Şimdi Ara

Kore'den ithal IPS Monitorler Klubu. (Yamakasi, Achieva, Crossover vs...) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
12
Favori
23.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim bu tür markalara güven olurmuki ??

arıza durumunda taa güney kore ye gidip gelmesi aylar sürer bence birde gümrükle fln kim uğraşacak ??

samsung ve lg bu markalardan çok daha kaliteli adı üstünde yılların markası ne de olsa

bence almadan önce bi daha düşünün...
  • Kafayi yicem :) Gumrukcu ile telefonda konustum. Ticari amacli degil sizin gonderiniz. Bilgisayar monitoru sahsi olarak algilanir, DHL ile yaptirin dedi bana. Bende tekrar DHLi aradim. Tam ucretleri sordum. Aynisini dediler. Monitor sahsi kullanim olacagi icin gumruk vergisi arti 65 tl ardiye ucreti o kadar dendi. Bakalim hayirlisi.

@ tda 1562q

Dostum Amerikada ozellikle cok tutuluyor bu monitorler. Arti uzerinde ki paneller LG panel :) LG nin urettigi panel.

Ariza durumu evet Guney Kore ye yollanicak ama monitor su an son asamada 760 TL ye gelicek. Turkiye de muadili 1800 TL. :)

Amerikada bile insanlar bu IPS 1440p panelleri tercih ediyorlarsa Dell Uzerine demek bi bildikleri var.

Zaten overclock.net gibi saygin kullanicilarin oldugu sitelerde yanlis yonlendirme olacagina ihtimal vermiyorum.

Benim overclock.net sayesinde tanistigim bir cok kisi Dell, Alienware, Intel ve Nvidia gibi sirketlerde calisiyo. Hatta en son konustugum bir arkadas monitoru gelince 2 tane daha siparis etmis. Toplam 3 monitor ile Surround yapicak.

Son olarak Universiteyi yurt disinda okumustum ve Guney Koreli arkadaslarim vardi. Bir tanesine markalari sordum ve cok guvenilir dedi. Sadece bu markalar su an icin Guney Kore de satiliyor. Buyudukleri taktirte mutlaka diger ulkelerde de satisa baslanabilinir.

Almadan once cok dusundum. Urunden bir suphem yok :)

DHL ile gumruk evraklarini iptal ettirmistim ama yine actirdim. Neyse bende ders aliyorum bu isten. Bana monitorun maliyeti su an 760 TL. Gumruk bu monitor ticari demedigi surece ki o da 1% ihtimal. DHL gorevliside monitorun ev kullanimi olacagi icin kisisel urun olacagini ve ekstra ucretlendirme olmayacagini soyledi.

760 TL ye 1440p IPS panel, hemde anti glare siz, ve daha dusuk tepkime suresi. Dell u2711 den oyunlarda daha avantajli olmasi bu monitorleri bicilmez kaftan yapiyor.

Turkiye de arastiran olmadigi icin bilen cok az. Fakat son aylarda yurt disinda, Amerika, Avrupa ve Avusturalya gibi ulkelerde Kore IPS monitorleri furyasi var. Alan kalitesinden memnun. Sorun cikan urunlerde genelde sorun DVI kablosundanmis. Bvunun disinda illa sorun yasayanlar urunleri yollayip yenisini aliyorlar.

Acickasi TEK korkum olu piksel.

5 e kadar degisim olmuyo. Son zamanlarda siparis edenlerde genelde olu piksel yok. Olanda 1-2 tane var diyo. Onlarda ortada degilmis sansa.

DHL Gumruk pazartesi sonuclanir dedi. Sali gunu gelir gibi monitor. Hayirlisi artik.

Haftasonuna yetisseydi iyiydi.

Zaten bundan sonra ben DHL ile monitor yine siparis edersem direk onceden evraklari yolliyacagim ki hemen hallolsun bu surec. Bosuna 1 gun ertelendi.

• valla bravo bende en az sizin kadar merakli ve sabirsizlikla bekliyorum sonucu sizinki bi gelsin bakalim duruma ve sonuca göre bir tane de ben alabilirim. bizim millet alismis abi koyun gibiyiz yillardir önümüze ne konursa onu yedik arastirma, cözüm üretme yok bizde... yapanida iste olumsuz olumsuz konusup isinden caydirmaya calisiriz bizim milletimizin genetik özelligi... hadi bakalim hayirlisi insallah kusursuz gelir ürün.
  • Merhaba,

Ben bu monitorleri yaklaşık 1 ay önce overclock.net üzerinden keşfettim. Şu anda Crossover (bunlar arasında en bilinen 3 markadan biri) yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Tecrübemi ve birkaç ekstra bilgiyi paylaşmak istedim.

