Şimdi Ara

LPG Göstergem çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arabamda stefenalli LPG takılı. Arabanın içindeki LPG göstergesi çalışmıyor. Sanayide LPGcilere sordum. aküye felan baktılar sonra Tüpün beyninde problem olabilir dediler. 300TL gibi bi masraf olabilir dediler
    sorun ne olabilir sizce? izmirde oturuyorum. nereye baktırayım sizce. hele bi yardım edin??
    bu sorun neden kaynaklanmış olabilir. arabayı sakin kullanırım. LPGci bazen gece bırakırsın sabah bozulur bunlar böyle dedi. Stefenalli sağlam değildir dedi. kendisi Lovata bayiiliğini yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahsiman1 -- 29 Mart 2014; 7:10:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Göstergesi Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın LPG göstergesinin çalışmıyor olması, yolculuklarınızı zorlaştıran sinir bozucu bir durum olabilir. Bu sorun çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve farklı çözümleri gerektirebilir.

LPG Göstergesi Çalışmıyor Nedenleri

• Bozuk Gösterge: LPG göstergesinin kendisinde bir arıza olabilir.
    • Hatalı Sensör: LPG tankındaki yakıt seviyesini algılayan sensör arızalı olabilir.
    • Elektriksel Sorunlar: Göstergeye güç sağlayan elektrik kablolarında veya bağlantılarda bir sorun olabilir.
    • Yazılım Arızası: Göstergenin işleyişini kontrol eden yazılımda bir arıza olabilir.
    • Montaj Hataları: LPG sisteminin montajı sırasında hatalar yapılmış olabilir.

LPG Göstergesinin Çalışmaması Sorunu Nasıl Çözülür?

• Göstergeyi Kontrol Et: Göstergenin kendisi hasarlı veya gevşek olup olmadığını kontrol et.
    • Sensörü İnceleyin: LPG tankındaki sensörün bağlı olduğundan ve düzgün çalıştığından emin ol.
    • Elektrik Bağlantılarını Kontrol Et: Göstergeye ve sensöre giden tüm elektrik bağlantılarını gevşeklik veya hasar açısından incele.
    • Yazılım Güncellemelerini Kontrol Et: Arabanızın yazılım güncellemeleri olup olmadığını kontrol et. Mevcut bir güncelleme varsa, bunu uygula.
    • Yetkili Bir Servise Başvur: Yukarıdaki adımları denedikten sonra da sorun devam ediyorsa, yetkili bir LPG sistemleri servisine başvur.

LPG Göstergesi Yanlış Gösteriyor

LPG göstergenizin hatalı göstermesi de yaygın bir sorundur. Bunun nedenleri şunları içerebilir:

• Hatalı Kalibrasyon: Gösterge, yakıt seviyesini doğru şekilde yansıtmayacak şekilde kalibre edilmiş olabilir.
    • Sensör Arızası: Sensör, tanktaki yakıt seviyesini doğru bir şekilde algılamıyor olabilir.
    • Elektronik Gürültü: Göstergenin elektronik bileşenleri, yakındaki diğer elektronik cihazlardan gelen gürültüden etkilenebilir.

LPG göstergenizin yanlış göstermesini çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Göstergeyi Kalibre Et: Göstergenin kalibrasyonunu yetkili bir serviste yaptır.
    • Sensörü Değiştir: Arızalı sensörü yenisiyle değiştir.
    • Elektronik Gürültüyü Azalt: Göstergenin elektronik bileşenlerini gürültü kaynaklarından uzak tutmaya çalış.

