Şimdi Ara

Lüks ama ucuz olan araçlardan almanın riskleri nelerdir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bırak bunu dostum. Lada Niva al. Halk Jeep'i.
  • infiniti nissan'ın amrekia pazarı için üretttiği özel bir marka. explorer ile uzaktan yakından alakası yok. bir kere bu araçlar evladiyelik araçlar. çok sağlam ve konforlu. ayrıca arazide uygun lastiklerle giremeyeceği yer azdır. motoru çok sağlam. yürüyeni de öyle. ama ufak tefek arızalarda uzebilir. bir de çoğu parçası nissan pathfinder ile ortak. bu yüzden parça sıkıntısı abartıldığı gibi değil. yakıtı fazla lpg taktırmak şart.

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

ebaydan herşey alınabiliyor artik. bu araçların parçalarını ebay dan temin eden varmı?

Aracımın neredeyse yarısı ebay den geldi diyebilirim. Fakat son zamanlarda gümrükte sorunlar çıkıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

ebaydan herşey alınabiliyor artik. bu araçların parçalarını ebay dan temin eden varmı?

Aracımın neredeyse yarısı ebay den geldi diyebilirim. Fakat son zamanlarda gümrükte sorunlar çıkıyor.

gümrükte ne sorun cikiyor? 75 euro alti muafti, sonrasi da %10 gumrukle aliniyodu??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

gümrükte ne sorun cikiyor? 75 euro alti muafti, sonrasi da %10 gumrukle aliniyodu??

Son siparişim henüz gelmedi, veya gümrükten ses çıkmadı haber bekliyorum bakalım. Gümrük öyle bir hal aldı ki zon zamanlarda abuk subuk vergiler çıkartıyorlarmış öyle duydum birkaç arkadaştan. Bir de evrak sorunu çıkıyor, ebay üzerinden kendi ruhsatlı aracın için kendin sipariş geçeceksin, gümrükte ekstreni, paypal çıktılarını vs. istiyorlar abuk sabuk işlemler var. Yoksa parça bulmak sorun değil, gümrükten içeri almak sorun. Gümrük mevzuatının nasıl ne şekilde uygulandığını çözemedim ben.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ilanı açamadım nedense
    MK VII TSI
  • O kadar da kasmaya gerek yok aslında.Bi tane 30-35 bin tl ye yeni kasa mondeo titanium benzinli alınıp keyifle binilir.Yakıtı da önceden ayarlarsan sorun olmaz.(Kenarda 10-15 bin bırakırsın almadan)

Hem parça sıkıntısı olmaz
    hem vergisi 1,6 motordan dolayı uygundur
    çok arıza çıkaracagını da sanmıyorum.

Orijinalden alıntı: gurgenli

O kadar da kasmaya gerek yok aslında.Bi tane 30-35 bin tl ye yeni kasa mondeo titanium benzinli alınıp keyifle binilir.Yakıtı da önceden ayarlarsan sorun olmaz.(Kenarda 10-15 bin bırakırsın almadan)

Öyle ya, daha insanlar mondeoya "elde patlar, incir ağacı diker" derken infiniti falan çok uçuk şeyler..
    Yalnız parasını nasıl, ne şekilde harcayan adama göre değişir.
    İnfiniti QX için birşey diyemem ama kullandığım gc'ler ve diğer amerikan jipler içinde ve bildiğim diğer escalade, explorer, fx gibi araçlardan konuşursak bu dönemde yürütmek bazı noktalarda kolay kalır.
    Birsürü bakımsız, yalan dolan, altından kalkamamış, rutin bakımlarından kaçmış, ucundan köşesinden toplayıp satılan araçlar var.
    Meşhur bir amerikancı var...
    Birde o ... Caddesindeki yamyamlar var...allar, pullar birde kelepire denk geldiğinden dip satar, cazip görünür heybetine, sonra yeni bir hevesli düşer oltaya ve..
    yine aynı hikayeler...
    Gelenleri görünce ve orantısızlıklarını görünce ikinci elde bunlardan araç alınıyorsa, araca yatırdığınız para kadar yedek bütçe ayırmanız lazım.
    Sanmıyorum keyifle yürütebileceğinizi.Hergün hüsran, Hergün ziyan.
    Hazzı başkadır tabi.
    Bu sebeple tavsiyem eski jiplerde gc.Az para, çok hizmet,
    Diğerleri için escalade, navigator gibi araçları hiç kafanızda kurmayın bile.
    Kurana mani olmalıyım ama müsriflik olur.Yazık ve gereksiz.
    Yaktığını yanına birde siz ekleyin.
    vergisinide,
    yolda kalma ihtimalinde çekeceğiniz dertleride,
    parçası e-bay nasılsa var diye kurup 2 hafta sonra gelen ama uymayıp tekrar bekleyeceğiniz parçaları düzeltmek için uğraşacağınız satıcılarla yazışmalarıda,
    yedekte başka bir aracınız yoksa kiralayacağınız araç masrafınıda yada yitirdiğiniz hareket kabiliyetinle, kaçan iş fırsatlarınızıda.
    Herşeyden öte zamanınızı.
    Keyif işidir Türkiye'de amerikan.
    Her keseye gelmez.
    Sıkıntılı adama hiç gelmez.
    8silindir motor her ustayada elletilmez.Elletilecek adamlarda tuzlu ve ağırdır.

