdir. 60hz olarak geliyor fakat bir cok kisi panelini 100hz e kadar hiz asimi yaptirtarak kullanabiliyormis.

    Yamakasi, Achieva, Crossover gibi monitorler sadece Guney Kore de satiliyor, baska ulkede yok. Universiteden Guney Koreli arkadasima markalari sordugumda cok ovdu. Icin rahat alabilirsin dedi. Paneller LG tarafindan uretiliyor fakat kalite standartinda A+ degeri yerine A- degeri almis paneller oluyor. A+ denilen panelleri Aplle ve Dell gibi firmalar aliyor, A- panellerinide bu Kore firmalari alip kendileri gelistiriyorlar.

    Yaptigim bir cok arastirmada Yamakasi, Achieva ve Crossover gibi monitorlerin Dell u2711 den daha iyi performans verdigini gordum. Oyun anlaminda ozellikle tepkime suresi en iyi olan IPS panellerden piyasada bu Kore panelleri.

    Hatta adamlar bir cok versyon sunuyor fakat tum versyonlara ayni paneli kullaniyolar. Lite editionlar da Sadece 1 adet Dual DVI girisi var o kadar. Ustunde bir kac dugme var, fakat dugmelerden sadece acilip kapanma, ve parlaklik ayari olan dugmeler calisiyor, digerlerinin foksyonu yok. Isterseniz full olan modelleride alabilirsiniz ama fiyat ona gore artiyor.

    Ayrica Dell ve bu tarz IPS panel kullanan arkadaslar ozellikle yurt disinda anti-glare ekran kaplamasini hic sevmiyorlar. Hatta amazon tarzi sitelerde Dell u2711 arastirmasi yaparsaniz, genelde 2 eksigin oldugunu goreceksiniz. Birisi anti glare ekran kaplamasi (yazilarn okunmasi zor oluyor) diger ise oyunlarda ki yuksek tepkime sureleri ve ghostingler. Kore IPS Panellerinde bu sorunlar yok :) Anti glare kaplamasiz monitorler. Yalniz bu yuzden biraz daha gunes isiginda parliyabiliyor. Tepkime sureleride diger IPS panellere gore cok daha iyi.


    Benim maceram

    Ben 1440p 27 inch Yamakasi Catleap IPS paneli 310 dolara aldim (Kore den Turkiyeye kargo ucreti dahil). 99% gumruge takilicak, ticari amacla olmadigi icinde bi 20% vergide gumruge oderim 60 dolar civari, yani toplasan bi 380 ddolara gelicek IPS monitor. 2 ila 5 gun arasi ulasim suresi fakat Turkiye icin bu en az 4 Gun. Bize bu monitorlerin gelmesi, bi Amerika'ya gelmesinden daha uzun suruyor.

    Monitorun yolculugu su sekilde oldu, ve tum ucretlendirme asagidadir

    * Monitorum gecen hafta pazartesi gunu kargoya verildi
    * Persembe gunu Istanbul'da gumruge takildi
    * Evraklari yolladim islemler cuma gunu basladi
    * 24-48 saat arasi surer islemler dendi
    * Haftasonu kapali oldugu icin gumruk, pazartesi islemlerin bitmesini bekliyordum fakat olmadi
    * Islemler Sali sabahi bitti.
    * Gumruk ucreti + vergi + ardiye masrafi toplam 175 TL tuttu.
    * Monitor + gumruk islemleri toplam olarak 760 TL civarinda oldu
    * Urunum yarin elimde olucak, odeme de gelen kurye ye nakit olarak yapilabiliniyor.

    Bu arada DHL degil ben ugrasicam gumrukle diyorsaniz isterseniz onceden bu kargo sirketleri ile konusunda ekstra suprizler olmasin.

    Ilk Izlenimlerim

    Ilk Izlenimler

    Su an yaptigim incelemede resim yok beyler. Resimleri daha sonra baska bir iletide ekliycem.

    Monitor ile hasir nesir olali toplam 1 saati gecti. Bu 1 saat icinde test amacli filmlere baktim, birkac oyun oynadimm, internet sitelerinde gezindim ve 1440p wallpaperlar ile ugrastim. Baya yogun gecti anliyacaginiz. Su an icin rahatlika monitor hakkidna ilk izlenimlerimi sunabilirim sizlere.