LPG göstergesi sorunlarını çözmek, güvenli ve sorunsuz bir sürüş deneyimi için önemlidir. Bu ipuçlarını takip ederek arabanızın LPG göstergesini tekrar çalışır duruma getirebilir ve yolculuklarınızda gönül rahatlığıyla yola çıkabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracınız lpg'ye geçiyor ve lpg ile çalışıyor ama sadece gösterge çalışmıyorsa, boşverin çalışmasın. Ben bu güne kadar bire bir depodaki lpg oranına göre çalışan lpg göstergesi görmedim, bayii de lpg göstergesine çok güvenme demişti. Ben aracın göstergesini sadece benzin ve lpg'ye geçiş için kullanıyorum, bir de lpg bitince ötüyor o kadar, diğer zamanlarda kafasına göre takılıyor.
    Dediğim gibi aracın lpg'ye geçişinde sorun yoksa hiç o kadar masraf etmeye değmez, km'den takip edersiniz lpg miktarını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece göstergede sorun varsa onun için 300tl vermeye değmez.Benim göstergede bazen saçmalıyo her lpg alışımda km yi sıfırlar ona göre giderim lpg göstergesine bakmam

• LPGye geçtiğini nasıl anlayacağım. zaten yanlış gösteriyordu. (kafasına göre ışıklar yanıp sönüyodu. 2 ışık yanarken birden kırmızıya dönüp ötmeye başlardı. stop edip çalıştırdığımda 3 ışık yanardı. sonra 4 olurdu sonra 2ye düşerdi felan. ) yaptırsam mı diye düşünürken şlmdi komple gitti
  • Yanıp sönen ışıkları boşver. Aracı soğukken çalıştırdığında biraz ısınınca "tık" diye bir ses geliyorsa lpg'ye geçiyordur.
    Ya da aracı 40-50 km kullan, benzin göstergesi düşüyorsa lpg'ye geçmiyor demektir
    Ya da direk git bir lpgciye, aracın lpg'ye geçip geçmediğine baktır.

• aynı sorun bi ara bizde de vardı.gittim adam bilgisayara bağladı ayarı bozulmuş dedi.ayarını yaptı 20 lirada para aldı
  • Depodaki duba bozulmuş olabili.
    Eski araçta böyle idi sadece kırmızı Işık yanıyordu.
    Depo değişti düzeldi. Sistem tartarini
    Eger hiç ışık yoksa göstergebin degismesi gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabam çalışmıyor
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorsaydin lpg nin kendisi kac para diye. 10bin bakimi yaparsin o paraya

• Hiç LPG'li arabam olmadı. Fakat LPG'li araba sahibi bir çok arkadaşım var. Bir tanesinin LPG göstergesi de adam gibi çalışsın be kardeşim. Yok. 4 ışık ful yanarken 10 km gidiyorlar. ışık ikiye düşmüş. Bazen bire düşüyor. Bir yerde duraklayıp stop ettirdikten sonra tekrar çalıştırıyorlar. 4 yeşil ışık tekrar yanıyor. Haydaaa.

Sıvı yakıtlarda şamandıra görevini tam yaparken gaz türü yakıtlarda sanırım gazın davranışından dolayı olsa gerek, gösterge bir ful oluyor. Biraz sonra azalmış gibi gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 29 Mart 2014; 12:23:33 >
  • Hocam tank üzerindeki gösterge çalışıyor mu?eğer çalışıyorsa,o gösterge sensörü var iki vida ile takılı olan onda sorun vardır.lpg ustası kontrol etsin gerekirse değiştirsin.aynı sorun bende vardı.lpg tank üzerindeki gösterge çalışıyor fakat içerideki gösterge sürekli kırmızı idi.deiğim parça değişti düzeldi.20 tl bu arada ücreti.

• LPG göstergesi bozuksa şamandıradan bakabilirsiniz.
  • 3 tane ayrı ayrı lpg li aracım oldu birtanesininde göstergesinin dogru calıstıgını görmedim. 4 yıldır dize arac kullanıorm kafam rahat. bir daha lpg li arac asla almam biraz fazla veririm benzinle devam ederim.
  • Lpg göstergesi bizim 5 senedir bozuk sıkıntı yok

zaten bir depoyla ne kadar gideceği belli olduğu için
    sıfırlayıp km'yi ona göre ayarlıyoruz kendimizi.
  • şamandıra.
  • aynı dertten muzdariptim ta ki 3 hafta öncesine kadar.

bende 2-3 ay öyle kullandım.

