Şimdi Ara

LYS ve Sonrası İçin Merak Ettiklerinizi Cevaplayacağım(CEVAPLAMAYA BAŞLANDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
7
Favori
2.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siteme girmek için google'a " nenasildir " yazarsanız ilk çıkan siteden menüden veya ana sayfadan eğitim bölümünde aradığınız soruların cevaplarını bulabilirsiniz, zaman içinde sorulan tüm soruları yanıtlamaya çalışacağım.

Arkadaşlar geçen sene üniversiteye yerleşmiş biri olarak elimden geldiğinde size merak ettiklerinizi anlatacağım.

merak edilen tüm meslekler, üniversiteler, çalışma yöntemleri vs vs.

özellikle kendi üniversitem YTÜ ile ilgili sorarasanız daha iyi olur ama genel olarak her sorunuzu yanıtlayacağım.

bunu yapma sebebim ? bir web sitem var ve eğitim kategorisinde yayınlayacağım konu başlıkları arıyorum. bunlarıda sizlerin sorularından seçmiş olacağım. hem ben merak edilen şeyleri öğrenmiş olacağım hemde sizler sorularınıza yanıt bulmuş olacaksınız.

Herkese iyi çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Rind -- 11 Nisan 2013; 0:44:24 >

• Ben ytü elektirik düşünüyorum, iş imkanları, maaş gibi yönlerini anlatabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan için büyük kısımın aklındaki sorular, sıralama yükseltme üzerine olur diye düşünüyorum. Eğer bu konu hakkında ki konuları da cevaplamak isterseniz belirtin. Eğer bu konu hakkında da yardımcı olacaksanız ben başlayayım sormaya :) Onun dışında ki konuları LYS sonrası inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyeja

Şuan için büyük kısımın aklındaki sorular, sıralama yükseltme üzerine olur diye düşünüyorum. Eğer bu konu hakkında ki konuları da cevaplamak isterseniz belirtin. Eğer bu konu hakkında da yardımcı olacaksanız ben başlayayım sormaya :) Onun dışında ki konuları LYS sonrası inşallah.

bu konularda sizlere yardımcı olabilirim. gerektiğinde danışabileceğim pekçok insan var. her sorunuza yanıt bulabileceğimi tahmin ediyorum.

fakat arkadaşlar belki biliyorsunuzdur. vize haftaları bu haftalar, çok çok çok yoğunum. çarşambadan itibaren herkesin sorunu elimden geldiğinde yanıtlacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind

quote:

Şuan için büyük kısımın aklındaki sorular, sıralama yükseltme üzerine olur diye düşünüyorum. Eğer bu konu hakkında ki konuları da cevaplamak isterseniz belirtin. Eğer bu konu hakkında da yardımcı olacaksanız ben başlayayım sormaya :) Onun dışında ki konuları LYS sonrası inşallah.

bu konularda sizlere yardımcı olabilirim. gerektiğinde danışabileceğim pekçok insan var. her sorunuza yanıt bulabileceğimi tahmin ediyorum.

fakat arkadaşlar belki biliyorsunuzdur. vize haftaları bu haftalar, çok çok çok yoğunum. çarşambadan itibaren herkesin sorunu elimden geldiğinde yanıtlacağım

Pekala hocam, teşekkürlerimi sunarak size sorumu yönelteyim. Benim YGS pek istediğim gibi gelmedi, en azından elimden geldiği kadar LYS'de telafi etmek istiyorum. Obp ile okuldan gelecek puan 45. Hedefim ODTÜ İnşaat Mühendisliği, büyük ihtimalle olmayacak. Ama en azından ilk 20 bin civarı bir sıralama gelsin istiyorum. Durumum bu, acaba şansımı ayrı ayrı değerlendirir misiniz?

YGS Sonucum:http://b1304.hizliresim.com/18/1/lpt89.png

• quote:

quote:

quote:

Pekala hocam, teşekkürlerimi sunarak size sorumu yönelteyim. Benim YGS pek istediğim gibi gelmedi, en azından elimden geldiği kadar LYS'de telafi etmek istiyorum. Obp ile okuldan gelecek puan 45. Hedefim ODTÜ İnşaat Mühendisliği, büyük ihtimalle olmayacak. Ama en azından ilk 20 bin civarı bir sıralama gelsin istiyorum. Durumum bu, acaba şansımı ayrı ayrı değerlendirir misiniz?

çıkmam gerekiyor şimdilik ama çok kısa cevaplayayım. devamını hafta içi yazarım.

durumun fena değil. senden çok daha kötü durumda olup 15.000-20.000 bandına düşen tanıdıklarım var. obp puanın iyi değil. bu seni geri atabilir, bu demek oluyor ki 39.000 sıralamadaki adam 2 saat ders çalışyorsa sen 2 buçuk saat çalışmalısın en az. umut dağıtmak istemiyorum ne ise onu yazıyorum sakın kırılma.
    yapamaz mısın ? bence yapabilirsin ama sadece çalışmakla olmuyor, doğru stratejiyle çalışman lazım. bu stratejiyi nasıl belirlemen gerektiğiyle ilgili hafta içi yazı yazacağım fakat asla yapamam deme. çünkü senden çok daha kötü durumdakiler bunu yaptı. sana şimdilik nacizane tavsiyem öncelikle senin için önemli olan matematik fizik ve geometriden büyük problemlerin var ise hallet. büyük derken kastım şu, her denemede karşına çıkan şeyleri hallet. bu bir türev olabilir matematikte geometride çokgenler olabilir gibi. bu 3 dersi halletmeye bak. kısa süre içinde halletmeye bak. 1 hafta, belki 10 günde.
    kusura bakma şimdilik bu kadar. benim bu gece bitirmem gereken 150 sayfa matematik-analiz 2 dersim var,
    hafta içi görüşmek üzere, kolay gelsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

