Şimdi Ara

Aydın-Denizli-Konya-Şanlıurfa-Mardin Yol Tarifi (Antep'e Kadar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aydın'dan Şanlıurfa tarafına gidicem çok yakın zamanda. dkerem2 adlı arkadaş daha önce açmıştı fakat farklı yorumlar gelmişti rotalar hakkında. Dinar'dan yol ayrımı var bildiğim kadarıyla. Oradan Isparta tarafına mı yoksa Çay tarafına mı ayrılmak mantıklı? Isparta tarafının yolu daha güzel sanırım. Çay yolu için tali yol gibi diyorlar. Google Maps'ten bakıyorum birçok rota çıkarıyor. Hatta Antalya üzerinden bile yol çıkarıyor. Kullanan arkadaş var mı bu istikameti?

Daha öncesinde yukarıdaki gibi konu açtıpımda arkadaşlardan çeşitli yorumlar geldi. Bugün Aydın'dan Gaziantep'e kadar geldim. 1050km yolu 12 saatte tamamladım. Elimden geldiğince yolun nasıl olduğunu açıklamaya çalışacağım. Eğer bu rotayı kullanacak arkadaş olursa faydalanabileceği bir rehber niteliğinde olabilir.

Aydın-Denizli : Yol hep duble olarak gidiyor. Eskiden Denizli'nin içine girmek zorunda kalınırdı. Şimdi bir çevre yolu düzenlemesi yapmışlar. Denizli'ye girmeden önce sağa doğru Ankara ayrımı var oradan sapınca direk Denizli'nin öteki tarafına çıkıyorsunuz. Ankara yoluna girebilmek için biraz şehre doğru ilerlemeniz gerekecek yol bitince. İleriden U dönüşü yaparak yola giriyorsunuz. Bu yolda 1 radarla karşılaştım.

Denizli-Dinar :
    Bu yol da genellikle duble yol olarak devam ediyor. Yol gayet güzel. Dinar'ı geçince Çay yolu ayrımına giriyorsunuz. Dinar'dan sonra sağa sapıyor yol. Antalya-Isparta-Konya ayrımı. Buradan saptıktan sonra 3-4 km kadar ilerliyorsunuz. Sonra PO'dan sonra bir kavşak daha var. Orada zaten Çay yolu ayrımını görürsünüz. Burada 2 adet radarla karşılaştım.

Dinar-Konya :
    Bu isikameti bence Çay yolundan gidin. Hiç Isparta'ya sapıp yolu uzatmayın. Yol yaklaşık 100km kadar tek git-gel olarak işliyor. Fakat yol baya geniş. Nadiren tırmanma ve virajlar var fakat genelde en rahat gittiğim yol diyebilirim. Sultandağı'ndan sonra ana yola çıkana kadar radar yok. Ben bütün yolu 160-170km/h ile gittim.

Konya-Adana : Bu yola çıkana kadar Konya'da çok dolandım. Esas yolda çalışma varmış ne kadar kavşak varsa döndüm heralde. Biraz uzun sürdü çıkması fakat yola çıktıktan sonra rahatladım. Yol çok güzel, dümdüz neredeyse hiç direksiyonu ellemeseniz olur. Fakat yolda kesin radar vardır diye 120km/h yi geçmedim. Tabi böyle olunca yol çok fazla rahat geldi ve uykumu getirdi. Bir benzinlikte uyumak zorunda kaldım. Dediğim gibi yol aşırı rahat olduğu için biraz dikkatli olmak gerekiyor. Adana otobanına girdikten sonra radar var dedi arkadaşlar fakat yol gerçekten yavaş gidince çekilmez bir hal alıyor. Ben 160km/h civarında gittim. Artık arkamdan ceza gelirse paylaşırım burada

* Adana otobanına bence Ereğli'den girin. Ben Pozantıdan girdim. İki giriş arasındaki yol çok dağlık ve tek git-gel şeklinde. Mecburen yavaş gitmek zorunda kaldım tabi. Otoban biraz uzatıyor fakat bence çok daha rahattır. Ama birde şu durum var, eğer ben yolda dururum bir yerde yemek yerim diyorsanız güzel yerler var Pozantı'ya kadar. Haritada göstermek gerekirse; siyah yol otoban, kırmızı yol parasız dağlık olan yol.

