Şimdi Ara

LPG'li araçta aşırı benzin tüketim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1,5 yil kadar once 2000 model Polo aldim 180.000 KM'de LPGli.

Aracta eski sahibinin dedigine gore BRC nin alt markasi olan Bravo marka kit takili. Enjektorlerde EasyGas yaziyor.

Arastirdim evet 2A muhendislim ithal etmis dogru yani BRC nin alt markasi.

Sorun su;

Arac 40 tl gaz ile 170-180 km gidiyor sehir ici ama bu siradada 25 liralik benzin yiyor.
    Tüketim hat safhada.

Eskisehir'de yasiyorum nereye gitsem herkes sanki karsisinda cocuk var gibi tersliyor geri gonderiyor. Biri diyoe bizde programi yok biri diyor kablosu yok. BRC bayisine gidiyorum ayarlarla oynayma bozulur diyor. Hocam BRC bayileri bakiyormus diyorum yok.

Birisi dedi ki, arac 1100 devirin altinsa benzinle calisiyor. Birisi dediki iki silindir benzin iki silindir gaz ile calisiyor.

Ne yaptim ne ettim Eskisehirde gezmedigim LPG ci kalmadi kimseye baktiramadim kaputu bile acmadilar. BRC bayisi filtre degistirdi gonderdi.

Ne yapmam gerekiyor ustadlarim bir yardimci olurmusunuz?

Eskisehirde suraya git buraya git diyebileceginiz birisi var mi?

Netten bakiyorum bu markanin yazilimi ve kablosu satiliyor en son kendim alacagim bakacagim o derece.

Arac baska bir sikinti yok titreme, tekleme vs tek sikinti bu.
    Muthis bir benzin tuketimi var 20 tl benzini bir haftada yiyor.

Kayinpederimdeki arac 50 tl benzini 3-4 ay kullaniyor yogun kis sartlarinda bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 12 Mart 2016; 23:40:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Yahu burda o kadar usta var, o kadar LPG markası temsilcisi var.
    Birtane adam cevap bile vermemiş yahu.

Reklama gelince cevaplar yağıyor ama, demek ki bu bölğm yardım için deği reklam içinmiş.

Yöneticileden ricam; konuyu kapatabilir misiniz?
  • Lpg sistemini ilk taktırdığımda 500 km yol gitmiştim yarı depo benzin çeyreğe indi şaşırdım gelince başka servise ayar yaptırdım benzin desteği yapılmış belirli yüzdede gerek olmadığını söyleyip düzeltti sorun ortadan kalktı belki işinize yarayabilir bu bilgi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracım da ayda 60-65 tl arası benzin yiyyor. Adama diyorum böyle böyle normal diyor. Lan tüpü niye taktırdık o zaman?

Etrafımdaki diğer lpg kullanıcılarının dediğine göre adamlar 1 depo ile bir yılı çıkartıyor ama benim abartısız ayda bir yarım depo benzinim gidiyor. Kit BRC marka. Gazda tüketimi çok iyi ama arada benzin de gidince bir anlamı kalmıyor ki? Özellikle Mehmet Hocama sormak isterim sebebi nedir bu işin? Kırıkkaledeyim bi ara müsait olunca Çorum'a geçeyim diyorum çünkü buralarda usta bulmak define bulmak gibi bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 18 Mart 2016; 8:20:51 >
  • Üst devirlerde benzin harcıyor
    Ben buna engel olmak için benzin pompanın röle taktım
    Lpg ye geçince benzin pompası devre dışı
    Ne kadar basarsan bas araç üst devirlerde benzin harcayamıyor artık
    Gerçi bu nedenle 170 i geçmiyor ama olsun benzin harcamasından iyidir

• Sorun çözüldü.
    ECU arızalanmış ve ayar tutmuyor. Hatta pc bile gormuyor.

Yeni ECU takıldı.
    Gaz geçiş sıcaklığı 34 dereceye ayarlandı.
    1000 devir altı benzine geçiyormuş araç. Işıklarda vs beklerken hep benzinde çalışıuormuş, düzeltildi.

Dışarısı 7-8 dereceyken araç 1,5 - 2 KM sonra gaza geçiyordu şimdi aynı sıcaklıkta 400-500 metre sonra gaza geçiyor.

Eskisinde araç sıcak olsa dahi çalıştıktan sonra 45 sn sonra gaza geçiyordu. Şimdi sıcak motorda araç çalıştıktan 3 sn sonra gaza geçiyor.

30 tl lik benzin almıştım 1 hafta oldu ibre halen aynı yerde. Oh be dünya varmış dedim.

Yanlız şöyle birşey oldu;

Araç dün sıcak motorda debriyaja basıldıgında stop etti sonra. 1 saat sonra aynı şeyi tekrar yaptı daha sonra yapmadı.

Acaba eski ecu da 1000 devir altı benzine geçirme sebepleri bu muydu diye düşünüyorum?

Yada farklı istasyondan aldım gaz o mu yaptı diyorum? BP ve PO dan alıyordum dün Milangaz dan aldım. O nun etkisi var mıdır? Stop olayını devamlı yapmıyor. Rolantide dalgalanma vs yok. Birden boşa alınca aracı debriyaj basınca ışıklar yanıyor gösterdede stop ediveriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 21 Mart 2016; 7:10:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Sorun çözüldü.
    ECU arızalanmış ve ayar tutmuyor. Hatta pc bile gormuyor.

