Bildirim
LPG ve Yol Bilgisayarı ilişkisi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ecu dan alınan bilgi benzin ile ilerliyormuş gibi yazar yol pc. siz o gördüğünüz değere ortalama %20 ekleyin. -
quote:
Orijinalden alıntı: enpisagor
ecu dan alınan bilgi benzin ile ilerliyormuş gibi yazar yol pc. siz o gördüğünüz değere ortalama %20 ekleyin.
Ozaman yol bilgisayarı hikaye benim için :( Net rakam hesaplayamam.... Benzin gibi hesaplıyorsa, araç tl bazında lpg deyken benzine göre %35-40 daha maliyetsiz gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeterözeR -- 26 Nisan 2016; 16:11:18 > -
Yol bilgisayarı benzine göre hesap yapar.Bence en doğrusu depo hesabı yapmak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Corolla var bizde, ortalama 9.3-9.4 gösteriyor lpgde 10.5 civarı tüketiyor.
benzinde 10.8 gösteriyor yarı agresif kullanırım lpgde ortalamam 11-12 arası geziyor. 1600 cc atmosferik motor. ortalama hızımda bu aralar yükseldi 30.1 kmh. -
Araba benzini hesaplar %15 de sen koyar lpg de ne kadar yaktığını öğrenirsin
Yeni nesil araçlardan LPG hesaplayanlar var ama birçok araç benzine gore hesaplıyor.
100 km de ne kadar LPG tükettiğini Hesaplayin farkı öğrendikten sonra sıkıntı olmaz.
Bu arada aracnizdan memnun musunuz
yol bilgisayarında yazan değere lpg için ortalama 1-1,5 litre ekleyin, lpg tüketimi çıkar ortaya... -
yol bilgisayarını boş lpg tankına yakıt aldıktan sonra sıırlayın.Tanktaki lpg bitince yol bilgisayarı ortalamanıza bakın ve kaç km yol gittiğinize bakın.Katedilen km ve tanka başta aldığını lpg litresini hesaplayarak kaç litre lpg yakarak o kyi yaptığını bulup 100kmde kaç litre lpg olduğunu hesaplayın.Sonra yol bilgisayarındaki ortalama yakıtla hesapladığını ortalama lpg tüketiminin oranlayın ve aradaki oranı not edin.Daha sonra yol bilgisayarınızda gördüğünüz değer ne ise kenara not aldığınız oranla çarparak lpg tüketimini bulun.
Örnek:Lpg tankına 25 lt lpg aldınız
Yol bilgisayarını sıfırladınız.
tanktaki lpg bitti ve katedilen km 250 km diyelim
25 lt lpg ile 250 km giitiyseniz 100kmde 10 lt lpg yakmışsınız demek olur.Şimdi yol bilgisayarındaki ortalamaya bakın diyelim ki 8lt/100km
Şimdi lpg/benzin oranına bakalım:
8lt/100km oranı 10lt/100kmaradaki oran %25 çıkıyor.Artık yakıtınızı ölçmek için yapacağınız yol bilgisayarınızda gösterilen değeri 1.25 ile çarpmak.
Mesela: yol bilgisayarı 7lt ortalama gösterdiğiyse ortalama kaç litre lpg yaktığınızı öğrenmek için 7*1,25= 8,75 lt lpg yakmış.kuruş cinsinden değeri elde etmek içinde 8,75*lpg litre fiyatı=tüketim
-
Ben her zaman için lpgyi fullerim.Fullerken ödediğim parayı , son aldığım gazdan sonra gittiğim kmye bölüyorum.Bu şekilde kmde kaç kuruş yaktığımı öğreniyorum. Yol bilgisayarının işini ben yapmış oluyorum yani :(
Araçtan genel olarak memnunum, otomatik, 24.000 kmde 2 yaşındayken aldım , 4 yıldır bende , 60.000km gitmişim. Şimdiye kadar sadece bir kez lpg enjektörü değişimi oldu, o da teki ve garantiden. Onun dışında arıza vs yaşatmadı. Yol tutuşunu, uzun yol konforunu gayet beğeniyorum. Araç 100 beygir ancak çok atik değil , zaten bana çok da fazla tork gerekmiyor. -
Aynen dediğiniz gibi hesaplayacağım , bunu yaparken aynı istasyondan gaz almam gerekecek , her pompanın basıncı aynı olmuyor , bazıları 30litre basıyor bazıları 34-35e kadar çıkabiliyor.
Az önce kısa bi sürüş yaptım, yol bilgisayarını bi kurcalayayım dedim , şimdiye kadar hiç sıfırlamadığım (4 yıldır) ortalama tüketim 8.9lt/100km imiş ... Dediğiniz katsayıyı hakikaten merak ettim. Bakalım kaç çıkacak, rakamları burada paylaşırım.Teşekkürler -
Her seferinde yeniden hesaplamak yerine Fuelio kurun ona kaydedin.
