Şimdi Ara

LED TV-LCD TV Farkı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
206.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu konu açılmışken bir soru sorayım size.şimdi bende 42PFL7603D full hd lcd tv var philips marka ve linkide burada

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?hlt=Link_Overview&tmplt=ePlatform%20-%20Philips&scy=TR&slg=TUR&session=20101212211222_95.8.131.132&ctn=42PFL7603D/12

    şimdi ise bunu satıp yerine Philips 42pfl7694h model LED TV almak istiyorum.linki aşağıda

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=tr&scy=tr&ctn=42PFL7695H/12

    şimdi sorum şu ?

    benim lcd tv ağır ve kalın kasa böyle daha ağır duran bir lcd tv siyah gösterimi pek başarılı değil amblight var ama yeterli değil birde 50 hz

    ama kontrast oranına baktığımda 500 cdm2 yazıyor

    oysa yeni alacağımda kullanım klavuzuna baktığımda led tv olmasına rağmen 450cdm2 yazıyor bu bir dezavantajmı sizce bunu almama değermi.internet özelliğini falan hesaba almassak değermi...görüntü kalitesi artarmı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BorckaArtvin

    arkadaşlar bu konu açılmışken bir soru sorayım size.şimdi bende 42PFL7603D full hd lcd tv var philips marka ve linkide burada

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?hlt=Link_Overview&tmplt=ePlatform%20-%20Philips&scy=TR&slg=TUR&session=20101212211222_95.8.131.132&ctn=42PFL7603D/12

    şimdi ise bunu satıp yerine Philips 42pfl7694h model LED TV almak istiyorum.linki aşağıda

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=tr&scy=tr&ctn=42PFL7695H/12

    şimdi sorum şu ?

    benim lcd tv ağır ve kalın kasa böyle daha ağır duran bir lcd tv siyah gösterimi pek başarılı değil amblight var ama yeterli değil birde 50 hz

    ama kontrast oranına baktığımda 500 cdm2 yazıyor

    oysa yeni alacağımda kullanım klavuzuna baktığımda led tv olmasına rağmen 450cdm2 yazıyor bu bir dezavantajmı sizce bunu almama değermi.internet özelliğini falan hesaba almassak değermi...görüntü kalitesi artarmı


    candela değeri ışık şiddet değeridir, kontrast değeri değildir, cdm2 ise 1 m2 lik alandan alınabilecek ışık şiddetini verir. aydınlatma zaten full önerilmez, o
    yüzden 50cdm2 lik farka çok takma
    kontrast değeri ölçümü de dinamik modda yapılır, aynı modülü kullanan 2 üretici bu sonuçları çarptırarak 2 farklı sonuç verir
    o yüzden alacağın 2 modelin modül-işlemci-yazılım üçlüsüne bak ve karar ver, görüntü kalitesini bu 3ü belirler
    philips modellerini bilmediğimden direk şunu al diyemiyorum ne yazıkki
    saygılar




  • Satın almak için araştırma yapıyordum. Çok isabetli bir konu olmuş tüm katılımcılara teşekkürler..
  • merhaba ,

    Bugün vatan daki % 25 lik indirimden Samsung 46C750 aldım, bildiğim kadarıyla LCD ve 3D olan tek cihaz , inşallah yarın geliyor.
    Birde içinde 1 adet 3d film ve 2 adet aktif 3D gözlük, samsung starter kit hediye ettiler, toplam 3 adet 3D gözlüğüm olmuş oldu :-) toplam 3075 TL ye almış oldum...nasıl fiyat sizce uygun mu ?

    Görüntüleri ve görüşlerimi denemelerden sonra sizlerle paylaşacağım.

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auzdil -- 15 Aralık 2010; 22:18:39 >
  • elektronik sayaçların hepsi tarifeli değil. Tercihe bağlı.

    Benimki elektronik ama tarife yok mesela..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufo

    elektronik sayaçların hepsi tarifeli değil. Tercihe bağlı.

    Benimki elektronik ama tarife yok mesela..


    evet o da var ama şu an standart programlanabilir 3 zamanlı sayaç. ilerde yeni programla cumartesi pazar tarifesi de gelecek avrupadaki gibi.

