Şimdi Ara

herşeyden korkan forum üyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ab ile sorun yaşamak belki de üyelikten vazgecmek baska (yada ab nin bizimle tam üyelik muzakerelerinden vazgecmesi diyelim) ab nin turkiye ye ambargo uygulamasi baska şeyler. ambargo düşman olan veya tehlike arz eden ülkelere uygulanir ve bunun icin ulkeler arasi oylama yapılır.özünde ambargoyu uygulayan ülke dahi istemez. mis gibi mal satilan pazarı kim kaybetmek ister. ambargo her iki tarafa da zararlidir ve son çaredir.bizim ab sevdasindan vazgecmemiz sadece bize zarardir. ab ye bu isin hic zarari olmaz çünkü gelin diye onlar yalvarmiyor.bizi alin diye yalvaran biziz. cunku ab ye girersek o pazarlara girme sansimiz var.kendi malimizi satma derdindeyiz.ab uyesi ulkeler malini zaten satiyor bizler de aliyoruz. elbet bizim de ab ye katkımız olacaktır ama bizim katkımızdan cok menfaatimiz var ab üyeliğinde. daha onceki mesajda yazdigim gibi parasi olan yabancıya yalvariyoruz gel bizim şirketlerin hissesini al diye.Sirket hissesini al demek sermaye koy da isi büyütelim demek bir anlamda. simdi ab ye rest cekmek yabanci yatirimciya da al parani git isleri kucultelim demek.ilerlemek yerine yönünü baska yere ceviren ülkeye kimse yatirim yapmaz. kendinizden pay bicin tepetaklak giden bankaya mi para yatirirsiniz yoksa ilerlemeyi hedefleyen bankaya mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: helpgod

    ab ile sorun yaşamak belki de üyelikten vazgecmek baska (yada ab nin bizimle tam üyelik muzakerelerinden vazgecmesi diyelim) ab nin turkiye ye ambargo uygulamasi baska şeyler. ambargo düşman olan veya tehlike arz eden ülkelere uygulanir ve bunun icin ulkeler arasi oylama yapılır.özünde ambargoyu uygulayan ülke dahi istemez. mis gibi mal satilan pazarı kim kaybetmek ister. ambargo her iki tarafa da zararlidir ve son çaredir.bizim ab sevdasindan vazgecmemiz sadece bize zarardir. ab ye bu isin hic zarari olmaz çünkü gelin diye onlar yalvarmiyor.bizi alin diye yalvaran biziz. cunku ab ye girersek o pazarlara girme sansimiz var.kendi malimizi satma derdindeyiz.ab uyesi ulkeler malini zaten satiyor bizler de aliyoruz. elbet bizim de ab ye katkımız olacaktır ama bizim katkımızdan cok menfaatimiz var ab üyeliğinde. daha onceki mesajda yazdigim gibi parasi olan yabancıya yalvariyoruz gel bizim şirketlerin hissesini al diye.Sirket hissesini al demek sermaye koy da isi büyütelim demek bir anlamda. simdi ab ye rest cekmek yabanci yatirimciya da al parani git isleri kucultelim demek.ilerlemek yerine yönünü baska yere ceviren ülkeye kimse yatirim yapmaz. kendinizden pay bicin tepetaklak giden bankaya mi para yatirirsiniz yoksa ilerlemeyi hedefleyen bankaya mi.

    ambargo falan uygulayamazlar kareşim merak etme.




  • ben ambargo uygularlar mu demisim tekrar oku bence. ambargo farkli ab üyeliğinden vazgecip ekonomiyi gocertmek farkli yazmışım.ambargo falan uygulayamazlar demisim ustelik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helpgod

    ben ambargo uygularlar mu demisim tekrar oku bence. ambargo farkli ab üyeliğinden vazgecip ekonomiyi gocertmek farkli yazmışım.ambargo falan uygulayamazlar demisim ustelik.

