Şimdi Ara

TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
27
Favori
327.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pazartesi zaten kargoya verildi deyip duruyorlar, bugün elimde olması gerekiyordu gelen giden yok. 15 dakikaya gelmezse yarına kaldı demek zaten. Takip linkinden takip edebilirsiniz diyorlar gelen giden hiç bir yerde takip linki yok. Gerçekten acil ihtiyacınız varsa tavsiye etmiyorum İncehesap.com'u ya da benim işimde bir sorun çıktı bilemiyorum. Müşteri hizmetleri de pek laubali geldi zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WriterHuman

    Pazartesi zaten kargoya verildi deyip duruyorlar, bugün elimde olması gerekiyordu gelen giden yok. 15 dakikaya gelmezse yarına kaldı demek zaten. Takip linkinden takip edebilirsiniz diyorlar gelen giden hiç bir yerde takip linki yok. Gerçekten acil ihtiyacınız varsa tavsiye etmiyorum İncehesap.com'u ya da benim işimde bir sorun çıktı bilemiyorum. Müşteri hizmetleri de pek laubali geldi zaten.


    Yurtiçi Kargo'nun işgüzarlığı, 12 saatten fazla süredir 3km uzaklıktaki şubeden evime getiremediler. Pazar günü kargoya verememeleri normal zaten. Cumartesi de saat geç olmuştu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn


    media oynaticinin ethernet portu varsa ethernetten baglayin PC wireless kalsin, sorunun cozulecegini tahmin ediyorum... sorunun modemde olmadiginda hem fikir oldugumuzu dusunuyorum cunku iki cihaz yan yanayken bile sorun oluyorsa cekim alani olamaz sorun, bahsettiginiz bitrateler bizim yaptigimiz testlerde gordugumuz 40 mbps den cok dusuk degerler, bu durumda tek olasilik kaliyor o da alicilarda olabilecek sorunlar. bence sorun 802.11nde degil onun nasil implement edildiginde. bahsi gecen media playera taktiginiz usb 802.11n bir adaptor ise laptop bulup ona takip denemek cok iyi bir adim olurdu. (maksimum kac mbit data transferi yapildigini gorurduk, ben halen media player'in gucu encyption decryption islemine yetmiyor diye dusunuyorum.)




    Aynen dediğiniz gibi oldu. PC wireless media player ethernet bağlı olarak filmler sorunsuz takılmadan net bir biçimde izlenebiliyor. Sanırım tahmininiz çok doğru sorun medya playerdaki crea usb adaptörde. bu arada dikkatimi çekti ethernet takılıyken video başladığında 8500-16000 arası kbit/sec arası değerler gösterirken usb adaptör takılıyken 3000-6000 arası kbit/sec değerleri gösterdi. yardımlarınız için tekrar teşekkürler. Media player sadece realtech chipsetli adaptörler ile uyumluymuş. önerebileceğiniz bir model var mı?



    Not: Ayrıca modemde bir sorun olmadığına hem fikiriz. 1mbitten yukarı sabitlenmeyen internetimi şuan 8mbit olarak kullanıyorum ve kurduğumdan beri hiçbir internet sorunu yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnroses -- 1 Mart 2011; 20:55:48 >




  • hic realtek chipsetli usb dongle bilmiyorum, cogu usb adaptor atheros chipsetini kullaniyor. hepsiburada da usb adaptorleri cok satilma listesine gore siralayip siradan chipsetlerine bakmak iyi olabilir ama bence en iyisini bile bulsaniz cozum olmayabilir. mevcut elinizdeki crea usb adaptoru pc ye baglayip onunla maksimum kac mbit transfer yapabildiginizi kontrol etmeniz iyi olacaktir. pcye bagli iken ve modem'e yakinken (1 metre yakin olmasi yeterli) 16 megabit (ya da 2megabyte/saniye ) stabil hiz sagliyorsa bu usb dongle, sorun usbde degil media oynaticisinin icindeki yonetici islemcidedir.

    soyle dusunun, bu cihaz saniyede 2 mbyte dosya indirecek onu sifreleme algoritmasina gore decypt edecek sonra videoyu isleyecek ve gosterecek.

