mustafa denizli hakkında birçok şeyler söyleniyor.türk futbol tarihinin en başarılı teknik adamlarından biridir gibi sözler.bana göre mustafa denizli yerel bir teknik adamdır.neden?20 yıllık teknik adamlık kariyerinde çalıştırdığı bir takımı avrupada çeyrek finale getirebilmiş değildir.1989 yılındaki galatasarayla avrupa şampiyon kulüplerde yarı final oynatması bana göre derwalin eseridir.o tarihten sonra ne yapmış avrupa mustafa denizli. fener ile şampiyonlar liginde sıfır puan almıştır.şampiyonlar liginde kurulduğundan buyana sadece birkez fener ile görülmüştür.başka yok!oda sıfır puanla sonuçlanmıştır.2001 yılındaki fener ile kazandığı lig şampiyonluğu bana göre gs ın 4 yıl üst üste şampiyonluğunun bitirilmesi üzerine kurulmuş bir şeydi(reytinglerin düşmesi heyecanın azalması lige heyecan getirilmesi hesaplanmıştı).o senede fener lehine yapılan hakem hatalarının haddi hesabı olmamıştır.bu senede dikkat edilirse ligin ilk 6 sında bulunan takımlara karşı bjk nin galibiyeti yok!!!demekki mustafa denizlinin takımları genelde küçük takımları teknik oyuncularla yenme stretejisini hedefleyen bir taktiktir diyebiliriz.fenerin başında da zaten revivo-rapayiç -yusuf(şimşek) gibi teknik kapasitesi olan futbolcular oynatıyordu.ama bu şampiyonlar liginde sıfır çekmesine neden oldu.beşiktaştada aynı taktik devam ediyor.tello-delgado-yusuf- gibi oyuncularla rakibi sıkıştırırım ve golleri atarım.ama ligin ilk 6 sındaki takımlar ve özellikle iyi pas yaparak çıkan takımlara karşı bu yumuşak futbol işlemiyor.bu bjk şampiyonlar liginde olsa yine sıfır çekme ihtimali yüksektir.mustafa denizli ballı ama bu ballılık türkiye sınırları içinde geçerli oluyor her nedense!hatta türkiye sınırları içinin ilk 6 da olmayan takımlara karşı:)))
mustafa denizlinin türk futbol tarihindeki yeri bana göre büyütülecek bir yer değildir.zaten öyle olmasa avrupa çoook isteyen kulüp olurdu.yada avrupada en azında bırakın finali bir çeyrek final oynatırdı bir takımına.
avrupada yarı final oynadıktan sonra alman 2.ligine gidiyor.ilginç değilmi?
quote:
Orjinalden alıntı: teknocel
avrupada yarı final oynadıktan sonra alman 2.ligine gidiyor.ilginç değilmi?
peki bu sene şampiyon olursa yazdığın konu ilginç olmuyormu
"Şampiyonluğu 3 büyük takımda yaşamış tek teknik adam olacak"
yerel başarı kesmiyor.yani bjk ilk kez mi şampiyon olacak.
insan sallarda usturuplu sallar biraz ya Türk milli takiminin ve klup takimlarinin sayisiz kupa kazandiklari Futbol tarihimize bakarak Denizlinin yaptiklari neki zaten 12 sampiyonlar ligi 20 Uefa, 17 tane Kupa galipleri kupamiz, 3 Dünya sampiyonlugumuz, 3 Avrupa sampiyonlugumuz var sanki bu yorum ne ya sen bir kere elestiri yaparken biraz atarken mantikli atar. Türkiyenin Fuubolda basarilari. Sampiyon klupler kupasi (Bilgisizler icin Sampiyonlar liginin eski ismi) yari final Musta denizli Uefa kupasi Fatih Terim Super kupa Lucescu Tarihte bir ilk Avrupa sampiyanasina katiliyoruz Fatih Terim 50 kusur sene sonra nasil olduysa Dünya kupasina katiliyoruz yari final oynuyoruz Senol Günes Avrupa Sampiyanasinda ceyrek final Mustafa Denizli Avrupa Sampiyonasinda yari Final Fatih Terim Sampiyonlar liginde ceyrek finaller Gs Lucescu Fb Zico ile. Bunun haricinde senelerce Macarlari yendik Göztepe sunu yendi, FB Bordeauxyu eledi, TS Liverpool yendi vs vs gibi günlük basarilar konusulurdu.