Yeni ECU takıldı.
    Gaz geçiş sıcaklığı 34 dereceye ayarlandı.
    1000 devir altı benzine geçiyormuş araç. Işıklarda vs beklerken hep benzinde çalışıuormuş, düzeltildi.

Dışarısı 7-8 dereceyken araç 1,5 - 2 KM sonra gaza geçiyordu şimdi aynı sıcaklıkta 400-500 metre sonra gaza geçiyor.

Eskisinde araç sıcak olsa dahi çalıştıktan sonra 45 sn sonra gaza geçiyordu. Şimdi sıcak motorda araç çalıştıktan 3 sn sonra gaza geçiyor.

30 tl lik benzin almıştım 1 hafta oldu ibre halen aynı yerde. Oh be dünya varmış dedim.

Yanlız şöyle birşey oldu;

Araç dün sıcak motorda debriyaja basıldıgında stop etti sonra. 1 saat sonra aynı şeyi tekrar yaptı daha sonra yapmadı.

Acaba eski ecu da 1000 devir altı benzine geçirme sebepleri bu muydu diye düşünüyorum?

Yada farklı istasyondan aldım gaz o mu yaptı diyorum? BP ve PO dan alıyordum dün Milangaz dan aldım. O nun etkisi var mıdır? Stop olayını devamlı yapmıyor. Rolantide dalgalanma vs yok. Birden boşa alınca aracı debriyaj basınca ışıklar yanıyor gösterdede stop ediveriyor.

Benim ecuda sıkıntım yok ama büyük ihtimal ayarlarımda bir sıkıntı var. 1000 devir ve altı büyük ihtimal benzinde çalışıyor araç. Bir ayda yarım depo benzin alıyorum yaklaşık 60-65 TL arası tutuyor. LPG ciye soruyosun normal diyo. Ben de bu benzin olayını kapattırmayı düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzin olayını kapatmayın.
    Araç gazda giderken ani bir durum oldugunda benzine geçmesi gerektiğinde role benzin pompasını kapattığı için benzine geçemiyecek Allah korusun hızla giderken kaza yaptırır valla.

1000 devir altı benzine geçmesi çok saçma şehiriçinde dur kalklarda ışıklarda bi benzin bi gaz tabii ki çok tüketir.

Benimde öyleydi dedigim gibi düzeltildi.
    1000 devir altı değilde, 700 devire indiğinde benzine geçme komutu versin pc den. Genelde lpg de rolantide sıkıntı yaşanan araçlarda 1000 devir altı benzinw geçme komutu veriliyor e bu da benzin sarfiyatını artırıyor. Lpg de rolantide sıkıntı varsa bunu çözsünler. 1000 devir altı benzine geçerek sıkıntı çözülmez.

Bende haftada 40 TL gaz bitiriyorum ama aynı zamanda da 25 tl lik benzin yiyordu. Ayda 100 tl yapar anormal derecede yüksekti.

Şimdilik sıkıntı yok şükür çözüldü.
    5 gündür 25 liralık benzin hala aynı yerde ibrede bir düşme yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Benzin olayını kapatmayın.
    Araç gazda giderken ani bir durum oldugunda benzine geçmesi gerektiğinde role benzin pompasını kapattığı için benzine geçemiyecek Allah korusun hızla giderken kaza yaptırır valla.

1000 devir altı benzine geçmesi çok saçma şehiriçinde dur kalklarda ışıklarda bi benzin bi gaz tabii ki çok tüketir.

Benimde öyleydi dedigim gibi düzeltildi.
    1000 devir altı değilde, 700 devire indiğinde benzine geçme komutu versin pc den. Genelde lpg de rolantide sıkıntı yaşanan araçlarda 1000 devir altı benzinw geçme komutu veriliyor e bu da benzin sarfiyatını artırıyor. Lpg de rolantide sıkıntı varsa bunu çözsünler. 1000 devir altı benzine geçerek sıkıntı çözülmez.

Bende haftada 40 TL gaz bitiriyorum ama aynı zamanda da 25 tl lik benzin yiyordu. Ayda 100 tl yapar anormal derecede yüksekti.

Şimdilik sıkıntı yok şükür çözüldü.
    5 gündür 25 liralık benzin hala aynı yerde ibrede bir düşme yok.

Siz kaça sabitlediniz hocam? Olmazsa ben de 500-600 civarına çekerim.

• Bende hiç sabitleme olmadı.
    34 dereceye geçiş ayarlandı sadece.
    300-400 metrede geçiş yapıyor artık.

• ECU ne oluyor arkadaslar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nelazim

ECU ne oluyor arkadaslar?

Ecu Electronic Control Unit yani lpg kitinin elektronik beyni. Benim aracımdada aşırı benzin sarfiyatı sorunu var lpg kitinin markası Atiker dün aracımla sabah giderken şunu farkettim sabahları gaza çok geç geçiyor ve biraz devirli kullanınca hemen benzine geçiyor bunları ayarlamak için lpg ayar kablosu sipariş ettim gelince ayarları görüp gelişmeleri buraya yazarım iyi günler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.