    Monitorde 1 tane bile olu piksel olmamasi beni cok sevindirdi.http://www.doihaveadeadpixel.com/ adli siteden tek tek tum renkleri arka plan yaparak olu piksel var mi diye baktim. Once 2 tane gordum fakat bunlar megersem ekran ustunde ki tozlarmis. Ufledim gecti :) Keske gercek hayatta da olu piksel boyle olsa ... Daha sonra esim bilgisayarin bulundugu odaya geldi ve monitore ilk bakista bi kac saniye ses cikaramadi. Kendisi bile ipad kullanmayip bu ekran ile artik facebook a girecegini, internette dolasicagini soyledi. ( bu acidan biraz sorunum olucak gibi ) Anlatmak istedigim bir bilgisayar meraksizi bile bu monitorun kalitesini aninda gorebiliyor. Acer GN245imde cok iyi bir monitordu ama bu ikisi arasinda ki fark gercekten fazla. IPS panel, 27 inch ve 1440p cozunurluk kombinasyonu inanin harika bir kombinasyon olmus.

    Daha sonrahttp://wallpaperswide.com/2560x1440-wallpapers-r.html adresine girip esimle 1440p wallpaperlardan begendiklerimizi indirdik ve sizlere bu wallpaperlarin ne kadar kaliteli gozuktugunu anlatamam. Buraya iphone ile degil diger fotograf makinemlede resim cekip koysam asla goruntu kalitesinin guzelligini anliyamazsiniz. Hem parkalikli ve renk canliligi harika, hemde 1440p cozunurluk gercekten denildigi kadar var.

    Bu ufak tefek islemleri bitirdigimde hemen oyunlara daldim. Once BF3 u oynadim ama 1440p degilmis gtibi geldi, fakat menuye gittigimde oyun 1440pye ayarliydi. Hafif hayal kirikligi yasadim daha fazla bir fark bekliyodum megersem sanirim oyun motorunda sorun var. Oyunu 1080p yaptim, OK dedim oyun 1080p oldu. Daha sonra 1440p yaptim tekrar, ok dedim ve o an gercekten oyun 1440p oldu. Sanirim bir onceki denemede 1440p yazsada 1440p aktive olmamisti oyunda. Neyse 1440p yi basarili bir sekilde aktive edince gercekten monitore 1 kere daha asik oldum. Ghosting HIC yok diyebilirim. Belki cok detayli profesyonel testler yapilirsa 1 gram ghosting cikabilir ama inanin yok. Herhangi bir lag yok. Tepkime suresi bildigin oyuncu monitoru gibi. Dedigim gibi illa test yapilir ise belki tepkime suresi fazla cikar mib ilemem ama bu oyunlara hic yansimadi. Elimde Gigabyte 670 OC var, ve bende bunu biraz kendim OC ettim. 1440pde tabi karta daha fazla yuk biniyor ve kart isiniyor. Bu konuda yapicak birsey yok. Ama tek avantaj inanin bana 1440p oynarken, ekranda o kadar fazla piksel varki, Anti Allisingin olup olmamasi arasinda fark yok gibi birsey. Bende MSAA i kapattim ve FXAA i High yaptim, inanin MSAA acik oynama ile arasinda belki 1% fark vardi. E tabi bu islemi yapincada performansim artti ve stabil 60 fps olarak BF3 u Ultra ayarlarda oynadim. Goruntu kaltiesi ust duzey. 27 inchin verdigi zevk ust duzey, renklerin kalitesi 1440p hersey ust duzey. En ufak bir soruna dahi rastlamadim. Hatta kendimi Battlefield 3 un icine hic bu kadar girmis hissetmemistim size bunun garantisini verebilirim. Daha sonra BF3u birazda 1080p denedim ve gonul rahatligiyla 1080p ile 1440p arasinda oyun oynamanin cok farkli deneyimler oldugunu soyliyebilirim. 1440p yakinda oyunlarda NORM olursa sasmamak lazim.