Siz zaten siparişi verip almışsınız. Öncelikle hayırlı olmasını ve herşeyin yolunda gitmesini dilerim. Ben Yamakasi yerine Crossover tercih ettim çünkü kasası daha çok hoşuma gitti ve en ince çerçeve bu modeldeydi. 60hz üzerine overclock yapılmıyor ama bu benim için sorun değil çünkü ben FPS oyuncusu değilim. Ayrıca birçok yorumda Yamakasi'lerin de artık o.c. edilemediğini sadece ilk çıkan partilerde yapıldığını yazmışlar. Son zamanlarda ki bir mesajda ise yakında hepsinin bir şekilde 120hz e o.c. edilebileceğini belirtmiş birisi ama nasıl olduğunu ayrıntılı henüz okuyup araştıramadım. 120hz'e ayarlama işi basitçe Nvidia/Ati kontrol panelinden yapılıyor.

Öncelikle bu monitorler hakkında biraz bilgi vereyim: daha önce belirtildiği gibi LG'nin S-IPS panelli 1440p, anti-glare olmayan ve çoğunluğu sadece D-DVI tek bağlantıyla çalışıyor. Çoklu bağlantı destekleyen modeller var biraz daha pahalı olan ama bana göre gereksiz çünkü d-dvi dışında 1080p üzerinde çözünürlük alamıyorsunuz (HDMI,Display Port vs. dahil) bu durumda da monitorun bir özelliği kalmıyor.

Bu monitorleri alacaklara önemli uyarılar:

1. ne marka alırsanız alın LG'nin A- panelini alıyorsunuz. Bunun anlamı 5 taneye kadar dead pixel / stuck pixel (ölü ve/veya takılı piksel) maksimum 1'i ortada, 4'ü kenarlarda olmak üzere kabul edilebilir demek. Şansınıza hiç te olmayabilir ki nadir oluyor bu, 5 tane de olabilir. Ayrıca backlight bleeding olma ihtimali de var. Yani kenarlardan ışık sızması sorunuyla karşılaşan çok kişi var. Bunu da mimuma indirmek için tempered glass (temperli cam) tercih etmeyin; bunun ayrıca arasına toz kaçmasına sebep olduğunu bildirenler de var.

2. bu monitorlerden almak tamamen bir kumar. Güvenilir marka/ürün kesinlikle değiller. Tabiri caizse Kore'nin arka mahallelerinde üretilen çakma ürünler.

3. alacağınız e-bay satıcısına çok dikkat edin sadece belli başlı satıcılardan en az 99% pozitif feedback'i olan powerseller'lardan ve shipment + return shipment'i karşılayan, yani hem kargo ve iade durumunda kargonun satıcıya ait olduğu kişilerden alın. Her satıcı farklı kargo şirketleriyle anlaşmalı. Bu da bazı farklar yaratıyor Türkiye'de. Mesela benim aldığım Fedex anlaşmalıydı, Türkiye'de Fedex'in teslimatlarını MNG üstleniyor.

4. Alacağınız monitorun standını takmak oldukça zahmetli, kablo giriş yerleri çok iyi değil, kontrolleri çok ilkel ve basit. Ön tarafta dokunmatik kontrol var gibi izlenim var fakat aslında arkasında ki plastik tuşlara basarak kontrol ediliyor ve zaten 3 tuş var sadece: Açma/kapama ile parlaklık ayarı +/-.

5. Bu monitörlerden sadece overclock.net üyeleri yüzlerce aldı. Onlara cazip geliyor çünkü gümrükten çoğunun ülkesinde direk geçip evine 3-5 günde ulaşıyor. Bizim için bu durum mucize olmazsa veya tanıdığınız yoksa söz konusu değil. Gümrükte takılacak ve sizden dolduracağınız gümrük formuna ek olarak paypal/kart ekstreniz istenecek. Ödediğiniz bedel üzerinden %20 gümrük bedeli alınacak. Ayrıca bizzat gidip ilgilenme (İstanbul gümrük) yada tanıdığınıza yaptırma şansınız yoksa gümrük işlerini aracı firmaya verirseniz onlara da üstüne bir bedel ödediğinizde toplam rakam aldığınız riske değmemeye başlıyor.

