Şimdi Ara

LTO (Lityum Titanat Oksit) Piller Hakkında Doğru Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
7
Favori
6.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;


    Son dönemlerin popüler pillerinden olan LTO bataryalardan bahsetmek istiyorum. Bu piller hakkında inanılmaz yanlış bilgiler var.

    Bu yanlış bilgilerin birkaç sebebi var ama en önemlisi kasıtlı hazırlanmış bazı videolardır.

    O videolardan sonra yanlış bilgiler kulaktan kulağa yayıldı.

    Ben doğru bilgileri içeren video çeksem de 1000 kişi bile izlemedi ancak yalan bilgilerin olduğu videolar yüzbinlerce kez izlendi :)


    İnsanların inandığı yalanlardan bazılarını görmek için şu görsele bakabilirsiniz;

    LTO (Lityum Titanat Oksit) Piller Hakkında Doğru Bilgiler




    Sektörün içinden birisi olarak bu piller hakkında doğru bilgiler vermeye çalışacağım. (Neden o videolardaki bilgilerin değil de benim verdiğim bilgilerin doğru olduğunu ise kanıtlarla göstermeye çalışacağım.



    LTO pillerin en yaygın olanının görseli şudur;

    LTO (Lityum Titanat Oksit) Piller Hakkında Doğru Bilgiler


    Bu pil şekil itibariyle kapasitöre benzetilebilir. (Hemen hemen aynı renk ve boyutta bir süper kapasitör vardır, karışıklığın ana sebebi budur, ancak bu pil bir kapasitör değildir. Bildiğimiz pildir.



    Bu pillerle ilgili atılan en büyük yalan, bu pillerin Türkiye'ye satılmadığı saçmalığıdır. Saçma sapan birkaç kanaldan çıkan bilgi tüm sosyal medyaya yayıldı. Pili gören aynı şeyleri tekrarlıyor.


    Arkadaşlar bu piller Türkiye'ye satılıyor, bu piller Türkiye'de satılıyor.

    Ben bu pili aldım, video çektim. (İlk videom sadece yalanlar üzerine oldu, izlemek isterseniz; (ben videoyu tam buraya koymuştum :) ama sanırım en alta gidiyor)


    Şimdi bu piller satılmıyorsa ben nasıl aldım? Youtube'daki birçok kişi nasıl aldı?

    Bu piller de tüm piller gibi ülkemizde satılıyor. Bu zamana kadar gelmediyse firmalar çok karlı görmediği için, yeni bir teknoloji olduğu için gelmemiştir.


    Tüm malzemeler gibi pillerin de belirli gümrük şartları vardır. Kafamıza göre malzeme getiremeyiz. Belirli belgeler gerekir. Bu bilgi ve belgeleri sunan şirketler gümrük parasını da ödedikten sonra istedikleri gibi pil getirebilirler. Aliexpress'teki bazı firmaların bu pilleri Türkiye'ye göndermemesi bu pillerin Türkiye'ye hiç satılmadığı anlamına gelmez ki. Adamlar gönderiyor ama pil bizim gümrükte takılıyor. Diğer yalan da burada devreye giriyor.


    Güya biz ülke olarak bu pilden üretecekmişiz o yüzden gümrükten sokmuyormuşuz. Yahu böyle saçmalık olur mu?

    Atılan yalana göre güya Aspilsan bu pilden üretmeye başlamış, hatta bazı otobüslerimizde varmış, içine bor da koymuşuz. 2 aya kadar elimizdeymiş, ondan sonra TOGG'da da kullanılacakmış. (Bu arada TOGG batarya ile ilgili yapılabilecek en iyi şeyi yaparak Farasis ile anlaştı)



    Aspilsan'a mail atıp sordum, bu pilden üretmediklerini, istersem yurtdışından benim için getirebileceklerini ve 2022'den sonra li-ion pil üreteceklerini söylediler. Bu birçoğumuzun bildiği bir şeydi. Bu gelen cevap ben dahil yüzlerce kişiye gelmiştir. Adamlar öyle bir yalan yaydı ki Aspilsan bununla uğraşmak zorunda kalıyor.



    Tekrarlıyorum, Aspilsan, Birikim Pilleri ya da başka herhangi bir yerli üretici bu pillerden üretmiyor. Zaten dünyada bile sadece birkaç üreticisi var.




    Şimdi teknik konulardan bahsedelim.


    Bu pil dünyanın en iyi, en müthiş pili mi? İnanılmaz bir teknoloji mi?