    Battlefield 3 bitti ve Skyrime geldim.
    Ultra ayarlar, FXAA acik MSAA kapali ve High Def. Texture eklenti paketi ile 60 fps ortalama yakalaniyo. Bazen 50lere dusuyor gerci ama bu sorun high def. texture eklenti paketini kapatir isem ortadan kalkar. Skyrim ve 1440p ye gelince ben hayatimda hic bir oyunu bu kadar gercekci oynadigimi veya gordugumu zannetmiyorum. Battlefield 3 den aldigim zevkin2 katini Skyrimden aldim. Eger aranizda Skyrim hastasi var ise bu monitor den sonra oyunu oynayip agliyabilir veya kendisini ejderha zannedebilir. Yine ne bir ghsoting var ne de baska birsey. Sadece oyun menusunde biraz lag var ama oda vsyncten kaynaklaniyor diye dusunuyiorum veya optimizasyondan. Oyun oynarken 1 gram lag yok. Renk kalitesi ust duzeyinde ust duzeyi. Ilk acilis savas sahnesini agzim acik oynadim. 1440p ve Skyrim INANILMAZ bir kombinasyon. Oyun sevmiyen biri bile 1440p de Skyrim oynayinca oyun oynamaya hemen baslar. Skyrim oynarken yalniz menude monitorun sol alt kisminda cok cok ufak bir backlight bleeding gordum gibi. Normalde ekrani siyah yapinca yok fakat Skyrimde var, Belki oyun ile alakali olabilir anlamadim ama dedigim gibi rahatsizlik verme orani 1% bile degil. Ki ben hassas biriyimdir bu konularda.

    Gumruk, kargo, monitor ucreti 760 TL tuttu. 760 TL ye bu kalitede bir monitorun esamesini okuyamazsiniz Turkiyede.

    IPS panel
    Kaliteli renkler
    6ms tepkime suresi (inanin 2ms lik monitorumden sonra hic fark goremedim)
    1440p cozunurluk
    27 inch

    Bu urunun muadili Dell u2711 1800 TL, Apple Thunderbolt 2500 TL

    Eyvallah, sadefce Dual DVI girisi var o kadar, ama sirf boyle bir baglanti kuracak insanlar, para konusunda cok buyuk problemleri yok ise ve risk alabilirler ise bu urunu almalidirlar. Bilgisayar tecrubesinin degisecegini goreceksiniz.

    Hatta biraz daha ileriye gideyim. 670 SLI, 680 SLI, 580 SLI , 690 GTX tarzi ekran karti olan arkadaslar 1440p cozunurluk olayina KESIN girmelidirler ki ekran kartlarinin performansini, ne verecegini daha net gorsunler.

    Monitorun ayaginda da bir problem yasamadim. Benim masam duvara monteli ve asla sallanmaz, monitorde pasalar gibi uslu uslu duruyor ayaginin ustunde.

    Sorusu olan lutfen sorsun. Resimleri ve baska oyunlar ile olan deneyimlerimi mutlaka buraya zamanla yansitacagim


    Monitore puanim 10 uzerinden 9.
    1 puani sirf nazar icin kirdim.


    Monitorler ile ilgili bazi linkler

    OCN Yamakasi Catleap Klubu http://www.overclock.net/t/1225919/yamakasi-catleap-monitor-club/0_30
    OCN Achieva Shimian Klubu http://www.overclock.net/t/1228062/achieva-shimian-monitor-club/0_30

    PCKoloji Achieva Shimian Incelemesi http://www.pckoloji.com/achieva-shimian-qh270-lite-27-inc-s-ips-led-monitor/


    Memory testlerim

    Test icin kullandigim Makinam

    * Gigabyte 670 OC GPU Core Clock 1230mhz ekran kartim ile yapilmis testlerdir
    * i5 3570k turbo mode 3.8 GHZ
    * 8 GB ram
    *1440p

    * Battlefield 3, Ultra Ayarlar, MSAA kapali, FXAA High olarak acik, 40 kisilik Karkand haritasinda, memory 1600 u buldu,
    * Battlefield 3, Ultra Ayarlar, MSAA 4x, FXAA High olarak acik, 48 kisilik metro haritasinda memory 1900 u buldu


    Ortalama Fiyatlar

    Bu monitorlerin lite modelleri yani sadece Dual DVI veya bazen hoparlorlu olanlarin fiyatlari ebay de genelde soyle

    Achieva 280$-300$ civari
    Yamakasi 300$-320$ civari
    Catleap 340$-370$ civari
    Yamakasi Leonidas 600$ civari (bu ekran 30" olup 1600pdir)

    Artilar

    + Dell U2711 veya Apple Thunderbolt seviyesi goruntu kalitesi
    + 1 Yillik garanti
    + Inanilmaz uygun fiyat (Ozellikle Turkiye'ye gore)
    + Olu Piksel garantisi (firmadan firmaya degisiyor, kimisi 3, kimisi 5e kadar sorun degil diyor)
    + Istersek Olu Piksel kontrollu cihaz alabiliyoruz. Bu cihazlar ortalam 40-50$ civari daha pahali oluyor. Firma monitoru yollamadan once 0 olu piksel oldugunun testini yapip oyle yolluyor.
    + Bazi modeller his asirimi olabiliyor. Yurt disinda bu panelleri hiz asirimi yaptirip 120hz kullanan kullanicilar mevcut