LPG alıyorum bir süre yeşiller yanıyo sonra hep kırmızı...

Ustama sordum düzelir öyle kullan dedi ve öyle de oldu.

bi gün fulledım düzeldi ve yaklaşık 1 aydır stabil çalışıyor.
  • kışın ortalarında benim göstergelerde kafayı yemişti hepsi yanıp yanıp sönüyordu 4 tanesi yanerken birden hepsi sönüp lpg bitti uyarısı veriyordu yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bende fulledim ve düzeldi şuan sadece son kademede yanıp yanıp sönmüyor ne zaman biteceğini anlayamıyorum tek ışık yanıp sönmeye baslayınca 25-30km daha yol götüreceğini biliyordum
  • Milletin gosterge anlasilan dogustan problemliymis.Bizim symbolunde gayet duzgun calisiyor,lovato obd 2 takili.Kirmizi yaninca aracin cekisinin dustugunu hissediyorsun,yani gaz bitiyor.Depoyu agzina kadar zorlayarak tika basa doldurmak zararli,toplam 80 lira aliyorsa 70 liralik alacaksin.

• Merhabalar,

LPG kitlerindeki 4 ledli depo seviye göstergelerinin yeterince hassas olmaması, led
    yanma aralıklarının araçtan araca farklılık göstermesi gibi sorunları aşmak ve sürücüye 4 ledli
    sisteme göre daha doğru sonuçlar göstermek amacıyla LPGmeter isimli bir cihaz üretip isteklilere sunmaktayım.

Montajı zor bir cihaz değildir,
    Biraz el yatkınlığınız varsa montajı kolayca kendiniz yapabilirsiniz: (yada bir oto elektrikçi veya lpg servisinden de yardım alabilirisiniz.)
    tank üzerindeki 50 kuruş büyüklüğündeki analog ibreli seviye okuyucu sökülüp yerine LPGmeter sensörü monte edilir,
    ve cihazın elektrik bağlantılarını yapmak yeterlidir.

Sensör ayarı ve depo seviye kalibrasyonu yapıldıktan sonra seviye bilgisi göstermeye başlar.
    (ayar ve kalibrasyon aşamalarında telefon desteği vermekteyim.)

Mesajın altında kullanım kılavuzu linki yer alır.
    Bu kılavuzda kurulum-ayar-kalibrasyon ve kullanım detaylarına dair açıklayıcı bilgiler bulabilirsiniz.
    Sormak istedikleriniz yada satın alma detayları için mesajın altındaki telefon numarasından irtiibata geçebilirsiniz.

Aracın sıralı sistem olması sart değildir. karbratörlü araçlara da uyumludur.
    lütfen kılavuzu inceleyiniz. (ayar ve kalibrasyon işlemleri ilk bakışta karmaşık gelebilir, gözünüzde çok büyütmeyin bu aşamayı telefonda beraberce yapıyoruz)

LPGmeter satış fiyatı (eft/havale ile) 130 tl dir. (bu seçenekte ürün elinize geçtikten sonra ödeme yapıyorsunuz.)
    İzmirde montaj hizmeti de sunmaktayım, İzmir için montaj dahil nakit fiyatı 150 tl dir

Kılavuz linki

örnek video:
    https://www.youtube.com/watch?v=PPtEZQavzD8
    https://www.youtube.com/watch?v=7hFbeW1I4T8

facebook sayfası
    https://https://www.facebook.com/pages/LPGmeter/513926998704094

ilginiz için teşekkür ederim.
    0 537 2793056
    Mehmet ACAR. (İZMİR)

LPG Göstergem çalışmıyor

LPG Göstergem çalışmıyor

LPG Göstergem çalışmıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.