    sanki şu zamana kadar ab üyesiymişiz gibi konuşmuşsun. şu zamana kadar ekonomi nasılsa gene aynı devam ediyor. görende ab üyesiyizde bizi çıkartıcaklarda batacaz sanar. zaten içinde olmaığmız bi şeyde nasıl çöküşe geçebiliriz sence ?
  • Degerli forumdasım ekonomi anlayisin buysa ben susayim en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palpatine48

    kimse kimseye mal satmak zorunda değil. bütün anlaşmalar tek taraflı olarak fesh edilebilir. bir anlaşma imzalanırken iki tarafında yerine getirmesi gereken yükümlülükler vardır. bir taraf verdiği, kabul ettiği yükümlülükleri yerine getirmiyorsa karşı taraf anlaşmayı tek taraflı olarak fesh etme hakkına sahiptir. bütün ülkeler birleşip bir ülkeye ambargo uygulayabilir. sen ab ve gümrük birliğine girerken anlaşmaya imza attın. anlaşmada yer alan maddeleri kabul ettin. bu tarz anlaşmalarda temel insan hakları koruma altındadır. şuanda Türkiye'de insan hak ve özgürlükleri kısıtlı konumdadır. herhangi bir mağduriyet durumunda avrupa insan hakları mahkemesine doğrudan başvuru yapmak yasaktır. basın sansür altında. ordu ki, natonun en büyük 2. ordusuydu şuanda dağıtılmış durumda. başkanlık sistemine geçiş konuşuluyor ki dünya aptal değil senin ne amaçla o sisteme geçmek istediğini gayet iyi biliyor. en ufak bir olayda insanların haberleşmesini (internet) komple kapatabiliyorsun. sen kimsin derler adama. Türkiye ekonomik ambargoların tadına bakacak. tarım yerlerde sürünüyor. o zaman duble yollarla ağaoğlunun betonlarını yersiniz. kafası çalışan herkesin endişe etmesi gereken bir durumdayız.

    nasıl kimse kimseye mal satmak zoruna değil. basbayağı firmalar mal satmak zorunda. bi otomotiv firması arabasını insanların hayrına mı üretiyor sanki ? insanlara satıp kar yapmaktır amacı. neredeyse ticaret nedir onu anlattıracak bana. süslü cümleler ile atarlı atarlı konuşunca bizim millet artıya abanıyor ama kimse içeriği okuyup anlamak istemiyor nedense. adam açık açık otomotiv firmaları oto satmak zoruna değil diyor yahu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurr10

    Bu ülkeden hala ümidini kesmemiş olan var mı:)

    Ben daha umudumu kesmedim...Fakat bıçak elimde,başkanlık olursa o zaman keseceğim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helpgod

    Degerli forumdasım ekonomi anlayisin buysa ben susayim en iyisi.

    ben sana şu ana kadar ekonomi görüşüm hakkında bi şey söylemedimki. sadece senin konuştuğun ekonomi konusunda açıklık getirdim değerli forumdaşım. ab ye girince refah seviyemiz yükselecek. muasır medeniyetler seviyesine çıkacağımızı düşünmüyorsundur inşallah.
  • bencede korkmak degıl sevınmek lazım. 10 yıl kullan at dandık ab araçları gelmez mis gibi güneydogudakı ırak ıranda kullanılan tank gibi japon kore aracları kullanırız olur biter.
  • Insanlara bilgisiz demissinde, sen neye dayanarak boyle bir baslik actin?
    Bunun korkaklikla ilgisi yok, yok turk milleti korkak degilmis bilmem ne, 15 yasa indirmissin mantaliteyi.
    Endise etmekle korkmak farkli seylerdir, burada hakli bir endise soz konusu. Ne kadar biliyorsun hak ihlallerini soylesene? 2 gun sonra Aihm'den cezalar yagmaya baslayinca konusuruz bir sey var miymis yok muymus.
    Arti verenlere icerigi okumadan vermisler demissin, sen insanlara cevap veriyorsun icerigi okumadan, o ne olucak? Once bir aynaya bakin at gozlugunu cikarin. Otomatik cevap sisteminden cikin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 15 Kasım 2016; 20:12:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz? Şu ahaberi bırakın dünyada neler oluyor takip edin. İrana kim mal satabiliyor? Daha ambargoları kalkmadı ama yeni kalkacak. Kuzey Koreye mal satan var mı? Tabiki hükümetleri satmayacaksın dediği anda hiç biri mal satmayacak. Türkiye gibi 3. Dünya ülkesi ülkelerle kimse ticaret yapmak istemeyecek. Sen en ufak bir olayda keyfi İnterneti kesersen, kafana göre ona buna atar yaparsan başına geleceklere hazır olacaksın. Dünyanın bir kapalı rejime daha ihtiyacı yok.

    Bende korkaklık var. ülkemin vasat üçüncü dünya ülkesi olarak anılması endişesi ve korkusu var. Bize bişi olmaz yea tabi istediğimizi yapacaklar gibi cahil cesaretim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 15 Kasım 2016; 20:11:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    bencede korkmak degıl sevınmek lazım. 10 yıl kullan at dandık ab araçları gelmez mis gibi güneydogudakı ırak ıranda kullanılan tank gibi japon kore aracları kullanırız olur biter.