    Eksiler

    - Gumruk sorunu, ekstra ucrete tabi
    - Olu Piksel cikabilme ihtimali, boyle bir durumda ya kabulleniyoruz yada firmaya geri gonderiyoruz ve karsiliginda yeni monitor aliyoruz, Bu is gumrukte sorun cikartabilir. EN kotusu ugrastirir
    - Yamakasi Catleap lerin ayaklari cok sallaniyor deniliyor. Yeni ayak takmak icin monitoru sokmek lazim buda garantiyi iptal ediyor.
    - Bozulur ise garanti icin taaaa Guney Kore'ye monitorun yollanmasi.
    - Malzeme kalitesi Dell veya Apple a gore dusuk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 8 Ağustos 2012; 18:16:02 >







  • Oncelikle hayirli olsun iyi gunlerde kullanin.

    60Hz yi nasil 100Hz yapiyorlar isin orasini anlayabilmis degilim.Ayrica 27" cok buyuk , FHD veya 2560x1440p cozunurluklerde 27" icin bana gore kesinlikle yetersiz PPI oranlarida cok dusuk kaliyor zaten.

    insanlari soyle hizasirtma vs gibi ugrastirmadan adam gibi , 21" 2560x1440p 120Hz IPS monitorler yapsalar asil o zaman kapis kapis satis yapacaklar ama nedense ve israrla ucuz ve cok kotu monitorler piyasaya suruyorlar.
  • Azizim sagol.

    Panelleri hiz asirtma olayini bende ilk defa duydum ama adamlar yapiyo cidden.



    120 IPS modellere ben daha var zannediyodum fakat bu overclock.net sitesinde ki elemanlar Yamakasi firmasina ulasmis ve firma yetkilileri cok istek olur ise 100hz lik panel uretebiliriz yakinda demisler. Bakalim merakla bekliyorum.

    overclock.net forumunda bir suru insan hiz asimi yaparak kullaniyor monitoru. Kimi 90hz, kimi 120, Bazilari en fazla 75 yapabilmisler. Panelden panele ve revizyondan revizyona degisiyor.




  • Su firmaya sende ulasabilirsen soylesene DH dakiler 21" , 2560x1440p , 120Hz , IPS bir monitor istiyorlar diye.


  • 23 inch 1080p var istiyosan. Birde 27 inch 1440p

    Bakalim ben sonuclari merak ediyorum ne olucak 120hz lik pcb koyariz demisler. Takip ediyorum. OCN forumu olarak group satin alma olabilirmis belki bir kac kisi bunu konusuyodu.
  • Hayirli olsun , gelince detayli bir inceleme yaparsaniz bize de rehber olur. Panel bu kadar kaliteliyse almayi dusunebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detayli inceleme yaparim tabi mutlaka.

    Bu arada ayni bu mantalite ile calisan bir diger Kore firmasi da Achieva.
    Onlarinda Achieva Shimian denen bir monitoru var bu Yamakasi ile tamamen ayni mantalite ve ayni kalitede. Sekli farkli biraz sadece.

    Youtube de iki video buldum buraya ekliyorum

    Achieva Shimian



    Yamakasi Catleap




    Bu arada ebay den email geldi, kargoya verilmis urunum. DHL tarafindan. Adam hizli cikti

    en gec cuma gunune kadar gelicektir diye dusunuyorum. Gumrukte takilir ise PTT den halledicem.




  • Biraz araştırma yaptım da bazı videolarda oyunlarda ghosting etkisi hissedilir derecede var bazılarında yok gayet tatminkar. Sizin incelemenizi merakla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Biraz araştırma yaptım da bazı videolarda oyunlarda ghosting etkisi hissedilir derecede var bazılarında yok gayet tatminkar. Sizin incelemenizi merakla bekliyorum.

    mutlaka soylerim var mi yok mu diye.

    Genelde oyun amacli alan insanlar bu modellerden cok memnun. Hatta soyle bir soylenim var, saniyorsam sadece 1 tane Dual DVI girisi olup baska girisi olmamasi da panelde tepkime suresini dusuruyormus. Ne kadar dogru yanlis bilemem ama bu yonde bilgi veren bir kac kisi ile karsilastim.

