Şimdi Ara

LED TV-LCD TV Farkı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
206.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peki Full led'in tam olarak neleri üstün ve led alınacaksa full led olsun diyebilirmiyiz ?
    Ayrıca full led için vereceğimiz fiyat farkı değer mi ?
  • full led de ekran daha homojendir. edge led veya lcd lerde ekran kenarları daha beyazımsı orta siyahtır. yAni ışık sızmaları olur. ama full led in daha iyi işe yaraması için local dimming de olsa iyi olur. bu sayede siyah beyaz kontrastı artar. siyah işlemeleri daha kaliteli olur.
  • Bende full led monitör almayı düşünüyorum.bunlar full led mi acaba?yoksa hp x23(ws233aa) alicam.

    LG 23" E2350V-PN GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-e2350v-pn-23-e2350v-pn-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44855

    ASUS 23" MS238H ULTRA INCE GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-ms238h-23-ms238h-ultra-ince-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=47672




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mberber1

    full led de ekran daha homojendir. edge led veya lcd lerde ekran kenarları daha beyazımsı orta siyahtır. yAni ışık sızmaları olur. ama full led in daha iyi işe yaraması için local dimming de olsa iyi olur. bu sayede siyah beyaz kontrastı artar. siyah işlemeleri daha kaliteli olur.

    söylediklerine kısmen katılmakla birlikte ccfl ve edge led için ortası siyah olur diye genelleme yapmamak lazım. günümüzde bu sorunu aşan çok model var.
  • Arkadaşlar Gerçekten Çok Teşekkür Ederim. Tamamiyle Mantığı Çözdüm ve Kazık Yemekten Kurtuldum. Böyle Geniş Çaplı Bir Bilgi Ortamı Yaratmanız Benim Gibi Kuşkuya Düşen Arkadaşlar İçin Çok Yararlı Olmuş... Elinize Sağlık.. (:
  • ender123 kardeşim,
    vermiş olduğun detaylı ve çok değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok faydalandım, bu konudaki bilgilerimi çok arttırmamı sağladınız, önümü aydınlattınız, sağ olunuz, var olunuz.

    Gördüğüm kadarıyla şu ana kadar özellikle Tv marka ve model tavsiye etmemeye çalışmışsınız. Bence bu değerli tavsiyeleriniz sayesinde, formu okuyan arkadaşların zorla kazandıkları, bir araya getirdikleri birikimlerini, yanlış modellere harcamasını etkiliyecek bir faktör olmasından dolayı, formda sizin değerli yazılarınızı gerek okuyan, gerekse de okuyacak tüm arkadaşlara yol görterecektir. Farklı marka ve model tavsiyeleriniz olacağına emin gibiyim. ve kendi adıma tavsiyelerinizi bizlerle paylaşacağınızı ümid ediyorum.


    Anlattıklarınızdan geldiğim diğer bir konu ise LCD - LED enerji tüketim farklılığı idi. Bunu yanında, benzinli ve dizel örneğinizden de yola çıkarak size bir kaç sorum ve talebim olacak;

    Alacağımız paneller için hepimiz uzun vade de bir işletme maliyetine mahkum olacağız, bu anlamda ; aynı ebatta olmak şartı ile , enerji tüketimi 250 W olan bir panel ile 70 w olan bir panelde uzun vade de farklı enerji tüketimleri ortaya çıkmakta olacak , 100.000 saat ömrü olan bir paneli 50.000 saat kullansak 9.000 Kw fazla enerji tüketimi oluşacaktır. Elektriğin KW bedeli ( şuan 1Kw kaç para bilemiyorum ama 50 krş olsa) yaklaşık 15 yılda 4.500 TL edecektir. 1 tl ise 9.000 TL edecektir. nerdeyse panel fiyatının 2-4 katı civarı bir bedel olarak düşünüyorum. Uzun vadede bile olsa hiç az bir bedel olmasa gerek diye düşünüyorum. tabi bu tüketimde panel ayarlarının etkiside çok önemli olduğunu yayımladığınız dökümanlardan anlamış olsamda hangi değerlerin azaltılması veya arttırılmasının, ne kadar etkilediğini ( contrast hariç :-) çok iyi bilemiyorum.

    Eğer etik kurallarınızı bozmuyor ise marka model tavsiyelerinizle beraber, panel ayarlanın enerji tüketimi üzerindeki etkilerini paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

    Saygı ve sevgilerimle..