İstatistik falan da tutmuş olursunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bilmediğim için soruyorum !!!
madem benzine göre hesaplıyor,
düz yolda benzinle giderken 6-7lt olan anlık tüketim tuşa basıp lpg'ye geçtiğimde neden 8-9lt arasına çıkıyor o zaman.
100km boyunca sadece benzinle giderken 6,5 lt. ortalamasını yakaladığım benzin tüketimi
100km boyunca sadece lpg ile neden 8,5lt. ortalamasını yakalıyorum.
bence silindirlere giden yakıtı hesaplıyor yol bilgisayarı. -
quote:
Orijinalden alıntı: nadirgurece
bilmediğim için soruyorum !!!
madem benzine göre hesaplıyor,
düz yolda benzinle giderken 6-7lt olan anlık tüketim tuşa basıp lpg'ye geçtiğimde neden 8-9lt arasına çıkıyor o zaman.
100km boyunca sadece benzinle giderken 6,5 lt. ortalamasını yakaladığım benzin tüketimi
100km boyunca sadece lpg ile neden 8,5lt. ortalamasını yakalıyorum.
bence silindirlere giden yakıtı hesaplıyor yol bilgisayarı.
Bu olay araçtan araca değişiyor. honda ise lpgyi hesaplar mesela.
Ben reno kullanıyorum lpgde 0.4 arttı yol bilgisayarındaki değer.
O da gazı kökleyerek gezmekten
-
Vialle liquidsi sıvı enjeksiyon lpg kiti ile 6000 kmyi devirdim
2015 yeni i20 1248 cc style+ pan LPG sistem vialle liqudsi sıvı enjeksiyon lpg sistemi.4 depo ölçüm aynı benzinlik aynı pompa
Yapılan Yol:1.286 Km.
Tüketilen LPG Lt:118,50 Lt.
Toplam tl harcama:237,53 TL
100 km tüketim 9,21 lt yol bilgisayarı 9.8 lt.kullanım ortamı: kısa mesafe yoğun trafik aşırı dur kalk ortalama hız 18 kmh -
Ford c max aracımda (focus ile motoru aynı) depoyu doldurup km yi sıfırladıktan sonra tekrar aynı pompadan dolum yaptım. Pompadan ölçülen tüketim ile yol bilgisayarı arasında tam %20 fark çıkmıştı. Bunu bir kaç kez daha test etmiştim.Yani bilgisayar 6 litre gösteriyorsa gerçek tüketiminiz 7,2 litre. BRC kitapçığında da LPG benzinden litre olarak %20 daha fazla yakar diye yazıyor zaten. -
2007 doblo var bizde. benzin+lpg ile kullanıyoruz. yol bilgisayarı şehir içinde genelde 8 ile 8.5 arası geziyor. ben yüzde yirmi falan uğraşmadan direk 2 litre ekliyorum. 8litre ise 10 litre lpg yakmış diyorum. lpg 1.88 den alıyorum. 19 kuruş yakmış km. daha ne olsun der mutlu olurum
En Beğenilen Yanıtlar

yol bilgisayarını boş lpg tankına yakıt aldıktan sonra sıırlayın.Tanktaki lpg bitince yol bilgisayarı ortalamanıza bakın ve kaç km yol gittiğinize bakın.Katedilen km ve tanka başta aldığını lpg litresini hesaplayarak kaç litre lpg yakarak o kyi yaptığını bulup 100kmde kaç litre lpg olduğunu hesaplayın.Sonra yol bilgisayarındaki ortalama yakıtla hesapladığını ortalama lpg tüketiminin oranlayın ve aradaki oranı not edin.Daha sonra yol bilgisayarınızda gördüğünüz değer ne ise kenara not aldığınız oranla çarparak lpg tüketimini bulun.
Örnek:Lpg tankına 25 lt lpg aldınız Yol bilgisayarını sıfırladınız. tanktaki lpg bitti ve katedilen km 250 km diyelim 25 lt lpg ile 250 km giitiyseniz 100kmde 10 lt lpg yakmışsınız demek olur.Şimdi yol bilgisayarındaki ortalamaya bakın diyelim ki 8lt/100km Şimdi lpg/benzin oranına bakalım: 8lt/100km oranı 10lt/100kmaradaki oran %25 çıkıyor.Artık yakıtınızı ölçmek için yapacağınız yol bilgisayarınızda gösterilen değeri 1.25 ile çarpmak. Mesela: yol bilgisayarı 7lt ortalama gösterdiğiyse ortalama kaç litre lpg yaktığınızı öğrenmek için 7*1,25= 8,75 lt lpg yakmış.kuruş cinsinden değeri elde etmek içinde 8,75*lpg litre fiyatı=tüketim |
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- trafikte halatla araç çekme cezası
- peugeot 208 1.2 puretech otomatik yorum
- f segmenti araçlar
- ankara trafik denetleme şube müdürlüğü detsis no
- ceza tutanağı seri / sıra no alanı 10 karakter uzunluğunda olmalıdır
- bmw fiyat listesi 2025
- yeni c3
- ford puma 2025
- 2024 elektrikli araç satış rakamları
- opel grandland 2025
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X