    Sen olayı anlamamissin dostum. Ben ab araçları tr ye artık girmiyicek ama korkmayın asya araçları yeter gibisinden bi şey demedim.


    Benim dediğim, korkmaniza gerek yok ab araçları normal bi şekilde tr deki satışlarına devam edecek. Kimsenin ambargo falan uygulayacağı yok. Durduk yere korkup ortalığı germeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 15 Kasım 2016; 20:11:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne oldu böyle niye gaza geldik ki!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palpatine48

    Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz? Şu ahaberi bırakın dünyada neler oluyor takip edin. İrana kim mal satabiliyor? Daha ambargoları kalkmadı ama yeni kalkacak. Kuzey Koreye mal satan var mı? Tabiki hükümetleri satmayacaksın dediği anda hiç biri mal satmayacak. Türkiye gibi 3. Dünya ülkesi ülkelerle kimse ticaret yapmak istemeyecek. Sen en ufak bir olayda keyfi İnterneti kesersen, kafana göre ona buna atar yaparsan başına geleceklere hazır olacaksın. Dünyanın bir kapalı rejime daha ihtiyacı yok.

    Bende korkaklık var. ülkemin vasat üçüncü dünya ülkesi olarak anılması endişesi ve korkusu var. Bize bişi olmaz yea tabi istediğimizi yapacaklar gibi cahil cesaretim yok.

    Şu anki ekonomi modelinden kapalı ekonomiye geçen Türkiye'nin %70 küçüleceğini varsayar isek, bu halk da ekonomik istikrara oy veriyor ise, Türkiye ekonomisi dediğiniz evreden geçtiği an AKP liberal desteğini kaybetmez mi? Zaten %5-7'lik bir farkla tepemizde duran bu tipler, iktidarlarını nasıl koruyacak? Mümkün değil. O yüzden tribünlere oynar, sahte tripler atar, Türkiye'de anlamsız yere aşağılık kompleksi yaşayan milyonların gazını alırlar. Sonra kapalı kapılar ardında trip attıkları Avrupa ülkelerinin sırtını sıvazlarlar.

    1) Başımızdakiler ekonomi iyi gittiği sürece başımızda olacak. Ekonomi tepetaklak gittiği an, sonraki ilk seçimde AKP'ye arkasından el sallarız.
    2) Kurdukları havuz, kendilerini destekleyenleri semirten ekonomi modeli, kendi cukkaları da Türkiye'deki ekonomik büyüklüğe dayalı. Tek güçleri yargıya polise emir verip at koşturmak değil. Aynı parasal güçle medyayı satın almışlar. Alamadıklarını içeri tıkıyorlar. Alamadıklarının sayısı çok olsa, hepsini içeri tıkamazlar. Büyük çoğunluğu satın almak için de para lazım. Aynı zamanda liberalleri de ihaleler ve inşaat rantı ile kendi elleri ile besliyor, semirtiyorlar. Mama kesildiği an liberal soluğu başka partide alır.

    Kendisinden hiç hazzetmesem de RTE ve şürekası akıllı adamlar. Bunu defaatle kanıtladılar. Kapalı ekonominin bu şürekanın sonunu getirecek bir yerlere gideceğini ben görüyorsam, onlar haydi haydi görüyordur. Kendini ayağından vurur mu adam?

    Tam da bu yüzden, hiçbir şey olmaz. Avrupa'ya bir yandan atar yapar. Bir yandan yağ çeker. Bir yandan mülteci krizini koz olarak kullanır, bir yandan doğudaki rezilliği biraz hafifletir Avrupalı'ya yaranır. Bir yandan yargıya müdehale eder, bir yandan Avrupa'nın lehine olabilecek birkaç müdehalede de bulunur falan, bir dengeyi bulurlar... Neoliberallik böyle pis bir şey sonuçta. Hiçbir etik değerin bu güruh için bir önemi yoksa demek ki... Herşey mümkün...