Aydın-Denizli-Konya-Şanlıurfa-Mardin Yol Tarifi (Antep'e Kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 12 Eylül 2010; 23:10:08 >

• denizli sonra çay konya yoluna gir sonra adana pozantı g. antep şanlıurfa
  • selamlar

evet bende açmıştım başlığı ve ıspartada okuyan semih arkaşıma sordum ve ısparta yolunun daha uzak olduğunu söyledi. bende çay yoluncan denizliye gitme kararı aldım. cuma günü sabah yola çıkacağız allahın izni ile...

arkaşım senin soruna gelince

aydın-denizli-dinar-çay-konya-ereğli-ereğliden yeni yapılan ücretsiz yol ile pozantı(20 km uzak) pozantıdan otobana giriyorsunuz ve şanlı urfaya kadar otobandır hayırlı yolculuklar

not:osmaniye yakınlarında 1 tane petrol istasyonu var ondan sora şanlıurfaya kada istasyon yok bunu göz önündfe bulundurun

not : 2 aracınız lpgli ise ucuz lpg istasyonlarına uğrayıp lpgnizi alın.

ucuz lpg istasyonları
    1.pozantıdan otobana girince yenice beldesinden çıkıyorsunuz adana istikametine doğru gelirken sağ kolunuzun üzerinde euroil var fiyat 1.72 olması lazım. gazınızı fulleyip 5-6 km sonra yine sağ k9olunuzun üzerinde göreceğiniz karaisalı-adana-osmaniye-gaziantep tabelasını göreceksiz sağa sapıyorsunuz ve urfaya kadar devam ediyorsunuz.

• bi arkadaşım askerden izne geldi hataydan denizliye.. otobüs firmaları adanadan otobana giriyor pozantıda çıkıp konyaya giriyor ordanda dinara yol var demişti bence o yöne çalışan otobüs firmalarında çalışan birini bulabilirsiniz en kısa tarifi alabilirsinhiz

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

selamlar

evet bende açmıştım başlığı ve ıspartada okuyan semih arkaşıma sordum ve ısparta yolunun daha uzak olduğunu söyledi. bende çay yoluncan denizliye gitme kararı aldım. cuma günü sabah yola çıkacağız allahın izni ile...

aydın-denizli-dinar-çay-konya-ereğli-ereğliden yeni yapılan ücretsiz yol ile pozantı(20 km uzak) pozantıdan otobana giriyorsunuz ve şanlı urfaya kadar otobandır hayırlı yolculuklar

not:osmaniye yakınlarında 1 tane petrol istasyonu var ondan sora şanlıurfaya kada istasyon yok bunu göz önündfe bulundurun

ucuz lpg istasyonları
    1.pozantıdan otobana girince yenice beldesinden çıkıyorsunuz adana istikametine doğru gelirken sağ kolunuzun üzerinde euroil var fiyat 1.72 olması lazım. gazınızı fulleyip 5-6 km sonra yine sağ kolunuzun üzerinde göreceğiniz karaisalı-adana-osmaniye-gaziantep tabelasını göreceksiz sağa sapıyorsunuz ve urfaya kadar devam ediyorsunuz.

Yani Çay yolu diyorsunuz gidiş istikametine.

Pozantı'dan otobana girdiğimizde LPG istasyonuna uğramak için otobandan çıkmak mı gerekiyor yoksa yol kendiliğinden mi çıkıyor dışarı?

Aracımın LPG deposu 35 lt lik sanırım çünkü tam doldurduğumda 25 lt civarı alıyor. Bu kadar gazla takriben 250-300km civarı gidiyor. Bu şekilde LPG istasyonunun sıkıntı olabileceği başka bir aralık var mı bu güzergahta?

Duble olmayan yol mesafesi yaklaşık ne kadar? Çay yolunda 100 km den fazla bir mesafe sanırım tek şerit. En hızlı gidebileceğim (yani 121km/h ile) istikamet burası mı?

