Şimdi Ara

herşeyden korkan forum üyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar inanın bu kadar korkucak bi şey yok. yok avrupa araçlar TR ye gelmeyecek artık. napacaz ? sen önce karnını doyur sonra düşünürsün araca binmeyi. Türk milleti korkak değildir arkadaşlar. lütfen yapmayın şöyle. öyle bi şey olacağıda yok durduk yere ortam germe çabaları neden ? avrupa dediğin sana mecbur araç satmak zorunda. ne uygularsa uygulasın. gümrük birliği, anlaşmalar, ticaret hakkına fikri olmayan, bilgisi olmayan insanlar lütfen ortalığı germeye çalışmayın. herşeyden korkup evinize kapanacağınıza insan içine karışıp gündemi takip edin. sosyal medya dışında gerçek dünyayıda görün arada bir.

• gelmezse gelmesin. i20 egea, üretiliyorsa cıvık ve korolla alırlar olur biter
  • Volvo var toyota honda nissan lada var avrupa da kimmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee yillardir amerikan hayali kurmuyomuydunuz. Opel yerine buicke binersiniz. Pontiac plymoutlara dfm lere chevrolet ve cryshler lere bineriz ne var sanki. Ayrica acura lexus gibi markalarda var.

• Kesilse bile bi tek vw gelir

• kimse kimseye mal satmak zorunda değil. bütün anlaşmalar tek taraflı olarak fesh edilebilir. bir anlaşma imzalanırken iki tarafında yerine getirmesi gereken yükümlülükler vardır. bir taraf verdiği, kabul ettiği yükümlülükleri yerine getirmiyorsa karşı taraf anlaşmayı tek taraflı olarak fesh etme hakkına sahiptir. bütün ülkeler birleşip bir ülkeye ambargo uygulayabilir. sen ab ve gümrük birliğine girerken anlaşmaya imza attın. anlaşmada yer alan maddeleri kabul ettin. bu tarz anlaşmalarda temel insan hakları koruma altındadır. şuanda Türkiye'de insan hak ve özgürlükleri kısıtlı konumdadır. herhangi bir mağduriyet durumunda avrupa insan hakları mahkemesine doğrudan başvuru yapmak yasaktır. basın sansür altında. ordu ki, natonun en büyük 2. ordusuydu şuanda dağıtılmış durumda. başkanlık sistemine geçiş konuşuluyor ki dünya aptal değil senin ne amaçla o sisteme geçmek istediğini gayet iyi biliyor. en ufak bir olayda insanların haberleşmesini (internet) komple kapatabiliyorsun. sen kimsin derler adama. Türkiye ekonomik ambargoların tadına bakacak. tarım yerlerde sürünüyor. o zaman duble yollarla ağaoğlunun betonlarını yersiniz. kafası çalışan herkesin endişe etmesi gereken bir durumdayız.

• Japonlar,Çinliler,Hintliler,Amerikalılar boşa mı duruyor?

Korkmaya gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avrupadan bize bu sebepleren dolayı araç gelimi kesilirse bu yazdığımı bana gösterin, nickimi topitop olarak değiştircem. o kadar iddialıyım.
  • Ben artık git gide daha iyi anlıyorum Türkiye'deki akıl tutulmasının kökenini... Dış ilişkiler, dış dünya hakkında zerre fikri olmayan milyonları hali ile yönlendirmek çok kolay oluyor. O yüzden genelde populist hükümetler "büyük plan, üst akıl, dış güçler" şeklinde durmadan zırvalayabiliyor. Son 3 günde eğitim seviyesi güya nispeten yüksek şu forumda yazılanlardan görüyorum ki, milletin dünyadan ve işleyişten haberi bile yok...

Avrupa birliği ile Avrupa malları arasındaki korelasyonu ben hala kurabilmiş değilim. Hangi üstün zekalı bu korelasyonu nasıl kurdu da, arkasından gelen sazanlar "bizi kesseler acımaz" narası atıyor? Öncelikle oraya nasıl geldik anlamadım. Avrupa birliği ile gümrük birliği korelasyonunu da kuramadım. Gümrük birliği ile Avrupa mallarının Türkiye'de satışı arasındaki korelasyonu da kuramadım. Hepsi birbirinden bağımsız konular... Ek olarak kimsenin Türkiye'ye bir ambargo falan uygulayacak hali yok. Kendinizi bu kadar küçük görüyorsanız, gerçekten küçüksünüz demektir. Kim aşıladı size bu aşağılık kompleksini anlamıyorum. Türkiye'nin kanıtlaması gereken bir şeyi yok, yıllar önce çıkarmış, masaya koymuş. Kendini kanıtlamış. Halkının da bir kompleksi olmamalı. Kimsenin sallamadığı bir yerden gelen bir tepkiye hemen neden "o zaman ittirsinler gitsinler, ben de Honda alırım" diyorsunuz ki mesela? Filiz gibi olursunuz sonra: "Göster ona Türk'ün gücüüü..."

