Şimdi Ara

LPG yi yeniledik arabam bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eski voltran lpg yi sokup yerine atiker taktirdim. 200 km gittim araba hareket halindeyken stop etti ve 10 dk beklemeden çalışmadı. bu böyle 6 defa oldu 15 km yolu 1 saatte gelebildim. Daha sonra 2 defa denedim problem olmadı. Bugün 5 km yıl gittim yine yolda kaldı.yokus aşağı inerken stop etti. fren taş gibi oldu. lpg yaptırdığım yer 35 bin km dir sorunsuz biniyordum lpg yapılınca böyle oldu bu bir rastlantı mi birkaç sigorta sokup çıkardılar çalıştı. tekrarlarsa iki gün bize birak araştıralım dediler. herhangi bir fikri olan arkadaş olurmu. 1 hafta sonra 250 km yola gidecem bebekle korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lpg mevzusunu bilemem ama motor stop etmişken debriyaja basıp marş yapmaya çalışmayın. Fren taş gibi olur, belki de direksiyon kilitlenir. Başınıza gelirse vitesteyken yavaşlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Lpg mevzusunu bilemem ama motor stop etmişken debriyaja basıp marş yapmaya çalışmayın. Fren taş gibi olur, belki de direksiyon kilitlenir. Başınıza gelirse vitesteyken yavaşlayın.

Dün yokuşta fren taş gibi oldu ama Allah'tan direksiyona birşey olmadı. Hızımı kaybetmek istemiyorum onun için fazla frene de basmak istemedim çünkü düzlükte tamirciye kadar gidecek hıza ihtiyacım vardı. Çocukla arabaya binemiyorum çok tedirginim. Konu hakkında fikri olan katkı sağlayacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekürler.
  • Dün sanayide sigorta kutusu altında bir diyot yanmış olabilir dedi. Ayrıca ateşleme yapmadığı bununda krank ile ilgili bir parçadan kaynaklanabileceğini söyledi. Ben bunun LPG ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Rastlantı olamaz bence. 35 bin km problemsiz kullan LPG yi yenile 200 km sonra problemler başlasın.(NOT araba stop yapmadan kilometre ibresi sapıtıyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

Dün sanayide sigorta kutusu altında bir diyot yanmış olabilir dedi. Ayrıca ateşleme yapmadığı bununda krank ile ilgili bir parçadan kaynaklanabileceğini söyledi. Ben bunun LPG ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Rastlantı olamaz bence. 35 bin km problemsiz kullan LPG yi yenile 200 km sonra problemler başlasın.(NOT araba stop yapmadan kilometre ibresi sapıtıyor)

Bence yeni tesisatın elektriksel problemleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Dün sanayide sigorta kutusu altında bir diyot yanmış olabilir dedi. Ayrıca ateşleme yapmadığı bununda krank ile ilgili bir parçadan kaynaklanabileceğini söyledi. Ben bunun LPG ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Rastlantı olamaz bence. 35 bin km problemsiz kullan LPG yi yenile 200 km sonra problemler başlasın.(NOT araba stop yapmadan kilometre ibresi sapıtıyor)

Bence yeni tesisatın elektriksel problemleri var.

Bende öyle düşünüyorum. LPG ci usta ilk defa böyle birşey başımıza geldi arabayı bırak 2 gün biz onla bol bol yol yapalım ki sorunun nerden kaynaklandığını anlayalım dedi.

• lpg sigortasını çıkarıp 150 km benzinde kullan, daha sonra lpg ayarına götür arabayı, büyük ihtimalle düzelecektir

diğer yandan da çalışan bir sistemi özellikle de lpg yi hiçbir zaman durduk yere değiştirme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun benim eski bmw de oluyordu bi keresinde virajda stop etti kontak aç kapa yaparken direksiyon kilitlendi refuje uçtum :) Sibop ayarı yaptır dediler ama ben pek ilgilenmedim ateşlemeden kaynaklanıyordu büyük ihtimal sizde bi baktırın isterseniz sorun yaşamayın
  • LPG böyle işte,ne zaman sorun çıkaracağı belli olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

lpg sigortasını çıkarıp 150 km benzinde kullan, daha sonra lpg ayarına götür arabayı, büyük ihtimalle düzelecektir

diğer yandan da çalışan bir sistemi özellikle de lpg yi hiçbir zaman durduk yere değiştirme

Lpg yi değiştirme sebebim, beyinde sıkıntı vardı marka voltrandı piyasada ne ustası ne yedek parçası vardı ayrıca egzos muayenede benzinde geçerken lpg de geçmiyordu ve yakıt çok fazla artmıştı. 150 km benzinde kullanınca ne değişecek de düzelecek onu anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