    topik sahibi arkadaş seçimini yaptı mı acaba led-lcd
  • Sayın ender123,

    Yazdıklarınızdan ve yaptığınız tarafsız yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizler sayesinde derin elektronik bilgimiz olmamasına rağmen bizleri az çok belli bir yerlere kadar bilinçlendiriyorsunuz. En çok üzüldüğüm halkımızın bu ortamda ,bilmeden ,düşen fiatlar ve kelime oyunlarıyla bu malları almasıdır. İyi ve ileri dönük teknoloji açısından uzun ömürlü eşyalara belli bir bedel ödenmelidir. Arkasında senelere mal olmuş bir ar-ge ve teknoloji vardır.
    Benim birkaç konuda sizlere danışmam gerekecek yardımcı olursanız sevinirim.
    - Panellerin görüntü kalitesi açısındaki rollerinden bahseder misiniz. ( 2.3.4….nesil ve aralarındaki avantajları…)
    - Birde şu meşhur 100 hertz ya da 200…600…vb. bunların görüntüdeki gerçek etkileri ve panellere sağladığı üstünlükleri…bu değerler gerçekten bir kalite katıyor mu?
    - Gerçekten de renk ve görüntü açısından bir fark yok mu bu full led aydınlatma teknolojisinde ? Sanırım Sharp ve Loewe, Toshiba biraz ileri gitmeye başladılar. Diğerleride kullandıkları programlarla mı arayı kapatmaya çalılşıyorlar ?
    - İşlemci ve kullandıkları programları nasıl ayırt edebilir ve karşılaştırabiliriz? Böyle siteler varmı? ( panel-işlemci vb…) Hangi firma hangi panel ne gibi işlemci ve bize avantajlı programları.

    Açıklamalarınız için teşekkürler.




  • Sayın rehber3,

    Ben o sormuş olduğunuz sorulara cevap verebilecek bilgiye sahip değilim. Belki Albani hocamız 2011 yılı ile ilgili tv teknolojileri ve panel (doğru adıyla modül -tv ekranı) ile ilgili bilgiler verirse hep beraber istifade ederiz.

    Yazdıklarınızla ilgili ancak şu kadarını söyleyebilirim. Tv yayınları 50i (50 interlaced -yarım kare) ,bunu çiftleyip saniyede 50 defa tam kare olarak verirlerse kaliteli olarak deinterlace yapmak mümkün. Bu iş için 50 hz panel yeterli olacaktır. Hadi diyelim ki 100 hz panel kullandılar ve kalite seviyesini arttırdılar . Ama artık kesmiyor 200 hz lcdler çıktı , plazmalarda 600 hz çıktı kesmedi , sene sonunda 400 hz lcd tvler çıktı. Neyi gizlemek ve neredeki zayıflıklarını kapatmak istiyorlar. Bunu düşünmek lazım. 3 boyut, usbden film oynatma, internet gibi ek özellikle neden kullanıcıları cezbetmeye çalışıyorlar.

    Basit bir hayat bilgisi. Güzel bir bayan çok hafif bir makyajla güzelliğini daha da belirgin eder. Hiçbir zaman kendi güzellğini bastıracak ve kendisini kötü gösterecek abartı makjay yapmaz. Bazıları ise sadece makjayla güzel görünmeye çalışır. Tvlerde artık bu abartılı makjayın bir sebebi olması lazım. Ya dört dörtlük bir panel, işlemci ve yazılım üçlüsünü üretimiyorlar ya da piksel tabanlı lcd ve plazmalarda limit noktasına geldiler. Artık daha iyisi teknoloji olarak yapmak mümkün değil. Mevcut teknolojiye göre ellerideki ürünleri allayıp pullayıp satmaya çalışıyorlar.

    Bu arada forumda samsung tvlerde AA panel kodu ile bilinen AUO firmasının internet sayfasında FED tv diye bilgi var. Tüplü tvlerdeki ön camdaki floresan madde ve ona elektron göndererek ışık oluşturak elektron tabancası ( tüplü tvnin arkasındaki sivri uç) yerine başka bir elektronik sistemle tek tek hücrelerin içinde elektron verecek ve floresan madde üzerinde ışıldama ile görüntü oluşturacak panel bilgileri var. Bu teknolojiyle lcd ve plazmalar gibi ince bir tür tüplü tv üretmek mümkün .Belki bu önümüzdeki yılların en iyi ve üstün teknolojisi olur.




  • Eh, hal böyleyken ve FED TV teknolojisi gibi yepisyeni teknolojiler günümüzde hiç de hak etmedikleri fahis fiyatlardan satilan panel TV.lerin pabucunu kisa zamanda dama atacakken iisi mi ucuz yollusundan 768 bi plasma alip gecmek lazm o zaman..
  • 42" lg lcd tv kullanıyorum, fabrika ayarlarında elektrik tüketimi 200w, arka aydıntatmayı sıfıra aldığımda tüketim 50 watt'a düşüyor ki bu değer aksam rahatsız etmeden izlenebilecek bir düzeyde. Led Tv'lerde arka ışık sıfıra indiğinde tüketim ne kadar oluyor acaba? 42" bir Tv'de 50 watt'ın altına inmez herhalde..
  • LED'in Teknolojik olarak bir üstünlüğü olmadığını Ender123 arkadaşımız çok güzel izah etmiş.

