Şimdi Ara

Lydsto R1 Temizlik Robotu (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.541
Cevap
44
Favori
152.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her yeni cihazda buna benzer yazilimsal sorunlar oluyordur. Benim toz sorunu ayrı tutmak lazım(cihazda problem olabilir) ama diğer sorunlar zamanla düzelecektir diye düşünüyorum. Ali abi bu konuda daha net bilgi verecektir bizlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimeBoy kullanıcısına yanıt

Göreceğiz hocam duruyorlar mi, 6 ay değişim garantisi var bakalım sorunlarda nasil davranacaklar.

• Eşim biraz önce mutfaktaki bir alanı uzaktan kumanda moduyla temizledi ve bunun sonucunda yine kayıtlı harita silindi. Daha 5-6 gün oldu alalı ve defalarca haritalamayla ilgili sorunlar yaşadım. Sürekli evin haritasını çıkartmaktan yoruldum gerçekten. Robot mu bize hizmet ediyor biz mi ona belli değil maalesef. Belli ki xiaomilerdeki gibi yazılımsal sorun lydsto'da da var. Ekay'a yazdım sağ olsunlar çok ilgililer ancak kesin bir çözüm bulunamazsa ürünü iade etmeye karar verdim.

• salahaddin1 S kullanıcısına yanıt

Bu toz sorununda ekay davranışa göre bende iade edebilirim hocam. Sorun yok vs.demelerini kabul etmiyorum kesinlikle. Gönderin inceleyin de doğru bir seçenek degil benim için. Ben resimlerini videolarını atmışım bakalım nasıl davranacaklar. Pazartesi konuşacağım ona göre aksiyon alırım bende.

• Dün pırıl pırıl ettim cihazı sonra kullandım sonuç yine resimde ki gibi 🧐

Lydsto R1 Temizlik Robotu

• Marmarali M kullanıcısına yanıt

İşin doğrusu ben iade etmeyi de hiç istemiyorum çünkü hem temizlik performansından memnunum hem de toz istasyonu olması çok büyük rahatlık ama bu şekilde de zulüm oluyor bize gerçekten.

• salahaddin1 S kullanıcısına yanıt

Yazılım güncellemesi ile düzelir bence haritalama sorunu hocam. Ali abi konuda bize daha net bilgi verebilir.

bende iade etmek istemem hocam ne kadar süre bekledik, oto boşaltma çok güzel bir özellik. Ama sorun çözülmez ise mecburen bu seçenegi değerlendirmek zorunda kalabilirim

1 hafta önce temizlemiştim aşağı yukarı. 2 ya da 3 kez temizlik yaptı bu sürede. Ama bu sorunun cihaz kaynaklı olması çok olası gelmiyor bana. Ses sorunu için de fırçanın kapağını çıkarıp deneseniz kaynağın silgeç olup olmadığı anlaşılır. Bende de arada oluyor. Özellikle takip ettim. Keskin dönüşlerde falan ses var. Lydsto R1 Temizlik Robotu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bir ara kampanya vardı 4100 e falan geliyordu o kampanya bitti mi ya

• Merhaba
    Ben de urunu gittigidiyordan genpa garantisi yazan firmadan aldim
    Dun ilk kez kullandim
    Temizligi guzel ama tabi ki evinde dyson animal pro2 elektrikli supurge kullanan biri olarak soyluyorum %100 temizlik beklememek lazim
    Maalesef ciddi bir ses sorunu var ve bugun kesin olarak emin oldum ki, bu ses tekerden gelmiyor, supurge fircasinin sabitlendigi yerdeki siyah kaucuktan geliyor
    Sanal duvarda kafasi maalesef karisiyor
    Sese de nasil bir care bulunur bilmiyorum,ordaki kaucugun kaldirilmasi da temizligi etkiler
    Nasil bir care bulunabilir suan icin fikir gelistiremedim

• Arkadaşlar beklentiniz çok yüksek. Diğer böyle toz hazneli cihazlar 7-8 bin civarından. Bu xiaominin neredeyse 3 alt markası. Roborock s5 max ile kıyaslamıssınız bende oda var ve inanın fark yok. Ama onun artısı xiaomi nin kendi uygulamasını kullanıyor.

