Şimdi Ara

İZMİR trafiğindeki aşırı artış ve kilit durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar izmirde olanlar belki beni anlayacaktır izmirde özellikle son 1 yıldır trafikte acayip bir artma var bu artış son 2-3 ay daha da belirginleşti. örneğin daha önce tıkanmayan yoğun akıcı olsada giden altınyol artık kilit durumunda.

    daha 1 yıl önce konaktan karşıyakaya altınyoldan 20 dakikada giderken şu anda 50 dakika sürüyor.


    bunun nedeni nedir?

    şehre sürekli pompalanan suriyeliler mi?

    yoksa yoğun bir şekilde doğudan gelen göçler mi?

    yoksa o ... gibi diktikleri gökdelenlerin cazibesine kapılıp gelen istanbullular mı?

    zaten son 2 yıldır izmirin sosyal yapısı da değişti. daha önce hiç görmediğim tipler peydah oldu. özellikle konak civarı tam ortadoğu görünümünde...








  • Ne Yazık ki Güzel Şehrimizin Ferahlığını Gören Geliyor Ve Geri Gitmiyor Bu Aralar 5 Arabadan 3ü İstanbul Plaka Ayrıca Ne İşiniz Var Sizin İzmirde İstanbula Dönseniz Ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Re burada da trafik var. Burdakiler oraya geldiyse burdakiler kim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil mi ya . Son zamanlarda trafik acayip yoğunlaştı öyle böyle değil. Şehiriçine zaten girmiyorum ,yemiyor :) ama otobanın da aşağı kalır yanı yok. O buca bornova karşıyaka arası duruyoruz bildiğin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyeliler hocam,her yerde trafik var.Sadece orda değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cuma iş çıkışı bornova balçova arası çevre yolu bile tıkanıyor yahu..

    Araç sayısı arttığı için artık istanbul daki gibi yolda en ufak bir tıkanlık çok etki ediyor..

    Buna sebep de belediyemizin sadece başlattığı ama bittiği görülmeyen çalışmaları..

    Tramvay, sahil yolu gibi dolgu yola alttan geçit yapma çalışmaları..alsancak garının orda, tekel binalarıyla klise arasında koskoca izmir trafiğinin bin senedir tek şeride düşmesi ve hala bi çalışma yapılmaması felan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ege bölgesinin cazibe merkezi olduğu için, özellikle çevre illerde yaşayanlar artık imkanların ve rahatlığın daha fazla olduğu İzmir'i tercih ediyor.

    Çevremde bildiğim 5-6 kişi var. Dedesinden kalan büyük bağının bahçesinin yarısını satıp İzmir'e gelenler bunlar. Durumları da haliyle iyi. İzmir'in sosyal hayatının tadını çıkarıyorlar adamlar. İnciraltı-Bostanlı arası kafe-restoran geziyorlar her akşam.

    İstanbul'dan yerleşenler de bolca mevcut. Daha çok sakin kıyı kesimindeler onlar. Çeşme-Foça gibi yerlerdeler.

    Sağlık için bölge ve üniversite hastanelerine gelenler de fazla. Büyük özel hastanelerin çevresinde araç koyacak yer bulunmuyor çoğu zaman.

    İş icabı İstanbul merkezli firmaların yatırımlarında görevli çok insan var. Gayrimenkul,sağlık,finans,ticaret,hizmet sektöründe çalışan ve aracıyla trafikte olan insanlarda bolca var zaten.

    Şu Kuzey otoyol projesiyle İstanbul yolu bittiğinde, artık iyice kalabalıklaşacak İzmir. Ona göre beklentilerinizi çok yükseltmeyin.

    Doğu'dan gelen insanları da unutmayalım. Bir veya iki kişi burada tutunduğunda,en az 5 kişiyi beraberinde getiriyorlar. Bunun katlanarak devam etmesi de muhtemel. Kötü olan taraf ise alışkanlıklarından veya kültürel özelliklerden dolayı fazla uyum sağlayamıyorlar genelde ve çoğunlukla uyumsuz ve agresif insanlar halinde patlamaya hazır bomba gibi yaşıyorlar.