    Hayır değil, pilin iyi özellikleri var ancak anlatılan özelliklerin birçoğu da yalan.


    Bu pilin 3 tane çok önemli özelliği vardır, en önemli avantajları şunlardır;


    1) Çok güvenlidir, delinse bile alev almaz. Aşırı şarj ve deşarjda yanmaz. (Bu çok önemli bir özellik, bu yönüyle li-ion ve li-po pillerden ayrılıyor)

    2) Çok uzun ömürlüdür. Görselde ve videoda gördüğünüz pil 16.000 cycle'dır. Yani günde 1 kez doldurup boşaltırsanız 16000/365=43 sene ömrü vardır. (Bu konuda biraz Lifepo4 piller yaklaşabilir Lto pillere)

    3) Hızlı şarj; bu piller kapasitelerinin 6 katı kadar akımla hızlı şarj olabilir. Bu yaklaşık 10 dakikada dolum demektir. (Aslında bu konuda bazı Polymer rakipleri var, Turnigy Nano Tech gibi)

    Yalnız görseldeki pil 40 ah'tir. 10 dakikada şarj edebilmek için 240A gereklidir. Bu çok yüksek bir değerdir, hangi şarj aleti bu değeri sağlayabilir?



    Bu 3 güzel özellikten sonra dezavatajlarından bahsedelim;


    1) En önemli dezavantajı enerji yoğunluğunun düşük olmasıdır. Enerji yoğunluğunun birimi Wh/kg'dir. Yani pilin voltajı çarpı kapasitesinin ağırlığa bölünmesiyle elde edilir.

    Bu pil 2.3 volttur ve 40 Ah'tir. Ağırlığı ise 1.2 kg'dir. Yani enerji yoğunluğu; (2.3*40)/1.2=76 Wh/kg'dir. Farklı firmaların farklı pilleri ile daha yüksek bir enerji yoğunluğu elde edilebilir ancak en fazla 85 Wh/kg olur. Bu elektrikli araçlarda kullanılan li-ion pillere göre çok düşük bir değerdir. Elektrikli araçlarda kullanılan piller yaklaşık 250 Wh/kg'dir.

    Yani şu anki pillerin yerine LTO pil taksak 450 km yerine 150 km gidebileceğiz. Tamam hızlı şarj önemlidir ancak menzil de çok önemlidir.

    Cep telefonu üzerinden düşünün, şarjınız 18 saat yetiyor ama telefon 1 saatte şarj oluyor. Bunun yerine lto pil alıyorsunuz şarjınız 6 saatte bitecek ama telefon 10 dakikada şarj olacak. 6 saat birçok kişi için hiç yeterli olmaz.

    Kullanıldığı bazı araçlar olsa bu piller elektrikli bisiklet, elektrikli otomobil gibi uygulamalar için çok uygun değildir.

    18650 piller üzerinde örneği pekiştirecek olursak, günümüzde en yüksek kapasiteli 18650 pil 3500 mAh'tır. Bu pillerden 12 tane alırsak 42 Ah yapar ve tanesinin ağırlığını 50 gramdan hesaplarsak 600 gram yapar.


    Bir tarafta 3.7 volt 42 Ah 600 gram pil, diğer tarafta 2.3 volt 40 Ah 1200 gram pil.


    2) Diğer dezavantaj ise fiyattır. Görseldeki pil 1500-2000 tl arasında olacaktır. Bu şu anda son kullanıcı için çok pahalıdır.




    Çok karışık bir yazı oldu, her şeyi özetleyecek olursak;


    Bu pillerin hızlı şarj, cycle gibi güzel özellikleri, enerji yoğunluğun düşük olması gibi kötü özellikleri vardır.



    En uygun kullanım alanı solar sistemlerdir. Ağırlık önemli değildir, uzun yıllar sonucunda pillerin maliyeti çıkarılabilir. (Bazı elektrikli otobüslerde de bu piller kullanılmaktadır, duraklarda hızlı şarj özelliğinden yararlanılarak biraz şarj edilmektedir.)




    Şu an pili sadece tanıtmaya çalıştım. Sonraki yazı ve videolarda teknik konulardan bahsedeceğim. Kapasitesini ölçeceğim, 12 volt aküye karşılık batarya yapacağım, 240A ile şarj deşarj edip sıcaklığını kontrol edeceğim. Normalde cycle testleri de yapıyorum ama buna ömür yetmez :)

    Okuduğunuz için teşekkürler. Sorularınız varsa cevaplamak isterim.