Türk milli takimin ve klup takimlarinin basarilari sadece bunlar ortada bu gercek varken sen kimi ve ne hakla elestiri yapiyorsun ? Mustafa Denizli her avrupa macinda fark yiyen zihniyeti sansimiz 100 de 51 % zihniyetine getiren hocadir. Bu ülkenin cok az basarisi olan bir spor alaninda ilki basarandir kariyeri bakimindan Gs ve Fb ile sampiyonluk yasamis, Sampiyon klupler kupasinda o dönem imkansizi basarip yari final oynatmis, Avrupa sampiyanasina katilmamazi saglayip Ceyrek final oynatmistir (10 kisi oynadigimiz Portekiz macinda Arif penaltiyi kacirmasa belkide devam edicektik.) Sanki ispanya yada italyada yasiyorsun Real, Barca, Milan vs vs gibi bir takimin taraftari gibi Futbolda basarisi 0 olan bir ülkede cok az sayida basarisi olan bir ülkede bunlarda emegi gecen kisiye yapilan yoruma bak ya. Ayrica FB o tarihte sampiyon olurken o sampiyonluk ve o oyunculari bulunmasinda kimler vardi acaba ? ayrica o dönemki GS takiminin elinden o sampiyonlugu almak cokmu kolaydi ?
Koyunun olmadığı yerde keçiye... hikayesi. Sonuçta kimse Denizli'ye kolay kolay başarısız diyemez.
Ama Beşiktaş , FB ve GS nin bu kadar berbat olduğu dönemde hala Sivas, Trabzon gibi vasat takımlarla uğraşıyorsa bu dünyanın en büyük başarısı olmasa gerek. Belki Ertuğrul Sağlam'ı göndermeselerdi şampiyonluğu garantilemişlerdi kim bilir. Ernst ve Yusuf az transfer değil.
Türk teknik direktörler azcık bir başarı elde edince şımarmaya başlıyorlar. Teknik taktikten çok karizmalarıyla ilgileniyorlar. İki üç maç kazanınca çoğu Fatih Terim'e özenmeye başlıyor. Filozof mu teknik adam mı belli değil. Ne Mustafa Denizli'yi ne Bülent Uygun'u ne de Ersun Yanal'ı beğeniyorum. Bülent Korkmaz'dan falan da bir halt olmaz. Olsa olsa Abdullah Avcı birşeyler başarabilir, ona da fırsat veren olursa...
İster başarılı olsun ister olmasın Mustafa DENİZLİ en iyi türk teknik direktördür. Bu arada türk antrenörlerinin yurt dışında çalışması elbet zordur. Çünkü dikkat edin iyi antrenörler hep futboldan gelmiş olanlardır Türkiyede. Onların da uluslararası çapta herhangi bir işte çalışmaları da zordur. ha diyebilirsiniz futbol her yerde futboldur. Ama oynayana. Antrenörlük, takım yönetimi, ilişkileri kurmak farklı olaylardır. Terim hadi koçum Emre sana küfredenler için at gollerini der Emre boğa gibi olur. Bunu İbramoviçe söylersen bi tarafıyla güler :D Yani farklı şeylerdir Türk Teknik direktörlerinin avrupadaki başarıları. DENİZLİ'ye gelirsek futbol bilgisine, kültürüne, karizmasına, sakinliğine, kariyerine saygı duyuyorum. FENERBAHÇE ve GALATASARAY'ın kötü olduğu bir ligde demeniz saçmalıktan başka bir şey değildir. 2 hafta önce inanın çocuklar diyordunuz. Ayrıca BEŞİKTAŞ'ın da pırıl pırıl bir sezon geçirdiği söylenemez. GALATASARAY'ın kadrosu BEŞİKTAŞ'tan iyidir. FENERBAHÇE ilk 11 i de BEŞİKTAŞtan iyidir. Mustafa DENİZLİ bu kadro ile bu yönetimle bu ligle şampiyonluk getirirse bana göre mucizeyi getirecek demektir. Onu orda oynatma burada oynatma demek her zaman en kolayıdır. Aragones Gökhan Gönül'ü futbolu bildiğinden stoper oynatmamıştır. belki de kovulmayı garantilemek için böyle bir şey yapmıştır. Fakat gel gör ki hem Gökhan Gönül'ün kendini yırtması hem de BEŞİKTAŞ forvetlerinin ruhsuzluğu Aragones iyi bir şey yaptı gibi görülmüştür. DENİZLİ 3 haftada her futbolcuya şans verecektir ki oynayanlar biraz kendine gelsinler ve her an sakatlıktlar sonucunda hazırda kadro olsun diye. Eğer sezon sonu SÖzkana kulüp bul demezse ben de sizinle beraberim.
