Şimdi Ara

Lütfen Şehit'ler hakkında konu açmayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeter arkadaşım yeter yav. Burada boş boş konuşunca bir işe yaramıyor , hiç konuşmayın daha iyi. Bu ne her iki konudan biri bunun hakkında. Laf salatası derler bizim burada buna.

• Dogru hic konusmayaim koyun misali gudulelim ama hic konusmayalim !! 10 senede istenilen noktaya gelmisiniz guzel ...
  • Bak işte ağzımı bozacağım illa yav , hadi konuş konuş burada konuş ne işe yarıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Dogru hic konusmayaim koyun misali gudulelim ama hic konusmayalim !! 10 senede istenilen noktaya gelmisiniz guzel ...

Hocam forumlarda konuları açılarak bu durum düzelseydi şimdiye kadar çoktan düzelmişti Senin burada o konu hakkında tartışman hiç bir işe yaramıcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 15 Temmuz 2011; 8:51:53 >
  • bencede cok dogru konustun kardesim acmayın artık sunla ilgili konu ya. noluyo biz konusunca devlet operasyon mu yapıo ölüler mi dirilio? tek yapılması gereken Allahtan rahmet dilemek.birde gelismeleri takip etmek
  • @Doit Bende ondan bahsediyorum kardeşim.
    @Forks Bak arkadaşım anlatamıyorum galiba git başka yerde görmemezlikten gel , başka yerde konuş. Ama her 2 konudan biri bunun hakkında olamaz , olmamalı yav.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doit

quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Dogru hic konusmayaim koyun misali gudulelim ama hic konusmayalim !! 10 senede istenilen noktaya gelmisiniz guzel ...

Hocam forumlarda konuları açılarak bu durum düzelseydi şimdiye kadar çoktan düzelmişti Senin burada o konu hakkında tartışman hiç bir işe yaramıcak

Tarismak mi?

Hayir fikir alis verisinde bulunmak ve orgutlenmek varken neden susmak ?? Zaten onlarinda istedigi tepkisizlestirilmis omurgasilar olmaniz degilmi?? ha konusun konusmayin beni ilgilendirmez ama ben olayin ozunu soyledim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @TrMhMt Örgütlenmek ? Beni güldürme.
  • Hocam tepki verdiğimizde birşeyler değişse tamam bende veririm tepkiyi ancak 30 yıldır tepki veriyoruz ne değişiyo??
  • quote:

Hocam tepki verdiğimizde birşeyler değişse tamam bende veririm tepkiyi ancak 30 yıldır tepki veriyoruz ne değişiyo??

tepki vermeyince ne oluyor? böyle haberlere tepki vermeyen geçiniz diyenlerin türklüğünden şüphe duyarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KissieBunny#

Yeter arkadaşım yeter yav. Burada boş boş konuşunca bir işe yaramıyor , hiç konuşmayın daha iyi. Bu ne her iki konudan biri bunun hakkında. Laf salatası derler bizim burada buna.

Sanane bilader çok rahtsız oluyorsan giripde cevap atmazsın milletin açtığı konu çok gerdi seni ?
  • @siyahgözlübezelye Çok mantıksız konuşuyorsun arkadaşım çok ..
  • yok facebook'taki sayfayı beğen 100.000 olalım sanki 13 şehid geri gelicekmiş gibi yok terörü lanetleyelim biticekmiş gibi!
    Asıl sizi uyutuyorlar böyle böyle işte. Bunun yerine gidin mehmetçik vakfına bağışta bulunun yada TSK ya moral maili atın.
  • quote:

Hocam tepki verdiğimizde birşeyler değişse tamam bende veririm tepkiyi ancak 30 yıldır tepki veriyoruz ne değişiyo??

Üzerinde konuşulması toplum bilinci oluşturur. Susulursa herşey gibi unutulur gider.

Geçen hafta şike olayları yüzünden yürüyüşler vs. oldu. Eğer basın bunun üzerinde bu kadar durmasaydı, diğer platformlarda günlerce aralıksız tartışılmasaydı yürüyüş falan olur muydu sanıyorsunuz?

Ya da internette sansür konusu bu kadar vurgulanmasaydı binlerce kişi Taksim'de toplanıp sesini duyurabilir miydi? Ha dersin ki "toplandılar da ne oldu?"... Hiçbir şey olmamış gibi gözükse de çok şey oldu aslında; insanların bazı şeylerin farkında olduğunun, bilinçlendiğinin göstergesidir bu. Sesinizi daha çok duyuracaksınız ki daha çok kişiyi bilinçlendireceksiniz.

Eğer bazı şeylerin bu kadar çabuk hafızalardan silinip gitmesini istemiyorsanız gündemde tutmanız şarttır. Tabi bunu yaparken etrafa zarar vererek değil, yolu yordamına uygun yapmak gerekir.

Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Üzerinde konuşulması toplum bilinci oluşturur. Susulursa herşey gibi unutulur gider.

Geçen hafta şike olayları yüzünden yürüyüşler vs. oldu. Eğer basın bunun üzerinde bu kadar durmasaydı, diğer platformlarda günlerce aralıksız tartışılmasaydı yürüyüş falan olur muydu sanıyorsunuz?

Ya da internette sansür konusu bu kadar vurgulanmasaydı binlerce kişi Taksim'de toplanıp sesini duyurabilir miydi? Ha dersin ki "toplandılar da ne oldu?"... Hiçbir şey olmamış gibi gözükse de çok şey oldu aslında; insanların bazı şeylerin farkında olduğunun, bilinçlendiğinin göstergesidir bu. Sesinizi daha çok duyuracaksınız ki daha çok kişiyi bilinçlendireceksiniz.

Eğer bazı şeylerin bu kadar çabuk hafızalardan silinip gitmesini istemiyorsanız gündemde tutmanız şarttır. Tabi bunu yaparken etrafa zarar vererek değil, yolu yordamına uygun yapmak gerekir.

Hocam haklısın toplum bilinçlensin ama bizim toplum balık hafızalı bak en basitinden hilal cebeci!?

quote:

Hilal Cebeci: 'Gündemi şike değil ben sarstım'
    Cesur pozlarını Twitter'daki takipçilerinden sonra Bodrum tatilinde kamuoyuyla paylaşan Hilal Cebeci: "Futbolda şike, siyasette kavga unutuldu, varsa yoksa panpiş. Fena mı oldu?"

http://www.sacitaslan.com/magazin-hilal-cebeci-gundemi-sike-degil-ben-sarstim_42634.html

Kadın 2 gün sonra başka bi yerini daha açar ne şehid aklına gelir ne memleket. Malesef böyle bi toplum olduk!

• @ Kapat Aç Düzelir, sorun da burada zaten. Sadece bizim toplumumuza özel olmasa da bizim toplumumuzda daha çok gözüken bir balık hafızalı olma durumu söz konusu; bu da biraz kültürden kaynaklanıyor. Böyle bir durum söz konusu iken bazı şeylerin üzerinde daha çok durulması gerekir.

Mesela bazı kişiler her durumda İstiklal Marşı'nın okunmasına karşıdır, gereksiz görür. Bana göre de yer yer manasız olsa da genel olarak İstiklal Marşı'nın okunmasını olumlu karşılarım. Aynı şekilde okullarda sabah and içilmesi de en başta vatan sevgisini gençlerin bilincine iyice yerleştirmek içindir. Ama mesela ona da karşı çıkıyorlar. Sebebi de belli zaten...

Farkında mısınız bilmiyorum ancak her geçen gün vatan sevgisine dair temalar yavaş yavaş silinmeye çalışılıyor. Sizlerin her ne olursa olsun bu tür oyunlara gelmemeniz gerekir. Koyun bir toplum olmamak lazım. Koyun toplum kolay güdülür... Sonra bir bakmışsınız ki yeşilliklerde güle oynaya otlarken farkında olmadan birilerine kurbanlık olarak satılmışsınız... Bu yüzden bilincinizi yitirmeyin, yitirmeniz için çabalayanlara da fırsat vermeyin derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 15 Temmuz 2011; 9:48:33 >

• quote:

quote:

Hocam çok güzel yazmışsınızAncak bakın yine aynı şeye geliyor internet sansürü hakkında eylem yapıldı sonuç ? dediğiniz gibi sonuç yok gibi gözüksede aslında cidden yok çünkü önemli olan devletin sonucudur insanların o eylemlemi niçin yaptıkları hakkında bilinçli olmaları bilinç edinmeleri farkında olmaları çok güzel bir durum Ancak önemli olan o bilincin devlete gelmesi işde türkiyede bu durum ne yazık ki mevcut değil devlet türkiyede işine geldiği hareket eder isterseniz oraya 1 milyon kişi toplayın yürüyüş için devlet o 1 milyona kişiyi bin kişi görür.O kadar eylemler yapıldı olaylar oldu devlet ne dedi ne yaptı

Ben şunu anlamıyorum türkiyede yapılan hiç bir yürüşüte hiç bir eylem devletin umruna gelmez. Avrupa da olsak belki böyle olmazdı ancak türkiye yapılan hangi yürüyüş veya eylemi devlet görüp bunu düzeltmeye çalıştı
    Tekel işcileri kaç gün eylem yaptı SONUÇ ? ki bu yapılan tepkiler fiziksel tepkiler bizim gibi forumda yapılan tepkilerde değil

İnanın yapılan bu tepkiler sonuç bulsa benim gibi düşünen insanlar eylemlerin yürüyüşlerin başında yer alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 15 Temmuz 2011; 9:56:37 >

• @ Doit, ciddi eylemlerin başında gelen Tekel işçilerinin de eylemi insanların hafızasına kazındı aslında. Şu an bir tartışma programında bu tür şeyler konuşulurken bu eylem birçok defa referans alınıyor. Bunların üzerine konuşmak güzel birşey.