27" monitor'de 5 piksel çok zor görülür ama ben takıntılı bir insan olduğum için daha pahalı olan perfect pixel olanlarından aldım. Yani ölü/takılı piksel olmama garantisi olanlardan. Bunların bütün monitorlerden sadece %3ünde hatasız piksel olduğunu iddia ediyor satıcı. Ayrıca Crossover diğerlerinden biraz daha pahalı ve gümrük vs. derken bana yaklaşık 1050 tl'ye patladı. Açıkçası kutuyu açarken içi gazete kağıdı dolu falan çıksa şaşırmam diye düşünüyordum, bağladıktan sonra da çalışıp çalışmayacağından şüpheliydim ama sonuç olarak ben şanslı olanlardan çıktım ve monitor mükemmel durumda. Renkler inanılmaz canlı ve görüntü mükemmel netlikte. Parlaklık çok iyi. Gerçek siyah'ın ne olduğunu bu monitoru biraz kullanıp başka monitore bakınca diğerlerinin siyah değil gri olduğunu farkettiğinizde anlıyorsunuz. Performans olarak ta gayet memnunum şu ana kadar. Herhangi bir ghosting, tearing, input lag sorununa henüz rastlamadım ama ben FPS fazla oynamam.

Ben yeni SLI macerasından sonra yeni format attığım için daha ayrıntılı ve görüntüler içeren oyun/görüntü incelememi 1-2 gün içinde paylaşmaya çalışacağım.

Kore'den ithal IPS Monitorler Klubu. (Yamakasi, Achieva, Crossover vs...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qvx -- 3 Ağustos 2012; 14:18:54 >

• @ mr990

O dedigin konu hakkinda cok yazilir cizilir aslinda, ama tabi herkesin de dogal hakki suphelenmek. Sonucta duyulmamis edilmemis markalardan bahsediyoruz. Ben ama Turkiyede ki sirketlere cok kirgin ve kizginim. Bize hem cok daha az model sunuyolar, (ekran karti, anakart, ses karti olsun, monitor olsun, hatta keyboard olsun). Bizlerde bu modeller arasinda mecburen tercih yapiyoruz. Aslinda yurt disinda cok daha iyi urunler cok daha iyi fiyatlarda bulunmakta. Onemli olan arastirma yapmak. Tabi arastirma sonucu daha kotu seyler cikabilir. Ama su bi gercek su ana kadar yurt disindan satin aldigim veya getirttigim urunlerde hic bi zaman kalitesizlik yasamadim. Bundada bu sansimin devam etmesini diliyorum. Dedigim gibi overclock.net sitesinde cok guvendigim insanlar var ve beni kasten yaniltmazlar. Bu monitorleri alip begenmeyip cope aticak maddi geliri olan insanlarida biliyorum ama bu insanlarin Del u2711 veya Apple Thunderbolt yerine bu monitorleri secmeleri bana da guven veriyor.

@qvx

Cok guzel aciklamissin herseyi sadece markalar o kadar yan sanayi degil. Dedigim gibi Kore de arkadasima sordugumda bir cok insanin LG yi veya biraz daha dusuk butceli olarak bu monitorleri tercih ettigini soylediler. Cok aman aman kaliteli firmalar degil ama kotu de firma degiller.

Sizin aldiginiz model benimkinden pahali olmasi lazim. Sirf monitor kontrollu seklinde tahminim en azindan 400 Dolar civaridir belki daha fazla. Tam olarak monitoru sirf kaca aldiniz ebayden?

Fedexe hangi ucretleri verdiniz? Ben bugun en son DHL ile gorusmemde ardiye ucreti arti 20% gumruk ucreti disinda bir odeme yapmiyacaksiniz dediler bana. Buda monitoru bana 760 TL ye getiriyor. Ama dedigim gibi benim aldigim monitor 310 dolarlik monitor.

Crossover konusunda haklisiniz. Crossoverin cercevesi ve ayagi daha kaltieli. Paneller ve goruntu kalitesi ayni ama cerceve daha guzel duruyor. Ben 40-50 dolar fazla vermiyim dedim o yuzden Yamakasi Catleap sectim..

overclock.net uyelerine cazip geliyor tabi , fakat soyle var, onlarda ne kadar gumruk olmasada, bu urunun muadili Dell u2711 750 dolar civarinda.

