|
TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem (63. sayfa)



-
-
Arkadaşlar merhaba,
Aynı modemin v3 olanı var bende telnet ile internet hızımı nasıl düşürebilirim bilgisi olan var mı ? -
-
-
Zamanında bu modemden ben de cok cekmiştim ( 5 - 6 sene önce falan )
2 kere servisten değiştirmiştim
3 cüye attım gitti.
Şu anda da diğer modemlerde arada bir oluyor ama bilgisayar / win 10 uyumsuzluğu da olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TiSKEZamanında bu modemden ben de cok cekmiştim ( 5 - 6 sene önce falan )
2 kere servisten değiştirmiştim
3 cüye attım gitti.
Şu anda da diğer modemlerde arada bir oluyor ama bilgisayar / win 10 uyumsuzluğu da olabilir.
Bağlanan bilgisayarlar windows 7, modemin tuhaf kısmı zaman zaman hız kesmesi ama öyle böyle değil nerdeyse bağlantı kopmuş gibi oluyor. Bu yavaşlama olurken sinyal kalitesi full ve dikkat ettiğim bu olay olunca kanalı değişiyorum düzeliyor mesela 1,6 ve 11 arasında geziyorum can sıkıcı tarafı bu günde 5 defa kanal değişmek zyxel vardı 11. kanala kurmuştum böyle değildi sıkıntısız giriyordum. İşin garibi teknosa çalışanının tavsiye etmesi demek ki dinlememek lazım elinde kalanı vermeye çalıştı galiba.
-
-
-
Merhaba,
TP-Link ile modem arayuzundeki ayarlari kontrol ettigimizde sorunun tipik olarak servis saglayicimdan oldugunu ilettiler cunku Durum menusundaki Cihaz bilgisinde Hat Zayiflamasi 16 ve bunun normal degeri maksimum 3 felan olmaliymis. Turk Telekomu aradim hemen, SNR Margin degerini artirip, cozduk dediler. Ama siz sadece SNR Margin degerini artirdiniz ve tek olan sey internetimizin yavaslamasi oldu dedim. Bu kezde SNR Margin degerinin 8 -12 olacak sekilde ayarladilar ama sorun devam ediyor. Kendimde teknik biriyim ve Turk Telekom'a cozum boyle olmamali dedim ama musteri hizmetlerindeki kisi benden daha az anliyor bu isten. Gozlemleyin arayin diyorlar ve burda tek internet hizmeti veren Turk Telekom oldugu icin sorunla hic ilgilenmiyorlar bile.
Benim sorunum hem modem, hem Turk Telekom kaynakli gozukuyor. Net soyleyebilecegim sey, bu modem ozellikle kablosuz internette tam bir felaket.
Bunu cozmek istiyorsaniz ve butceniz dusukse Tenda'nin su urununu : Tenda D305
Hayir butcem iyi derseniz de; Keenetic Extra Dsl Kn-2111 alin.
Ben kabloyla baglanip sorunumu kismen cozdum. Kablo ile bile internette gun icinde kopmalar oluyor ki bu iste Turk Telekom'dan kaynaklaniyor. Evdekiler ise kablosuzdan baglaniyor ve resmen sabir cekiyorlar. Surekli bu interneti kullanmadigim icin modemi degistirmeyi dusunmedim. Evde de cocuklar cok yogun kullandigi icin bizimkiler modemi degistirmeyi oteliyor ama bence butceniz varsa degistirin o modemi..
Burdan ayrica Turk Telekom'un hizmet eşitsizligini kinamak istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srpkc -- 9 Şubat 2021; 19:20:31 >
-
Cevap için teşekkürler. Benim hatla ilgili sorunum olduğunu düşünmüyorum çünkü önceki modem zyxel de takır takır çalışıyordu. Sağlık olsun dediğiniz gibi modemi değiştirmek tek çare görünüyor. @srpkc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdsss -- 15 Şubat 2021; 7:12:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz gene de bi SNR Margin ve hat zayıflama degerlerini kontrol edin. Bulunduğunuz bölgede yoğun internet kullanımı varsa kanalı 3-6 yada 11 olarak ayarlayın.
Modemin olduğu ip ye 100 paketlik bi ping atın, kaç paket kaybı var. Loss %0 görürseniz bu iyi birşey demek fakat her türlü modem sorunlu gözüküyor benim denemelerimden çıkardığım sonuca göre.
Sorun hala devam ediyorsa modemi değiştirin. Aslında ben de şu Tenda'nın modemini alıp bu modemi çöpe atmayı planlıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: srpkcSiz gene de bi SNR Margin ve hat zayıflama degerlerini kontrol edin. Bulunduğunuz bölgede yoğun internet kullanımı varsa kanalı 3-6 yada 11 olarak ayarlayın.
Modemin olduğu ip ye 100 paketlik bi ping atın, kaç paket kaybı var. Loss %0 görürseniz bu iyi birşey demek fakat her türlü modem sorunlu gözüküyor benim denemelerimden çıkardığım sonuca göre.
Sorun hala devam ediyorsa modemi değiştirin. Aslında ben de şu Tenda'nın modemini alıp bu modemi çöpe atmayı planlıyorum.
Teşekkür ederim fırsat bulunca deneyeceğim. Asus, zyxel, tenda, keenetic bu markalarıda inceleyin aslında airties en iyi marka bence fakat modemlerini mağazada bulamadım. Hata edip tp link aldım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
keenetic kn-2111 siddetle tavsiye ediyorlar ama benim modem sorunumun %10-15
Turk Telekom bas belasi resmen.. Servis saglayicida daha fazla rakip gorebilsekte TT den kurtulsak bulundugum bolgede keske..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X