quote:
SÖzkana kulüp bul demezse ben de sizinle beraberim.
"Kupa ayrı bir onur"
12 Mayıs 2009 Salı * 18:08
Teknik direktörümüz Mustafa Denizli ve sol kanat oyuncumuz İbrahim Üzülmez, İzmir'de kupa finali öncesi basın toplantısı düzenledi.
Fenerbahçe ile Beşiktaşımız arasında yarın oynanacak Fortis Türkiye Kupası final maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Beşiktaşımızın Teknik Direktörü Mustafa Denizli, İzmir'de hem sporcu, hem de teknik direktör olarak kupa kaldırdığını belirterek, "İnşallah yarın üçüncüsü olacak" dedi.
Yarınki karşılaşmanın, Fenerbahçe ile ligde oynadıkları maçın rövanşı niteliğinde olduğunu ifade eden Denizli, "Başarmanın nasıl bir his olduğunu, herkes çeşitli dönemlerde çeşitli sebeplerle yaşar. Bizim öncelikli düşüncemiz, Fenerbahçe ile oynadığımız maçın rövanşı niteliğinde. Zorlu bir grupta başladığımız Fortis Türkiye Kupası'nda, başka rövanşı olmayan bir maça çıkacağız. İzmir benim için ayrı bir değeri, ayrı bir yeri olan kent. Burada hem sporcu hem de teknik direktör olarak iki defa kupa kaldırdım. İnşallah yarın üçüncüsü olacak. Yarın ortaya her şeyini koyacak olan bir Beşiktaş takımı var. Bu kupayı almak benim için ayrı bir onur" diye konuştu.
Beşiktaş'ın yoğun bir periyodda bulunmasının hatırlatılması üzerine Mustafa Denizli, "Bu içinde bulunduğumuz periyodun benim için baskı oluşturacağını düşünmüyorum. Beşiktaş, bu yoğun haftayı geçirecek her türlü donanıma sahip. Hem lig, hem de kupada sona doğru gidiyoruz. Şu anda her türlü hazırlığı yapmış durumdayız. Geçen perşembeden beri İstanbul'dan ayrı çalışmalarımız sürüyor. Yarın Beşiktaş için mutlu bir gün olur" şeklinde konuştu.
Mustafa Denizli, takımdaki sakat futbolcularla ilgili ise şunları söyledi:
"Nobre'nin durumu, akşam son kontrollerden sonra belli olacak. Delgado'nun geçmeyen sancıları, Ankaraspor maçında nüksetti. Doktorlarımızın vereceği raporlar doğrultusunda hafta sonunda kendisinden istifade etme şansımız olursa, onu da Ankaragücü maçının kadrosuna alırız. Kadromda bulunan her futbolcu çok değerlidir. Yarınki maçta oynayacak hangi futbolcu olursa olsun, bütün imkanlarını ortaya koyarak, en iyi şekilde mücadele edecektir. Delgado yarın aramıza katılacak. Ama bu katılım görev için değil, takım arkadaşlarının yanında olması için."