• quote:

O kadar da kasmaya gerek yok aslında.Bi tane 30-35 bin tl ye yeni kasa mondeo titanium benzinli alınıp keyifle binilir.Yakıtı da önceden ayarlarsan sorun olmaz.(Kenarda 10-15 bin bırakırsın almadan)

o mondeoların tutulmamasına da bir anlam veremedim bir türlü. benim 14-15li yaşlarımda favori araba modelimdi mondeo. bu kadar yeni modellerin bu fiyatlara gittiğini bilseydim, sıfır corolla almak yerine temiz bir mondeo iyi giderdi aslında..

bide şu var bu kadar benzin içip bu kadar vergi ödeyeceğime gider sıfır alırım... cunku bu tip bir araca binecek param varsa sıfırını alacakta param vardır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtpasali

quote:

o mondeoların tutulmamasına da bir anlam veremedim bir türlü. benim 14-15li yaşlarımda favori araba modelimdi mondeo. bu kadar yeni modellerin bu fiyatlara gittiğini bilseydim, sıfır corolla almak yerine temiz bir mondeo iyi giderdi aslında..

Ben de öyle düşünüyorum.Dizel corollaya 55 bin verene kadar 35 e full mondeo alınsa.Benzine bakmadan binilse daha mantıklı gibi.Zaten 20000 tl fark kolay kapanmaz.Biri yayla gibi tabiri caizsse.
    Yabi çok ince hesap yapmamak lazım.Yakıt konusunda vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Manuel Mikser

bu araç ford explorer ile kardeş olabilir mi

çok benzer geldiler de

explorer'ı bilemem ama
    nissan pathfinder'in lüks abisi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-orjinal-hatasiz-nissan-partfinder-4x4-mt-wd-lpg-li-takasli-86890386/detay

"Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" K. Atatürk.

• bende bu konuda SAAB ve CAMRY markalarını çok beğenirim ve neden bu kadar ucuz olduğu halde satılmazlar anlamam. özellikle Camry parçalarında sıkıntı çıkmaz zaten bazı parçaları eski kasa corollalar ile aynı...

örnek SAAB

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-guc-konfor-fiyat-son-nokta-saab-83568510/detay

Örnek CAMRY

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bu-kadar-temizini-bulmak-zordur-kacirmayin-81177782/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 22 Mayıs 2012; 17:37:38 >

• geçenlerde bir sahibiylede konuşmuştum lpg km ye 350-380 şehir içi yaktığını söylemişti.camry nin aynı motorlusu lexus kardeşimin patronunda benzinli ortalama yakıtı 11.5 12 litre diyordu ki bu jip yani sürekli 4*4 .otomatik bir 2.0 dizel araçta km ye 350 den az yakmaz şehir içi bence.yokokadar az yakmaz diyenlere 2.2 yada 2.4 4 silindrli daha az yakan serileride mevcut. 17500 e avensisi geçtim 2001 benim kasa corollanın temizini bile çok zor buluyorsunuz.yani böyle düşününce aslında camryler ucuz değilde corollalar pahalı işte benimde dediğim hep buydu. ya satmak için değilde kullanmak için alınıyorsa araba??? misal biz 12 yıldır corolla kullanıyoruz sanırım 5 sene daha rahat kullanırız. ama camry deyince benim aklıma tek bir camry geliyor 2004-2005 kasalar.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-125-000-km-camry-3-0gx-at-85590052/detay

• Bu ülkede hak ettiği değeri görmeyen

Nissan Almera

Kia Cerato

Ford Mondeo

yu bilirim. İkinci el fiyatları oldukça uygun.

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Bu ülkede hak ettiği değeri görmeyen

Nissan Almera

Kia Cerato

Ford Mondeo

yu bilirim. İkinci el fiyatları oldukça uygun.

daha okadar öok ki. 96-97 doğan slxler broadway ler 9-10 milyar. 99-2000 kia sephia ıı ler 9-10 milyar 98-2000 daewoo nubiralar yine 9-10 milyar. hatta 7500-8000 e çok rahat daewoo espero alınabilir. hava yastığı klima 4 cam otomatiği elektrikli dikiz aynaları opelle birebir aynı sağlam motoru. tek sorunu ney kore arabası
    ama 97-98 hyundai accent yumurta kasalarda kore arabası faka tbu saydıklarımın anca 1-2 si vardır onda. fakat 1.5 gls olduğunda fiyatı kafadan 11-12 milyar. arada 4-5 milyarı bulan fark var. 10 milyara araba arayan birisi için 4milyarlık bir fark çok ciddi bir meblağ. accant yumurta kasa 11500 civarı-daewoo espero 7500 civarı.
    sıkıştığında çok zarar edersin diyorlar. yumurta kasa accent diyelim 11500 e aldınız. çooook acil satacaksınız taş patlasa 10500 e satarsınız. 1 mlyar zarardasınız. 7500 e aldığınız bir daewoo esperoyu 6500 e inerseniz ilk müşterisine satarsınız. yine zararınız 1 milyar. şahsen bugün ben temiz bulayım 6500-7000 e espero alırım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.