Şimdi Ara

SSD her anakarta takılır mı? --lütfen ÇOK ACİL yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

daha önce vatandan asus gtx760 2gb ekran kartı aldım.

şimdi indirim de ssd var almayı düşünüyorum 250 gb samsung.

ben 2d 3d çizim işleriyle yani grafikle ilgileniyorum.

sorum şu alacağım bu ssd ekran kartı ile anakart ile uyum/uyumsuzluk gibi bir problem olur mu?

lütfen acele yardım son 27 ürün kaldı

• Merhaba,

SSD anakarta sata portu ile bağlanmaktadır ve her anakart sata portuna sahiptir ( Kullandığımız hard diskler de sata portu kullanır ) yani alıp kullanabilirsiniz. Ancak burada bir detay var; kullandığınız anakartın modeli sata 3 desteği veriyor ise ssdnizi maksimum hızında kullanabilirsiniz . Anakartınız sata 3 desteklemiyorsa sata 2 portuna takacağınız için tam kapasite ile çalışmayacaktır , fakat hdd den ssd ye geçtiğinizde sata 2 bile kullanıyor olsanız inanılmaz bir performans artışı olduğu için her halükarda alıp hemen kullanmaya başlamanızı tavsiye edebilirim.
  • Bende ssd almayi dusunuyordum ama sata 3 olmadigi icin anakartimda(Yani yok galba :D) tam verimle kullanamayacaksam ne anlami var nereden baksan yine 300-350 lira civari iyi bir ssd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bura_k B kullanıcısına yanıt
    anakartında sata portu warsa çalışır ama sata 3 değilse düşük performanslı ssdlere bakın çünkü yüksek performanslı ssdlerin tam verimini alamayacaksınız dolayısı ile düşük performanslı bir ssd ile aynıya gelecek fazla verdiğiniz parada yanınıa kâr kalacak
  • anakart modelini yazarsanız doğru yanıt alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Dallama M kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar anakartı bu topladığım parçalara göre belirleyeceğim.

kusuruma bakmayın çok geç cevap yazdım

değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim sağolun

siparişi verdim.

ayrıca bikaç gün önceki fiyatlarla bugünkü fiyatlar farklı bugün farkettim fiyatlar çok artmış vatanda.

yukarıda linkini yazdığım işlemci 1430 tl idi. şimdi 1590 olmuş.

şu ram'i de almaya çalışıyordum bu da artmış 460 civarıydı şimdi 505 tl olmuş.

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-khx24c11t3k216x-16gb-(2x8gb)-hyperx-beast-xmp-ddr3-2400mhz-cl11-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=64820

anakart fiyatları da çok artmış. anlamıyorum neden bu kadar artarki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bura_k

siparişi verdim.

ayrıca bikaç gün önceki fiyatlarla bugünkü fiyatlar farklı bugün farkettim fiyatlar çok artmış vatanda.

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-khx24c11t3k216x-16gb-(2x8gb)-hyperx-beast-xmp-ddr3-2400mhz-cl11-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=64820

Haha haha
    Fiyatlar artmış mı???

Haftasonu geliyor. İndirim öncesi bindirim yapmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

siparişi verdim.

Haha haha
    Fiyatlar artmış mı???

inşallah öyle olur. haftasonu düşer eski fiyatına. zira vatan güvenilir bir firma başka web sitelerinden de parça alınabiliyor ancak ne kadar güvenli.

her ne kadar bindirim üzerine indirim yapsa da, kişisel görüşüm vatan hem ucuz hem güvenli.

• bura_k B kullanıcısına yanıt
    ben ssd ile ekran kartı arasındaki bağı çözemedim...ssdler genelde sata3 olur..zannedersem sata 2 üretilmiyor..sizin soracağınız başka şeyler olmalıydı:şayet anakartınız "ahci "modu desteklemiyorsa,w7 ve üstü bir iş.sistemi kurmayacaksanız ssd ye boşa para vermeyin derim..onun yerine yüksek GB li bir hdd daha iş görür..
    anakartınızda sata 3 çıkış varsa performans dahada artar..ahci mod+w7 ve,veya w8-8.1..kolay gelsin...
  • quote:

quote:

quote:

siparişi verdim.

Haha haha
    Fiyatlar artmış mı???

inşallah öyle olur. haftasonu düşer eski fiyatına. zira vatan güvenilir bir firma başka web sitelerinden de parça alınabiliyor ancak ne kadar güvenli.

her ne kadar bindirim üzerine indirim yapsa da, kişisel görüşüm vatan hem ucuz hem güvenli.

Amanin sakın ha...

Kendiniz için tek güvenli "ŞEY" kendinizsiniz.
    Kaç kere rastladım; gözümün içine baka baka açık - iade malı açılmamış raf malı diye ittirmeye çalıştılar bana...
    Sonrasında "Aaabi özür dileriz, gözümüzden kaçmış, blah blah blah"

Siz siz olun, elinizle dokunup, kutuyu gözünüzle görmeden almayın.

Forumda bi konuda vardı, alınan diskin içinde bir sürü film, foto vs. çıkmış Meğer iade malı vermişler. Ki ne kadar OEM'de olsa diskler, paketleme şekilleri yüzünden ambalajının açılıp açılmadığını en kolay anlayacağımız kompanentler.

İşte ele.....