  • Satın Auzdil ,

    Yazdıklarım sonuçta insan sözü , Allah kelamı değil. Şu anda doğru olsa bile zaman içerisinde yanlış hale gelebilir. Bugün için elektrik sarfiyatları arasında ciddiye alınacak kadar büyük bir fark yok ama ilerde ne olur ne olmaz bunu zaman gösterir. Lütfen bunu göz ardı etmeden değerlendirme yapın.

    Artık led tvlerde 2. ,3. nesil panel kullanılmaya başlandı. Yukarda yazmış olduğunuz mantıkla size daha az elektrik harcamasından dolayı kendini amorti etmesi durumu söz konusu olabilir. Yinede lcd veya plazma tvlerde elektrik harcaması ile lütfen şunları unutmayın

    1. Panel çalışmak için belli bir enerjiye ihtiyaç duyar.
    2. Hangi tip olursa olsun anakartı güç çeker
    3. Besleme (power supply) bilgisayardan bildiğiniz gibi belli bir verimde çalışır ve onun da sisteme bir getirdiği kayıptan dolayı ek bir harcama vardır.
    4. Lcd tvde floresan lambaları yakmak için invertör enerji harcar ve bunun da belli bir verimi ve kaybı vardır.
    5. Led arka aydınlatmalı tvde led çubuk veya levhayı yakmak için sürücü denen elektrik birimi belli bir verimde çalışır.

    Zaman içerisinde daha az enerjiye ihtiyaç duyan panel , daha verimli çalışan ve daha az enerji ihtiyacı duyulan diğer alt sistemler üretilebilir. Bunlar çıkınca ve sistem olarak oturunca o zaman led aydınlatmalı tv kullanmak daha verimlidir ve uzun vadede size elektrik tasarrufu olarak dönecektir derim. Malesef şu an itibariyle elimizde bu tarz bir bilgi yok . Yukardaki ekran görüntülerinde elektrik harcaması arasında iddia edildiği kadar büyük bir fark yok. Szin yazdığınız gibi 300 watt enerji çeken tv yok. Olsa zaten yüksek elektrik faturasından dolayı forumda çok fazla arkadaşımız " lcd tv aldım , her ay 50 lira fazla elektrik faturası ödüyorum " diye şikayetçi olacaktı. Bakalım 2011 serilerinde ne tür gelişme olacak.

    Fikir vermesi açısından Coppermine arkadaşımızın fotoğraf çekerek ispatladığı plazma-lcd arasındaki enerji sarfiyatı testine bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm

    Panel ömürleri ile ilgili 100.000 saat gibi ifadeler yine gerçekçi değildir. Forumda arkadaşlarımız 3-4 yıl önce aldınları tvlerindeki arızaları yazmaya başlıyorlar. Bunları bir kenara bırakın garanti döneminde arıza yaptığı için yenisiyle veya güncel-üst modeliyle değişen ama arkadaşımız bir servis sorunu ya da mağduriyet yaşamadığı için bu konuda mesaj atmadığı durumlar da var.

    Tüm yazdıklarımdan "sakın ola led aydınlatmalı tv almayın" gibi bir sonuç çıkmıyor, çıkmamamalı da. Daha şık, daha kibar, göze hoş gelen olduğu için maddi durumu elveren arkadaşlar tabi ki tercih edebilir. Sadece ne aldığını bilerek alsın. Ticari yanıltmacaya kanmasın ve bilinçli olarak alışveriş yapsın. Örnek olarak canınız balık yemek istese balıkçıdan alıp evde de yiyebilirsiniz, mahalle arasındaki bir lokantada veya boğazdaki lüks bir yerde. Üçünde de yediğiniz balıktan alacağınız gıda ve lezzet aynıdır ama keyif farklıdır. Daha çok para verdiğiniz için boğazdaki yerdeki balıkta daha çok vitamin ve minarel olmaz. Bu sizi kandırmaya yönelik bir söz olur.