çıkmam gerekiyor şimdilik ama çok kısa cevaplayayım. devamını hafta içi yazarım.

durumun fena değil. senden çok daha kötü durumda olup 15.000-20.000 bandına düşen tanıdıklarım var. obp puanın iyi değil. bu seni geri atabilir, bu demek oluyor ki 39.000 sıralamadaki adam 2 saat ders çalışyorsa sen 2 buçuk saat çalışmalısın en az. umut dağıtmak istemiyorum ne ise onu yazıyorum sakın kırılma.
    yapamaz mısın ? bence yapabilirsin ama sadece çalışmakla olmuyor, doğru stratejiyle çalışman lazım. bu stratejiyi nasıl belirlemen gerektiğiyle ilgili hafta içi yazı yazacağım fakat asla yapamam deme. çünkü senden çok daha kötü durumdakiler bunu yaptı. sana şimdilik nacizane tavsiyem öncelikle senin için önemli olan matematik fizik ve geometriden büyük problemlerin var ise hallet. büyük derken kastım şu, her denemede karşına çıkan şeyleri hallet. bu bir türev olabilir matematikte geometride çokgenler olabilir gibi. bu 3 dersi halletmeye bak. kısa süre içinde halletmeye bak. 1 hafta, belki 10 günde.
    kusura bakma şimdilik bu kadar. benim bu gece bitirmem gereken 150 sayfa matematik-analiz 2 dersim var,
    hafta içi görüşmek üzere, kolay gelsin

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler, şimdilik bu bilgiler yeterli benim için. Hafta içini sabırsızlıkla bekleyeceğim, bu süre zarfında tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Size de sınavınızda başarılar diliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba hocam

YGS-4 261 puan aldım ama hedefte MF-4 270 gibi bir puan var. Meslek liseli olduğum için kötü geldi. Şimdi LYS de MF-4 Ham 270 nasıl alırım ? LYS konularını hi görmedim daha şu 2aylık zamanda nasıl bir çalşma uygulamalıyım.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkşamNiyeGelmedinMübarek

Merhaba hocam

YGS-4 261 puan aldım ama hedefte MF-4 270 gibi bir puan var. Meslek liseli olduğum için kötü geldi. Şimdi LYS de MF-4 Ham 270 nasıl alırım ? LYS konularını hi görmedim daha şu 2aylık zamanda nasıl bir çalşma uygulamalıyım.

senle aynı durumdayım gaza gelmeye çalışıyorum mf4 üm 280 olup bir mtok a gitmem lazım :)
  • Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliği nasıl br bölümdür ? Eğitimi,hocaların kalitesi,iş imkanı vs ?
  • Soruları hafta içi Çarşambadan itibaren cevaplamaya başlayacağım arkadaşlar

• quote:

Soruları hafta içi Çarşambadan itibaren cevaplamaya başlayacağım arkadaşlar

Bir konuda( mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=73584698 ) bahsettigim önemli şey için yorumunu bekliyorum

quote:

Ygs sonucum beklediğimden(9k) iyi geldi şöyle: ygs1 2800 ygs2 2849 Ygs6 3370
    Ben de daha zorlu bir hedef seçtim. Hedefim Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği çok daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum. Tecrübeli olanlardan öneri bekliyorum

• quote:

Soruları hafta içi Çarşambadan itibaren cevaplamaya başlayacağım arkadaşlar

Beklemedeyiz hocam
  • lys matematik kaynaklari arasindan sinava en paralel olan hangisi sence?

• Otomotiv Müh hakkında bi bilgin varmı ?
    Hacettepe 470 taban puan benım ıcın bır hayal :D
    ÇUKUROVA ,OKAN ,GAZİ, ATILIM ,IŞIK ÜNİVERSTELERİni yazacam büyük ihtimal.
  • Merhaba hocam
    ben ygs de 14 bininci oldum istediğim bölümde ygsden alıyor ve geçen sene 18 binden almış
    benim okuldan 40 puan gelicek beni nekadar geriye atar ?
    geçen seneki puana baktığımda tam denk geliyor şu açıdan baktığımızda AOBP den OBP ye geçiş 18 bin sıralamasında ki okulların puanını nasıl etkiler ?
  • 11500 civarından ilk 2500 e çekebilir miyim lys de bir aksilik olmazsa iyi yapabileceğime inanıyorum. Obp 55.5
  • Soruları cevaplamaya başladım arkadaşlar. An itibari ile 1 genel sorunun cevabını verebildim. Elimden geldiğince herkesin sorularını yanıtlayacağım. Sitem yeni olduğu için backlink fırlaması olmaması için sizden siteme şu şekilde girmenizi rica edeceğim.

google amcamıza bitişik olarak gösterdiğim gibi "nenasildir" yazarsak ilk çıkan site benimdir. Eğitim bölümümüzden soruların yanıtlarına bakabilirsiniz. Ara ara girmenizde fayda var, sınav ile ilgili her türlü bilgii paylaşacağım.
  • 2. yazı geldi arkadaşlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.