Şimdi Ara

Lüks ama ucuz olan araçlardan almanın riskleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu ilandaki gibi çok pahalılık markaların araçları bazen uygun fiyatlı olabiliyor. bu araç için değil ama genel olarak yorum yapmak gerekirse üst klas markaların araçlarını biz çok yüksek geliri olmayan vatandaşların almasında ne gibi riskler vardır? alır yürütemez miyiz? yoksa bu araçlar gayet kaliteli ve masrafsız ancak tutulmadığı için mi ucuza gidiyor?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-infiniti-1999-infiniti-qx-qx4-servis-bakimli-nasyonel-den-86048668/detay

• Onlar neden çok ucuz ? Kimseler elini uzatamıyor ? Onu düşün...Alınca iş bitmiyor..Tamir , servis, yedek parça arabaya verdiğin paranın yarısı olursa ne yapacaksın ?.Parçası kıt, pahalı, zor bulunuyor ne yaparsın ?..Ya onca paranı çöpe atacaksın..Yada aç durup boğazından kesip sövüp sayıp tamiri yaptıracaksın..Bitmeyecek. Altı ay sonra başka bir yeri elinde kalacak....İnsanlar kaçıyorlar.. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Mayıs 2012; 22:14:33 >
  • Farı kırılırsa buna şahin farı uydurabilir miyiz acaba?

Peki ya camlardan biri kırılırsa?
  • İşin iki farklı boyutu var bence.Şimdi eğri oturup doğru konuşalım,şu aracı ülkemizin şu anki şartlarına bakacak olursanız yürütmek gerçekten yürek ister,emek ister,herşeyden önemlisi bol bol para ister.O da biz orta direklerde olmayan birşey.Yoksa gönül isterki gerçekten 'Otomobil kullanmanın zevkine'' varalım ama yok malesef yok.

Birde işin diğer boyutu var tabiki.İlginç bir şekilde bazı kaliteli araçlar,gerçekten premium diye tabir edilebilecek araçlar ülkemizde hakettiği değeri görmüyor.
  • 15bin liraya porsche de var

parça pahalılığı olabilir mesela
  • alınır.fakat kasko yaptıramazsın mesela.
    lpg attırır gayette binersin.
    Tabi satmayı unutacaksın evlenmiş oluyorsun bir yerde.
    Alırken her şeyine baktıracaksın.Temizse alınır.
    Zira kolay kolay arıza veren araçlar değiller.
    23 bine küçük sınıf dandik bir arabaya binene kadar çok km yapılmayacaksa böyle bir tanka binmek elbette çok güzel olur.
  • Avrupa olsa bir yere kadar alınabilir ama Japon işi sakat. Arabanın hem yaşı var, hem de Türkiye'de yok. Parça sipariş etsen ne zaman geleceği belli değil. Bir kaza yapsan araba ya hurdaya çıkar ya da yaptırmak için aylarca beklersin. Bakım için bile parça bulmak güç olabilir. Tutulmayan bir markanın neredeyse olmayan bir modeli. Ama Avrupa malı olursa siparişin bir ay içinde gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 20 Mayıs 2012; 22:20:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-gumruk-cikisli-toyota-camry-orjinal-hatasiz-86205342/detay
    bir passatla kıyaslarsam okadar uçuk miktarlarda bakım giderlerinin olabileceğini düşünmüyorum bu aracın.serviside türkiyenin en eski köklü servisleri. infinity buna nazaran daha zor evet ama daha yakışıklı infinty yerine bence nissan maxima olmalı.zaten aynı araçlar.ayrıca nissan 2.0 ve baya büyük bir meblağ da vergi avantajına sahip.
    bu araçları kaskolatıp binlimeli kasko yaptırıncada zaten vergisi düşük dilime girmekte.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-az-kullanilmis-bakimli-v6-otomatik-86793811/detay# buda nissan - infinity
    kusura bakmayın ilandaki otomobl değilmiş. ilan ilk tıkladığımda açılmamıştı. biraz düz gtmişim yorumu yaparken. ben nfinty gx otmobl sanmıştım. gerç konunun anafikrinde yine aynı şey ama ters bağlamışım konuyu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendikendine -- 20 Mayıs 2012; 22:24:27 >

• bu araç ford explorer ile kardeş olabilir mi

çok benzer geldiler de
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

alınır.fakat kasko yaptıramazsın mesela.
    lpg attırır gayette binersin.
    Tabi satmayı unutacaksın evlenmiş oluyorsun bir yerde.
    Alırken her şeyine baktıracaksın.Temizse alınır.
    Zira kolay kolay arıza veren araçlar değiller.
    23 bine küçük sınıf dandik bir arabaya binene kadar çok km yapılmayacaksa böyle bir tanka binmek elbette çok güzel olur.