    -----

    Devam ediyorum;


    Kapasite testi;


    Ürünün kapasitesi 41 Ah çıktı. Ürün üzerinde yazan kapasiteyi sağlayabiliyor ve şarj/deşarj sırasında hiç ısınmıyor. Bu yönüyle ürün oldukça başarılı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piladam -- 26 Nisan 2021; 13:38:9 >







  • teşekkürler

  • Her kafadan ses çıkıyor. Günümüzde bilginin doğruluğunu araştırmadan insanlar kolayca inanıyor.


    Kısa ömürlü ve içindeki enerjinin tamamı kullanılmayan jel aküden 10 kat iyidir.

    LTO bataryayı ve Lifepo4 pillerin karşılaştırmasına denk gelmedim.

    8-10kw güneş sistemi kuracağım Güneş sisteminde kullanmak için takipteyim.

  • experiment67 kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    LTO, Jel aküden daha iyidir ama bence şu an LiFePO4 daha optimum bir çözüm gibi görünüyor.


    İlerleyen zamanlarda kıyaslama videosunu mutlaka çekeceğim.

    Şu anda LTO kapasite ölçme videosu ile uğraşıyorum.

  • Elinize, emeğinize sağlık. Güzel bir paylaşım
  • Takip
  • Kapasite testi ile devam ediyorum;


    Ürünün kapasitesi 41 Ah çıktı. Ürün üzerinde yazan kapasiteyi sağlayabiliyor ve şarj/deşarj sırasında hiç ısınmıyor. Bu yönüyle ürün oldukça başarılı.


    Videoyu izlemek isterseniz;


    00:00​-01:50​ Datasheet incelemesi (https://birikimpilleri.net/Resim/900402503001_1.pdf)

    02:05​-03:09​ Test adımlarının programlanması

    03:10​-04:40​ ilk deşarj

    05:20​-07:15​ Şarj başlangıcı

    07:35​-10:02​ Kapasite Testi

    10:07​ Test grafiğinin incelemesi







  • Türkiyeye satılmıyor videosunu izledikten sonra bi google bakıp öyle bir şey göremeyince adamın kanalına göz atmıştım. Tamamen yerli milli, yurtdışına kapak, bizi kıskanıyorlar tarzı videolar üreten tık avcısı birisi olduğunu görmüştüm.

    Bu konununuz açıklayıcı oldu teşekkürler.
  • ravbin R kullanıcısına yanıt

    Yorumlarınız için teşekkür ederim.


    O video hayatımda gördüğüm en saçma videolardan birisi. Tamamen gazlamaya yönelik ve bu konuda oldukça başarılı.


    Kendisi söylediklerine inanıyor mu bilmem ama milleti çok güzel kandırıyor. Tüm videoları aynı şekilde.

  • Bu konuda videolar çekmeye devam ediyorum.


    200 amperlik yükteki davranışını şu videoda incelemiştim. Rahatlıkla 200 amper sağlayabiliyor.


    Hala en büyük dezavantajı fiyatı.



    LTO (Lityum Titanat Oksit) Piller Hakkında Doğru BilgilerPil Adamyoutube
    Merhabalar; https://www.instagram.com/piladam1/ Bu videoyu çektiğim ortam çok gürültülü olduğu için bazı sesleri programda temizlemeye çalıştım ancak yine de seste bazı problemler olmuş, kusura bakmayın. ______________________ Lto piller Türkiye'de satılıyor mu ve LTO pil kapasite testi videolarından sonra LTO pillerle ilgili yeni bir video çektik. Lto pilleri daha önce kısaca tanıtmıştık, bu pille ilgili bazı yanlış bilgilerden bahsetmiştik. İzlemek isterseniz link; https://www.youtube.com/watch?v=jUVBS85kElE Daha Önce Yaptığımız Kapasite Testi; https://youtu.be/Syie6vQEX3c Bu videoda ise çok yüksek deşarj akımını denedik ve pilin ne kadar ısındığını gözlemledik. Ürünün kapasitesinin en az 40 Ah olması gerekiyordu, 41.5 Ah çıktı. Pil üzerinde yazan kapasiteyi karşılayabiliyor ve fazla ısınmıyor. Daha sonra bu pillerle farklı videolar çekmeye devam edeceğiz. 00:00-00:32 Giriş 00:32-01:25 Kapasite Testi 01:25-02:12 Açıklama ve Kapanış LTO Pil LTO Piller LTO Batarya LTO Bataryalar LTO Piller Türkiye'de LTO Piller Nereden Alınır LTO Kapasite Testi LTO Battery #LTO #LTOpil #Ltobatarya #ltoTürkiye #ltoTürkiyede
    https://www.youtube.com/watch?v=tsepyIGuFUw&feature=youtu.be
  • Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

