Şimdi Ara

LED TV-LCD TV Farkı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
5
Favori
206.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Televizyon ebatlarını belirlerken

    1. Teknoloji marketlerinden çok fazla tv bir arada olduğu için aklınızı ve göüzümüzün oran-orantı , büyüklük-küçüklük algılamasını bozabilir.

    2. Öncelikle aklınızda belirlediğiniz ebattaki tvyi mağazada diğer televizyonlara aldırış etmeden ve evdeki koltuğunuzun mesafesinden bir 5 dk kadar izleyin. Sonra eğer maddi imkanınız varsa 1 büyük ebatı alın.

    Yani 32" yerine 40", 40" yerine 46" , 46" yerine 55" alın. 55" üsütüne para vermek yerine o parayı cebinizde tutun ve önümüzdeki yıllarda daha büyük tv almakta kullanın.

    3. Teknik olarak bir üstünlük getirmeyecek olan led aydınlatmalı tvye verilecek 700-800 liralık farkla bir boy büyük lcdyi alırsanız daha fazla keyifle film izleyebilirsiniz.

    4. Ülkemiz şartlarındaki teknik altyapı tam oturmadığı ve yaygın olmadığı için (uydu yayınları, kablo, dijital karasak hd yayın vs...) ayrıca lcd tvlerde hala bazı görüntü sorunları varken araba satın alma mantığıyla "ayağımı yerden kessin yeter" diyerek 40" bir lcd tv alıp hd film ve oyun konsolunda kullanılabilir. Böylece hd yayına terfi edilmiş olur.

    Hdmi çıkışli bir uydu alıcı ile yine orta kalitede tv yayını da izlemek mümkün olur. Bu arada cebimizde kalacak olan para ile ilerki yıllarda daha büyük ve sorunsuz ve gelişmiş özellikleri olan tv alabiliriz.

    5. Kesinlike beyaz eşyadaki "almışken biraz fazla para verelim ama en iyisini alalım. sonuçta yıllarca bunu kullanacağız" mantığını lcd tv için kurmayın. Lcd tvlerin ömrü panelinin arıza yaptığı yere kadardır. 4-5 yıl içinde büyük bir ihtimalle bu kötü son ile karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple bir tvye servet harcamayın.




  • mantık olarak doğru sonuçta sd yayını ne kadar uzaklıktan istersen o kadar az karelenme görürsün hatta 10 metreden izle ne karelenme nede tv yi gör en prof. çözüm bu olur.
    full hd lcd ler ilk çıktığında en yakın mesafeden bile çok net ve ayrıntılı görüntü veriyor diyorlardı ama sonra ne oldu izleme mesafesi çıktı niye yayın kaliteleri tv nin istediğinden düşük olduğu için yani aslında lcd nin mantığı en yakından en iyi görüntü vermesi olmalı.
    hatta sen salonda 32" lik tv yi 4 metre mesafeden kullan bir gör bakalım 55 ekran tv gibi kalıyor ben 30 metre kare için eskiden 72 ekran olan tv yi değiştirip 94 ekran aldım bana sanki ekranı aynı gibi geliyor 82 ekran olsaydı kesinlikle küçücük dururdu.iyi karar verin sonradan pişman olmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lacivertyel

