Şimdi Ara

Giderken Yanlışlıkla Vitesi P ye Attım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
17.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Suzuki Swift otomatik arabamla tam park esnasında acelem vardı daha araç tam durmadan p ye attım hızım 5-10 km falandı çok acı bir ses geldi araçtan sonra hemen durdum zaten acaba şanzumana bişey olmuş mudur? Arabada herhangi bir şey hissetmedim ama içim rahat değil acaba bize yine sanayi yolu göründü mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Giderken Yanlışlıkla Vitesi P'ye Attın: Yapılması Gerekenler

Bir aracı sürerken vitesin yanlışlıkla P (Park) konumuna alınması, özellikle otomatik vitesli araçlarda ciddi sorunlara yol açabilir.

Neden Tehlikelidir?

• Şanzıman Hasarı: Araba hareket halindeyken vitesin P konumuna alınması, şanzımana ciddi hasar verebilir.
    • Arka Tekerleklerin Kilitlenmesi: Bu işlem, özellikle kaygan zeminlerde araç kontrolünün kaybedilmesine neden olan arka tekerleklerin kilitlenmesine yol açabilir.
    • Kazalar: Arka tekerleklerin kilitlenmesi nedeniyle araç kontrolünün kaybedilmesi, diğer araçlar veya yayalarla kazalara neden olabilir.

Yapılması Gerekenler

Yanlışlıkla vitesi P'ye alırsan, hemen şu adımları uygulamalısın:

• Aracı Durdur: Aracı güvenli bir şekilde durdur.
    • Anahtarı Çek: Aracın anahtarını kontaktan çek.
    • N (Boş) Konumuna Geçir: Vites kolunu N (Boş) konumuna getirmeye çalış.
    • Yeniden Çalıştır: Anahtarı tekrar tak ve aracı yeniden çalıştır.

N (Boş) Konumuna Geçirilemiyorsa

Vites kolunu N konumuna geçiremiyorsan, aracın şanzımanında bir sorun olması muhtemeldir. Bu durumda şu adımları izlemelisin:

• Çekici Çağır: Bir çekici çağır ve aracı yetkili bir servise götür.
    • Aracını Kullanma: Aracını şanzıman sorunu giderilene kadar kullanma.

Önemli Uyarılar

• Otomatik vitesli araçlarda giderken vitesin P'ye alınması asla önerilmez.
    • Aracını her zaman P konumundayken park et.
    • Aracın şanzımanının düzenli olarak bakımını yaptır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Araç durmadan p ye nasıl girdi onu anlamadım ?

• Merhaba.
    Derhal otomatik şanzuman ustasına götürüp durumu anlatın.
    Otomatik vitesli arabada hareket halindeyken P' ye geçirebilmek imkansızdır.
  • İlla ki bir şey olması gerekmez. Belki dişliler azıcık aşınmış olabilir. Aracın duruşunda kalkışında sıkıntı yoksa vites değiştirirken anormal sesler gelmiyorsa sıkıntı yok bence.
  • İmkansız değildir bazı modellerde vites kilidi olmuyor ben 2 kere durmadan p'ye geçtiğine şahit oldum ses geliyor ama birşey olmuyor
    Hatta otopark.com'un golf gti testinin sonunu izleyin orda and p'ye geçiriyor ses geliyor ama birşey olmuyor

• 98 passat otomatikte de yarım geçmişti ama sorunsuz kullandık.

• quote:

Orijinalden alıntı: cello1234

İmkansız değildir bazı modellerde vites kilidi olmuyor ben 2 kere durmadan p'ye geçtiğine şahit oldum ses geliyor ama birşey olmuyor
    Hatta otopark.com'un golf gti testinin sonunu izleyin orda and p'ye geçiriyor ses geliyor ama birşey olmuyor

Video yu izledim şimdi aynı öyle bir ses geldi ama benim hızım videodaki kadar bile yoktu yani tam park ediyordum zaten 1-2 sn sonra falan tamamen durdum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R 'ye takınca gitmiyor araç
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schwa

quote:

Orijinalden alıntı: cello1234

İmkansız değildir bazı modellerde vites kilidi olmuyor ben 2 kere durmadan p'ye geçtiğine şahit oldum ses geliyor ama birşey olmuyor

Video yu izledim şimdi aynı öyle bir ses geldi ama benim hızım videodaki kadar bile yoktu yani tam park ediyordum zaten 1-2 sn sonra falan tamamen durdum.

Birşey olmaz hocam o kadar narin değiller ufak tefek titreme vs. Birşey olursa o zaman düşünürsünüz ama bir fark olduğunu zannetmiyorum

• evet bazı araçlarda geçiyor p ye.şanzımandaki dişlilere zarar verir eğer bir problem yoksa kullanabilirsiniz.

• kullandıkça ortaya çıkar artık birşey varsa
  • Bir şey olmaz bir seferden. Araç P konumunda bayırda kaymıyorsa problem yok. Yeter ki tekrarlamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Bir şey olmaz bir seferden. Araç P konumunda bayırda kaymıyorsa problem yok. Yeter ki tekrarlamayın.

Hocam denedim onu bayırda p de geriye kaçıyor eğer el freni çekik değilse

• quote:

Orijinalden alıntı: Schwa

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Bir şey olmaz bir seferden. Araç P konumunda bayırda kaymıyorsa problem yok. Yeter ki tekrarlamayın.

Hocam denedim onu bayırda p de geriye kaçıyor eğer el freni çekik değilse

kaçmaması lazım
  • hocam bişey olacağınız sanmıyorum fakat kullandıkça sizde anlarsınız.
  • P pozisyonu olan otomatik araçlarda mandal ile kilidi açmadan P'ye geçmemesi lazım. P pozisyonu var ve mandal yok ise, o da garip...
  • güvendiğiniz usta varsa gidin. yoksa sırf para kazanmak için türlü türlü hikayelerle kafanızı karıştırırlar.şahsi kanaatim ise hiçbirşey olmadığıdır.gönlünüz rahat olsun suzuki şanzımanı bilirim zaten sorun olursa sürüşte anlarsınız.
  • Dedikleri gibi o kadar narin değillerdir. Satmak istermisiniz?-Şaka
  • P için ayrı ve özel bir dişli var. Yokuşta kaçırıyorsa o dişli sıyrılmıştır, değişmesi gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.