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

ben ssd ile ekran kartı arasındaki bağı çözemedim...ssdler genelde sata3 olur..zannedersem sata 2 üretilmiyor..sizin soracağınız başka şeyler olmalıydı:şayet anakartınız "ahci "modu desteklemiyorsa,w7 ve üstü bir iş.sistemi kurmayacaksanız ssd ye boşa para vermeyin derim..onun yerine yüksek GB li bir hdd daha iş görür..
    anakartınızda sata 3 çıkış varsa performans dahada artar..ahci mod+w7 ve,veya w8-8.1..kolay gelsin...

hezerfen ilk defa kasa topluyorum. ekran kartı indirimde idi gtx760'ı almıştım. şimdi samsung ssd aldım.
    sorum şuydu ekran kartı ile bağlantısı yok diye biliyorum ama yinede bir sorayım dedim.
    alacağım işlemciyi de yukarıda belitmiştim. bu işlemci ile uyum ya da uyumsuzluk gibi bir sorun olur mu diye sordum.
    kusura bakmayın acemiyim. anladığım kadarı ile ssd nin sadece anakart ile bi uyum ya da uyumsuzluk sorunu olabilir.
    onuda aldığım parçalara göre bi anakart bakacağım inşaallah.

• quote:

quote:

quote:

quote:

siparişi verdim.

Haha haha
    Fiyatlar artmış mı???

Amanin sakın ha...

Kendiniz için tek güvenli "ŞEY" kendinizsiniz.
    Kaç kere rastladım; gözümün içine baka baka açık - iade malı açılmamış raf malı diye ittirmeye çalıştılar bana...
    Sonrasında "Aaabi özür dileriz, gözümüzden kaçmış, blah blah blah"

Siz siz olun, elinizle dokunup, kutuyu gözünüzle görmeden almayın.

Forumda bi konuda vardı, alınan diskin içinde bir sürü film, foto vs. çıkmış Meğer iade malı vermişler. Ki ne kadar OEM'de olsa diskler, paketleme şekilleri yüzünden ambalajının açılıp açılmadığını en kolay anlayacağımız kompanentler.

İşte ele.....

evet haklısınız ama mecbur maddiyat belli ucuz oldu mu sarılıyoruz. inşaallah sakata gelmeyiz :D

• quote:

evet haklısınız ama mecbur maddiyat belli ucuz oldu mu sarılıyoruz. inşaallah sakata gelmeyiz :D

hem maddiyat diyorsunuz hem extrem bileşenler...yineliyorum;o kadar yüksek sığalı(kapasiteli)ssd gerekiyormu..çünkü genelde ssdye sistem kuruyoruz depo olarakta yanına bir hdd bağlıyoruz...
    iyi bir PSU vede güçlü bir UPS de bu sistemde olmazsa olmazdır..w7 ve üstü iş.sisteminide yineliyorum...ssd ler elektrik kesintisinden çok rahatsız olan bileşendir..kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 25 Ekim 2013; 16:43:53 >
  • 4930k için X79 çipsetli anakart almanız lazım...bu anakartlarda 4 kanal bellek kontrolcüsü var .. yani 2X8gb yerine 4X4gb bellek almanız daha yerinde olur..çoğu X79 anakart 64gb belleği desteklediği ve 8 ram slotu bulundurduğu için ilerde 4X4gb bellek daha alıp 32gb'a terfi etmeniz de mümkün..

tüm güncel anakartlarda sata 3 desteği bulunduğundan alacağınız herhangi bir ssd'yi tam randımanlı olarak kullanabilirsiniz..uyum açısından herhangi bir sıkıntı yok..

herhangi ekran kartı ile herhangi bir işlemci veya ssd ile uyum sorunu diye bir sıkıntı da söz konusu değil .. mühim olan parça tercihlerinizde ihtiyacınıza göre dengeli bir sistem kurmaktır.. 4930k tabanlı bir sistemin ucuz olması ise pek mümkün olmayan bir şey .. tam profesyonel bir iş için kullanacaksanız elbetteki işinizi çabuk bitirme açısından bu işlemci kolaylık sağlar fakat eğer tam profesyonel amaçlı değilse daha hesaplı bir konfigürasyon kurmak mümkün..

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

quote:

hem maddiyat diyorsunuz hem extrem bileşenler...yineliyorum;o kadar yüksek sığalı(kapasiteli)ssd gerekiyormu..çünkü genelde ssdye sistem kuruyoruz depo olarakta yanına bir hdd bağlıyoruz...
    iyi bir PSU vede güçlü bir UPS de bu sistemde olmazsa olmazdır..w7 ve üstü iş.sisteminide yineliyorum...ssd ler elektrik kesintisinden çok rahatsız olan bileşendir..kolay gelsin..

hocam yanlış anlaşılmak istemem kusura bakmayın.

ben 2d 3d çizim için kasa topluyorum oyun falan umurumda değil sadece iş için.
    haklısınız hem maddiyat deyip hem extrem bileşenler ters düşüyor ama. yeni borun harcı içerisinden çıktım.
    kredi kartı kiradan gelen para bunlarla taksitlerle iyi bir kasa toplama düşüncesindeyim.

ssd aldım. 1.5 ay sonra harddisk ve diğer bileşenleri tamamlamayı düşünüyorum.

ilgi ve alakan için teşşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.