+1...
  • Günlük kullanıma gitmez pek, zevk için alınmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

İşin iki farklı boyutu var bence.Şimdi eğri oturup doğru konuşalım,şu aracı ülkemizin şu anki şartlarına bakacak olursanız yürütmek gerçekten yürek ister,emek ister,herşeyden önemlisi bol bol para ister.O da biz orta direklerde olmayan birşey.Yoksa gönül isterki gerçekten 'Otomobil kullanmanın zevkine'' varalım ama yok malesef yok.

Birde işin diğer boyutu var tabiki.İlginç bir şekilde bazı kaliteli araçlar,gerçekten premium diye tabir edilebilecek araçlar ülkemizde hakettiği değeri görmüyor.

ama hocam bırak görmesin bu benim işime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtpasali

şu ilandaki gibi çok pahalılık markaların araçları bazen uygun fiyatlı olabiliyor. bu araç için değil ama genel olarak yorum yapmak gerekirse üst klas markaların araçlarını biz çok yüksek geliri olmayan vatandaşların almasında ne gibi riskler vardır? alır yürütemez miyiz? yoksa bu araçlar gayet kaliteli ve masrafsız ancak tutulmadığı için mi ucuza gidiyor?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-infiniti-1999-infiniti-qx-qx4-servis-bakimli-nasyonel-den-86048668/detay

örnegin bu araç nissan patfhinderin parçaları buna uyumludur onun için diğer muadillere göre parçası bulunabilir

• parça meselesi günlük kullanımı etkiliyor, üzerine birde vergi ve yakıt fiyatı gelince araca hiç sahip olmamak sahip olmaktan daha mantıklı geliyor.
    parçası bulunmadığı halde 200 sx almak istiyorum ileride. günlük kullanmaya kalksam riske alamam ancak haftasonları kullanmak için ya da uğraşmak için ideal oluyor bu tip araçlar.
    camry çok sevdiğim halde cesaret edemeyeceğim araçlardan birisi mesela. günlük kullanıma daha yatkın, haftasonu binmek için alınacak araç değil. şehirlerarası yola çıkılır belki ama şehirlerarası yola çıkmak için almak istemem galiba.
  • Vergisinin yüksek olması, Yakıt Tüketiminin fazla olması ve Parça sıkıntısı.. Yüzünden ucuz oluyor genelde böyle araçlar.Vergisi ve Yakıtı karşılandığı zaman.. Parçası bir şekilde bulunup.. Bakımları yapıldığı zaman..hertürlü binilebilecek araçlar.
  • ebaydan herşey alınabiliyor artik. bu araçların parçalarını ebay dan temin eden varmı?
  • Camry alınabilir. Ankara'da CD plakalı bayağı görüyorum. Parçası vardır mutlaka. Diğerlerine göre daha mantıklı.

Yurtdışından parça getirebilirsin. Avrupa otomobil olursa 2-4 hafta gibi bir zamanda gelir ama uzak doğu ve Amerikan arabalarında bu süre bir ayı aşar. Bir de parçaların gümrüğe takılma ihtimali var. Diyelim kaza yaptın, bir ay parça bekledin, sonra gümrük işlemleri, arabanın onarılması falan derken en az iki ayın gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 21 Mayıs 2012; 9:46:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim patron aldı 35bin'e lexus jip. 20-30 bin km'dir hiç masraf çıkarmadı. Bakım masrafları da pahalı değil.(Ağır bakımları hariç) Yakıtı da ortalama 12litre. Ara ara kullanıyorum, o kalitedeki bir araç için 35bin tl para ve çıkardığı masraflar çok az. Sıfır lüks jip alsan 2 sene sonra en az 50bin tl zarar edersin. Ama eski bir araca vereceğin para toplamda en fazla 50bin tl. Çok mantıklı bence.
  • Ben 2003 infiniti QX4 kullaniyorum. (Amerika'dayim)
    110 bin milde (175 bin km) ve 8 bin dolar odedim
    Cok keyifli, konforlu ve tam aile arabasi.
    9 yasindaki araba boyleyse yenileri kimbilir nasil olur.
    ama Turkiye'de olsaydim yanina bile yaklasmazdim.(arkadaslar yukarida nedenlerini aciklamis)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.