Ama şunu söyliyim bütün özellikleri olsun orasında bu sensör şurasında bu sensör 10 numara temizlik ve mop yapsın gitsin bide tozunu toplatsın bence hiç bir robotta yok.

Bende Dyson V10 var onda bile problem ler oluyor yada toz bıraktığı yerler oluyor. Ama malzemeye kötü diyebilirmiyiz bence 4000 bandında bu cihazın ötesi yok.

• Herkese iyi pazarlar dilerim.

Geçtiğimiz günlerde cihazı programlamış olduğumu unutmuşum, eve geldiğimde eşim evi süpürdü sandım, yerlerde tüy, toz vs. yoktu. Meğer Lydsto çalışmış. Standart ayardaydı ve gayet süpürmüştü. Standart ayarda benim cihazımdan herhangi bir anormal ses gelmiyor.

Bugün güçlü modda tüm evi süpürttürdüm ve yüksek su damlama ayarında mutfağı-koridoru sildirdim. Güçlü modda süpürmesi çok çok iyi. Şöyle diyeyim fayanslarım beyaz, evde 3 renkli kedim var yani bu yerlerde alacalı tüyler var demek :) Mutfağımızda kedimizden kaynaklı mama kırıntıları, çalışma odasında bolca kedi kumu olabiliyor. Lydsto tüm bunları çekti, ev tertemiz oldu. Sonra denemek için içine 1 damla çamaşır suyu damlattığım su ile sildirdim. Kendi üzerindeki mikrofiber bezi çıkartıp gelen yedeklerden taktım. Bu noktada sonuç çok tatmin edici olmadı çünkü bezi önden suya tutmadım, sildikçe yerlerde bezin kendi havı kaldı. Ama bu silme performansını başarılı bulmadım demek değil, pati, su damlası izlerini, süpürmeden sonra dökülen tüyleri vs. çok güzel topladı. Üstelik dün yerler komple silinmişti,buna rağmen bez gölgelenmişti hatta kirlenmişti diyebilirim.

Bunun yanında bugün ben de cihazımdan ses duydum fakat bu sesin fırça kauçuğundan geldiğini düşünmüyorum. Vurma sesi gibi değil, fayans ve parkede dönüşlerde sürtme sesiydi. %90 tekerlerden geliyor diye düşünüyorum. Umarım bu ses zamanla artma, şu an bence değil ama o zaman oldukça rahatsız edici olacaktır.

Benim bu cihazdan beklentim elimle süpürdüğüm detayda süpürme değil (Philips Marathon Ultimate kullanıyorum). Beklentim günlük süpürmeyi yapıp etrafın tozunu tüyünü toplayabilmesi, beni eve geldiğimde süpürge açmaktan ve zaman kaybından kurtarabilmesi. Bu noktada şu an cihazımdan memnunum, saçakları bu kadar dağıtmasa daha daha memnun olurum :) Almayı düşünen arkadaşlar eğer bu niyetle alırsa, cihazı aşırı tozun tüyün üzerine salmak ve bunu temizlemesini beklemek gibi bir niyetleri yoksa, tozuyla muhatap olmayayım işini kendi görsün benle işi olmasın diyorsa bu cihaz doğru seçimdir. Bundan daha fazlası ne olabilir bilmiyorum, açıkcası bundan daha fazla baktıklarım 8-14 k arasında cihazlardı, benim bütçem de yetmezdi. Yani bütçeme ve beklentime göre en iyisinin bu olduğunu düşünmekteyim (S5 Max denemedim, fikrim yok ama otonomsuz olması bile bir eksidir şu an gözümde).

Süpürme sonrasında eğer evdeysem-canım istiyorsa cihazın üstünü, altını, sensörlerini hafif nemli bir bezle siliyorum. İlk haritalamamda ev çok tozluydu mesela, çevresine bile tüyle yapışmıştı. Ama bu süpürmemde ev temizdi, altında az miktarda toz vardı. Teker yanlarına da çok az miktarda tüy yapışmıştı. Bu durum statik elektrikten, sürtme ile gayet normal olduğunu düşünüyorum. Sonuçta o toz oradan dökülse yine cihazın içine çekilecek. Cihazın misyonu bence pis-tozlu evi sıfırdan temizlemek değil, temiz evin temizliğini uzun süre muhafaza edebilmek.