    Marka-model tavsiyesi vermeyi öncelikle uzman olmadığım için uygun görmüyorum. İkinci konu ise diğer firmaların rızkı ile oynamak gibi daha derin ve sıkıntlı boyutu olduğu için. Bende şu tv var herkes alsın gibi bir mantığı da doğru bulmam. Bu tarz tavsiler hakkında sizlere sadece şunu söyleyebilir. Forumda evinde her yeni çıkan tvyi alan ve gerekli görüntü ayarlarını yapan , sonra uydu alıcı, bluray player , bilgisayar vs. vs... gibi çeşitli görüntü kaynalarına bağlayıp " hmmm. şu modelden iyi şundan kötü" diyecek bir test yapan kimse yok. Bu sebeple şu model mi bu model mi karşılaştırmasında sadece o modelde bir kusur varsa o kusuru dikkate alın. Unutmayın ki bir arkadaşımızda olumlu sonuç veren bir tv sizin evdeki uydu alıcıyla ne yaparsanız yapın tatmin edici görüntü vermeyebilir. Uydu alıcıların da işlemcileri ve bu işlemci üzerinde görüntü işleme ünitesi vardır. Bu görüntü işleme ünitesi bazı uydu alıclarda daha başarılı ve kalitelidir , bazılarında değil. Teknoloji mağazalarında "Dinamik Mod" denen tüm ayarları en sona getirilmiş halde kıyaslama yapmak da çok doğru netice vermeyebilir. Merkezi kablolama ve sinyal dağıtıcının görüntü kalitesinden dolayı da bir marka daha kötü görüntü verebilir , diğerlerinin yanında daha başarısız ve sönük kalabilir.

    Forumda Tv ve Projeksiyon başlığında arkadaşlarımız tarafından çokça tercih edilmiş ve genel bir memnuniyet oluşturan modeller arasından tercih yapmaya gayret gösterin. Seri olarak 5-6 model numaralı fiyat performans değeri yüksek olan modellerden almaya çalışın. Eğer durumunuz daha iyiyse 7-8 gibi serileri tercih edin çünkü daha kaliteli panel ve işlemci kullanılmıştır. Bu yazdığım seriler her marka ve modelde vardır. Gereksiz maceralara atılmayın , herkesin gittiği yoldan yürümeye çalışın çünkü sorun yaşadığınızda veya basit bir ayarı yapamadığınızda kimse size 1 satır cevap yazmaz.

    Umarım gönlünüzce bir tv alır , uzun süreler boyunca keyifle izlersiniz.




  • @auizdil

    Sizin yazınızı okuduktan sonra ufak bir araştırma yaptım. Bu durumu 2 TV örneğiyle incelemenin doğru olacağı kanısındayım.

    LCD olarak forumda çok tutulan bir modeli, Samsung 40c650'yi aldım.

    LED olarak da bu ürünün teknolojik muadili olan Samsung 40c6500'ü aldım.

    Araştırdığım kadarıyla 40c650'nin çalışır durumda enerji tüketimi 200 watt. 40c650 de ise 140 watt. (Bu değerler yapılan testlerde ölçülen değerler değil, ürün özelliklerinde yazan değerler.)

    Arada saatte 60 watt'lık bir fark var yani bu 0,06 KW eder. Bir günde TV'nin ortalama 8 saat açık kaldığını düşünürsek günlük fark 0,48 KW eder.

    Yazınızda belirttiğiniz süreler kadar TV'lerin kullanılabileceği düşüncesinde değilim. Bugün nasıl gelişen teknoloji sizi evinizdeki TV'nizi değiştirmeye itiyorsa ileride de bu durum tekrarlanacaktır. Bunun yanında oluşabilecek arızaları da göz önünde bulundurmalısınız. Garanti süresi dolduktan sonra yaşanan panel arızalarında ürünün kendi fiyatına yakın bir servis ücreti çıkarıyorlar. Tüm bu saydıklarıma rağmen ben 10 yıl kullanacağınızı varsayarak hesaba devam ediyorum.

    Günlük 0,48 KW fark 10 yılda 1752 KW fark doğurur. Bugün için elektriğin KWH'i 0,25 TL olduğunu düşünürsek sizin için 10 yılda elektrik harcamasında oluşan fark yaklaşık 450 TL civarında olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: auzdil


    ender123 kardeşim,
    vermiş olduğun detaylı ve çok değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok faydalandım, bu konudaki bilgilerimi çok arttırmamı sağladınız, önümü aydınlattınız, sağ olunuz, var olunuz.