Ek olarak, dünyaları küçük olan insanlar (genelde basit ticaretle uğraşanlar, esnaf falan) Avrupa deyince hep onlardan aldığı ithal ürünleri düşünüp "şu yoksa bu var ulan!" diyor. Olayın en önemsiz kısmı o. Bu ülkede üretimin ana ihraç yeri Avrupa. Olası bir yaptırımda senin dandik son kullanıcı ürününe gelene kadar, ülkende iflas bayrağını çekecek bir sürü ihracatçı olacak. O gün, hangi parayı nereden bulacaksın da dandik son kullanıcı ürününü alacaksın?

Yani, "tepkiyi koyalım, gidelim Kore'ye abanalım" ile bitmiyor iş. Önce aşağılık komplekslerimizden arınalım. Ülkelerin birbirine nasıl bağlı olduğunu kavrayalım, sonra sakin kafa ile düşünelim. Sonra biraz okuyalım, sonra tekrar düşünelim. Sonra buraya yazalım. Ya da içinizden ne geçiyorsa buraya yazın. Sıkıldıkça okuyup güleyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Kasım 2016; 14:12:6 >

• telaşa mahal yok
    doğu asya hala ayakta
  • Bu ülkeden hala ümidini kesmemiş olan var mı:)

• Kim neyden korkuyor ki? iPhone 7 için kuyruğa giriyoruz, bayilerde araç yok sıraya yazılıyorsun... Bence insanlar biraz olsun yaşadıkları ülkeyi ve kendilerini sorgulamalı.
  • avrupa sana muhtaç nasıl bir kafadır merak ediyorum. Pazardaki ürünler sana muhtaç olduğu kadar sende o mallara muhtaçsın. bü memlekette en fazla vergi otodan alınıyorsa onlar bize muhtaç diyemezsin. kapitalist dünyada sende ona muhtaçsın . üretmiyorsun çunku . dolarada muhtaçsın yabancı sermayeyede
    ki bunu ben demiyorum. yıllardır bu memleketin ekonomi politikası böyle.. sıcak para..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanelly -- 15 Kasım 2016; 17:45:59 >
  • Keşke tek derdimiz araba olsaydı.
  • olay nedir beyler? magarada kaldim galiba.

• avrupa birligi bizden vazgecebilir belki ama bizim ab den vazgececegimiz yok. bu posta koymalar zamaninda israile yaptigimiz gibi arkasi gelmeyecek, ic politikaya dönük hareketler. Ha olur da türkiye ab hedefinden vazgectigini aciklar da yüzünü doğuya dönerse yalvar yakar ülkeye getirdigin ve yatırımı karsiligi elde ettiği gelirden vergi almadigin yabanci yatirimciyi mumla ararsın. devletler arası iliskiler insan ilişkileri kadar basit degil. Canin sikilinca ondan almam bundan alirim demek kolay degil.Bulgaristanda et ucuz, araplarda petrol ucuz alsana onlardan ucuza o zaman. Bugun ulkeye giris fiyati 60.000 tl olan aractan devlet bir o kadar vergi aliyor. yani ureticinin ar-ge, hammadde, işgücü yatirimi yaparak elde ettigi karın kat kat fazlasini hicbirsey yapmadan elde ediyor.Bu cark nereye kadar döner.Birazdan birinin " merkez bankası basar tl yi dagitir halka, herkes de borcunu öder, ne var bunda" demesini bekliyorum 😃
    ülke parası uluslararasi gecerliligi olsa evet basarsin tl yi 1 tir dolusu cep tlf icin 2 cuval kagit parcasi verirsin ama bizim para hicbir yerde gecmiyor unutmayin.

• boşa tırsıyosunuz arkaadaşlar. avrupa bize ambargo koyacak kadar keriz değil. kimse kimseye ambargo koyduğu yok. totonuzdan elemnet uydurmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