    Benim konustugum kisilerin dedigi oyun icin Yamakasi lerin cok ideal oldugu. Achieva da oyle, Hatta 3. firmanin adi da Crossover. Fakat panelden panele fark olabilir.

    Bakalim 2-3 gune Turkiyeye gelir isallah Cuma gunune kadar alirimda soyle detayli bir inceleme yaparim haftasonu.

    Acer 120hz monitorden upgrade ediyorum ben. 120 hz 60 hzden daha akici buna lafim yok, ama 1440p nin 720p den 1080p ye gecis etkisini alacagimi dusunuyorum. Boyle olunca da 120 hz herhalde cok aramam. Zaten cok iddiali degilimdir online oyunlarda evlendikten sonra. :) Yinede ekrani 60hzden uste overclock edicem gibi. En fazla monitorun goruntusu bozuluyormus ve tekrar geri dusurunce ekrani 60hz e sorun cozuluyomus.

    Tepkime sures 6ms bu ekranlarin. Gayet iyi bence oyle kotu degil. Ama cok cok iddiali bir bicimde FPS oynayan insanlar icin belki farkedebilir.

    Ben her oyunu oynuyorum, FPS, RPG, strateji veya spor. Merak ediyorum ne neticeler vericek.

    Gecen gun Samsung 8 Serisi Led tv ye taktim bilgisayari. 60hz sorun olmadi cok ama tepkime suresi Led TVlerin cok daha fazla. Ki ona bile alistim belli bi sure sonra.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iARDAs

    quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Biraz araştırma yaptım da bazı videolarda oyunlarda ghosting etkisi hissedilir derecede var bazılarında yok gayet tatminkar. Sizin incelemenizi merakla bekliyorum.

    mutlaka soylerim var mi yok mu diye.

    Genelde oyun amacli alan insanlar bu modellerden cok memnun. Hatta soyle bir soylenim var, saniyorsam sadece 1 tane Dual DVI girisi olup baska girisi olmamasi da panelde tepkime suresini dusuruyormus. Ne kadar dogru yanlis bilemem ama bu yonde bilgi veren bir kac kisi ile karsilastim.

    Benim konustugum kisilerin dedigi oyun icin Yamakasi lerin cok ideal oldugu. Achieva da oyle, Hatta 3. firmanin adi da Crossover. Fakat panelden panele fark olabilir.

    Bakalim 2-3 gune Turkiyeye gelir isallah Cuma gunune kadar alirimda soyle detayli bir inceleme yaparim haftasonu.

    Acer 120hz monitorden upgrade ediyorum ben. 120 hz 60 hzden daha akici buna lafim yok, ama 1440p nin 720p den 1080p ye gecis etkisini alacagimi dusunuyorum. Boyle olunca da 120 hz herhalde cok aramam. Zaten cok iddiali degilimdir online oyunlarda evlendikten sonra. :) Yinede ekrani 60hzden uste overclock edicem gibi. En fazla monitorun goruntusu bozuluyormus ve tekrar geri dusurunce ekrani 60hz e sorun cozuluyomus.

    Tepkime sures 6ms bu ekranlarin. Gayet iyi bence oyle kotu degil. Ama cok cok iddiali bir bicimde FPS oynayan insanlar icin belki farkedebilir.

    Ben her oyunu oynuyorum, FPS, RPG, strateji veya spor. Merak ediyorum ne neticeler vericek.

    Gecen gun Samsung 8 Serisi Led tv ye taktim bilgisayari. 60hz sorun olmadi cok ama tepkime suresi Led TVlerin cok daha fazla. Ki ona bile alistim belli bi sure sonra.

    Anlıyorum hocam. Şu tek çıkışın tepki süresini düşürebileceği doğru olabilir çünkü kontrolcü denetleyicisinin tek kanalı kullanılıyor bu da görüntü ayıklamada gecikme süresi için bir avantaj sağlayabilir. Dediğim gibi en iyisi sizin incelemeyi beklemek olacak İnşallah istediğiniz gibi olur güle güle kullanırsınız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iARDAs



    23 inch 1080p var istiyosan. Birde 27 inch 1440p

    Bakalim ben sonuclari merak ediyorum ne olucak 120hz lik pcb koyariz demisler. Takip ediyorum. OCN forumu olarak group satin alma olabilirmis belki bir kac kisi bunu konusuyodu.