    Gördüğüm kadarıyla şu ana kadar özellikle Tv marka ve model tavsiye etmemeye çalışmışsınız. Bence bu değerli tavsiyeleriniz sayesinde, formu okuyan arkadaşların zorla kazandıkları, bir araya getirdikleri birikimlerini, yanlış modellere harcamasını etkiliyecek bir faktör olmasından dolayı, formda sizin değerli yazılarınızı gerek okuyan, gerekse de okuyacak tüm arkadaşlara yol görterecektir. Farklı marka ve model tavsiyeleriniz olacağına emin gibiyim. ve kendi adıma tavsiyelerinizi bizlerle paylaşacağınızı ümid ediyorum.


    Anlattıklarınızdan geldiğim diğer bir konu ise LCD - LED enerji tüketim farklılığı idi. Bunu yanında, benzinli ve dizel örneğinizden de yola çıkarak size bir kaç sorum ve talebim olacak;

    Alacağımız paneller için hepimiz uzun vade de bir işletme maliyetine mahkum olacağız, bu anlamda ; aynı ebatta olmak şartı ile , enerji tüketimi 250 W olan bir panel ile 70 w olan bir panelde uzun vade de farklı enerji tüketimleri ortaya çıkmakta olacak , 100.000 saat ömrü olan bir paneli 50.000 saat kullansak 9.000 Kw fazla enerji tüketimi oluşacaktır. Elektriğin KW bedeli ( şuan 1Kw kaç para bilemiyorum ama 50 krş olsa) yaklaşık 15 yılda 4.500 TL edecektir. 1 tl ise 9.000 TL edecektir. nerdeyse panel fiyatının 2-4 katı civarı bir bedel olarak düşünüyorum. Uzun vadede bile olsa hiç az bir bedel olmasa gerek diye düşünüyorum. tabi bu tüketimde panel ayarlarının etkiside çok önemli olduğunu yayımladığınız dökümanlardan anlamış olsamda hangi değerlerin azaltılması veya arttırılmasının, ne kadar etkilediğini ( contrast hariç :-) çok iyi bilemiyorum.

    Eğer etik kurallarınızı bozmuyor ise marka model tavsiyelerinizle beraber, panel ayarlanın enerji tüketimi üzerindeki etkilerini paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

    Saygı ve sevgilerimle..







    kardeşim az buçuk açıklamaya çalışayım
    faturan hesaplanırken önce senin sayacının tipi önemli,
    elektronikse buyuk ihtimal 3 zamanlıdır,
    -sabah (sabah 6 akşam 17arası) 1x yazar,
    -puant yük samanı (akşam 17 22 arası) 1.73 x,
    -gece de (akşam 22 sabah 6) 0.46x yazar.
    yani akşam saatlerinde kullandığın elektriğe daha çok para verirsin, gece saatlerinde de en az parayı verirsin.
    sayacın eski tip yani tek zamanlıysa her vakit 1x verirsin.

    şu anda 1x diye belirttiğim birim kwh 0.178 tl dir (bu fiyat ev için, dükkan küçücük bile olsa fiyat değişir)

    kwh dediğim olay da 1 saat boyunca 1000w lık atıyorum bir saç kurutma makinesi açmak.
    250w lık tv yi 4 saat açmak da 1kwh (1000 watt saat) tüketimle eşdeğerdir.

    yalnız bu yazdığım 0.178 tl değeri vergiler hariçtir. +sözleşme sabit fiyatı, kdv, trt bile para alır bu paydan, vs.
    örneğin;
    ayda 100 kwh lik enerji harcayan tüketici yaklaşık +10 tl vergi
    ayda 150kwh lik enerji harcayansa yaklaşık +15 tl vergi gelir.

    falan filan. bunlar copy paste değil alınteri yazılardır

    bu bilgiler ışığında hesaplarsan en azından vergiler hariç bi sonuca varırsın.
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 2 Aralık 2010; 20:58:52 >