Teknik direktör Mustafa Denizli, Aragones'in son derece tecrübeli, deneyimleri yüksek olan bir teknik adam olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu iki maçın yarınki maçla sonuç olarak örtüşmesini ön görmek mümkün değil. Daha önce oynanan maçlarda da her zaman takımlar üzerinde belli düşünceler, öngörüler ortaya konmuştur. Hatta son maçlarda da bizim galibiyete daha yakın olan taraf olduğumuz söylenmişti. İzmir'e, oynadığımız iki maçı da unutmadan geldik. Futbol bir saniyede her şeyin değişebildiği bir oyundur. Yarınki 90 dakika için her türlü hazırlığımızı, çalışmalarımızı yaptık. Yarın Beşiktaş camiasına yakışan, bekleneni verecek bir takım olarak sahadan ayrılacağımızı düşünüyorum."
Denizli, şu anda Beşiktaş'ın iki yolda hedefi olan tek takım olduğunu da ifade ederek, "Fortis Türkiye Kupası da bizim için son derece değerli bir kupa, Turkcell Süper Lig Kupası da son derece değerli bir kupa. Her şey için hazırlıklıyız. "Öncelikli" gibi bir düşüncemiz kesinlikle olamaz" dedi.
Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Üzülmez ise, final maçında oynamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Buraya kadar gösterdiği performansla iki takım da finali haketti. Derbi maçta sonucu kestirmek çok güç. Fenerbahçe'nin bu kupayı uzun zamandır alamadığını düşünürsek, onlar için de zor olacaktır. Biz iyi oyunculardan kurulu takımız. İnanıyorum ki yarın elimizden gelen bütün mücadeleyi gösterip, hırsımızı sahaya yansıtıp, kupayı alacağımıza inanıyorum. Fair Play çerçevesinde bir maç olmasını diliyorum. İki hafta önce kaybettik. O maçın bir rövanşı diye düşünüyorum. Bu maçın çok farklı olacağını düşünüyorum. Takım arkadaşlarımda da o isteği, o hırsı görüyorum" diye konuştu. Kaynak: DHA
GEL DE SEVME BU ADAMI!
quote:
Orjinalden alıntı: neverlate
Ama Beşiktaş , FB ve GS nin bu kadar berbat olduğu dönemde hala Sivas, Trabzon gibi vasat takımlarla uğraşıyorsa bu dünyanın en büyük başarısı olmasa gerek. Belki Ertuğrul Sağlam'ı göndermeselerdi şampiyonluğu garantilemişlerdi kim bilir. Ernst ve Yusuf az transfer değil.
Katılmıyorum. Ertuğrul Sağlam olsaydı ne Ernst ne de Yusuf alınırdı. Hırvatistan, Arjantin gibi liglerden adı sanı duyulmamış 5. sınıf futbolcular getirir, "geçtiğimiz yıldan takip ettiğimiz bir oyuncu" derdi. Kimse çıkıp o transferleri başkan yapıyordu da demesin. Eğer Ertuğrul Sağlam başkanı bu işlere karıştırıyorsa ben başkana değil Ertuğrul'a kızarım. Mustafa Denizli geldiğinden beri Y.D. tesislere bir elin parmakları kadar gitmemiştir.
Şampiyonluğu garantileme kısmına da katılmıyorum. Bence E.S. devam etseydi bu takım yine iyi kötü bu haftalara üst sıralarda girerdi ancak stresi kaldıramayıp 4. bitirirdi. Mustafa Denizli bu takımın yıllardır en çok ihtiyacı olan şeyi getirdi, kendine güveni. Geçen sene E.S. döneminde 25. hafta civarı liderliği ele geçirdiğimizde bırakın diğer takım taraftarlarını, Beşiktaşlılar bile şampiyon olabileceğimizi düşünmüyordu. Bu sene ligin bitimine 4 hafta kala FB mağlubiyetinden sonra bile hemen hemen bütün Beşiktaşlılar hala şampiyon olacağımıza inanıyordu. Oluruz veya olamayız o ayrı, ama en azından saha kenarında kulübede oturan, futbolculardan daha çok telaşlı görünen E.S.'ı görmek yerine, dik, kendinden emin Mustafa Denizli'yi görmek hem sahadaki oyuncuları hem de taraftarları rahatlatıyordur.