kimse kimseye mal satmak zorunda değil. bütün anlaşmalar tek taraflı olarak fesh edilebilir. bir anlaşma imzalanırken iki tarafında yerine getirmesi gereken yükümlülükler vardır. bir taraf verdiği, kabul ettiği yükümlülükleri yerine getirmiyorsa karşı taraf anlaşmayı tek taraflı olarak fesh etme hakkına sahiptir. bütün ülkeler birleşip bir ülkeye ambargo uygulayabilir. sen ab ve gümrük birliğine girerken anlaşmaya imza attın. anlaşmada yer alan maddeleri kabul ettin. bu tarz anlaşmalarda temel insan hakları koruma altındadır. şuanda Türkiye'de insan hak ve özgürlükleri kısıtlı konumdadır. herhangi bir mağduriyet durumunda avrupa insan hakları mahkemesine doğrudan başvuru yapmak yasaktır. basın sansür altında. ordu ki, natonun en büyük 2. ordusuydu şuanda dağıtılmış durumda. başkanlık sistemine geçiş konuşuluyor ki dünya aptal değil senin ne amaçla o sisteme geçmek istediğini gayet iyi biliyor. en ufak bir olayda insanların haberleşmesini (internet) komple kapatabiliyorsun. sen kimsin derler adama. Türkiye ekonomik ambargoların tadına bakacak. tarım yerlerde sürünüyor. o zaman duble yollarla ağaoğlunun betonlarını yersiniz. kafası çalışan herkesin endişe etmesi gereken bir durumdayız.

hala şu korkak zihniyete artı veren korkak kardeşlerim var. ne anlaşması kardeşim ? sen avrupa mercedes e bmw ye vag grubuna, fransız gruplarına kalkıp TR ye araç satmayın mı diyecek sanıyorsun. boşa bilgisiz enişe ediyorsunuz. yeni dünya düzeninde öyle bi kural yok.

• kaldı ki tek araç avrupada varmış gibi konuşmayalım. asya pazarıda var.
    fransız almanlar italyanlar bi ton araba satıp kazanıyor buraya. ambargo koyarlarsa kendi içlerinde de tartışırlar.
    en kötü eskişehirdeki Devrim otomobillerini sahaya süreriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ben artık git gide daha iyi anlıyorum Türkiye'deki akıl tutulmasının kökenini... Dış ilişkiler, dış dünya hakkında zerre fikri olmayan milyonları hali ile yönlendirmek çok kolay oluyor. O yüzden genelde populist hükümetler "büyük plan, üst akıl, dış güçler" şeklinde durmadan zırvalayabiliyor. Son 3 günde eğitim seviyesi güya nispeten yüksek şu forumda yazılanlardan görüyorum ki, milletin dünyadan ve işleyişten haberi bile yok...

Avrupa birliği ile Avrupa malları arasındaki korelasyonu ben hala kurabilmiş değilim. Hangi üstün zekalı bu korelasyonu nasıl kurdu da, arkasından gelen sazanlar "bizi kesseler acımaz" narası atıyor? Öncelikle oraya nasıl geldik anlamadım. Avrupa birliği ile gümrük birliği korelasyonunu da kuramadım. Gümrük birliği ile Avrupa mallarının Türkiye'de satışı arasındaki korelasyonu da kuramadım. Hepsi birbirinden bağımsız konular... Ek olarak kimsenin Türkiye'ye bir ambargo falan uygulayacak hali yok. Kendinizi bu kadar küçük görüyorsanız, gerçekten küçüksünüz demektir. Kim aşıladı size bu aşağılık kompleksini anlamıyorum. Türkiye'nin kanıtlaması gereken bir şeyi yok, yıllar önce çıkarmış, masaya koymuş. Kendini kanıtlamış. Halkının da bir kompleksi olmamalı. Kimsenin sallamadığı bir yerden gelen bir tepkiye hemen neden "o zaman ittirsinler gitsinler, ben de Honda alırım" diyorsunuz ki mesela? Filiz gibi olursunuz sonra: "Göster ona Türk'ün gücüüü..."

Ek olarak, dünyaları küçük olan insanlar (genelde basit ticaretle uğraşanlar, esnaf falan) Avrupa deyince hep onlardan aldığı ithal ürünleri düşünüp "şu yoksa bu var ulan!" diyor. Olayın en önemsiz kısmı o. Bu ülkede üretimin ana ihraç yeri Avrupa. Olası bir yaptırımda senin dandik son kullanıcı ürününe gelene kadar, ülkende iflas bayrağını çekecek bir sürü ihracatçı olacak. O gün, hangi parayı nereden bulacaksın da dandik son kullanıcı ürününü alacaksın?

Yani, "tepkiyi koyalım, gidelim Kore'ye abanalım" ile bitmiyor iş. Önce aşağılık komplekslerimizden arınalım. Ülkelerin birbirine nasıl bağlı olduğunu kavrayalım, sonra sakin kafa ile düşünelim. Sonra biraz okuyalım, sonra tekrar düşünelim. Sonra buraya yazalım. Ya da içinizden ne geçiyorsa buraya yazın. Sıkıldıkça okuyup güleyim.

kimsenin kimseye bi yaptırım, ambargo koyacağı yok kardeşim. hertürlü avrupa pazarı buraya girmeye devam edecek. otomobil piyasası yeni senede geçen seneye göre EN AZ satışlar yüzde 5 büyüyecek. bak bu lafı yeni gelen ötv ve araç zamlarına rağmen söylüyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.