  • Şu an herşey dahil, mesken 1 kWh 27 kuruş,varın hesaplayın
  • sayın ender123 burada herhangi bir markayı tavsiye ederek kimsenin rıskı ile oynamazsın. bundan sakın korkma çünkü burası sadece teknik konuların konuşulup paylaşıldığı yer değil burada kullanıcıların ürünleri hakkındaki yorumları da önemli hatta en önemlisi sen de biliyorsundur elektronik işi biraz da şans işidir bazen fabrika çıkışlı hatalı seriler olabiliyor,teknik değerleri iyi olmasına karşın performansı da iyi olmaya biliyor ,ürünlerin artıları-eksilerini ... ve bunun gibi bir sürü örnekleri ancak alan ve yorum yapan arkadaşlardan öğrenebiliriz.ama senide anlıyorum çünkü şöyle foruma bakınca bazı arkadaşlar resmen markanın distribütörü gibi davranıyorlar ve yanlış yönlendiriyorlar.ama yine bundan korkma çünkü yazdıklarınla yönlerdirme yapmadıysan zaten sorun olmaz hatta yardımından dolayı iyi tercih yapanlar olur ki buda sana dua olarak döner önemli olanda bu:)
    şimdi soruyorun eğer lcd den yoksa eyvallah:) ama %99.99 (her zaman bir ihtimal bırakılmalı) var ne marka ve modeli kullanıyorsun.
    saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbm333 -- 2 Aralık 2010; 23:59:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grngck

    @auizdil

    Sizin yazınızı okuduktan sonra ufak bir araştırma yaptım. Bu durumu 2 TV örneğiyle incelemenin doğru olacağı kanısındayım.

    LCD olarak forumda çok tutulan bir modeli, Samsung 40c650'yi aldım.

    LED olarak da bu ürünün teknolojik muadili olan Samsung 40c6500'ü aldım.

    Araştırdığım kadarıyla 40c650'nin çalışır durumda enerji tüketimi 200 watt. 40c650 de ise 140 watt. (Bu değerler yapılan testlerde ölçülen değerler değil, ürün özelliklerinde yazan değerler.)


    Bu verdiğiniz değerler maksimum tüketim değerleri yani arka ışık sonuna kadar açılmış, her türlü post-processing işlemi açık vs. değerlerdir. Normalde Teknosa'da falan milletin gözüne parlak gözüksün albenisi olsun diye kontrastı ve parlaklığı sonuna kadar açılmış TV'ler dışında kimse bu ayarlarda evinde TV izlemez (veya izlememeli, memlekette o kadar çok Xenon far ve LED aydınlatma hayranı var ki belki Türk insanı her akşam parıl parıl TV ekranına bakarak gözünü bozmayı çok seviyor da olabilir bilemiyorum).

    TV'lerin calibrated yani insani ışıklandırma değerlerine ayarlanmş durumdaki güç harcamaları bu değerlerden çok daha düşüktür. Örneğin benim Sony 40W5500'ümün calibrated güç harcaması 100W civarında, bir LED TV'nin de 70W civarında olacaktır bundan aşağıya indirmeniz mümkün değildir zaten çünkü içinde görüntü işlemcisi var, anakartı var bir yığın ışıklandırmanın haricinde elektronik devre var.

    Dolayısıyla sizin hesabınıza göre 10 yılda 450TL olarak çıkan güç harcaması farkı aslında (eğer hesabınız doğruysa) insani kontrast ve parlaklık seviyelerinde 250TL civarında olacaktır.

    Bu durumda eğer gerçekten yılda 25TL kar etmek çok önemliyse neden 2000-3000TL'lik TV alınır diye sorasım gelir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    Satın Auzdil ,

    Yazdıklarım sonuçta insan sözü , Allah kelamı değil. Şu anda doğru olsa bile zaman içerisinde yanlış hale gelebilir. Bugün için elektrik sarfiyatları arasında ciddiye alınacak kadar büyük bir fark yok ama ilerde ne olur ne olmaz bunu zaman gösterir. Lütfen bunu göz ardı etmeden değerlendirme yapın.

    Artık led tvlerde 2. ,3. nesil panel kullanılmaya başlandı. Yukarda yazmış olduğunuz mantıkla size daha az elektrik harcamasından dolayı kendini amorti etmesi durumu söz konusu olabilir. Yinede lcd veya plazma tvlerde elektrik harcaması ile lütfen şunları unutmayın

    1. Panel çalışmak için belli bir enerjiye ihtiyaç duyar.
    2. Hangi tip olursa olsun anakartı güç çeker
    3. Besleme (power supply) bilgisayardan bildiğiniz gibi belli bir verimde çalışır ve onun da sisteme bir getirdiği kayıptan dolayı ek bir harcama vardır.
    4. Lcd tvde floresan lambaları yakmak için invertör enerji harcar ve bunun da belli bir verimi ve kaybı vardır.
    5. Led arka aydınlatmalı tvde led çubuk veya levhayı yakmak için sürücü denen elektrik birimi belli bir verimde çalışır.