LPG böyle işte,ne zaman sorun çıkaracağı belli olmuyor

gönül ister benzinde kullanalım yada dizel araç alalım ama imkanlar dahilinde şuan sadece lpg ile kullanabilirim.
  • Tekrar yolda kalınca stop ede ede lpg ustasına gittim. Ateşleme yapmıyor dedi. Sigortalara baktılar. Ya sigorta tablasından yada krankta ateşleme yapan bir parça varmış işte o parçadan olabilir dedi. En son direksiyon altındaki sigortaları falan kurcaladı. O günden beri 200 km gittim parça parça bir sorun görünmüyor şimdidlik
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

lpg sigortasını çıkarıp 150 km benzinde kullan, daha sonra lpg ayarına götür arabayı, büyük ihtimalle düzelecektir

Lpg yi değiştirme sebebim, beyinde sıkıntı vardı marka voltrandı piyasada ne ustası ne yedek parçası vardı ayrıca egzos muayenede benzinde geçerken lpg de geçmiyordu ve yakıt çok fazla artmıştı. 150 km benzinde kullanınca ne değişecek de düzelecek onu anlayamadım.

lpg sistemi benzinden tamamen bağımsız çalışan bir sistem değil ve birbirini etkiliyor, yani bozuk bir lpg haritasında aracı kullanırsan aracın benzin haritası da buna göre kendini adapte ediyor, daha sonra benzinde kullandığında da 100-150 km yol yapmadıkça araba standart ayarlarına dönmüyor

önceki lpg sistemin arızalıysa ve bu aracın haritasını bozduysa, üstüne bunu takıp aracı standart ayarına çevirmeden kullanmaya devam edersen eskisi gibi bozuk haritayla kullanırsın, bu yüzden kalibrasyon öncesi istenen şeydir 150 km benzinde kullanılması

ben mesela kendi araçlarımda lpg ayarını kendim yapıyorum, daha geçen lpg ye ilk geçişte stop eden, lpg de çalışırken dizel gibi titreyen motor bu şekilde yaptığım ayarla başka hiçbir şeye gerek kalmadan düzeldi

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğinizi lpg ci ustaların da bilmesi ve müşterisine söylemesi gerekmiyor mu? Bana böyle birşey söyleyen olmadı. Şimdi bu yazdıklarınızı ustaya desem muhtemelen yok abi alakası sen kullan gitsin diyecek.
  • quote:

Bu bahsettiğinizi lpg ci ustaların da bilmesi ve müşterisine söylemesi gerekmiyor mu? Bana böyle birşey söyleyen olmadı. Şimdi bu yazdıklarınızı ustaya desem muhtemelen yok abi alakası sen kullan gitsin diyecek.

şöyle bir gerçek vardır, sanayide mekanik elektronik vs konusunda usta olamayan ya da beceremeyen herkes lpgci olur, tahminen ustan obd li sisteme gerek de yok demiştir, kablolara lehim atmaya gerek de yok demiştir, manifoldu sökmemişse montaj sırasında sen söktün mü diye sorarsan ona da gerek yok der

mesela benim aracımda araba kendini arıza moduna aldığı sırada kalibrasyon yaptı lpg ustası, tabi karşısına çıkan haritayı yorumlayabilecek bilgisi olmadığından tamam oldu diye gönderdi, araç bu haritayı kendi beynine de adapte etti ve arıza durumundan çıksa da 3 bin devirden sonra gaz kesmeye devam etti, sonra yakıt sistemini normal gördüğünden gaz pedalı arızası verdi boğaz kelebeği arızası verdi, her seferinde de yolda bıraktı ki çoğu zaman 3 şeritli yolun en solunda çat diye kaldım, benzine de alsam aracı kendini sıfırlayamadığı için hataya devam etti

neyse sonuç olarak lpg ustaları hikaye, 1-2 yer var güvenilir onun dışında koca istanbul da başka yere daha lpg için araba sokmuyorum, ayar işlerini de zaten kendim yapıyorum, sen de lpg için işlem yaptıracaksan eğer bayilere kenar köşe servislere gitme, bulunduğun şehirdeki ana yerine git hangi markanın kitini kullanıyorsan, varsa distribütörüne git

diğer yandan bu 150 km de harita sıfırlama olayı çok standart birşey, bunu merdiven altı lpg ciler bile bilir

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Sabah arabayı verdim akşam da aldım. vidaya kadar eski sistemde herşeyi sök dedim. Yaptım gel al dedi. Bilgim olmadığı için ne desem boş. tekrar arıza verene kadar kullanacam. Vermezse demek ki direksiyonun altındaki elektrik bağlantısından diyeceğim. Teşekürler zaman ayırıp cevap verdiğiniz için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.