    Sevgili forum üyeleri;
    Ben gerçekten ciddi şekilde kararsız kaldım. Araştırma yaptıkça daha da kararsız kalıyorum. Aslında fazla düşünülecek ve büyütülecek bir hadise değil ama bu konuda kısa zamanda değiştirme veya ikincisini alma lüksümüz olmadığı için malesef böyle bir duruma düşüyoruz işte. Bu da seçeneklerin çok olmasından ve teknolojinin sürekli değişmesinden kaynaklanıyor gibi. Aslında bu tür olaylarda fazla araştırmaya dalmamak gerekiyormuş.Lütfen bana bu konuda biraz yardımcı olun.
    Gelelim konumuza; Bizim odamız 36 m2 ve tv izleme mesafemizde en uzak koltuk 4 metre en yakın koltuk ise 2 metre civarında.
    Ben önceleri SONY 40 inç KDL40EX500 almak istiyordum ve bu markaya fazlasıyla odaklanmıştım. Başka bir marka veya inç düşünmüyordum. Hatta bilmiyordum bile.
    Daha sonraları son bir haftadır gitmedik mağaza bakmadık forum bırakmadım desem yerinde olur. Gönlümde yatan hep sony KDL40EX500 vardı. Samsung ekranlar bana biraz parlak gibi geldi ondan vazgeçtim.Gittiğim her mağazadan farklı bir karmaşalıkla çıktım.
    Sebebi ise 40'' ile 42'' arasında derin bir kararsızlığa düştüm. Önce ailece 40'' karar veriyoruz sony veya samsung diyoruz başka mağazada yetkili ile konuşunca veya internetten araştırdıkca ve en önemlisi odamızın metrekare hesabını yapınca 42'' karar veriyoruz.İşyerinde arkadaşlarla konuşuyorum hepsi 42'' diyor. Aklımı dinliyorum 40'' diyor. Ama 40'' alıp ileride pişman olmakda var diyor. Velhasıl işin içinden çıkamıyorum.
    Şimdi diyelim ki 40'' sony alayım ve hiç arkamada bakmadan mağazadan çıkayımmı. Yoksa 42'' alayım doya doya tv zevkini izleyeyimmi? Hadi 42'' karar verdik diyelim sony markanın ve samsung markanın 42'' tv si yok ki. Sony 42'' üretimi olsaydı inanın şimdiye kadar çoktan eve kurmuştuk.
    42'' tv markasındada Toshiba ile LG arasında karar veremiyorum ki.
    Sizce ben şimdi ne yapayım. Böyle olursam ben bu tv yi alamam ki.
    1- en uzun 4 metre koltuk mesafesine göre hesap yapmadan gidip sony kdl40ex500 alayımmı ?
    2- en uzun 4 metre koltuk mesafesini ve odanın 36 metrekare olmasını hesaplarsak 42 inç tv de hangi markaya odaklanmalıyım. ( TOSHİBA veya LG )
    Lütfen bana biraz olsun aydınlatıcı bir yol gösterin. Şimdiden teşekkür ederim.



    Lacivertyel 4 Metre için bence ideal boyut 46 dır. Ben 3 metreden 42 izliyorum, ilk başta çok büyük demiştim, şimdi 46 olsa fena olmazmış diyorum
    40 - 42 arasındaki seçimin 42 olmalı, 2cm bence farkını hisettiriyor.




  • yardımcı olan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim..
  • Led Tv - Lcd Tv seçimi yapmakta zorlananların sıklıkla kafasını karıştıran bir durum elektrik tüketim farkı.

    Bu konuda yardımcı olması için piyasada çok tutulan bir modelle (LCD TV) onun muadili LED TV'nin elektrik tüketim karşılaştırmasını buraya yazayım, seçim yapacaklar daha somut bilgilere ulaşabilsin diye düşündüm.

    40C650 Güç Tüketimi Kılavuzu:http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201004/20100426135007937/6Series_Power_consumption_LCD_TV.pdf

    40C6500 Güç Tüketimi Kılavuzu:http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201004/20100426144927625/6Series_Power_consumption_LED_TV.pdf

    Üretici firmanın verilerine göre standart kullanımda 40C650, 130W; 40C6500 ise 100W güç tüketimine sahip.

    Kabaca bi hesap yaparsak günde 8 saat TV izlendiğinde günlük fark 240W olur. Yılda 87600W yani 87,6KW yapar. TV kullanım ömrünü biraz uzun tutarak 10 yıl desek, kullanım ömrü boyunca oluşan fark 876KW olur. Bugün vergiler dahil 1KW=0,25TL civarı olması lazım. 10 yılda 219 TL eder.