    Zaman içerisinde daha az enerjiye ihtiyaç duyan panel , daha verimli çalışan ve daha az enerji ihtiyacı duyulan diğer alt sistemler üretilebilir. Bunlar çıkınca ve sistem olarak oturunca o zaman led aydınlatmalı tv kullanmak daha verimlidir ve uzun vadede size elektrik tasarrufu olarak dönecektir derim. Malesef şu an itibariyle elimizde bu tarz bir bilgi yok . Yukardaki ekran görüntülerinde elektrik harcaması arasında iddia edildiği kadar büyük bir fark yok. Szin yazdığınız gibi 300 watt enerji çeken tv yok. Olsa zaten yüksek elektrik faturasından dolayı forumda çok fazla arkadaşımız " lcd tv aldım , her ay 50 lira fazla elektrik faturası ödüyorum " diye şikayetçi olacaktı. Bakalım 2011 serilerinde ne tür gelişme olacak.

    Fikir vermesi açısından Coppermine arkadaşımızın fotoğraf çekerek ispatladığı plazma-lcd arasındaki enerji sarfiyatı testine bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm

    Panel ömürleri ile ilgili 100.000 saat gibi ifadeler yine gerçekçi değildir. Forumda arkadaşlarımız 3-4 yıl önce aldınları tvlerindeki arızaları yazmaya başlıyorlar. Bunları bir kenara bırakın garanti döneminde arıza yaptığı için yenisiyle veya güncel-üst modeliyle değişen ama arkadaşımız bir servis sorunu ya da mağduriyet yaşamadığı için bu konuda mesaj atmadığı durumlar da var.

    Tüm yazdıklarımdan "sakın ola led aydınlatmalı tv almayın" gibi bir sonuç çıkmıyor, çıkmamamalı da. Daha şık, daha kibar, göze hoş gelen olduğu için maddi durumu elveren arkadaşlar tabi ki tercih edebilir. Sadece ne aldığını bilerek alsın. Ticari yanıltmacaya kanmasın ve bilinçli olarak alışveriş yapsın. Örnek olarak canınız balık yemek istese balıkçıdan alıp evde de yiyebilirsiniz, mahalle arasındaki bir lokantada veya boğazdaki lüks bir yerde. Üçünde de yediğiniz balıktan alacağınız gıda ve lezzet aynıdır ama keyif farklıdır. Daha çok para verdiğiniz için boğazdaki yerdeki balıkta daha çok vitamin ve minarel olmaz. Bu sizi kandırmaya yönelik bir söz olur.

    Marka-model tavsiyesi vermeyi öncelikle uzman olmadığım için uygun görmüyorum. İkinci konu ise diğer firmaların rızkı ile oynamak gibi daha derin ve sıkıntlı boyutu olduğu için. Bende şu tv var herkes alsın gibi bir mantığı da doğru bulmam. Bu tarz tavsiler hakkında sizlere sadece şunu söyleyebilir. Forumda evinde her yeni çıkan tvyi alan ve gerekli görüntü ayarlarını yapan , sonra uydu alıcı, bluray player , bilgisayar vs. vs... gibi çeşitli görüntü kaynalarına bağlayıp " hmmm. şu modelden iyi şundan kötü" diyecek bir test yapan kimse yok. Bu sebeple şu model mi bu model mi karşılaştırmasında sadece o modelde bir kusur varsa o kusuru dikkate alın. Unutmayın ki bir arkadaşımızda olumlu sonuç veren bir tv sizin evdeki uydu alıcıyla ne yaparsanız yapın tatmin edici görüntü vermeyebilir. Uydu alıcıların da işlemcileri ve bu işlemci üzerinde görüntü işleme ünitesi vardır. Bu görüntü işleme ünitesi bazı uydu alıclarda daha başarılı ve kalitelidir , bazılarında değil. Teknoloji mağazalarında "Dinamik Mod" denen tüm ayarları en sona getirilmiş halde kıyaslama yapmak da çok doğru netice vermeyebilir. Merkezi kablolama ve sinyal dağıtıcının görüntü kalitesinden dolayı da bir marka daha kötü görüntü verebilir , diğerlerinin yanında daha başarısız ve sönük kalabilir.