  • Sayın pil adam;

    Duydum ki Allah'ın verdiği ilimi paylaşması sevabı çoktur. Gördüğüm kadarıyla elektrik enerjisini depolamada profesyonel olmuşsunuz. Kullanılabilecek piller hakkında bilginizi youtube den takip etmeye çalışıyorum. Oradan yazamadım sorularımı.



    135 w Güneş panelim var (max power :17,6 vmp -----7,6 A Imp)

    Solar t30 güneş paneli şarz ünitesi max 30A

    1000w 12vdc /220v ac inverterim var. (Bu inverter ile 0,75kw su pompası motoru çalıştırmak istediğimde kalkınma sırasında demeraj akımı 6 kat olduğu için aküler besleyemedi)



    Aşağıdaki sorula mı cevaplaya bilir misin?



    -- Güneş panelimdeki enerji depolamak için önerebileceğin pil var mı? (10 adet LTO titanat almayı planlıyorum)


    https://www.dhgate.com/product/10pcs-lot-lithium-titanate-battery-2-4v-40ah/713025352.html?dspm=pcen.hpcart.product.1.3Xq6WblXF4DI2JlJ0n4v&resource_id=713025352




    -- LTO titanat 5S2P bağlarsam pil yapısı gereği 1 saat süreyle 2c yada 3c akım alınabilir mi?



    -- LTO pil alırsam. 5S1P / 5S2P / 6S1P olarak hangi bağlantıyı önerirsin? (Aşağıdaki ürün bu iş için uygun mu?)


    https://tr.aliexpress.com/item/1005004398898921.html?spm=a2g0o.productlist.main.21.4f3a1ac0OFphkr&algo_pvid=e7b73014-5050-47b4-9bc1-f9e18ce27b3c&algo_exp_id=e7b73014-5050-47b4-9bc1-f9e18ce27b3c-10&pdp_npi=4%40dis%21TRY%211272.72%211272.72%21%21%2146.28%21%21%402101eab016931244142108617e0842%2112000029038279488%21sea%21TR%21139412274%21&curPageLogUid=pild7vfe6jgC



    -- İlgili sitedeki ürün içerisinde pil dengeleyici var mı?


    -- İlgili sitedeki ürün 5s 80/100A alacağımızı düşünürsek ?


    Split-port connection / same -port connection bağlantı arasındaki fark nedir?



    -- Split-port connection Bağlantısında CHG - yük (alıcı yada inverter) DSG - (şarz) bağlantısı gibi gözükmekte. Eğer durum böyleyse CHG kaç volt vermeliyim? DGS den kaç volt alabilirim?




    -- Split-port connection Bağlantısında CHG - DSG 10v veriniz dediğinizi farz edelim. (Farazi konuşuyorum) 10v ne kadar altına ne kadar üstüne çıkabiliriz? Yüzde olarak +- kaç gerilim değişimi olur?



    Aklıma değişik sorular gelirse tekrar sorarım. İlgili sorular için video çekip Youtube yükleyebilir misin? Benim gibi sorusu olan arkadaşlar sonra da bakabilirler

    Teşekkür ederim.





  • İkinci sorum oğlum tarafından sormamı istedi.



    Elimizde bir drone var. Pil kapasitesini artırmak istiyoruz.


    Drone pilimiz aşağıdaki resimdeki gibi.


    LTO (Lityum Titanat Oksit) Piller Hakkında Doğru Bilgiler


    İçerisini açtığımızda

    LTO (Lityum Titanat Oksit) Piller Hakkında Doğru Bilgiler

    resimdeki gibi pil 1800mah 3,7 v yazıyor fakat pil sahte olmasından şüpeleniyoruz. Bms devresini sökmeden

    LTO (Lityum Titanat Oksit) Piller Hakkında Doğru Bilgiler


    pili takabilir miyiz? Mekanik bağlantıyı bir şekilde çözeriz. Elektriksel olarak takılabilir mi? Orjinal pil ile bu pil arasındaki fark nedir?