    Bence olayı sadece son tüketici olarak düşünmemek lazım. Tüm LCD lerin yerini LED aydınlatmalı LCD ler aldığında ki bu global bir enerji tasarrufu demektir.
    Çevre açısından düşündüğünüzde bu ciddi bir kazanım olacaktır. Ayrıca şunu da unutmamak lazımki yeni modellerde artık floresan aydınlatmalı LCD ler olmayacak.
    Tüm LED aydınlatma ürünler (genel anlamda) enerji tasarrufunu esas alır. Buna günlük hayatta kullandığımız el feneri dahil. Az enerji ile daha çok aydınlatma mümkün.
    Enerjinin daha verimli kullanılması tüm alanlarda her geçen gün daha büyük önem kazanacaktır. Fosil yakıtın sonu geliyor.

    Olayı birde bu açıdan düşünmenizi tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 30 Aralık 2010; 18:19:23 >




  • yok aslında bi farkları... diye başlıyan bi şarkı mı vardı, şiirmiydi öle bişey
  • Benim öğrenmek istediğim bir konu var. Özellikle Ender123 arkadaş bu konuda yardımcı olursa sevinirim.
    Ben bugün çocuklarımla Gold mağazasına gittim. Daha öncede sony KDL40EX500 ile ilgileniyordum. Samsung ve Sony arasında kararvermem geekiyordu ama samsung ekranı biraz parlak olduğu için ondan vazgeçtim ve Sony KDL40EX500 almaya karar vermiştim. Fakat bugün gittiğim Gold mağazasındaki satıcı Sony KDL40EX500 LCD tv nin LED tv olduğunu iddia etti. Ayrıca tv tanıtım kartındada LCD tv-LED tv yazıyordu. Ben özellikle üstüne basarak yanlışları olduğunu ve bunun LED olmadığını söyledim ama yine ısrar ettiler hatta satıcının bir tanesi dört yıldır bu mesleğin içindeymiş ve çok eminmiş. Emin olduğu konuda; bu televizyonun evet LCD olduğu ama içindeki aydınlatmanın LED olduğuymuş. Ben LED istemiyorum dedim bu defa iş karıştı almadan çıktım.
    Şimdi ben ne yapayım ?Bu KDL40EX500 gerçekten LED özellikli (içindeki aydnlatma LED ) bir tv mi yoksa normal bildiğimiz florasan aydınlatmalı LCD tv mi.?Ben kime inanayım şimdi. Lütfen siz bana bir yol gösterin çünkü ben bu teknolojiden fazla anlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacivertyel -- 23 Ocak 2011; 23:50:27 >




  • Sayın Lacivertyel,

    Eğer kafanızı karıştırmayacaksa arabadan örnek vereyim. Bir arabanın motoru dizel yakıt alınca dizel motor olur mu? Lgp tüpü takınca başka hiçbir işlem yapmadan lpgli olur mu? Floresanı söktüm yerine led takkım deyince de led aydınlatmalı tv olmaz.

    Floresan lambaları çalıştırana ellektonik inverter devresi farklıdır. Led çubuklar ise sürücü denen elektronik devre ile yakılır. Tvnin arkasında floresan lambaları monte etmek için kanallar vardır. Led çubukları tvye nasıl monte edecek, tükürükle mi tutturacak?

    http://www.sony.com.tr/product/t32-ex-series/kdl-40ex500/tab/technicalspecs#tab

    başlığına bakarsanız en doğru bilgiye ulaşırsınız.

    Resim :
    Dinamik Kontrast : Yüksek
    Arka ışık : CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp)

    diye açıkça yazıyor. Kesinlikle satıcıların ve internet alışverin sitelerinin yazdığı özelliklere itibar etmeyin. Önce üreticinin kendi sitesinden gerçek bilgileri edinin, sonrasında bu bilgilerin gerçek hayatta karşılığı var mıdır , ne kadar iyi ne kadar kötüdür bunu araştırın.





  • sayın Lacivertyel 40ex500 led destekli bir tv değildir ama 40ex700 öyledir belki satıcı onunla karıştırmış olabilir yoğun iş temposunda dediğin gibi bir ürün philips 5805 modelinde var kalın almasına karşı florasan yerine led var ama görünüşü kalın sony de öyle bir model yok diyebiliyorum.zatende kendi siteside lcd diyor daha fazla lafa gerek yok.
  • Arkadaşlar ben bilgisayar odasına Bilgisayar Monitörü, ev sineması ve Tv olarak kullanılmak üzere bir LCD veya LED TV alacağım. Açıkçası 1700TL civarına çeşitli markalarda 40"LED aydınlatmalı TV mevcut. Bir yandan da 3d TV'lere bakıyorum. Kaynağım PC olduğu için 3d içerik sıkıntım yok. 3d led TV'ler ciddi pahalı. Ancak sizler net bir biçimde led ile lcd arasında görüntü kalite farkı olmadığını yazmışsınız. 2200TL civarına birkaç markada 3d lcd TV buldum. Bütçeniz uygunsa, "1700TL'ye led alacağıma, 2200TL'ye lcd ama 3d alırım." der misiniz?
  • aslında biraz araştıran biri bunun sadece dalavere olduğunu görür ama biz yine de yazalım.