    Ancak, ekonomik krizin sebebi için her zaman yaptıkları gibi bir suçlu bulup, ona tü kaka dedirtip, halkı kandırabilirse (ki cebine fazladan girecek %20 para için torununun geleceğini bile bile satan, bizi bu durumlara bile bile sürükleyen, nüfusun %10'unu oluşturan al takke ver külahçı her devrin adamı haysiyetsizler ordusunu nah kandırır, onlar sadece cebine giren paraya bakar), beklerim memleketi Kuzey Kore'ye de çevirir, İran'a da... Ancak, şu anda haysiyetsizler + muhalifler iktidarı devirmeye yettiği için, iktidarın haysiyetsizleri parasal manada görmeye devam etmesi gerekiyor ki iktidarda kalabilsin. O da ancak açık ekonomi modelinde mümkün.

    İktidarın iktidarda kalabilmesi için bir diğer alternatif iktidarın MHP oyuna daha çok sulanmasıdır. Bahçeli'yi devirmek mümkün olmaz ise veya eceli gelip de hık diye gitmez ise, orta vadede mümkün. Zira MHP seçmeninin yarısının kafası karışık, çok belli. Stepne derken, sadece parti yönetimine demiyorlar özetle. Seçmen de normal değil. Ülkücü olmayan MHP'li problemi var. Nasıl kafalar anlamıyorum. Neyse, sonuçta Bahçeli'den kurtulunsa bu sıkıntı çözülür de, kurtulanamaz ise, o zaman sıkıntı büyür. Her geçen gün iktidarını korumak isteyen AKP MHP seçmenine oynayabilir. O matematikte haysiyetsizler ordusuna gerek kalmayabilir. O noktada İran ve Kuzey Kore olabiliriz. Ancak henüz zamanı gelmedi... Hala umut var.

    Şu anda sahnede olan her siyasi partiyi aynı derecede rezil ve aşağılık bulan, oldukça dürüst ve kapsayıcı düşünen, kimseyi hakir görmeyen, herkesin görüşüne değer veren bir yurtsever olarak görüşlerimi arz ederim.

    Bazı hıyarlar gibi beni yaftalamazsanız, teröriz, anarşik, gomunüst falan demezseniz sevinirim. Beni klasifiye etme, sınıflandırma, bölme çarpma... Hepimiz bu güzel ülkenin yurttaşlarıyız.




  • Refah ve huzur seviyesine ulaşmak için gelişmiş ülke olmak gerek.
    Sadece milli gelirle de ölcülmez bu. Örnegin kişi başına düşen milli geliri 20000 usd üzerindeki suudi arabistan gelişmiş ülke değildir.
    Havalimanı yapmak da gelişmişlik göstergesi değildir o havalimanındaki uçakları yapamadıktan sonra.
    İstanbuldaki trafik sorunu malum. Şehrin altını oya gibi metro ağı ile örmektir gelişmişlik göstergesi. İnternetten londra metrosunun haritasını indirin ne dediğimi anlarsınız.
    Zift üzeri mıcur veya en kalitesiz asfalta sahip bölünmüş yol yapmak da gelişmişlik değildir. En güzeli Türkiyenin tamamına otoban ulaştırmaktır. Dünyanın en iyi yolları almanyadadır. Ülkenin her yeri otobanlarla birbirine bağlıdır. Antep mersin otoyolundan geçen varsa bilir mağlesef köstebek gibi ve kaza bile yaptırır.
    Türkiyede
    - Basın özgürlüğü yok. Basın yürütmenin güdümünde.
    - Ekonomik üretim yok. İhracat ithalata dayalı. Arge bütçesi düşük. Tarım üretimi yok. Saman bile ithal. Hayvancılık yok hayvan ithal. Enerjide bağımlısın.
    - Kuvvetler ayrılığı yani yürütme yargı ve yasamanın bağımsızlığı yok. Adalet çökmüş durumda
    - Eğitim sistemi bozuk. Sürekli sistem değişiyor. Ezbere dayalı sorgulamayan analiz etmeyen nesil yetiştiriliyor. Şifreli soru kpss skandalı vs haksız adaletsiz yerleştirmeler mevcut.
    - Ülkenin en disiplinli ordusu balyozla ergenekon ile dağıtılmış. Kürt açılımı demokratik açılım vs derken pkk ya taviz verilmiş. Bunkadar bomba patlarkwn hatta havalimanına bile işid dalarken döviz açığı olan ülkeye nasıl yabancı sermaye gelsin turist gelsin.
    - 17- 25 aralık ve 15 temmuza kadar feto ile beraber hareket eden bir yürütme bizi kandırdılar diyerek bu işin içinden sıyrılamaz. Ülkeyi fetoya teslim eden bir zihniyet bunun aorumluluğunu almalıdır. üzerine ekleyeceğimiz var ise ekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg


    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Ben artık git gide daha iyi anlıyorum Türkiye'deki akıl tutulmasının kökenini... Dış ilişkiler, dış dünya hakkında zerre fikri olmayan milyonları hali ile yönlendirmek çok kolay oluyor. O yüzden genelde populist hükümetler "büyük plan, üst akıl, dış güçler" şeklinde durmadan zırvalayabiliyor. Son 3 günde eğitim seviyesi güya nispeten yüksek şu forumda yazılanlardan görüyorum ki, milletin dünyadan ve işleyişten haberi bile yok...