Edit : Sormayı unuttum, Adana otobanında Nakit gişe var değil mi? KGS siparişimi verdim ama sağolsun Garanti parayı peşin kesti gönderirken bir haftada gönderemedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 11 Eylül 2010; 18:25:37 >

• paralı geçiş varda biraz kuyruk var 8 10 araba beklersin otobanda anteptede petrol var.

tatilemi çıkıyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 11 Eylül 2010; 19:02:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: triger

paralı geçiş varda biraz kuyruk var 8 10 araba beklersin otobanda anteptede petrol var.

tatilemi çıkıyon.

Yok tatilden dönüyorum diyebiliriz
    Hep uçak kullanırdım ilk kez araba ile gideceğim için hiçbir bilgim yok bu konuda.

Bu otobana giriş Pozanti'nın ilerisinde mi yoksa Ereğli'den sonra mı? Karayolları haritasına baktığımda İnşaa Halinde Otoyol olarak gözüküyor Ereğli-Pozantı arası. Antep-Urfa arası da aynı tarifle gösterilmiş. Fakat Google Maps'te O-52 otoyoluna giriş Ereğli'den gözüküyor. Aslında Konya'ya vardıktan sonrasındaki iş kolay gibi. Mühim olan Konya'ya hangi yoldan gideceğim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aydın vs Çanakkale vs Muğla
    7 yıl önce açıldı
    Konya vs Denizli
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

selamlar

ucuz lpg istasyonları
    1.pozantıdan otobana girince yenice beldesinden çıkıyorsunuz adana istikametine doğru gelirken sağ kolunuzun üzerinde euroil var fiyat 1.72 olması lazım. gazınızı fulleyip 5-6 km sonra yine sağ kolunuzun üzerinde göreceğiniz karaisalı-adana-osmaniye-gaziantep tabelasını göreceksiz sağa sapıyorsunuz ve urfaya kadar devam ediyorsunuz.

Yani Çay yolu diyorsunuz gidiş istikametine.

Pozantı'dan otobana girdiğimizde LPG istasyonuna uğramak için otobandan çıkmak mı gerekiyor yoksa yol kendiliğinden mi çıkıyor dışarı?

Aracımın LPG deposu 35 lt lik sanırım çünkü tam doldurduğumda 25 lt civarı alıyor. Bu kadar gazla takriben 250-300km civarı gidiyor. Bu şekilde LPG istasyonunun sıkıntı olabileceği başka bir aralık var mı bu güzergahta?

Duble olmayan yol mesafesi yaklaşık ne kadar? Çay yolunda 100 km den fazla bir mesafe sanırım tek şerit. En hızlı gidebileceğim (yani 121km/h ile) istikamet burası mı?

Edit : Sormayı unuttum, Adana otobanında Nakit gişe var değil mi? KGS siparişimi verdim ama sağolsun Garanti parayı peşin kesti gönderirken bir haftada gönderemedi...

otobandan çıkman gerekiyor yenice gişelerinden kardeş. daha sonraki ucuz lpg yeri ceyhan ilçesinde ve ceyhanı geçtikten sonra normal yolda. daha sonra urfaya gelirken yine birecik ilçesine gelirken yol üzerinde

bu güzergahgahta dinar-çay arası git-gel şeklinde birde çay-sultanhanı arası tek şerit yine. ereğli ve ulukışla yol çatı arasında çalışma var. onun dışında yollar gayet güzel hı unutmadan çaydan sonrada ucuz lpg istasyonları mevcut. bu arada aydın denizli arası 1 radarın garanti ve konya ulukışla arasındada kesin 1 radarınız var. ayrıca adanaya gelirken gişelere gelikende yüksek ihtimal radar olur.

gişelerdede nakit geçiyor merak etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 11 Eylül 2010; 21:11:38 >

• Dinar-Çay arası 158 km
    Çay-Sultandağı 22 km

Bu mesafeler aslına bakarsanız tek şerit için çok uzun mesafeler. 180km tek şertitten gitmek kolay olmaz. Isparta yolunda da böyle tek şeritli yer var mı? Bu yolun Isparta üzerinden gitmekten ne gibi bir avantajı var? Artık depoda biraz benzinle gidicez ne olur ne olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Dinar-Çay arası 158 km
    Çay-Sultandağı 22 km