  • Takılabilir Elbette. Ağırlık konusuna bişey diyemem. Denemek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasaoglu1

    Sayın pil adam;

    Duydum ki Allah'ın verdiği ilimi paylaşması sevabı çoktur. Gördüğüm kadarıyla elektrik enerjisini depolamada profesyonel olmuşsunuz. Kullanılabilecek piller hakkında bilginizi youtube den takip etmeye çalışıyorum. Oradan yazamadım sorularımı.



    135 w Güneş panelim var (max power :17,6 vmp -----7,6 A Imp)

    Solar t30 güneş paneli şarz ünitesi max 30A

    1000w 12vdc /220v ac inverterim var. (Bu inverter ile 0,75kw su pompası motoru çalıştırmak istediğimde kalkınma sırasında demeraj akımı 6 kat olduğu için aküler besleyemedi)



    Aşağıdaki sorula mı cevaplaya bilir misin?



    -- Güneş panelimdeki enerji depolamak için önerebileceğin pil var mı? (10 adet LTO titanat almayı planlıyorum)


    https://www.dhgate.com/product/10pcs-lot-lithium-titanate-battery-2-4v-40ah/713025352.html?dspm=pcen.hpcart.product.1.3Xq6WblXF4DI2JlJ0n4v&resource_id=713025352




    -- LTO titanat 5S2P bağlarsam pil yapısı gereği 1 saat süreyle 2c yada 3c akım alınabilir mi?



    -- LTO pil alırsam. 5S1P / 5S2P / 6S1P olarak hangi bağlantıyı önerirsin? (Aşağıdaki ürün bu iş için uygun mu?)


    https://tr.aliexpress.com/item/1005004398898921.html?spm=a2g0o.productlist.main.21.4f3a1ac0OFphkr&algo_pvid=e7b73014-5050-47b4-9bc1-f9e18ce27b3c&algo_exp_id=e7b73014-5050-47b4-9bc1-f9e18ce27b3c-10&pdp_npi=4%40dis%21TRY%211272.72%211272.72%21%21%2146.28%21%21%402101eab016931244142108617e0842%2112000029038279488%21sea%21TR%21139412274%21&curPageLogUid=pild7vfe6jgC



    -- İlgili sitedeki ürün içerisinde pil dengeleyici var mı?


    -- İlgili sitedeki ürün 5s 80/100A alacağımızı düşünürsek ?


    Split-port connection / same -port connection bağlantı arasındaki fark nedir?



    -- Split-port connection Bağlantısında CHG - yük (alıcı yada inverter) DSG - (şarz) bağlantısı gibi gözükmekte. Eğer durum böyleyse CHG kaç volt vermeliyim? DGS den kaç volt alabilirim?




    -- Split-port connection Bağlantısında CHG - DSG 10v veriniz dediğinizi farz edelim. (Farazi konuşuyorum) 10v ne kadar altına ne kadar üstüne çıkabiliriz? Yüzde olarak +- kaç gerilim değişimi olur?



    Aklıma değişik sorular gelirse tekrar sorarım. İlgili sorular için video çekip Youtube yükleyebilir misin? Benim gibi sorusu olan arkadaşlar sonra da bakabilirler

    Teşekkür ederim.

    Merhabalar;


    ___________

    Güneş panelimdeki enerji depolamak için önerebileceğin pil var mı? (10 adet LTO titanat almayı planlıyorum)


    LTO uzun ömürlü bir pil çeşidi olsa da kapasitesi fazla değildir. Ben LiFePO4 pil öneririm. Kendini yapabiliyorsanız 3.2V 6000 mAh Power-Xtra pilleri alarak yapabilirsiniz. Yapamıyorsanız Birikim Pilleri firması yapar.

    ______________



    ______________

    -- LTO titanat 5S2P bağlarsam pil yapısı gereği 1 saat süreyle 2c yada 3c akım alınabilir mi?

    2P bağlarsanız yaklaşık 1 saat boyunca 2C sağlayabilir ama doğal olarak 3C değerini 1 saat boyunca sağlayamaz. Yaklaşık 40 dakika sağlar.

    _________________________________


    -- LTO pil alırsam. 5S1P / 5S2P / 6S1P olarak hangi bağlantıyı önerirsin? (Aşağıdaki ürün bu iş için uygun mu?)

    Bağlantı tamamen size ve sisteminize bağlı. 5S'in voltajı yeterli geliyorsa 5S yapın. Kullanım süresini uzatmak için 2P daha iyi olur.