  • arkadaşlar hepinize merhaba.bu sitedeki bilgi ve tecrübelerden yararlanarak bir çok ürün aldım.en son aldığım ürün klima idi.ben buradan faydalanıyor isem aldığım ürünler ile ilgili tecrübemi paylaşarak başka insanlarında faydalanabileceğini düşündüm ve buraya üye oldum.şimdi ise televizyon alacağım.şu an bende 32'' beko lcd tv var.yaza doğru bunu satıp 40'' ile 50'' arasında ekran boyutunda LCD-PLAZMA veya LED alacağım.bütçem max 4000 tl.Herkes gibi benimde amacım fiyat / performans kesrinde payın küçük paydanın büyük olduğu ürünleri tercih etmek.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...Saygılarımla.
  • sayın tem_31 adem yaza doğru alacan sana tv tavsiyesinde bulunamam çünkü o zamana kadar modeller yenilenir sen sadece ne istediğine odaklan yani kriterlerine ve bu forumda ki bazı konuları okuyarak biraz teknik bilgi alırsan bence sen bile çok iyi tercih yapabilirsin.
  • Haklısın yaza kadar yeni modeller yeni özellikler çıkacaktır.Şu an alışveriş sitelerini inceliyorum.Ayrıca forumdaki yazılan yorumları.Bu konuda Albani arkadaşın teknik bilgisi tv alımında iyi bir tecrübe.Geçenlerde teknosaya gittim.Bütün tv lerde aynı yayın vardı.Malumunuz dvd den klip gösteriyordu.Markaları ve ekranları farklı 32''<büyük olmak üzere 8 tane tv vardı.Karşıya geçip gözümü bir noktaya odakladığımda tepkime süresi bakımından en iyi lg gözüküyordu.Sonuçta bu bir zevk meselesi.TV HD uyumlu + Receiver HD uyumlu+ Yayın HD uyumlu olmak zorundaki aldığım TV nin full hd özelliğini tadayım.Araştırmaya devam...
  • Merhaba arkadaşlar

    Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

    İki modelde kararsız kaldım. lg 42ld750 - http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42LD750-LCD-TV,16005.html#

    Diğeri; lg 42le5300 - http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42LE5300-LED-TV,15989.html

    Benim için kapladığı yer önemli değil.Fiyatları birbirine çok yakın.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum...




  • 42ld750 hem ucuz hemde kalite olarak aynı sadece 5300 ince bu sana görüntüde fark yaratmaz hemde biri 100hz biri 200 hz ama genel olarak birbiri ile çok üstün olduğu bir özellik yok.
  • Teşekkür ederim
  • Bu forumun öğretici paylaşımlarına bayılıyorum.
    Özellikle ilk sayfadaki bilgiler harika. Led tv teknolojisi ile ilgili yanlış bildiğim şeyler varmış.
  • Klasik LCD ve Led aydınlatmalı LCD eş değer görüntü kalitesi veriyor olsa bile sadece düşük güç tüketimi için LED Tv tercih edilebilir.Bunun yanı sıra piyasa gerçek led tv ye doğru gidiyor.Şu an için sıralama yaparsak.
    1.OLED
    2.Full led aydınlatmalı LCD
    3.Edge led aydınlatmalı LCD.
    4.Klasik CCFL Aydınlatmalı LCD.
  • arkadaşlar mağazalarda lcd ve led tv leri yanyana izleyince led tv ler çok daha canlı ve doğal renklere sahip ve siyah beyaz kalitesi yönünden de led tv ler üstün gibi bu nasıl izah edebilirsiniz? Çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hüseyni

    arkadaşlar mağazalarda lcd ve led tv leri yanyana izleyince led tv ler çok daha canlı ve doğal renklere sahip ve siyah beyaz kalitesi yönünden de led tv ler üstün gibi bu nasıl izah edebilirsiniz? Çok teşekkürler


    Gayet basit:
    Satmak istedikleri TV'ye daha iyi bir görüntü kaynağı bağlıyorlar :)
    Tabii ki baktığınız TV ler arasında fark da olabilir; ama kaynakları (yani görüntü nereden geliyorsa) onları değiştirtip tekrar bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senoleker


    quote:

    Orijinalden alıntı: hüseyni

    arkadaşlar mağazalarda lcd ve led tv leri yanyana izleyince led tv ler çok daha canlı ve doğal renklere sahip ve siyah beyaz kalitesi yönünden de led tv ler üstün gibi bu nasıl izah edebilirsiniz? Çok teşekkürler


    Gayet basit:
    Satmak istedikleri TV'ye daha iyi bir görüntü kaynağı bağlıyorlar :)
    Tabii ki baktığınız TV ler arasında fark da olabilir; ama kaynakları (yani görüntü nereden geliyorsa) onları değiştirtip tekrar bakın.




    arkadaş farklı kaynaklardansa nasıl hepsinin görüntüsü aynı seyirde gidiyor? kaynak dediğin anladığımdan farklı bi olay mı yoksa?




  • çok faydalı olmuş, bilgilerini paylaşan herkese teşekkuler.
  • LCD VE LED DE TEPKİME SÜRESİ FARK EDİYOR MU YOKSA AYNI MI?
  • Arkadaşlar ,

    Klasik Lcd tvler ile Led aydınlatmalı Lcd tvler arasında en çok yapılan reklam olan " Enerji Tasarrufu" konusunda tchibo da satılan enerji sarfiyat cihazını aldıktan sonra yaptığım ölçümlere dayanarak birkaç şey yazmak istiyorum. Bu yazdıklarım Samsung tvler için doğrudur , diğer markalar içinde aynı veya yakındır. En azından temel olarak doğrudur ve yol gösterici olacaktır. Sizler diğer ebattaki tvler için yaklaşık olarak tahmin yapabilirsiniz.

    Önceki sayfada da yazdığım gibi tvlerde enerji harcayan parçalar :

    1. Anakart
    2. Panel (ekran)
    3. Güç kaynağı ( besleme kartı, power supply)
    4. Aydınlatma sistemi ( normal lcd tvler için floresan lambaları yakan balast devresi , led aydınlatmalı tvlerde ledleri yakmak için sürücü denilen elektonik parçalar.
    5. Tv tipine göre arka aydınlatmayı yapan floresan lambalar veya led çubuklar
    6. Hoparlörler

    Bendeki 32" B550 lcd tv bekleme konumunda (standby) 0.25 watt çekiyor. Gerçekten çok düşük bir harcama.

    Arka aydınlatma 0-10 seviye ayara sahip. Diğer marka ve modellerde 0-20 veya 0-100 gibi olabilir. Siz kendi tvnize göre tahmin yapabilirsiniz.

    Tv standart görüntü modunda ve resim ayarları yapıldıktan sonra arka aydınlatma ayarlarına göre :

    Arka aydınlatma seviyesi..................Çekilen güç

    .0......................................................40 watt
    .1......................................................45 watt
    .2......................................................50 watt
    .3......................................................55 watt
    .4......................................................60 watt
    .5......................................................65 watt
    .6......................................................70 watt
    .7......................................................75 watt
    .8......................................................80 watt
    .9......................................................90 watt
    10....................................................105 watt

    harcıyor. Dikkat ederseniz 5 wattlık kademeler ile artarken 9 ayarında 10 watt, 10 ayarında ise 15 watt artış olmuş.

    Arka aydıntlatma ayarını 0 yapınca bile arka aydınlatma tamamen kapanmıyor. Eğer kapansaydı o zaman cep telefonlarının ekran ışığı söndüğündeki gibi kararması gerekirdi. Demek oluyor ki 0 da bile lambalar en düşük seviyede yanıyor tamamen kapanmıyor. Tahminen yukardaki tabloya bakarak floresan lambaların 5 watt civarı harcaması var diyebiliriz.

    Peki ekranı tamamen kapatabilirsek neleri ölçebiliriz? Samsung tvler için menü ayarlarından GENEL>>> ENERJİ TASARRUFU>>> EKRANI KAPAT ayarına girerek paneli ( ekranı ) kapatmak mümkün oldu. Bu şeklide anakart ve besleme kartı ve hoparlörü ölçebiliriz.