Bu mesafeler aslına bakarsanız tek şerit için çok uzun mesafeler. 180km tek şertitten gitmek kolay olmaz. Isparta yolunda da böyle tek şeritli yer var mı? Bu yolun Isparta üzerinden gitmekten ne gibi bir avantajı var? Artık depoda biraz benzinle gidicez ne olur ne olmaz...

az evvel çay yolunu kullanarak aydın-kahramanmaraş seyahatimi tamamladım.. sabah 5.15 de çıktım Kahramanmaraşa 18.45 de geldim. 2 kez toplamda 1.5 saat olmak üzere mola verdim. Çay yolu evet tek gidiş-geliş ancak yol geniş çoğu yerde yani aslında toplamda 3 şerit falan. yol çok sakin(di). ancak size karanlıkta geçmemenizi öneririm. yolun kaplaması iyi bir sorun yok. son 4-5 senedir kullanıyorum bu yolu. daha önce ısparta yolunu kullanıyordum ancak epey uzatıyor yolu.. ulukışlaya gelmeden otobana girerseniz (adana tarafına) urfadan çıkarsınız. gelirken hız sınırlarına sağdık kalarak geldim yani 110 u geçmedim. bu arada özellikle otobanda olmak üzere çok fazla sayıda radar var yolda. fazla hız yapmasanız iyi olur. iyi yolculuklar..

• quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

az evvel çay yolunu kullanarak aydın-kahramanmaraş seyahatimi tamamladım.. sabah 5.15 de çıktım Kahramanmaraşa 18.45 de geldim. 2 kez toplamda 1.5 saat olmak üzere mola verdim. Çay yolu evet tek gidiş-geliş ancak yol geniş çoğu yerde yani aslında toplamda 3 şerit falan. yol çok sakin(di). ancak size karanlıkta geçmemenizi öneririm. yolun kaplaması iyi bir sorun yok. son 4-5 senedir kullanıyorum bu yolu. daha önce ısparta yolunu kullanıyordum ancak epey uzatıyor yolu.. ulukışlaya gelmeden otobana girerseniz (adana tarafına) urfadan çıkarsınız. gelirken hız sınırlarına sağdık kalarak geldim yani 110 u geçmedim. bu arada özellikle otobanda olmak üzere çok fazla sayıda radar var yolda. fazla hız yapmasanız iyi olur. iyi yolculuklar..

Otobanda radar olması çok kötü olmuş. 132km/h değil mi hız sınırı otobanda? Ben sabah çıkıcam yani tahminen öğle saatlerinde geçerim o taraflardan.

• Güncel...
  • Bu yaz gidiş ve gelişte Konya içinde çalışma vardı fakat tabelaların
    küçük ve yetersiz oluşundan yolu zor buldum diyebiliriz.

Ereğli'den sonra mutlaka yeni açılan otobana girmek lazım.
    Hem zaman azalıyor hem de yakıt.Eski yolda sürekli kamyon peşinde gitmekten bıkmıştım.
    Geçen kış ve bu yaz çok rahat ettim.
    Eski yol cazibeliğini yitirdi.

Şans mı diyelim artık bilemiyorum.9 yıldır Adana Pozantı otobanını
    yılda dört defa kullanırım fakat radara hiç denk gelmedim.Yeni açılan
    Ereğli arasını da bu yıl dört defa kullandım yine de radar yoktu.
  • Bu yoldan dün gece gelmiş bir forum üyesi olarak kendi mesajımdan alıntı yapıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

İyi geceler değerli arkadaşlarım,

Dün gece saat 03:00 itibariyle tatil sitesi Kuşadası'ndan Adana'ya memleketime dönmüş bulunuyorum. Giderken ADANA-KONYA-UŞAK-AFYON-KULA-KUŞADASI'ndan gittik, İzmir'e veya Aydın'a uğramadan, Torbalı-Selçuk yolunu kullandık. Diyebilirim ki HEP DUBLE yoldan gittik. Gece olmasından ve yolların boş olmasından dolayı biraz daha yüksek bir hızda gittim, Kula'da sabah kahvaltısından sonra 90 km/h hızı geçmedim.