• Önceki mesajıma ilaveten bazı sorularım var.

1. Silme işleminden sonra su tankını boşaltıp o parçayı komple dışarıda kurumaya mı bırakmalıyım? Bugün boşalttım, tıpasını kapatıp geri taktım. Otonoma gidince tozu çekildi. Acaba otonoma-cihaza zararı olur mu ya da koku yapar mı?

2. Günlük programlamamda silme işlemi yok, yalnız odaların değişik süpürme şiddetlerinde programı var. İsteğim günlük olarak odaları süpürmesi + mutfağı süpürüp silmesi. Cihazın içine su doldurup bezi takılı bıraksam, işini ben yokken yapsa bitirse sonra suyu-bezi üzerinde otonoma dönse sorun olur mu? Yoksa mutfakta durdurup otonoma döndürmemem, akşam gelince bezi-suyu çıkarıp otonoma döndürmem mi gerekir?

• Ses tekerden degil, ben firca basligini soktum ve ordaki uzun serit kaucugu cikardim, ses ordan geliyor. O yokken ses yok ama bu da temizlik icin gerekli bir aksam

Bu nasil cozulur bilmiyorum

• İyi günler herkese bende ürünü ön sipariş ile alanlardanım ürünü perşembe günü dahil 3 gün aktif şekilde kullandım moplama dahil bir sürü sorunla karşılaştım benim gibi olan arkadaşlarda var ürünün altında toz birikmesi kesik kesik moplama her seferinde harita silme yerdeki kirlerin yarısını alıp yarısı bırakma köşe bölgeleri hiç söylemiyorum bile komple bıraktı oraları malesef ürünü iade etmek zorunda kalacağım ekaya yazdım cevap bekliyorum yarın ürünü geri onlara kargolayacağım o kadar süre bekledikten sonra bu kadar sorun benim için hayal kırıklığı oldu tabi bu kişiden kişiye değişebilir performansından memnun arkadaşlarda olabilir ama benim için yeterli bir ürün değil

• Roxalanne kullanıcısına yanıt

Moplama ve süpürmeyi aynı anda yapılmasın demişti ali abi yanlış hatırlamıyorsam. Ben de o şekilde ayrı ayrı yapıyorum. Hatta silme işleminde fırça ve tutucuyu çıkarıyorum, ses ortadan kalkıyor.

yazilim güncellemesi gelmiş ios belki düzenleme gelmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmarali -- 11 Nisan 2021; 14:43:30 >
    Yanlış anlatttım sanırım. Komple süpürme bittikten sonra otonoma döndürmeden duraklattım, sadece silmeyi seçtim ve mutfağı sildirdim. Ama fırça ve tutucuyu çıkartmadım.

• murattekno kullanıcısına yanıt

Ekay için soruyorsanız hocam on sipariş kampanyası yapmıştı. Su anda yok sanırım o fiyat ama başka sitelerde daha uygun fiyatlar var sanırım kontrol edebilirsiniz.

• Yazılım güncellemesini (iOS) yaptım, yeterli su yok dedi ilk defa 😂

Harita sorunları çözülmüş olabilir bu güncelleme ile sorun yaşayan arkadaşlar kontrol edebilirler.

• ExtremeLyStrong kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bu sorunlara üzüldüm ama sanırım sadece siz yaşamışsınız bu kadar yoğun sorunu.
    Ekay ile temasa geçtiniz mi bunlar ile ilgili? Firmanın yaklaşımı ne oldu?
    Ben bir çok firmanın çok fazla ürünü ile haşır neşir olduğum için bu arızaların önemli bir kısmının çözümünün size anlatılabileceğini düşünüyorum.
    Umarım kısa zamanda siz de robotunuzdan memnun kalırsınız.
    Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.