Bütün bunları Mustafa Denizli'yi sevdiğimden yazdığımı sanmayın, eski mesajlarımı karıştırırsanız "Mustafa Denizli bu takımın başına gelirse kombinemi kırar atarım." gibi yazıları görürsünüz.
başarı arenası milli takımlar değildir.orada 3-4 maçta herşey olabilir.başarı arenası kulüp takımlarının avrupa maçlarıdır.aragoneste kupayı kaldırdı.ben uefa yada kupa galipleri yada ş.ligini kazansın demiyorum.ama nir kez de çeyrek final oynatsın en azından.mustafa denizli yereldir.uluslararasında ismi ve cismi yoktur.konjötürel gelip gitmiştir.derwalden sonra gelmiştir! gs ın 4 yıl şampiyonluğundan sonra gelmiştir.ve ertuğrul sağlamın 4 galibiyet 2 beraberliğin üzerine gelmiştir.1989-2001-2009 bu tarihlerin aralarında ne yapmış mustafa hoca!kulüp takımlarında!
quote:
Orjinalden alıntı: teknocel
başarı arenası milli takımlar değildir.orada 3-4 maçta herşey olabilir.başarı arenası kulüp takımlarının avrupa maçlarıdır.aragoneste kupayı kaldırdı.ben uefa yada kupa galipleri yada ş.ligini kazansın demiyorum.ama nir kez de çeyrek final oynatsın en azından.mustafa denizli yereldir.uluslararasında ismi ve cismi yoktur.konjötürel gelip gitmiştir.derwalden sonra gelmiştir! gs ın 4 yıl şampiyonluğundan sonra gelmiştir.ve ertuğrul sağlamın 4 galibiyet 2 beraberliğin üzerine gelmiştir.1989-2001-2009 bu tarihlerin aralarında ne yapmış mustafa hoca!kulüp takımlarında!
hala ayni seyleri söyleyip duruyorsun Teknocel kusura bakma ama sene 88 kapiyi acan Denizli ondan sonra zaten Denizli 1 sezon Gs toplama takim 2 sezon Fb baska hangi tkaimda calismis arada Vestel var iste söylediginin zaten mantigi yokta. Ayrica hangi hocalar bir sey yapmislar yazda ögrenelim 88li yillardan sonra Gs, Fb, Bjk, Ts örnek verde iyi hocalarin avrupa basarilarini bizde ögrenelim sen elestiri yapmaya calisiyorsun ama mantigi bile yok yazdiklarinin kusura bakma amacim seni kirmak falan degil ama olmiyan bir seyi konusmaya kalkiyorsun 3 4 tane basari varsa bu adamda bunun icinde zaten.
Ne oldu teknocel kardes adam daha önceki basarilarina Bjk takiminida sampiyon yaparak ismini tarihe gecirdi. Türkiye liglerindeki en iyi hocalardan birisi olmustur ama kendisine cok azda sans verilmistir bu ulkede yazik ve nedense genelde herkez antipatik duyar. Aslinda Bjk taraftari icin Luceden beri gelen bir kizginligim var kendilerini basarili yapan isimlere antipatikdirler sevemezler bunu Luceyede yapmislardi Denizli icinde aynisi keske Egturullari kalsaydida ligi 4 yada 5 ci sirada bitirselerdi ama malesef olmadi. Elestirirken bazi isimleri herkez iyi düsünecek Terim yokken Denizli vardi ve bu ülkede ilk defa sansimiz 100 de 51 antiginida getiren hocadir elbetteki zaman zaman basarisizliklarida olmus ve olucaktir ama kaliteli birisidir bunuda GS, FB ve simdide BJK sampyion yaparak ispatlamistir.
Keşke Ertuğrul kalsaydı keşke Ernst ve Yusuf gelmeseydide lige Fenerbahçe ve Galatarasay gibi haftalar öncesinden havlu atsaydıkta görseydim bugün kaç kişi Ertuğrul'a sahip çıkardı. Takımı şampiyon yapmış bir teknik direktöre bu kadar atıp tutulur mu? Gerçekten bazı insanları anlamak çok zor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme