depoyu fullediğimde 44 litre ışıkların hepsi yanıyordu sonra ilk ışık 100 kmde sönüyordu diğerleri ardı ardına sönüyordu yani 40-50 kmde sönüyordu son kırmızı ışık 200 km falan götürüyordu gittim servise böyle böyle dedim sensörü değiştirdiler fulledim bu sefer hepsi yanmadı ışıkların hatta 100 km gittim 2 tane yeşil ışık kaldı gel fulluyelim öyle bakalım dediler yani daha beter oldu arkadaşlar sizce sorun nerede?
dostum bu sorun hemen hemen herkeste var sanırım.Bende var en azından.İlk ve son ışık her zaman fazla gidiyor..
keşke değiştirmese idim ya o zman daha iyiydi bakaılım kaç km gidecek 1.47den güvenalgaz aldım. su anda 90 km oldu 2 yeşil ışık yanıyor tahminen en az 450 gitmesi lazım ş.içinde umarım hava basmadılar
Hangi marka lpg cihazı kullanıyorsunuz? Bazı markalarda ışıkları yüzde olarak ayarlayabiliyoruz.
Ben de aynı dertten muzdaribim. LPG kiti markası: PRINS, Şamandıra: Tomasetto (Prins, "mutlaka tomasetto şamandıra kullanın" diye özellikle uyarıyor), Tank: Samçelik 45Lt (dolum: 36litre)
LPG doluluk göstergesi: 4 adet led. 1. led: yaklaşık 200km 2, 3 ve 4. ledler ise 200km içinde sırayla sönüyorlar. Her biri 66-67km gittikten sonra sönüyor olmalı. Belki sizdeki gibi 4. led biraz daha çok km yaptıktan sonra sönüyordur. Çok dikkat etmedim.
Montajı yaptırdığım servise bu sorunu iletince: "deponuz boşaldığında gelin bir bakalım, tankın içindeki LPG boşa gitmesin" dediler AMA ben LPG tüketimimden memnun olduğum için (her ne kadar ilgisiz konular gibi görünse de) kurcalatmaya çekiniyorum.
hepimizde bu sorun var faruk bey eski tanklarda optik sensör olduğunu söylemişti şimdikiler trişka
quote:
Orjinalden alıntı: dkerem2
depoyu fullediğimde 44 litre ışıkların hepsi yanıyordu sonra ilk ışık 100 kmde sönüyordu diğerleri ardı ardına sönüyordu yani 40-50 kmde sönüyordu son kırmızı ışık 200 km falan götürüyordu gittim servise böyle böyle dedim sensörü değiştirdiler fulledim bu sefer hepsi yanmadı ışıkların hatta 100 km gittim 2 tane yeşil ışık kaldı gel fulluyelim öyle bakalım dediler yani daha beter oldu arkadaşlar sizce sorun nerede?
Aslında düzeltilmesi çok basit. Sizin probleminiz sensörde falan değil, ışıkların milivolt değeri ayarında. Ama bunu ayarlamayı maalesef çoğu servis beceremiyor.