    Avrupa birliği ile Avrupa malları arasındaki korelasyonu ben hala kurabilmiş değilim. Hangi üstün zekalı bu korelasyonu nasıl kurdu da, arkasından gelen sazanlar "bizi kesseler acımaz" narası atıyor? Öncelikle oraya nasıl geldik anlamadım. Avrupa birliği ile gümrük birliği korelasyonunu da kuramadım. Gümrük birliği ile Avrupa mallarının Türkiye'de satışı arasındaki korelasyonu da kuramadım. Hepsi birbirinden bağımsız konular... Ek olarak kimsenin Türkiye'ye bir ambargo falan uygulayacak hali yok. Kendinizi bu kadar küçük görüyorsanız, gerçekten küçüksünüz demektir. Kim aşıladı size bu aşağılık kompleksini anlamıyorum. Türkiye'nin kanıtlaması gereken bir şeyi yok, yıllar önce çıkarmış, masaya koymuş. Kendini kanıtlamış. Halkının da bir kompleksi olmamalı. Kimsenin sallamadığı bir yerden gelen bir tepkiye hemen neden "o zaman ittirsinler gitsinler, ben de Honda alırım" diyorsunuz ki mesela? Filiz gibi olursunuz sonra: "Göster ona Türk'ün gücüüü..."

    Ek olarak, dünyaları küçük olan insanlar (genelde basit ticaretle uğraşanlar, esnaf falan) Avrupa deyince hep onlardan aldığı ithal ürünleri düşünüp "şu yoksa bu var ulan!" diyor. Olayın en önemsiz kısmı o. Bu ülkede üretimin ana ihraç yeri Avrupa. Olası bir yaptırımda senin dandik son kullanıcı ürününe gelene kadar, ülkende iflas bayrağını çekecek bir sürü ihracatçı olacak. O gün, hangi parayı nereden bulacaksın da dandik son kullanıcı ürününü alacaksın?

    Yani, "tepkiyi koyalım, gidelim Kore'ye abanalım" ile bitmiyor iş. Önce aşağılık komplekslerimizden arınalım. Ülkelerin birbirine nasıl bağlı olduğunu kavrayalım, sonra sakin kafa ile düşünelim. Sonra biraz okuyalım, sonra tekrar düşünelim. Sonra buraya yazalım. Ya da içinizden ne geçiyorsa buraya yazın. Sıkıldıkça okuyup güleyim.

    Ambargo uygulanmaz demek için fazla iyimser olmak gerek mi desem, özgüven mi desem bilemedim. Ambargo veya benzeri ticari yaptırımlar uygulayabilirler. Ancak bunun Avrupa Birliği ile pek bir ilgisi yok. Farklı siyasi nedenlerle olabilir.

    Şunu bilmiyorlar, ambargo uygulandığı takdirde ülkede üretim adına bir şey kalmayacak. En fazla ihracatın Avrupa'ya, özellikle Almanya'ya yapılması dışında, ithalat miktarı da yüksek. Özellikle aramallarda. Örneğin Almanya'dan ithalat yapmamak demek, üretim yapan tesislerdeki neredeyse tüm makine parklarının yenilenememesi, yedek parça sorunu olması demek. Bir de buna aramal olan kimyasal maddeleri eklersek, üretim durur. Sonra AVM'leri seraya çevirip karın doyurmaya çalışırız.

    Sizin hesapta Avrupa'nın Türkiye'deki sermayesi ve Avrupa'nın Türkiye'ye ucuza ürettirdiği onlarca ürünü nerede ürettireceği, ürettiği onca malı bu kadar büyük bir ekonomi çekilince kime satacağı, zaten küçülen üretimini bizim pazar çıkınca kiminle kapatacağı, sorunsallarına çözüm yok.