    -- İlgili sitedeki ürün içerisinde pil dengeleyici var mı?


    -- İlgili sitedeki ürün 5s 80/100A alacağımızı düşünürsek ?


    Split-port connection / same -port connection bağlantı arasındaki fark nedir?



    -- Split-port connection Bağlantısında CHG - yük (alıcı yada inverter) DSG - (şarz) bağlantısı gibi gözükmekte. Eğer durum böyleyse CHG kaç volt vermeliyim? DGS den kaç volt alabilirim?




    -- Split-port connection Bağlantısında CHG - DSG 10v veriniz dediğinizi farz edelim. (Farazi konuşuyorum) 10v ne kadar altına ne kadar üstüne çıkabiliriz? Yüzde olarak +- kaç gerilim değişimi olur?



    Aklıma değişik sorular gelirse tekrar sorarım. İlgili sorular için video çekip Youtube yükleyebilir misin? Benim gibi sorusu olan arkadaşlar sonra da bakabilirler

    Teşekkür ederim.https://www.dhgate.com/product/10pcs-lot-lithium-titanate-battery-2-4v-40ah/713025352.html?dspm=pcen.hpcart.product.1.3Xq6WblXF4DI2JlJ0n4v&resource_id=713025352


    Burada yazan soruların cevabına ise hakim değilim.






  • pasaoglu1 P kullanıcısına yanıt

    Orijinal pilinizi net şekilde göremiyorum, özelliklerini tam olarak bilmiyorum.


    İki pilin şarj voltajı aynıdır. Bunun dışında muhtemelen her şeyi farklıdır. Örneğin 2. pil 46 gram, sizin pil kaç gram? Bu ağırlıkla drone uçmayabilir.

  • Sayın piladam; Efendim 28 adet pil ile 4s7p bir akü yapıp güneş sistemine bağladım. 1000 vatt tam sinüs inverter yardımıyla evin aydınlatmasına verdim. Fakat inverterimi ilk devreye almak istediğimde BMS kısa devre hatası veriyor. Birkaç deneme sonrasında açılıyor. İlk açma sırasında kısa devre olarak görmemesi için ne yapabilirim?

    Not: İNVERTER BOŞTA 2A kadar enerji harcamaktadır. iNVERTERİ gece açıp gündüz kapatarak enerji tasarrufu yapmak istiyorum. Gece açmada sık sık kısa devre arızası veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasaoglu1 -- 29 Eylül 2023; 12:39:13 >
  • pasaoglu1 P kullanıcısına yanıt
    İnverterter gerçek 1000w olmayabilir
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Efendim inverter gerçek 1000vatt değilse gücü ve voltajı alamayabilirim bu ikinci plan. Ama benim sıkıntım ilk enerji verdiğimde inverte içindeki kondansatörlerin şarz durumunda aşırı akım çekip BMS devresinin bunu kısa devre görmesi

    Not : Klavyem çift v basmadığı için vatt olarak yazıldı

  • @piladam


    hocam bilgileriniz emekleriniz için teşekkürler

    yeni kayıt olduğum için bu özel mesajı bulabildim

    sorum şu bende lipo balans bms si var 6 adet LTO pil temin ettim 20 amperlik

    bunları seri bağlayıp 2.45 volt ile balans edebileceğim seri bağlı olarak (LTO) pilleri şarj ettikten sonra kullanırken bms ye ihtiyaç varmı

    eski droncu oldugumuz için lipo pilleri 6s-4s vb bms siz calıştırıyorduk cut-off için buzzer (voltajı 3.4 civarına ayarlayıp pile bağlıyorduk sesli ve goruntulu uyarı veriyordu)

    ona göre dron u inişe geçiriyorduk şimdiden çok teşekkür ederim

    ikinci sorum

    temin edebildiğim piller 3 c imiş 30s olarak bunu elektrikli bisiklette kullanmayı planlıyoruz

    anlık 60a sürekli 30a alabiliyormuşuz şu an 12 v pb akü 5 adet kullanıyoruz bisiklet 1 kwa lık 7 saate şarj oluyor 45 km menzili var

    30s lto ile nasıl sonuçlar alabiliriz

    çok teşekkürler

    yeni kayıt oldum soru sormak için inşallah doğrudur ilk once ozel mesajı bulmuştum oraya gonderdim hocam

    yanlışlık varsa kusura bakmayın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andro sem -- 2 Ekim 2023; 13:19:7 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.