    ben yine ongoru olarak cihazin bu sifreyi acma isleminde yetersiz kaldigini dusunuyorum. ethernetten calistigina gore aradaki farka bakalim
    1. ethernet varken sifreleme ve sifre acma islemi yok
    2. ethernette wireless sinyal zayiflama derdi yok( zaten modemin yaninda test ettiniz ama yine de takilmalar oldu, bunu eliyoruz)
    3. usb adaptor kalitesiz ( bunu bir kenara yazalim, simdilik diger opsiyonlari eleyene kadar masraf cikaracak bir aksiyona girmeye gerek yok).

    bence iki test kaldi sonuc icin,
    1. kablosuz baglantinizi gecici bir sure sifrelemeden yayinlayarak pc ve media player olmasi gerektigi yerde iken aralarinda kablosuz 720p video izleme testi yapiniz.

    2. yukarida soyledigim gibi crea yi pc ye takip modemin yaninda max ne kadar hiz gordugunuzu belirtirseniz ona gore sizi usb maliyetinden kurtarmis olabiliriz ( yerine yeni media player aldiracagiz )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 1 Mart 2011; 22:01:53 >




  • Merhaba oasisngn

    U T O R R E R T için port açmaya uğraşıyorum ama maalesef ki başarısız oldum.Advanced settings-NAT-Virtual Circuit altındaki ayarlarda sorun yaşıyorum.PVC4 seçtikten sonra ancak Virtual Circuit alanını görebiliyorum.DMZ disabled dedikten sonra Virtual Server kısmını seçiyorum ve değerleri giriyorum. Hangisini seçersem ne yazarsam yazayım kabul etmiyor.Programdan rastgele port seçtiriyorum (44020) gibi.Aşağıdaki adreste bulunan bilgiler ışığında yapmaya çalıştım daha sonra ise donanımhaberdekileri uyguladım.BURADAKi siteden anlatıma göre de yaptım ama olmadı.(En yakın model 8960N yi bulabildim).Yardım ederseniz sevinirim.İyi akşamlar.




  • normal sartlarda torrent icin port acmaniza gerek yok, modem uzerinde upnp ozelligini aciniz, utorrent icinde de upnp ozelliginin acik oldugunda emin olun, torrent indirirken alt status barda eger yesil check isareti gorurseniz islem tamamdir. benim gibi upnp yi sevmiyorsaniz o zaman ana sayfada anlattigim sekilde manuel olarak port acmaniz gerekir.
  • Modemde yaptığım yeni ayarların bir yedeğini nasıl alabilir?

    ROMFILE KAYDET dediğimde dosyayı indirmeye çalışırken %0'da kalıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xaero

    Modemde yaptığım yeni ayarların bir yedeğini nasıl alabilir?

    ROMFILE KAYDET dediğimde dosyayı indirmeye çalışırken %0'da kalıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    firefox ile denediniz mi?
    evet romfile olarak kaydetmeniz gerekiyor, kaydetmeye calistiginiz yer'e yazma hakki olmayabilir ya da browser engelliyor olabilir.
  • Google Chrome ile hallettim tşk ediyorum.
  • Bende bu gün incesap.com dan siparişi verdim 80 lira uygun geldi ama bütün gün faturanız kesiliyor yazdı.kargoya bile veremediler gelmesi 3-4 günü bulacak galiba
    neyse benim sorum modemin açıklamasında yazan 11g teknolojisine göre 11n teknolojisi ile 15 kat hız ve 5 kat daha fazla menzil açıklaması gerçekçimi açıkçası ben neti bi kaç kişi ortak kullanıyorum ve 1 arkadaşın mesafesi uzak doğru dürüst çekmiyo, şimdi sorunsuz neti çekermi ? mesafe 5 kat yerine 2 kat bile olsa bana yeter, şimdi airtie rt11 kullanıyorum ve etenet kablosuyla ttnetin verdiği ztew 300 modemi de acces point olarak kullanıyorum, zte çok adi bi modem ve mesafe sorun yaratıyor, bide uzak mesafedeki arkadaşım alıcısı zyxel in 11n uyumlu bi modeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkimya

    Bende bu gün incesap.com dan siparişi verdim 80 lira uygun geldi ama bütün gün faturanız kesiliyor yazdı.kargoya bile veremediler gelmesi 3-4 günü bulacak galiba
    neyse benim sorum modemin açıklamasında yazan 11g teknolojisine göre 11n teknolojisi ile 15 kat hız ve 5 kat daha fazla menzil açıklaması gerçekçimi açıkçası ben neti bi kaç kişi ortak kullanıyorum ve 1 arkadaşın mesafesi uzak doğru dürüst çekmiyo, şimdi sorunsuz neti çekermi ? mesafe 5 kat yerine 2 kat bile olsa bana yeter, şimdi airtie rt11 kullanıyorum ve etenet kablosuyla ttnetin verdiği ztew 300 modemi de acces point olarak kullanıyorum, zte çok adi bi modem ve mesafe sorun yaratıyor, bide uzak mesafedeki arkadaşım alıcısı zyxel in 11n uyumlu bi modeli

    deneyeceksiniz birlikte gorecegiz :)
    hiz konusunda evet daha hizli 11n ama menzil ya da kapsama alani olarak ayni mesafede daha fazla hiz saglar deniyor. 5 kat fazla range bence biraz abarti olmus. bu modemin size saglayabilecegi sey 100mwatt cikis sayesinde daha genis bir kapsama alani olacaktir. ilk sayfada yazdigim sekilde dogru kanala yerlestirip test etmeniz lazim. bu arada zte'de bulunan ap ozelligi bu modemde olmayabilir. WDS ozelligi var ama bu baska bir access pointle kablosuz interneti genisletmek icin ana dagitimi bu modemle genisletmeyi bir AP ile yapmak icin var. maksadiniz sadece zte yi bu modem ile degistirmek ise bence access point almaniz daha yerinde olacaktir. maksak airties'i ve zte yi emekli etmek iste bu durumda zte ile airties arasindaki mesafeyi konumu da bilmek gerekir. yanyana ise su an iki alet onlari sokup bu chazla tum isi halletmekse dusunceniz bence isinizi gorebilir ( belki kablosuz ayarini 802.11b yapmaniz gerekebilir ya da daha iyi kazanc saglayacak anten takmaniz gerekebilir).
    802.11n in tum artilarindan yararlanmak icin alicida da bu standartin desteklenmesi gerekiyor biliyorsunuzdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 3 Mart 2011; 19:31:27 >




  • evet amacım aieties ve zte yi emekli etmek, arkadaşın alısı 11n uyumlu ZYXEL NWD-2205 300MBPS KABLOSUZ-N ULTRA COMPACT USB ADAPTÖR, bu alacağım modemle sorunsuz çalışır sanıyorum, modem gelince sonucu paylaşırım, bide bi sorum daha olacak piyasada çeşitli markaların özellikle dark rangemax kinamax 300mbps çift antenli wireless-n usb adaptör gibi çeşitli kablosuz ağ alıcılarının mesafesinin 1 km olduğunu ve 1 km mesafeden sorunsuz modemden sinyali aldığı yazılıp çizilmekte kullanan veya birinde gören varmı gerçekten bu 1km mesafe doğrumu yoksa abartımı?
  • modem 04.03.2011 de elime geçti incehesap.com beklediğimden çok hızlı bir şekilde modemi yolladı belki mesafe yakın olduğu içindir,şişliden pendiğe geldi modem öncelikle tp-link ana sayfasında yazan eski modemlere göre 5 kat range hayal ama benim işimi gördü arkadaşımın evinde 2 çekiyor ve sorunsuz bir şekilde nete giriyor,eski modemlere göre range yaklaşık %20 arttı bu da bana yetti,şimdilik sorunsuz bi modem gibi duruyor speed testimde gözle görülür bi artış var ve speed testlerde pingim hiç 35 in altına inmezdi şimdi 23 civarı benim bi sorum olaacak :
    bu değerlerle en fazla ne kadar bağlantı alabilirim ?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkimya

    modem 04.03.2011 de elime geçti incehesap.com beklediğimden çok hızlı bir şekilde modemi yolladı belki mesafe yakın olduğu içindir,şişliden pendiğe geldi modem öncelikle tp-link ana sayfasında yazan eski modemlere göre 5 kat range hayal ama benim işimi gördü arkadaşımın evinde 2 çekiyor ve sorunsuz bir şekilde nete giriyor,eski modemlere göre range yaklaşık %20 arttı bu da bana yetti,şimdilik sorunsuz bi modem gibi duruyor speed testimde gözle görülür bi artış var ve speed testlerde pingim hiç 35 in altına inmezdi şimdi 23 civarı benim bi sorum olaacak :
    bu değerlerle en fazla ne kadar bağlantı alabilirim ?