750 dolarlik Dell U2711 yerine bu urunu 300-400 dolar arasina getirtebiliyorlar.

Aslinda bakarsaniz sizin urun 1000 TL ye Koreden gelsede Turkiyede bu urunun muadili 1800 TL oldugu icin gene yuzde olarak Amerikalilar kadar kar yapiyoruz diyebiliriz.

Bu arada sevindim monitorun sorunsuz olduguna. Backlight bleeding olayi cok az olsa kabul edilebilir, bende ederim. Evimde Samsung 8 serisi TVmde bile var bu ve beni pek etkilemiyo. Ama tabi asiri bir durum olur ise o zaman geri yollarim.

Ebay konusunda ise 100% katiliyorum. 98 ortalama ustu olan herkesden rahatca alabilirsiniz. Mesela ben green-sum dan aldim ve aldigim monitorden daha once 500 kusur tane satmis eleman. Sorunu olan var ise de geri alip yenisini yollamis.

Dell u2711 icin kendimi ayarlamisken bu monitorlerle tanismam harika oldu. 1440p de Dell u2711in dezavantajlari var malesef, ghosting ve lag tarzi. Ama bu Kore monitorlerinde bu olay yok.

Kisacasi tam bir oyuncu IPS monitoru diyebiliriz. Hemde 1440p.

Bende 670imin yanina 2. 670 i takicam herhalde. BI performansina bakiyim ona gore karar vericem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 3 Ağustos 2012; 14:36:29 >

• Anlamadığım HDMI'dan nasıl oluyorda 1440p görüntü veremiyor. Kullandıkları HDMI portu 1.1 yada 1.2 değilse desteklemesi gerekiyor çünkü HDMI 1.3 ile 1440p desteği geldi. HDMI 1.4 ile 4096 x 2160 çözünürlük bile mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

@ mr990

O dedigin konu hakkinda cok yazilir cizilir aslinda, ama tabi herkesin de dogal hakki suphelenmek. Sonucta duyulmamis edilmemis markalardan bahsediyoruz. Ben ama Turkiyede ki sirketlere cok kirgin ve kizginim. Bize hem cok daha az model sunuyolar, (ekran karti, anakart, ses karti olsun, monitor olsun, hatta keyboard olsun). Bizlerde bu modeller arasinda mecburen tercih yapiyoruz. Aslinda yurt disinda cok daha iyi urunler cok daha iyi fiyatlarda bulunmakta. Onemli olan arastirma yapmak. Tabi arastirma sonucu daha kotu seyler cikabilir. Ama su bi gercek su ana kadar yurt disindan satin aldigim veya getirttigim urunlerde hic bi zaman kalitesizlik yasamadim. Bundada bu sansimin devam etmesini diliyorum. Dedigim gibi overclock.net sitesinde cok guvendigim insanlar var ve beni kasten yaniltmazlar. Bu monitorleri alip begenmeyip cope aticak maddi geliri olan insanlarida biliyorum ama bu insanlarin Del u2711 veya Apple Thunderbolt yerine bu monitorleri secmeleri bana da guven veriyor.

@qvx

Cok guzel aciklamissin herseyi sadece markalar o kadar yan sanayi degil. Dedigim gibi Kore de arkadasima sordugumda bir cok insanin LG yi veya biraz daha dusuk butceli olarak bu monitorleri tercih ettigini soylediler. Cok aman aman kaliteli firmalar degil ama kotu de firma degiller.

Sizin aldiginiz model benimkinden pahali olmasi lazim. Sirf monitor kontrollu seklinde tahminim en azindan 400 Dolar civaridir belki daha fazla. Tam olarak monitoru sirf kaca aldiniz ebayden?

Fedexe hangi ucretleri verdiniz? Ben bugun en son DHL ile gorusmemde ardiye ucreti arti 20% gumruk ucreti disinda bir odeme yapmiyacaksiniz dediler bana. Buda monitoru bana 760 TL ye getiriyor. Ama dedigim gibi benim aldigim monitor 310 dolarlik monitor.

Crossover konusunda haklisiniz. Crossoverin cercevesi ve ayagi daha kaltieli. Paneller ve goruntu kalitesi ayni ama cerceve daha guzel duruyor. Ben 40-50 dolar fazla vermiyim dedim o yuzden Yamakasi Catleap sectim..

overclock.net uyelerine cazip geliyor tabi , fakat soyle var, onlarda ne kadar gumruk olmasada, bu urunun muadili Dell u2711 750 dolar civarinda.

