< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Lütfen yardım : Kasanın alt kısmına sıvı soğutma takılır mı?

-
-
Alta takarsan hem hortum çirkin durur hemde yetişmeye bilir
Ayrıca hava sirkülasyonu zaten sadece alttan giriş yandan çıkış olarak gözüküyor alt kısma radyatör takarsan içeri sıcak hava basarsın
Radyatörü yana
Alt tarafada içeri üfleyen 3 fan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim kaos hocam, alttan ve yandan(360 sıvı soğutma) içeri arkadan 2 fan dışarı olacak sanırım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sıvı soğutma radyatörünün aşağıda olması en kötü durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayır kasanın alt kısmına 3 tane fan takacaksın onlar dışardan içeri üfleyecek ekran kartıyla anakarta doğru üfleyecek
sıvı soğutmayı anakartın yanındaki boşluğa dikine takacaksın hortum yukarı gelecek fanlar içerden dışarı üfleyecek şekilde
-
Hocam Benim hem işlemci hem Kart sıvı soğutmalı sence 6k verip lian li kasaya geçmek iyi fikirmi sıcaklıklar Kart Max 60 işlemci 55
Kart 360 mm Radyatör
İşlemci 120 mm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 9 Mayıs 2025; 13:24:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
büyük ihtimalle işlemci plakası foşur foşur öter.
-
üstte sıvı soğutmanın yanında duran fan ters onun düzelt yönünü
öncelikle o kasa zaten değişmeli çok küçük
120 lik sıvı soğutma bana göre gereksiz bir icat bence sen onu sök işlemcin ney bilmiyorum güzel bir hava soğutma al 1000-1500 lira arasında
2 tane seçeneğin var
- seçenek ;
bu resimdeki gibi akvaryum kasa alıyorsun (üst tarafta 360mm desteği olan) ekran kartının radyatörü üste takıyorsun altta 3 tane fan var misal onları içeri üfleyecek şekilde takıyorsun oraya
yan tarafta gördüğün 3 tane fanın olduğu yerede işlemcideki sıvı soğutmayı takıyosun ama 120 lik soğutma orda çok çirkin durur 240 lık alıyosun hem görüntü kötü durmasın hemde üstteki radyatörle çarpışmasın.
2. seçenek;
Normal bir kasa alıyosun geniş yine üstte 360mm desteği olan üst tarafa ekran kartının radyatörü montajlıyosun
işlemciye kule tipi alıyosun kasaının önünde 3 tane fan gelir onlarda orda kullanıyosun
şimdi 1. seçeneği uygularsan 240 lık soğutma + adam akıllı akvaryum kasa sana 8/9 liraya patlar gamepower zırtpower vırtpower onlardan değil onları geç kaliteli marka.
2. seçenek corsair güzel kasalar var 2500 tl civarına + 1500 lirayada kule tipi alsan eldeki 120 lik var onuda sat 1000 liraya sana maliyet 3000 olur hemde havadar ferah kasan olur
son seçenek illa ben o camlı kasayı alıcam dersen o kasanın bir altında birde yanında montaj yuvaları var başka yok o yüzden ekran kartının radyatörü yan tarafa dikine takacaksın
alttaki yuvalara içeri üfleyecek şekilde 3 tane fan takacaksın
işlemciyede mecbur kule tipi alacaksın çümkü başka yuva yok ve radyatör altta olmaz hiçbir zaman devir daim zorlaşır pompası bozulur işlemciyi kucaklarsın yada ekran kartını herneyse.
bunun üstte 360mm desteği var birde kule tipi alırsın tamam
www.pttavm.com
Corsair Corsaır 480T Rgb Airflow Temperli Cam - PttAVMhttps://www.pttavm.com/corsair-corsair-480t-rgb-airflow-temperli-cam-midtower-siyah-cc-9011272-ww-p-1174061619?utm_source=akakce.com&utm_medium=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.67.7
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 9 Mayıs 2025; 15:35:40 >
-
İçeriye Hava basacak tek fan o var yönünü içeri üfleme yaptığımda ısı 5 derece düştü her iki bileşende
Haklısın kasalara bakayım o zaman 👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 9 Mayıs 2025; 17:50:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X