    isinizi gormesi guzel. kanal ayarlarini ve 20mhz ayarini yaptiniz mi kablosuz ayarlarinda? koymaya calistiginiz resim gorulmuyor. hizi soruyorsaniz status sayfasinda baglanti hizi gorulebilir.




  • gönderme alma
    snr marjin 12.5 12.7
    hat zayıflaması 17.2 11.9
    veri oranı 2048 509
    güç 18.7 11.3
    crc 4 285

    snr marjin değeri epey düşük 2 haftadır böyle modemle ilgisi yok tamamen ttnetle alakalı,benim 2-3 hafta öncesine kadar snr marjin değerim 29.5-30 arası değişiyordu, hat zayıflaması ise 14.2-15.2 arasındaydı fakat 2-3 haftadır değerler yukardaki gibi sorun ne olabilir acaba ttnete arıza kaydı bırakıyorum,ne arayan var ne soran bi fikriniz varmı sorun ne olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn


    quote:

    Orijinalden alıntı: kkimya

    modem 04.03.2011 de elime geçti incehesap.com beklediğimden çok hızlı bir şekilde modemi yolladı belki mesafe yakın olduğu içindir,şişliden pendiğe geldi modem öncelikle tp-link ana sayfasında yazan eski modemlere göre 5 kat range hayal ama benim işimi gördü arkadaşımın evinde 2 çekiyor ve sorunsuz bir şekilde nete giriyor,eski modemlere göre range yaklaşık %20 arttı bu da bana yetti,şimdilik sorunsuz bi modem gibi duruyor speed testimde gözle görülür bi artış var ve speed testlerde pingim hiç 35 in altına inmezdi şimdi 23 civarı benim bi sorum olaacak :
    bu değerlerle en fazla ne kadar bağlantı alabilirim ?




    isinizi gormesi guzel. kanal ayarlarini ve 20mhz ayarini yaptiniz mi kablosuz ayarlarinda? koymaya calistiginiz resim gorulmuyor. hizi soruyorsaniz status sayfasinda baglanti hizi gorulebilir.

    dediklerinizi yaptım kanalı wireles mon la taradım 1. kanalda kimse yoktu, 6 ve 11 de çok fazla yığılma vardı bende 1. kanala geçtim, 20mhz ayarınıda yaptım teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkimya

    gönderme alma
    snr marjin 12.5 12.7
    hat zayıflaması 17.2 11.9
    veri oranı 2048 509
    güç 18.7 11.3
    crc 4 285

    snr marjin değeri epey düşük 2 haftadır böyle modemle ilgisi yok tamamen ttnetle alakalı,benim 2-3 hafta öncesine kadar snr marjin değerim 29.5-30 arası değişiyordu, hat zayıflaması ise 14.2-15.2 arasındaydı fakat 2-3 haftadır değerler yukardaki gibi sorun ne olabilir acaba ttnete arıza kaydı bırakıyorum,ne arayan var ne soran bi fikriniz varmı sorun ne olabilir?