    Düzene bak, seni ucuza çalıştırıyor. Kendi ıvır zıvır ihtiyaçlarını karşılıyor. Sonra sana alım gücün olmayan malını kendi bankasına borçlanacağın şekilde satıyor. Ucuza çalışıp kazandığın az paran ile aldığın onun malının yarattığı borcu, onun bankasına ödüyorsun. Senden büyük mal mı var dünyada? Adam neden yaptırım koysun? Bir tehdit olmadığın sürece yaptırım koymaz. "Nükleer faaliyet göstercem, füzeleri diziyorum boncuk gibi" falan demen lazım.

    Adını vermeyeyim, dünyanın dev çimento üreticilerinden biri, Alman, Türkiye şubesi var. Türkiye ortalamasının 2 katı maaş veriyor çalışanına. Şirketin yan gelir kaynağı olan ticaret işlemleri İstanbul ofisinden yürütülüyor. Şirket burada Türkiye standartlarına göre yüksek ücretle çalışanların emeği ile milyar dolar kazanıyor. Ama meseleye gel: Aynı firmanın genel merkezinde çalışan orta yönetim kademesindeki bir Alman muhasebeci buradaki müdürün 2 katı maaş alıyor. 9'da işbaşı yapıyor. 17.30'da çıkıyor. Sen, Türkiye'de aynı firmanın İstanbul ayağında bu hıyar muhasebecinin 3 üstü pozisyonunda yarısı maaşla çalışıp, 9'da işbaşı yapıp, ortalamada gece 22.30'da işten çıkıyorsun. Senden büyük hıyar mı var arkadaşım?




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Est. Neden sizi yaftalayayım bilakis saygı duydum, zira benzer düşüncelere sahibiz. Konuyu açan arkadaşa şaşırdım sanki paralel bir evrende yaşıyor. Hiç ambargo uygulanmış ülke görmemiş gibi konuşuyor. Üstelik biz iran değiliz. İran çok daha iyi bir ülke. Kendine yeten bir yapısı var. Araba giremedi ama peugeot dan el altından motor alıp icko samand ı yapıp ona bindiler. İnsanlar İranda ağır esaret yaşadılar ve hala yaşıyorlar. Kuzey korenin durumu ortada adamlardan haber bile alamıyoruz. Rejimi kapalı başka ülkelerde var ama en söz sahibi olanı çin. Diğerleri Çine atar yapamıyor çünkü çin de üreten satan bir ülke ucuz iş gücü cenneti. İnsanların bir kısmı çok zengin çok büyük kısmı fakir. Köleden farkları yok. Ben hiç bir Türk vatandaşının esaret yaşamasını istemiyorum. Şuanda esaret altında yaşıyoruz. Diğer ülkeler bizi gözden çıkardığı anda çok daha kötü koşullarda yaşam mücadelesi veririz. Kaynağı belli olmayan para da kesilince ne olacak? Bize bir şey olmaz demek çok kolay. Nasıl olmayacak onu da bir öğrensek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pokezoom


    quote:

    Orijinalden alıntı: helpgod

    ben ambargo uygularlar mu demisim tekrar oku bence. ambargo farkli ab üyeliğinden vazgecip ekonomiyi gocertmek farkli yazmışım.ambargo falan uygulayamazlar demisim ustelik.

    sanki şu zamana kadar ab üyesiymişiz gibi konuşmuşsun. şu zamana kadar ekonomi nasılsa gene aynı devam ediyor. görende ab üyesiyizde bizi çıkartıcaklarda batacaz sanar. zaten içinde olmaığmız bi şeyde nasıl çöküşe geçebiliriz sence ?

    o iş öyle olmuyor yalnız. bizim ab ile ilişkimiz yatırımdan, üretime her şeyi etkiliyor. ab yolunda değilsen hukukun üstünlüğü yoksa, demokrasin feci durumda ise kimse yatırım yapmaz.

    ürünlerini satarken ab standartı diye satıyorsun, 150 milyar fon kullaniyorsun. ihracat ve turizm gelirlerin tamamen ab ile ilintili. ikisindede yüzde 70 kaybedersin.

    bugün bir fabrikanın üretimi başka ülkeye kaydırması çok kolay. genç işsizliğin yüzde 20. yüzde 50'leri görürsün.

    ekonominin şu anda berbat. ab yolundan çıkarsan 2001 krizi hiç kalır çıkacak olanın yanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • forumda konu acip insanların hassas yönlerine dokunup üstüne de bir cümlede o fikre diger cümlede şu fikre yakin gözükmek ilginç bir ruh hali elbette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.