Şimdi Ara

Lütfen Suları İsraf Etmeyelim !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar görüyorum ki milletce suları kullanmayı yıllardır öğrenemedik..Kah lisede musluğu açıp gidenler olsun, kah dişini fırçalarken suyu sonuna kadar açanlar..1 saat susuz kalsanız bile ne kadar zor oluyor değil mi ?
    --
    Ama suyumuz sonunda bitti.. Ankara'da yarından itibaren 24 saatlik su kesintileri yapılacak.Kuraklığın ve israfın sonucu barajlardaki sular inanılmaz derecede düştü. Bugün Hürriyet Ankara ekinde İ. Melih Gökçek bile suları düzgün kullanalım demiş.
    --
    Bu olay sadece Ankara için geçerli değil..Sanmayın ki şimdi doya doya duş alıyoruz,doya doya elimizi yıkıyoruz.. Her kaynağın bir sonu vardır ve bu son Birleşmiş Milletler raporuna göre 2020-2030 arasında gelecek.Türkiye'nin su sıkıntısı çekmeye başlayacakmış.Hatta ve hatta İsrail ile savaşın bile çıkabileceğini yazmışlar..Hadi lan BM de kimmiş onlar nerden bilecek demeyin, gürül gürül akan bu çağlayanlar,akarsular sonsuza kadar akacak mı zannediyorsunuz ?
    --
    Almanya'da akrabalar çalışırken,mutfakta bulaşık yıkayan Türk işçisine azıcık açtırıyormuş, neden ? Çünkü bu suyu sadece sen değil,çocukların ve senden sonrakilerde kullanacak diye.

...

Yok arkadaşlar bilmiyoruz,maalesef hiçbirşeyin değerini bilmiyoruz...

Lütfen suları boş yere harcamayalım, kaynaklarında birgün biteceğini unutmayalım.

yorumlar ...

• up
  • bu melih gökçek garip bir adam yahu.

su kıtlığında gitti 10 tane sulak park yaptı neredeyse 3 barajlık su var orda. bugün gazetede çıkmış halka fırça atar gibi konuşmuş

faturada atık su bedeli denen o aptal şeyin varlığını hala düşünüyorum. bütün suyu içiyorum ya da saklıyorum diylim ne demek bu saçmalık
  • acaba neden atık suyu arıtmıyouz
    amcamın anlattığına göre paris'de benzin istasyonlarında dahi kendi atık sularını arıtıp,tekrar kullanıyolarmış
    şebeke suyuda daha büyük tesislerde arıtılıp tekrar kullandırılıyormuş.
    Biz neden denize döküyoruz olduğu gibi
  • +1
  • arkadaşalar 3 konuda gerçekten cimriyim ELEKTRİK-SU-KAĞIT bunlar söz konusuysa taşı sıkar suyunu çıkarırım gerçekten çok önemli bu üçüde!!!

dışarda yediğim yemeğe çokca para verdiğim oluyo ama defterden birtek sayfa koparırken içim yanıyo acaba arkası kullanılmış boşta kağıt varmı diye evde devamlı arıyorum...bi baksak şu iklim değişikliklerine anlıycaz durumun ne kadar ciddi olduğunu ama herkes yan gelip tüketmeyi biliyo...

su meselesine gelince bugüne kadar su kaynaklarımızın çok fazla olduğu söylendi durdu ama sanırım bildiğimiz gidi değilmiş durum.ve ayrıca dünya ortalamasını üzerinde bile olsak(ki bilmiyorum ne durumdayız) o kadar kuruyan göllerimiz varken dereler nehirler yarısından bile daha az seviyeye inmişken bu su ve özellikle ağaç israfı nedir anlamıyorum.etrafımızı yeşillendirmediğimiz gibi üstine var olan yeşillerimizide inşaat yapabilmek ve bolca kağıt tüketerek yok ediyoruz...dikkat edipte ağaç yetiştirmediğimiz sürece bizi daha çooook sıcak kurak yazlar aşırı soğuk ve yine kurak kışlar baharlar bekliyo bilmiş olalım!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: faruk

acaba neden atık suyu arıtmıyouz
    amcamın anlattığına göre paris'de benzin istasyonlarında dahi kendi atık sularını arıtıp,tekrar kullanıyolarmış
    şebeke suyuda daha büyük tesislerde arıtılıp tekrar kullandırılıyormuş.
    Biz neden denize döküyoruz olduğu gibi