    2 mbit oturmus hat. aldiginiz hizmet bu olabilir ama snr degeri kabul edilemez seviyede degil (10 alti sorunlu bildigim kadariyla) benim de degerler benzer(15 civari), hic kopma yasamiyorum ve 8 mbit oturuyor hat. yakin zamanda snr degisti ise ben sizin yerinizde olsam tum telefonlari fisinden ceker ve kapiya en yakin telefon prizine splitter ile baglarim modemi bir de oyle denerim. ayrica kapici varsa bina ile ilgilenen, 2 hafta evvel tasinan/ telefon baglatan olmus mu sorgularim, binaya gelen kutuda birseyleri degistirmis olabilirler. son olarak da telefon numarasinin son 4 basamagini 1234 ile degistirerek santrali arayip cikan amcaya, "tt ye kayit birakiyorum ama kimse bakmiyor, hatta cok fazla parazit var acaba yakin zamanda santralde ya da "internet cihazinda" bir degisiklik yapildi mi?" diye sorarim, hicbirsey bulamazsaniz bosverin hat kopmasi olmuyorsa ya da modemde "wan adsl p" sonucu cok kotu degilse ugrasmaya degmez.

    bendeki degerler
    wan adsl p =>
    near-end FEC error fast: 0
    near-end FEC error interleaved: 0
    near-end CRC error fast: 22
    near-end CRC error interleaved: 0
    near-end HEC error fast: 10
    near-end HEC error interleaved: 0
    far-end FEC error fast: 0
    far-end FEC error interleaved: 0
    far-end CRC error fast: 2
    far-end CRC error interleaved: 0
    far-end HEC error fast: 1
    far-end HEC error interleaved: 0
    Error second in 15min : 0
    Error second in 24hr : 1
    Error second after power-up : 15
    ADSL uptime 113:26:17

    115 saatte 15 saniye bir CRC hatalari nedeniyle sorun yasanmis... ama kopmamis ADSL...




  • arkadaslar bilgisi olan yardımcı olursa cok sevinirim;ben 1 kattan kablo cekecegim 3 kata.modem ve telefon baglantısı 1 kattadır.ben 1 i kattan kabloyu 3 kata cektikten sonra evde (3 katta)evime o cektigim kabloybu tp link modeme balayıp, kablolu ve kablosuz olarak kullanabilirmiyim.sanırım bunun icin acces point özelliğinin olmasılazım deilmi?bu modelde varmı bilmiyorum yoksa önereceginiz model varmı....
  • mrb arkadaşlar.. buğün tplink w8961nd wireles modemi aldım.. şimdilik memnunm.. birkaç sorum olucak cvplarsanız sevinirm..
    1)Qss tuşu tam olarak ne işe yarıyor nette baktım pek bişey anlamadım??
    2)wireles şifrelerini nerden değiştiriyoruz??
    3)wireles sinyalini nerden nasıl kapatabilirim?? her zaman wirelesten girmiyorum?? şimdiden teşekkür ederim iyi günler herkese..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karann1905

    arkadaslar bilgisi olan yardımcı olursa cok sevinirim;ben 1 kattan kablo cekecegim 3 kata.modem ve telefon baglantısı 1 kattadır.ben 1 i kattan kabloyu 3 kata cektikten sonra evde (3 katta)evime o cektigim kabloybu tp link modeme balayıp, kablolu ve kablosuz olarak kullanabilirmiyim.sanırım bunun icin acces point özelliğinin olmasılazım deilmi?bu modelde varmı bilmiyorum yoksa önereceginiz model varmı....

    Bence bu is icin access point almaniz daha yerinde olur. modem'in adsl ozelligini kullanmayacaksiniz ne de olsa. eger mevcut modem'de AP ozelligi varsa , tp-link'i adsl modem olarak kullanip WDS ozelligini acip mevcut modemi ap modunda calistirmak da bir yontem.


    quote:

    Orijinalden alıntı: focus838

    mrb arkadaşlar.. buğün tplink w8961nd wireles modemi aldım.. şimdilik memnunm.. birkaç sorum olucak cvplarsanız sevinirm..
    1)Qss tuşu tam olarak ne işe yarıyor nette baktım pek bişey anlamadım??
    2)wireles şifrelerini nerden değiştiriyoruz??
    3)wireles sinyalini nerden nasıl kapatabilirim?? her zaman wirelesten girmiyorum?? şimdiden teşekkür ederim iyi günler herkese..


    1) web arayuze girmeden bir yazilim ile pc'leri kablosuz ağa dahil etmeye yariyor... kullanan olmadi henuz bu ozelligi.
    2) web arayuzde > arayuzler > kablosuz
    3) web arayuzde > arayuzler > kablosuz > access point > inaktif hale getirmeniz yeterli.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.