750 dolarlik Dell U2711 yerine bu urunu 300-400 dolar arasina getirtebiliyorlar.

Aslinda bakarsaniz sizin urun 1000 TL ye Koreden gelsede Turkiyede bu urunun muadili 1800 TL oldugu icin gene yuzde olarak Amerikalilar kadar kar yapiyoruz diyebiliriz.

Bu arada sevindim monitorun sorunsuz olduguna. Backlight bleeding olayi cok az olsa kabul edilebilir, bende ederim. Evimde Samsung 8 serisi TVmde bile var bu ve beni pek etkilemiyo. Ama tabi asiri bir durum olur ise o zaman geri yollarim.

Ebay konusunda ise 100% katiliyorum. 98 ortalama ustu olan herkesden rahatca alabilirsiniz. Mesela ben green-sum dan aldim ve aldigim monitorden daha once 500 kusur tane satmis eleman. Sorunu olan var ise de geri alip yenisini yollamis.

Dell u2711 icin kendimi ayarlamisken bu monitorlerle tanismam harika oldu. 1440p de Dell u2711in dezavantajlari var malesef, ghosting ve lag tarzi. Ama bu Kore monitorlerinde bu olay yok.

Kisacasi tam bir oyuncu IPS monitoru diyebiliriz. Hemde 1440p.

Bende 670imin yanina 2. 670 i takicam herhalde. BI performansina bakiyim ona gore karar vericem.

Hocam monitör gelmedi sanırsam , bir de Dell U2711 in dezavantajlarından bahsetmişsiniz ama şu sitede incelenenen en iyi Japon malı monitörlerde dahil ghosting ve lag da neredeyse en iyi değerlere sahip ; bilgiler karıştı galiba

http://www.tftcentral.co.uk/

• bu arada ufak bir ekleme yapmak istiyorum, Iiyama ProLite, cogu kisi belki bu markayi biliyordur ama yinede ben burada dile getirmek istedim, ben de uzun süre avrupa da yasadim yeni döndüm türkiyeye ve bu mönitörü sanirim yurt icinde bulma sansimiz sifir ama inanin bana kaldigim ülkede ve avrupanin cogu yerinde aranan ve güvenilen bir mönitör markasidir.
  • valla 24 " monitör alma fikirlerim tamamen değişti kafam allak bullak oldu bu led monitörlerin 27 " değilde 24" olanı yokmu acaba 27" çok büyük baba ya sonuçta bu bilgisayar ekran led tv değil ok...

ayrıca panellerin LG ye ait olması çok iyi bir durum hatta süper ama LG neden bu monitörler kadar kaliteli monitörü türkiye de satmıyor anlamış değilim doğrusu

• @ Turbo-Powerrr

bende anlamiyorum hocam. Kimi site Dell U2711 tepkime suresi az diyor, kimisi fazla diyor. Bir arkadasim var onda var bu ekrandan ve tepkime suresi eh fena degil diyor :)))

Cidden kafam patliyacak birgun :)

@ mr990

AL buyur iste. Iyi bir ornek. Sonucta dunyada ki Tum monitorler Turkiyede yok. Turkiyede olmayan bir suru kaliteli monitor var. Tabi sirf monitor degil, bir cok sey.

@ tda 1562q

24 inch var fakat 1080p. 1440p degil

http://www.ebay.com/itm/New-YAMAKASI-CATLEAP-2300LED-IPS-23-LED-1920X1080-16-9-HD-DVI-Computer-Monitor-/110837444756?pt=Computer_Monitors&hash=item19ce6d3094

Aslinda LG de bu monitorleri satmiyor. Uretiyor ve A- kalite oldugu icin Korede diger firmalara satiyor. Zaten LG de Kore markasi.

• quote:

Anlamadığım HDMI'dan nasıl oluyorda 1440p görüntü veremiyor. Kullandıkları HDMI portu 1.1 yada 1.2 değilse desteklemesi gerekiyor çünkü HDMI 1.3 ile 1440p desteği geldi. HDMI 1.4 ile 4096 x 2160 çözünürlük bile mümkün.

Bu konu hakkında fikri olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

quote:

Anlamadığım HDMI'dan nasıl oluyorda 1440p görüntü veremiyor. Kullandıkları HDMI portu 1.1 yada 1.2 değilse desteklemesi gerekiyor çünkü HDMI 1.3 ile 1440p desteği geldi. HDMI 1.4 ile 4096 x 2160 çözünürlük bile mümkün.