    Forumda Tv ve Projeksiyon başlığında arkadaşlarımız tarafından çokça tercih edilmiş ve genel bir memnuniyet oluşturan modeller arasından tercih yapmaya gayret gösterin. Seri olarak 5-6 model numaralı fiyat performans değeri yüksek olan modellerden almaya çalışın. Eğer durumunuz daha iyiyse 7-8 gibi serileri tercih edin çünkü daha kaliteli panel ve işlemci kullanılmıştır. Bu yazdığım seriler her marka ve modelde vardır. Gereksiz maceralara atılmayın , herkesin gittiği yoldan yürümeye çalışın çünkü sorun yaşadığınızda veya basit bir ayarı yapamadığınızda kimse size 1 satır cevap yazmaz.

    Umarım gönlünüzce bir tv alır , uzun süreler boyunca keyifle izlersiniz.


    Ender123 Değerli youmlarınız için öncelikle teşekkür ederim..

    Diğer arkadaşların yazdıkları da gerçekten çok doğru, gecenin o saatinde kw, w hesap hatası nedeniyle 1 adet 0 ı fazla kullanmışım. Söyledikleri kesinlikle de doğru. bu anlamda sizlere de uyarı ve düzeltmeniz için çok teşekkür ederim. En azında okuyan diğer arkadaşları yanlış yönlendirmemiş oluyoruz.

    Enerji konusunda esas belirtmeye çalıştığım plazma- LCD enerji tüketim farkı olacaktı. burda da ben HATA yapmışım. Ona rağmen plazma ve lcd de bile sizlerin söylediği gibi çok önem arz etmeyen enerji tüketim var.

    selamlar




  • Sharp 40LE705 FullLED Tv aldım yarın geliyor... önceki alış verişlerimde buradan fikir edinip almaya gidiyordum ama bu sefer sadece fiyat ürün değerlendirmesi ve son kalan ürün olması nedeniyle çok düşünmeden aldım... Electro World den 2.000 TL ye Sharp 40LE705 FullLED Tv bulmak çok düşünmeden almamamın ilk sebebi... her forumda SHARP ın bu konuda çok iyi olduğuna dair sözler duymuş ve markanın kalitesini de geçsek FullLED 100Hz. 40' bir TV hangi markada olursa olsun 2.000 lira olması gayet makul bir rakam... en yakın 2.400 lerde LG LE 5500 vardı... sanırım doğru alışveriş oldu... arzu eden olursa ürünü teslim aldığımda evdeki Samsung C430 (plazma 100 Hz.) ve Toshiba xv500 (LCD 50 Hz.) ile bir kıyaslamayı burada paylaşabilirm
  • Bu formu baştan sona okudum ama biri şu soruma net bir cevap verebilir mi acaba?

    2 tane TV var, Biri LCD diğeri LED
    İkiside aynı fiyat

    Bu iki TV'den LED tercih etmek mi gerekir yoksa LCD mi?

    İkiside 37'' ve özellik olarak birbirinin benzeri olan ve bu konumda olan biri hangi TV'yi seçmeli sizce??
  • Gayet detaylı bir konu olmuş, konu hakkında bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dominikk

    Bu formu baştan sona okudum ama biri şu soruma net bir cevap verebilir mi acaba?

    2 tane TV var, Biri LCD diğeri LED
    İkiside aynı fiyat

    Bu iki TV'den LED tercih etmek mi gerekir yoksa LCD mi?

    İkiside 37'' ve özellik olarak birbirinin benzeri olan ve bu konumda olan biri hangi TV'yi seçmeli sizce??


    bu dediğiniz biraz ütopik olmuş çünkü aynı özellikle LED ve LCD TV'ler arasında %20-25 fiyat farkı oluyor. ama öyle bir şey olsa LED olan tercih edilebilir ince olmasından dolayı.

    bir de şunu hatırlatmak isterim, firmalar ürünü satabilmek için bir dolu özellik yazarlar TV'nin altına ama asıl olan panel, işlemci kalitesidir. LCD ve LED TV'leri karşılaştırırken yazan özellikleri değil, modellerde kullanılan panel ve işlemcileri karşılaştırmanızı tavsiye ederim.

    aynı fiyattaki, aynı özelliklerdeki TV'ler demekten ziyade o modelleri yazarsanız bu işle ilgilenenler daha kolay yardımcı olabilirler.




  • bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler... çok yaralı olmuş

    özellikle ender123..
  • evet tv geldi..
    toshiba ve samsung la karşılaştırmak haksızlıkmış tv gerçekten başarılı...
    herşeyden önce o bir sharp olduğunu belli ediyor...
    ben elecro-world den 2.000 tl ye aldım
    alırken oradaki bütün markalara baktım...
    lg-samsung-sony- toshiba-philips vs vs bunların hepsi macaristan polonya gibi ülkelerde üretilmiş.. bir tane japon alman gibi iyi bir üretim yeri yok

    istisna yok yani üretim kaliteleri fiyatları düşürmek üzere bu ülkelere taşınarak düşürülmüş...

    Sharp Made in Japan

    panellini kendi üretiyor ve yine made in japan... aynı paneli shatp tan Löeve de satın alıyor siz düşünün...

    kalite olarak özetle... diğer markalar fiat opel mazda ise.. sharp anca BMW- Mercedes olur... Löeve de ondan motor alan maybach...

    benim aldığım 40le705e modeli full led modeli... diğer bahsettiğim markalarda 2.000 liraya full led i bırak led dahi yok.. en yakın fiyatlı olanda EDGE led yani sadece yandan aydınlatmalı (eski cep telefonları gibi)...

    görüntü kalitesi çok iyi.. ekran parlaklığı mağazadaki diğer bütün ekranlardan daha parlak ve canlıydı resmen kendini farkettiriyordu...

    (bir de dip not.. dünyada LED aydınlatmalı LCD TV teknolosini çıkartanın zaten Sharp olduğunu öğrendim şimdi de dünyanın ilk RGBY teknolojili televizyonunu piyasaya sürmüşler.. yani normakde Red Green Blue dan oluşan ekran renklerine bir de (sarı) Yellow eklemişler.. yakında bu teknolojide diğer markalarda başlarsa şaşırmayın derim...)

    genel toplamda marka ve üretim kalitesi müthiş... kullanımda izlenme deneyimi müthiş... bunlara göre fiyat müthiş ötesi...

    bir arkadaş edge led lerden fazla elektrik tükettiğini söylemiş.. elbette öyle olacak... 133 watt max. edge led de saedec yanlarında led ampulleri varken bunun bütün ekranın arkası led dolu... led sayısı olarak çok daha fazla sayısı.. yani çok doğal .. ama bir plazma yada lcd ye göre elektrik tüketimi çok düşük yarı yarıya...

    teknik özellik kıyaslamalarını teknisyenlere bırakıyorum... kullanıcı mennuniyeti açısından benden tam puan aldı...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grngck

    quote:

    Orijinalden alıntı: dominikk

    Bu formu baştan sona okudum ama biri şu soruma net bir cevap verebilir mi acaba?

    2 tane TV var, Biri LCD diğeri LED
    İkiside aynı fiyat

    Bu iki TV'den LED tercih etmek mi gerekir yoksa LCD mi?

    İkiside 37'' ve özellik olarak birbirinin benzeri olan ve bu konumda olan biri hangi TV'yi seçmeli sizce??


    bu dediğiniz biraz ütopik olmuş çünkü aynı özellikle LED ve LCD TV'ler arasında %20-25 fiyat farkı oluyor. ama öyle bir şey olsa LED olan tercih edilebilir ince olmasından dolayı.

    bir de şunu hatırlatmak isterim, firmalar ürünü satabilmek için bir dolu özellik yazarlar TV'nin altına ama asıl olan panel, işlemci kalitesidir. LCD ve LED TV'leri karşılaştırırken yazan özellikleri değil, modellerde kullanılan panel ve işlemcileri karşılaştırmanızı tavsiye ederim.

    aynı fiyattaki, aynı özelliklerdeki TV'ler demekten ziyade o modelleri yazarsanız bu işle ilgilenenler daha kolay yardımcı olabilirler.


    Benim gördüğüm kadarı ile daha ucuz olan LED ler dahi var. Aynı özellik yada yakın özelliklerde, aynı markada LCD ile LED fiyatlarında (kampanyalar nedeni ile) LED tvnin fiyatı LCD Tvnin fiyatından daha ucuz olanlar var. Ama tabiki FullLED değildir.
    SAYGILARIMLA...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.