    Yukarida dedigim gibi bu monitorun 21" 120Hz 1440p ve IPS olanini yaparlarsa satis patlamasi yasarlar.Ayrica ekran ufak olacagi icin inputlag ve ms degerleri kesinlikle 27" gore daha dusuk olacaktir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: killnOd

    quote:

    Orijinalden alıntı: iARDAs



    23 inch 1080p var istiyosan. Birde 27 inch 1440p

    Bakalim ben sonuclari merak ediyorum ne olucak 120hz lik pcb koyariz demisler. Takip ediyorum. OCN forumu olarak group satin alma olabilirmis belki bir kac kisi bunu konusuyodu.

    Yukarida dedigim gibi bu monitorun 21" 120Hz 1440p ve IPS olanini yaparlarsa satis patlamasi yasarlar.Ayrica ekran ufak olacagi icin inputlag ve ms degerleri kesinlikle 27" gore daha dusuk olacaktir.

    O gunler bence yakinda. Elin adami ufacik Ipad e retina display sigdirabiliyosa artik cizgi yukarilara cikmistir.

    1440p 21 inch eminim yavastan baslar.




  • İlk defa duydum bu markayı, incelemenizi merakla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S R T

    İlk defa duydum bu markayı, incelemenizi merakla bekliyorum.

    Hic sasirmadim

    Yamakasi
    Crossover
    Achieva

    bu 3 markada sirf Guney Kore de satiliyor ve satin almanin tek yolu ya oraya gidiceksiniz yada ebay :)))

    Monitor umarim gumrukte cok durmaz gelir gelmez kullanirim.

    Forumdan bir kac arkadas newegg.com dan ekran kartri almis ve hic gumrukte sorun yasamamisti. Benim paket gerci buyuk olacagi icin gumrukte takilma sansi yuksek.

    Uzun guzel bir inceleme yapicam gelince.
  • Ne övülen bir monitör olursa olsun, bunun muadili olan monitörlerden Türkiye'de yok mu ki acaba monitörü ordan sipariş ettin?
  • Muadili Dell U2711 ve fiyati 1800 TL :)

    Ayrica Dell u2711 de yazilari okumak cok zor ve tepkime suresi daha fazla.

    Yazi okuma zorlugu anti glare kaplamasi yuzunden.

    Bu aldigim monitor veya diger Kore markalarinda Anti glare kaplamasi yok. Bu yuzden ekran daha parlak oluyo ama yazilari okumak cok daha rahat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 31 Temmuz 2012; 14:24:34 >
  • Monitöre ait inceleme linki var mı peki? Overclock.net'in forumunda birisi input lag süresi için 20 ms yazmış ama bilimyorum tabi kaç olduğunu.
  • Yamakasi ye ait tum incelemeler hep forumlarda. Yani sitelerde yok. Youtube de de pek yok. Bir kac tane var ama cok amatorce.

    Fakat ayni mantaliteyle ayni ozellige sahip Achieva Shimian incelemesi var youtube de



    Achieva, Yamakazi ve Crossover hepsi ayni goruntu ve ozellik fakat cerceveler farkli. Crossover aslinda cerceve olarak ve ayak olarak biraz daha kaliteliymis galiba.

    Fakat Yamakazilerin PCBlerini degistirmek cok rahat diye herkes genelde Yamakazi tercih etmis. 120hz PCB gelince direk takabiliyormussun bakalim.

    ha bu arada birde Leoniadis diye bir marka var. Bunlarda 30 inch yani 1600p lik lerini uretiyo. Bunun muadilide Dell u3011 ve fiyati TR de 3000 TL civari. Ebayde 650 dolara satiliyor bu leoniadis.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Monitöre ait inceleme linki var mı peki? Overclock.net'in forumunda birisi input lag süresi için 20 ms yazmış ama bilimyorum tabi kaç olduğunu.

    Zaten biliyorsunuzdur , gercek hayat testinde 2-5 ms lik tepkime surelerine sahip monitor yoktur. Overclock.net te oyuncularin verdigi puan monitor icin 9-10 seviyesinde yani mukemmele yakin denmis. Ghisting sorunundan bahseden yok ama benim farkli sitleerdeki arastirmalarimda ghosting etkisi goruluyor. Arkadisn incelemesini dort gozle bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü nereden sipariş verdiniz link verebilirmisiniz?

    Ürün güzelde açıkcası ben gümrük olayını merak ediyorum, bakalım ne olacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.