Bu konu hakkında fikri olan var mı?

Simdi gordum mesaji, atlamisim.

Ama gorsemde degismez yanitim cunku malesef fikrim yok :)
  • Ben dediğim gibi takıntılı olduğumdan direk perfect pixel'lere baktım sadece ve fiyat direk 420 $ civarına çıktı, hadi olmuşken crossover da olsun bu kadar verdim 50$ daha deyince 470$'a aldım. Şu anda ne kadar bilmiyorum. Ama mantıklı olan senin yaptığın. 310$'a biraz risk alarak almak. Benim aldığım satıcı Accessories Wholesale. AW diye geçer overclock.net forumlarında. Fedex'in işleriyle Türkiye'de dediğim gibi MNG lgileniyor. Ardiye, 20% gümrük, paypal'in döviz kur oranını kötü hesaplaması derken toplamda dediğim para çıktı cebimden.

Sağlam çıkması dolayısıyla kardayım ama arızalı olsaydı yaptığım o ekstra masraflar gideceğinden, göndermek zorunda kalıp yenisini getirtince Dell'in ücretini yakalardı.

27" çok büyük mü diyen arkadaş, kesinlikle değil. Çok rahat kullanılıyor. 30" belki büyük gelebilir ama ben sorunsuz çıkacağından emin olsam bunların yeni çıkan 30" 1600p olanlarından sipariş etmeyi de düşündüm. 900$ risk almak için biraz fazla gelmişti ve cesaret edemedim.

HDMI baglantısının bu monitorlerde 1080p üzerini desteklemediği de direk satıcıyla yazısmalarımdan aldığım bilgidir. Ayrıca her satıcının sayfasında ısrarla D-DVI olmazsa olmaz sadece D-DVI'dan çalışır diye belirtmişler.

Yalnız bu monitorleri almayı düşünen arkadaşların sisteminin sağlam olmasını tavsiye ederim.

• @ qvx

Evet tahmin ettigim gibi. Tabi sizin model daha pahali oldugu icin 1000 TL civari tutmus ama crossover olmasi zaten en basindan bi 40-50 dolar ekliyecek. BIrde Perfect Pixel almissiniz iyi olmus. Sonucta benimkisi 760 TL ye mal olucak ama riski sizinkinden daha fazla. Ama tabi sansa sifir dead pixel cikar ise direk aksam evde bir puro yakarim :)

27 inch buyuk degil bencede, gayet iyi olucak. Ben su an kullandigim 23 inchlik monitoru ilk aldigimda. VAY BEEE demistim, ama son zamanlarda devamli bir buyugu olsa diye icimden gecirmiyo degildim.

Saglam sistem olayina katiliyorum, saglam sistemi olmayanlar 1440pde oyunlari malesef 30 fpsde anca oynarlar. Bazen ozellikle donanimhaber forumlarinda, 670e ne gerek var. SLI yapmaya ne gerek var veya 690 almaya ne gerek var diyen arkadaslar oluyor. Herkesin fikrine saygiliyimdir fakat bu kartlar daha ust duzey oyun zevki verebilmek icin var, parayi cope atmak icin degil. Guzel kaliteli bir sistem kurup 1440pde oyun oynamanin zevki mutlaka 1080pden daha iyi olacaktir.

Ha bir sonraki adim ne? 1440p ve 120hzlik monitorler cikacaktir ve belki 670 SLI yapmak bile 1440pde 120hz oynamaya yetmiyecektir.

Teknoloji degisiyor. Bir 3 yil sonra belki 1440p norm olacak ve bizler baska bir konuda bu sefer Kore mali 33" 2160p monitor buldum diye bir baslik acicaz.

Gerci Konsollar 1080pde kaldigi surece PCnin gelisimide yavaslayacaktir, ama yine de asla durdurulamiyacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

Saglam sistem olayina katiliyorum, saglam sistemi olmayanlar 1440pde oyunlari malesef 30 fpsde anca oynarlar. Bazen ozellikle donanimhaber forumlarinda, 670e ne gerek var. SLI yapmaya ne gerek var veya 690 almaya ne gerek var diyen arkadaslar oluyor. Herkesin fikrine saygiliyimdir fakat bu kartlar daha ust duzey oyun zevki verebilmek icin var, parayi cope atmak icin degil. Guzel kaliteli bir sistem kurup 1440pde oyun oynamanin zevki mutlaka 1080pden daha iyi olacaktir.