    32 yıllık İzmir'li olarak gözlemlerim böyle. 10 yıl öncesini bile özlüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskiden Aydın yönünden gelenlere Forum Bornova civarında başlayan trafik son dönemlerde birkaç km önceden başlar oldu. Hatta dün akşam gişe çıkışından 1-2 km sonra dur kalklarla gitmek zorunda kaldık, hadi dünküne yağışlı havaya özel diyelim ama genelde çok fazla trafik oluyor. Özellikle 18.30-19.30 arası tam keşmekeş. Allah'tan Bornova ayrımında kurtuluyorum trafikten, Karşıyaka civarında oturanlara büyük sabır gerekiyor.
  • sakarya da da durum aynı. Büyük ihtimal ülkenin çoğu yerinde durum aynı. En büyük sebebi araç sayısının artması. Son 2 sene de çevremdeki birçok kişi araç sahibi oldu. 1 arabası olan bazıları ikinci arabayı aldı. Sonuç bu kadar arabayı kaldıracak ne yol var nede park alanı. Bi 5 sene sonra ne olacak merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmire iki gün geldim, istanbul Şirinevlerden farkı yok. Yazın bile trafik vardi. Carpik yapilasma gormek isteyen izmire gitsin. Tek artısi turizm illerine yakın olması. Bunlar benim şahsi fikrim. Bir başkasının hayatı izmir olmuştur birsey diyemem. Yeri gelmişken soylemek istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmire mi kaçıyor insanlar dersin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Hepsi tek tek cok dogru. Ozellikle cevre illerden ilcelerden gelen benimde tanidigim gordugum duydugum hali vakti yerinde cok insan var. Ornegin adam Salihli'nin zenginlerinden, cocugunu vakif universitelerinde okutmus avukat yapmis hukuk burosu acmis mavisehirde evini almis altina mercedes e250 coupe almis guzel bi kizla evlendirmis birakmis. Haliyle en cok aklimda da bu kalmisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çanakkale çevre yolunu gören evimiz var.Sabah 8-10 arası tüneller falan kıyamet gibi altınyoldan farksız.Gece 6 7 gibi bir kaç kez geldim tüneller bp nin orda trafik bildiğin durdu bakın ne yol ayrımı var ne döner var ne ışık var ne gişe var.Biraz da İzmirlinin araç kullanımı ile ilgili.
  • Altın yol daki yoğunluk, Bayraklı Bölgesinin Manhatten gibi bina yapılanmasından dolayı. Karşıyaka istikametinden gelirken araçların % 80 i Buca tarafına kalan %20 konak tarafına dönüyor. Bu ara İzmir ; İstanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer illerden yoğun göç alıyor. Narlıdere de trafik yoğun değil, daha buralar keşfedilmedi, ama hafta sonları intikam alır gibi, Sahil evleri, İncir altı bölgesinde yoğunlaşıyor, aracı bırak , yürüyemiyoruz bile. Gene de diğer illere bakarak İzmir de ulaşım iyi.
  • izmire melih başğan lazım
    uşagida olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'daki trafik'den dolayı İzmir'e göç eden bir arkadaş vardı,bir sonraki göç için sırada hangi il var acaba.
  • evet evet suriyeliler ve istanbullular. bu iki tür özellikle izmire yerleşip bilerek sabah daha güneş doğmamışken sırf izmirlilerin huzurunu bozmak için trafiğe çıkarlar...

    arkadaşlar saçma sapan bitmek bilmeyen yol çalışmalarınızı, en sağdan en sola sinyalsiz geçebilen körüklü otobüslerinizi, istediği yerde durup yolcu indirip bindiren yolcu ve iş-okul servislerinizi, sol şeritten 40 la giden şoförlerinizi sorgulayın biraz...
  • bir çivi bile çakmayan belediyeye soracaksınız.sorsan çok iş yapıyorlar.bütün il ve ilçe belediyelerinin kayyuma devredilmesi dileğiyle.
  • hatay ve alsancak bitik tamamen.
    hep arabalarda birer kişi.
    sonra sefalet var, ötv, benzin hüloloğ derler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labidu

    bir çivi bile çakmayan belediyeye soracaksınız.sorsan çok iş yapıyorlar.bütün il ve ilçe belediyelerinin kayyuma devredilmesi dileğiyle.

    Çözüm öneriniz nedir hocam. belediye ne yapmalı trafik için?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.