Dönerken KUŞADASI-SELÇUK-AYDIN-DENİZLİ-ISPARTA-EĞİRDİR-KONYA-EREĞLİ-ADANA yolunu kullandım. Yolun sadece EĞİRDİR-ŞARKİKARAAĞAÇ-KONYA kısmı tek şerit, gerisi TEM veya çift şerit, özellikle KONYA-EREĞLİ-ADANA arası geniş ve boş (bir köpeğe çarpıp feci şekilde ezilmesine ve ölümüne yol açtım, yolda çok sayıda ezilmiş ve ölü hayvan vardı).

ULUKIŞLA-POZANTI arasında 2 yerde OGS/KGS gişelerinin inşaatı devam ettiğinden trafik gişelerin ETRAFINDA (!!!) akıyor. Trafik kurallarına, mantığına ve şoföre saygıya ters bir uygulama herhalde zor bulunur, daracık bir şeritte 270 ilâ 360 derece arasında tur attırıyorlar araçlara. Teşekkürler KGM. MANOWAR'ın 2005'teki konserine gittiğimde Şekerpınarı mevkiinde TEM'in ayakları dikiliyordu. Demek 5 yılda bu kadar yol alabildilerse 5 yıl sonra EDİRNE'de TEM'e giren bir sürücü TEK KONTAK ŞANLIURFA'ya kadar devam edebilecek, hatta belki de daha daha ilerisine.

Kuşadası'na giderken HİÇ radar yoktu. AYDIN-DENİZLİ-ISPARTA arasında 3 RADAR vardı, sorunsuz geçtim. Hem karşıdan gelenler uyarıyor, hem de yol ve trafik şartı 90'dan daha hızlı gitmeye de pek elvermiyordu.

Bu yılki uzun yol seyahatimde şunu bir defa daha teyit etmek istiyorum. HER ZAMAN HERKESİN KULLANDIĞI YOLU KULLANMAK DAHA İYİDİR, BİRAZ DAHA UZUN OLSA DA. Navigasyon ve GPS bizi bazen ışıksız, karanlık ve kör köy yollarına yönlendirdi, ben yine bildiğim yoldan gittim. İnsanın başına HERŞEY gelebilir, en azından bir dinlenme tesisi, otobüs, araç, jandarma, kasaba, GSM ve bunun gibi medeniyet ve haberleşme imkanlarından faydalanmanın KIYMETİ paha biçilemez. 10 dakika geç gidin, 20 kilometre fazla gidin, ama rahat, sağlıklı ve güvenli gidin.

Herkese iyi bir bayram ve tatil sonrası ve iyi bir çalışma sezonu diliyorum.

Saygılarımla,

Taner Göde

Not / Ekleme : Eğirdir'e uğramak istemem Eğirdir Dağ ve Komando Okulunun da önünden geçmem sebebi ve fırsatından istifade etmemden dolayı olmuştur.

• Konuyu hortlatıyorum ama, 4-5 gün sonra izne gidicem ve Konya-Denizli arası hangi yol daha iyidir, bu sene giden var mı? Çay-Dinar arası çok radar olur mu? Saygılar...
  • şu ana kadar sayısız kere çay-dinar arası geçtim. her ne kadar sabahın erken saatlerinde (8-10 arası) geçsem de hiç radara rastlamadım bu yolda..
  • denizli-dinar-çay-akşehir- konya istikameti şuanda en temiz ve en kısa yoldur. çay ile kadnhanı arası yer yer tek şeride düşüyor ama genelde duble yol
  • Kuşadası-Şırnak gittim en güzel yollardan birisi Çay yoluydu. Yol güzel sakin ve en güzeli RADAR YOK
  • Teşekkürler arkadaşlar, radar olmadığı sonucunu aldıktan sonra çay-dinar yolundan gitmeye karar verdim:) Adıyaman-İzmir gidicem, malum yol uzun, tüm hız sınırlarına riayet edersek bir yerden sonra insan adeta bayılıyor, bazen sürat yapmak insanı canlandırıyor, sağolun değerli yorumlarınız için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.