Şimdi Ara

LPG kapalıyken dahi yanan MOTOR İKAZ IŞIĞI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 model 1.6 astra j aldım 3 hafta önce. Araç 55.000 km de ve daha önce 38.000 km de landirenzo marka lpg takılmış.aracı alınca lpg de dahil tüm bakımlarını yaptırdım.

Aracı aldıktan 1 hafta sonra lpg li araçlarda meşhur olan sarı motor arıza ışığını yaktı.sonrasında makinaya bağlandı ve fakir karışım çıktı. sildirdim sonra tekrar yaktı,sildirdim yaktı... Sonrasında benzinde kullanmaya başladım ancak 80 km sonra tekrar yandı.sildirdim,benzinde kullanmama rağmen tekrar yandı.

Aracı özel opel servisine götürdüm. 1. oksijen sensörü değiştirildi ancak 40 km sonra tekrar yandı.

Buarada ustanın aklına da başka bir çözüm gelmedi ( ilginç ) .Çünkü aracın çekişinde sorun yok,titreme yok,stop etme,marş almama yok.

LPG de o ışığın yanması kabul edilebilir ama benzindeyken neden yanıyor ?

tecrübesi olan,olmuş olana şahit olan, fikri olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
    0 | |

• lpg li araçta oksijen sensörü mutlaka aryza verir, bu aryzalandy?y anlamyna gelmez, bunu kullanycylar bir yana servisler gayet iyi bilir, bile bile bunu de?i?tirip sizi kazyklayan bir servise bir daha gitmeyin

di?er yandan fakir kary?ym veriyorsa aryzada, lpg ayary yaptyryn, tabi bundan önce bir 100 km civaryny sadece benzinde kullanyp deneyin

ha yine aryza lambasy yakabilir, orada görmek sizi rahatsyz ediyorsa 50 lira civary bluetoothlu aryza tespit cihazlary var, aracynyza ba?layyn, yandykça telefondaki uygulamasyndan girip silersiniz
  • Hata kodu nedir oksijen sensörü hatası mi verdi.
  • LPG li aracta arıza Işığı yaniyorsa, sistem yanlış kurulmuştur.

Bu normal değildir, düzeltilebilir bir kusurdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    hata kodu olarak ^fakir karışım ^ veriyor her seferinde. ( hbenzindeyken de yaktığı ışık sonrasında da fakir karışım hata kodu veriyor)
  • murataycicek M kullanıcısına yanıt
    benzinde kullanırken de yanıyor malesef
  • kaim_makam K kullanıcısına yanıt
    Fakir karışım LPG uygulamasında surekli karşılaşılan kronik hatalardan biridir.

Sebebi motora yetersiz enjektor nozzle ve regulator kullanımıdır (%99)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: murataycicek

Fakir karışım LPG uygulamasında surekli karşılaşılan kronik hatalardan biridir.

Sebebi motora yetersiz enjektor nozzle ve regulator kullanımıdır (%99)

Yani anlayacağımız dilde nedir sorun tam olarak ve ne yapılmalı acaba
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Yetersiz yanı küçük enjektor/nozzle veya regulator kullanılmıştır.

• Bilgi edinmek amacıyla soruyorum. Benzinde de yanıyorsa ne gibi bir yol izlenmeli?
  • Yalnız arkadaş, artık benzinli kullanırken de sildiriyorum gene yakıyor diyor. Bir yerden hava alıyor olmasın? @murataycicek
  • ben sanayideki ustaların deneme yanılma yoluyla sorunu bulmaya çalışmalarından sıkıldım... arabada en ufak bir tekleme yok,marş almama yok ustanın biri bunun subaplar erimiştir değiştirelim o ışık söner dedi.

acaba diyorum yetkili servise götürsem bıraksam, sorunu ( belki 2-3 gün uğraşıp ) bulduklarında,nokta atış olarak sanayide mi yaptırsam diyorum.

ama yetkili servis buna nekadar ücret ister hiç kestiremiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.