Siyasete girmek istemediğim için yukarıda verdiğin videodaki insanın söylediklerine karşı yorumumu kendime saklıyorum. Ama bu konuşmaya da aynı boyutta tekrar tepki gösterilseydi muhtemelen daha çok iz bırakacaktı insanlarda.

Yukarıda "Koyunlaştırma" dediğim şeyin en büyük örneklerinden biri bu zaten. O kadar insanı bir avuç kişi olarak görmek ve hoş olmayan yakıştırmayla adlandırmak, olayın farkında olmayan diğer insanların bilincine işleyip uyutma, hatta eylem yapan kişilere karşı toplum baskısı yaratma çabasıdır. Bu yüzden sessiz kaldıkça bu baskılar daha da artacaktır. Tepki göstermek şart.
  • quote:

@ Doit, ciddi eylemlerin başında gelen Tekel işçilerinin de eylemi insanların hafızasına kazındı aslında. Şu an bir tartışma programında bu tür şeyler konuşulurken bu eylem birçok defa referans alınıyor. Bunların üzerine konuşmak güzel birşey.

Siyasete girmek istemediğim için yukarıda verdiğin videodaki insanın söylediklerine karşı yorumumu kendime saklıyorum. Ama bu konuşmaya da aynı boyutta tekrar tepki gösterilseydi muhtemelen daha çok iz bırakacaktı insanlarda.

Yukarıda "Koyunlaştırma" dediğim şeyin en büyük örneklerinden biri bu zaten. O kadar insanı bir avuç kişi olarak görmek ve hoş olmayan yakıştırmayla adlandırmak, olayın farkında olmayan diğer insanların bilincine işleyip uyutma, hatta eylem yapan kişilere karşı toplum baskısı yaratma çabasıdır. Bu yüzden sessiz kaldıkça bu baskılar daha da artacaktır. Tepki göstermek şart.

Hocam tekel işcilerinin bu kadar çok referans gösterilmesinin nedeni çok uç bir eylem olmasıdır tam 78 gün sürmüştür Tam 78 gün yağmur-çamur demeden insanlarda dışarda yatmıştır.Bu eyleme katılanlar sadece tekel işcileride değildir çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler işci kuruluşları yüzlerce insan, orada 78 gün boyunca eylem yapmasına rağmen devlet yine istediğini yapmıştır ve devlet açıkca eylem yapanları tehdit etmiştir şu şu tarihe kadar kayıt yaptırmayanlar kovulacaktır diye Yanlız halkın büyük bir kısmı bu eylemi destekledi anketlerde büyük bir oranda bu eylemlere destek gelmişti. Bunun nedeni tekel işcilerinin her kesimden olmasıydı. Sağcısıda vardı solcusuda var milliyetciside vardı.Bu yüzden bu eylemi halk desteklemişti.Ortada bir koyunlaştırma yoktu. Halkın çok büyük bir kısmı bu eylemi onaylamasına karşılık devlet yine istediğini yapmıştır.

Bunun bence en büyük nedeni aslında türkiyede demokrasi olmamasından kaynaklanıyor Hangi demokraside devletin eylem yapan insanlarını tehdit etmiştir hangi demokraside eğer eylemi bırakmazsanız şu şu tarihe kadar kovulacaksınız denmiştir Bizim demokrasimiz muz demokrasisidir(muz cumhuriyeti gibi ). Ben bu seçimde liberal bir partiye oy vermeyi düşünüyordum benim fikirlerimi yansıttığı için ancak o partiye oy veremiyor neden ? çünkü oyum boşa gidecek onu biliyorum Normal bir demokraside benim istediğim partiye oy atabilmeliyim ve o parti beni mecliste temsil etmeli ancak bizim demokrasimiz muz demokrasisi olduğu için ben gittim yine o allahın cezası 3 büyük türk partisinden birine oy atmak zorunda kaldım

Güzel söz mevcut tabi bu söz türkiye ve bazı ülkeler için geçerli : demokrasi halkın kendi kendine gelin güvey olmasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 15 Temmuz 2011; 10:59:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KissieBunny#

@siyahgözlübezelye Çok mantıksız konuşuyorsun arkadaşım çok ..

Ortalığı birbirine karıştırmak insanların arasına nifak tohumları ekmek isteyen biri olduğun burdan belli oluyor.Cevap yok sadece mantıksız konuşuyorsun söyleyecek cevabının olamaması burdan belli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.