Ha bir sonraki adim ne? 1440p ve 120hzlik monitorler cikacaktir ve belki 670 SLI yapmak bile 1440pde 120hz oynamaya yetmiyecektir.

Teknoloji degisiyor. Bir 3 yil sonra belki 1440p norm olacak ve bizler baska bir konuda bu sefer Kore mali 33" 2160p monitor buldum diye bir baslik acicaz.

evet gercekten aslinda cok güzel bir yere deginmissiniz yani dedim ya bizim millet koyun gibi diye hani ne bilirsek onu okuma var bizde düsünme tasinma millet olarak karakteristik özellik olarak pek yok diye, iste bu da öyle bir mevzu yani tamam biraz maddiyata bakar olay ama o seviye kartlari, komponentleri alabilecek insanlarimiz cok aslinda ve o alabilecek insanlarimiz da iste bu tarz mönitörler de tam randiman alabilmek icin o kartlara o paralari rahatca harcayabiliyorlar gayet hakli olarak cünkü benim 500 liram var 50 liralik makinam var adamin 5bin lirasi varsa 500liralik makinasi olsun istiyo bütcesi ona göre cünkü...

yani burda isin özü demek istedigim sagda solda görüyürum öyle ölcüsüz yorumlar var bazen ne gerek var efendim o paralari harcamalara yok ne me lazim efendim benim 6850im herseyi full acar falan filan gibi kime lazim öyle kasa falandi filandi bunlari birakalim herkes isine baksin gücüne baksin... selametle...

• @ mr990

Aynen aynen. O muhabbetler olduruyo beni. Adam bi ekran karti soyluyo sonra Battlefield 3 ultra da aciyo diyor. Sonra isin detayina girince 720p ve Anti Allising kapali filan. Bu olay maddiyat olayi tabi, ama insanlar sonucta mesela Geforce 690 GTX i 720pde oynamak icin almiyor veya 1080pde 60 fps icin almiyor. Adam bu karti 3D icin aliyor, veya 1440p icin aliyor veya Surround icin aliyor. Hatta bazi insanlar 3 tane 3D monitoru yanyana kullaniyor 3D surround icin. 2 tane 690 bile bazen yoruluyor guclu oyunlarda bu durumda.

Demek istedigim gereksiz olayi degisir. Benim de tanidigim bir iiki kisi var dusuk cozunurlukte oyun oynuyolar ve cok mutlular, veya 1080pde 40 fps alsin tamam yeter diyor kendi kendine. saygim var tabi ama ust seviye urun alan adamlarin sonucta istedikleri oyun deneyimi farkli oluyor.

Al mesela ben 1440p a gecis yapiyorum simdi onu deniycem. Gigabyte 670 yeticek gibi ama cok kasan oyunlarda zorlanir. Metro 2033 u 1440pde Gigabyte 67o ile dusunemiyorum. 30-40 fps aliyim opecem basima koyacam mesela.

Ama o paralar neden harcanir lafi olduruyor beni. Ben kerizdim paralari cope aticam. Oldu. :)

• :) ya vallahi bunlara ekleyecek laf bulamiyorum aynen iste ayyyyynen kafamdan gecenleri söylemissiniz yani direk ayni düsünce yapisindayiz bu konuda...
  • crt kilikli ips monitor hz asirtma sadece crt de kaldi zannediyordum

• Benim 6850'im herşeye yeter diyen bu monitoru alsın tekrar edebilecek mi lafını...6850'de monitor açılmadı arkadaşımda. Sebebini çözemedik. Bütün kabloları değiştirdik yok.

Ayrıca 1440p çözünürlük gerçekten yükü çok arttırıyor. Asus Gtx 680 top ile ben Heaven'da 1420 üzeri skor alırdım; bugün ilk defa yeni monitorle deneme şansım oldu 860 alabildim. Direk oranlamak çok doğru bir hesap olmaz ama %38 performans azalması demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

crt kilikli ips monitor hz asirtma sadece crt de kaldi zannediyordum

Yok bu panellerdede yapan var fakat 2b versyonlu panellerde oluyor. Son cikan paneller 2c paneller ve bunlarda hiz asirimi ya hic olmuyo yada minimal.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.