    Ekranı kapatınca sarfiyat 20 watt değerine düştü. Bunun anlamı tvnin ana kartı ve hoparlörü çalışırken 20 watta ihtiyaç duyması demek.

    Tvdeki güç kaynağı bilgisayarda kullandığımız tipe benzer yüksek verimli güç kaynağıdır. %75 verimle çalıştığını kabul ederek, yani 5 wattın kendi içinde kaybolduğunu varsayarsak, o zaman ana kart ve hoparlöre 15 watt düşüyor. Bunun da tahminen 10 wattı anakartın olsa 5 watt da 2 hoparlöre düşer. Sanırım sizler de benim gibi hoparlörün anakarttan daha fazla enerji çekeceğini düşünmüyorsunuz.

    Firma iddialarına göre , tv bilgilerinde genelde 10wattx2=20 watt şeklinde genelde hoparör bilgisi veriliyor. Ekran boyutu 46-55" olunca o zaman 15wattx2=30 watt lık hoparlör kullanıldığı bilgisi oluyor. Tabiki burada Nasrettin Hoca ile karısı arasında geçen "kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede" durumu ortaya çıkıyor.

    1. Anakart = 10 watt
    2. Panel (ekran) = 15 watt
    3. Güç kaynağı ( besleme kartı, power supply) = 5 watt
    4. Aydınlatma sistemi (floresan) + elektronik devresi = Yukardaki tabloya bakın
    5. Hoparlörler = 5 watt

    gibi sonuçlar çıkıyor.

    Sizler de farklı tvler ve modeller için tahminlerde bulunabilirsiniz. Bu tahminlerinizde hesaplama hatası olabilir ama firmaların gerçek dışı iddialarından daha mantıklı , daha doğru daha sağlıklı olacaktır.

    İlave bilgi olarak :

    Samsung tvler için aynı modelde tüm ekran ebatlarında aynı anakart kullanılır. Yani 32" de 55 de aynı anakartı kullandığı için aynı enerji sarfiyatına sahiptir. Bazen aynı anakart birkaç farklı modelde de kullanılır. Aynı anakartı, hem normal lcd ,hem led aydınlatmalı lcd hem de plazma tvde de kullanıyor.

    C350, C450 ve C530, bazı C630 , bazı C6000 aynı kartı kullanır

    bazı C630, C650 aynı kartı kullanır.

    C750, C6500, C7000, C8000 aynı kartı kullanırlar. Bu modellerin ana kartı aslında C650 ile aynıdır sadece ilave olarak 3 boyut işlemerini yapan ilave çip vardır.

    32" ekranlara güç kaynağından tek hattan güç giderken 40" ver üzerine 2 hattan güç gidiyor.

    Tvlerin ebatları değiştikçe güç kaynağındaki devre elemaları artıyor ve güç kaynağı devresi büyüyor.

    72 ekran tüplü tv ekrandaki görüntünün aydınlık veya karanlık olmasına göre değişerek 60-100 watt arası güç çekiyor. Oratalama 80 watt değerlerinde geziyor.

    55 ekran tüplü tv ise yine ekrandaki görüntünün aydınlık veya karanlık olmasına göre değişerek 40-60 watt arası güç çekiyor. Oratala 50 watt değerlerinde sarfiyatı var.

    Uydu alıcılar 8-10 watt civarı enerji çekiyorlar.

    ----------------------------------------------------------------------------

    http://resim.donanimhaber.com/m_47635989/mpage_1/tm.htm

    başlığında tanıdığınız arkadaşlarınız varsa kendi tvlerindeki ölçümleri yapmalarını rica edeniz.

     LED TV-LCD TV Farkı?




  • Arkadaşlar değerli bilgilernizdenm ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkürler
    Peki size bir sorum olacak lcd-led konusu anlamış biri olarak vestel 40pf8230p 40'' led tv hakkındki görüşleriniz nelerdir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.