    led tvler aslında lcd tv dir. yani aradaki fark ne diye sorabilmek için öncelikle arada bi farkın olması lazım.

    bu aynı light kola ile normali arasında ne fark var hangisini içeyim diye sormaya benziyor, tek fark light kolanın içine şeker yerine kimyasal tatlandırıcı (fenilalanin) koyarlar, ki kanserojen etkisi kanitlanmis bir kimyasaldır, canın hangisini istiyorsa onu iç :)

    led tvlerin de panel yapıları farklıdır, peki ne işe yarar diye sorarsan cebinden fazladan 1000 tl çekmeye yarar :)
  • Sevgili forum üyeleri;
    Ben gerçekten ciddi şekilde kararsız kaldım. Araştırma yaptıkça daha da kararsız kalıyorum. Aslında fazla düşünülecek ve büyütülecek bir hadise değil ama bu konuda kısa zamanda değiştirme veya ikincisini alma lüksümüz olmadığı için malesef böyle bir duruma düşüyoruz işte. Bu da seçeneklerin çok olmasından ve teknolojinin sürekli değişmesinden kaynaklanıyor gibi. Aslında bu tür olaylarda fazla araştırmaya dalmamak gerekiyormuş.Lütfen bana bu konuda biraz yardımcı olun.
    Gelelim konumuza; Bizim odamız 36 m2 ve tv izleme mesafemizde en uzak koltuk 4 metre en yakın koltuk ise 2 metre civarında.
    Ben önceleri SONY 40 inç KDL40EX500 almak istiyordum ve bu markaya fazlasıyla odaklanmıştım. Başka bir marka veya inç düşünmüyordum. Hatta bilmiyordum bile.
    Daha sonraları son bir haftadır gitmedik mağaza bakmadık forum bırakmadım desem yerinde olur. Gönlümde yatan hep sony KDL40EX500 vardı. Samsung ekranlar bana biraz parlak gibi geldi ondan vazgeçtim.Gittiğim her mağazadan farklı bir karmaşalıkla çıktım.
    Sebebi ise 40'' ile 42'' arasında derin bir kararsızlığa düştüm. Önce ailece 40'' karar veriyoruz sony veya samsung diyoruz başka mağazada yetkili ile konuşunca veya internetten araştırdıkca ve en önemlisi odamızın metrekare hesabını yapınca 42'' karar veriyoruz.İşyerinde arkadaşlarla konuşuyorum hepsi 42'' diyor. Aklımı dinliyorum 40'' diyor. Ama 40'' alıp ileride pişman olmakda var diyor. Velhasıl işin içinden çıkamıyorum.
    Şimdi diyelim ki 40'' sony alayım ve hiç arkamada bakmadan mağazadan çıkayımmı. Yoksa 42'' alayım doya doya tv zevkini izleyeyimmi? Hadi 42'' karar verdik diyelim sony markanın ve samsung markanın 42'' tv si yok ki. Sony 42'' üretimi olsaydı inanın şimdiye kadar çoktan eve kurmuştuk.
    42'' tv markasındada Toshiba ile LG arasında karar veremiyorum ki.
    Sizce ben şimdi ne yapayım. Böyle olursam ben bu tv yi alamam ki.
    1- en uzun 4 metre koltuk mesafesine göre hesap yapmadan gidip sony kdl40ex500 alayımmı ?
    2- en uzun 4 metre koltuk mesafesini ve odanın 36 metrekare olmasını hesaplarsak 42 inç tv de hangi markaya odaklanmalıyım. ( TOSHİBA veya LG )
    Lütfen bana biraz olsun aydınlatıcı bir yol gösterin. Şimdiden teşekkür ederim.




  • sayın Lacivertyel 40" ile 42" arka arkaya koyup hizalasak nerdeyse aralarında fark olmadığını göreceksin heleki boyut ve alan hesabı yaparken o hesap sana kaba bir şekilde boyut belirtiyor yoksa kesinlikle bu demiyor mesela benim arkadaşta 3-4 metreden izlemek için 52" tv aldı bu zevk ve donanımlada alakalı eğer 40ex500 ün görüntüsünü sevmiiş isenin kimseye bakmadan en uygun yerden türkiye sony garantili alın çünkü ne kadar uğraşırsanız o kadar kararsız olursunuz ve eli boş dönersiz.
  • profesyoneller 4 mt den izlemek için 32" diyor ama 32" şıklar arasında yok :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.