çok enterasan ya,bakın bunu bilmiyordum.. Atık suyu geçtim abi kendi suyumuzu kullanamıyoruz bırak atığı

Ülkemizdeki akarsulardan sadece %36 verim alabiliyormuşuz..İnanılmaz derece potansiyel var,gürül gürül akıyor akarsularımız ama biz %36 verim alıyoruz. Helal ne diyelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: judith

Arkadaşlar görüyorum ki milletce suları kullanmayı yıllardır öğrenemedik..Kah lisede musluğu açıp gidenler olsun, kah dişini fırçalarken suyu sonuna kadar açanlar..1 saat susuz kalsanız bile ne kadar zor oluyor değil mi ?
    --
    Ama suyumuz sonunda bitti.. Ankara'da yarından itibaren 24 saatlik su kesintileri yapılacak.Kuraklığın ve israfın sonucu barajlardaki sular inanılmaz derecede düştü. Bugün Hürriyet Ankara ekinde İ. Melih Gökçek bile suları düzgün kullanalım demiş.
    --
    Bu olay sadece Ankara için geçerli değil..Sanmayın ki şimdi doya doya duş alıyoruz,doya doya elimizi yıkıyoruz.. Her kaynağın bir sonu vardır ve bu son Birleşmiş Milletler raporuna göre 2020-2030 arasında gelecek.Türkiye'nin su sıkıntısı çekmeye başlayacakmış.Hatta ve hatta İsrail ile savaşın bile çıkabileceğini yazmışlar..Hadi lan BM de kimmiş onlar nerden bilecek demeyin, gürül gürül akan bu çağlayanlar,akarsular sonsuza kadar akacak mı zannediyorsunuz ?
    --
    Almanya'da akrabalar çalışırken,mutfakta bulaşık yıkayan Türk işçisine azıcık açtırıyormuş, neden ? Çünkü bu suyu sadece sen değil,çocukların ve senden sonrakilerde kullanacak diye.

...

Yok arkadaşlar bilmiyoruz,maalesef hiçbirşeyin değerini bilmiyoruz...

Lütfen suları boş yere harcamayalım, kaynaklarında birgün biteceğini unutmayalım.

yorumlar ...

çok önemli bir konuya değinmişsin arkadaşım ..çok haklısın ülke olarak çok israfçıyız...bir gün bugün yaptıklarımızdan pişman olacağız ama çok geç olacak...

• ihtiyaca göre su verilir

yakında karaborsacılar türer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronics -- 11 Ağustos 2006; 11:28:53 >
  • türkiye konum olarak tam bi cennet 4 mevsimi var. suları arkadaşın dedigi gibi tam kapasite neden kullanamıyoruz? israfçılık yapmayalım bi ara sular kesildi dedim dünya başıma yıkıldı elektriksiz olur ama susuz asla
  • -“SUYU DİKKATLİ KULLANALIM”-

Başkan Gökçek, Başkent’te kış aylarında günde ortalama 800-900 bin metreküp, yaz aylarında ise 1 milyon- 1 milyon 200 bin metreküpün üstünde su tüketildiğini belirtti. Gökçek, herkesin suyunu kullanırken, musluklarından akan suyu hiç tükenmeyecekmiş gibi değil, su kaynaklarının her an azalacağını göz önünde bulundurarak davranması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
    “Ankara’da çok ciddi anlamda su sıkıntısı tehlikesi var. Bugünkü yoğunlukta kullanıldığı taktirde 7,5- 8 aylık suyumuz kaldı. Vatandaşlarımızdan istirhamımız suları özenli ve boşa akıtmadan kullansınlar. Bu kuraklık sürdüğü taktirde 3 ay sonra mecburi olarak su kısıntılarına gitmek zorunda kalacağız.”

bu ankara-bel.gov.tr den şimdi baktım yarın değil 3 ay sonra zaten 3 ay içinde yağmur yağar

yağar di mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.