Şimdi Ara

LPG Dizelden Daha Mı Ekonomik (http://www.isobarturkiye.net/lpg/)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar chevroletin sitesine girdim. Bağlantılardan birine tıkladım benihttp://www.isobarturkiye.net/lpg/ sitesine yönlendirdi. İstanbul-Uşak arası 501 km, Chevrolet LPG ile kazancınız 55 TL falan yazıyor. Dizel ile kazancınız 34 TL yazıyordu.

Acaba araç LPG'li olunca daha mı ekonomik oluyor dizele oranla yoksa chevroletin dizeli olmadığı için yanlış bilgi mi veriyorlar?

http://www.isobarturkiye.net/lphttp://www.isobarturkiye.net/lpg/g/

İstnabul-Uşak arası 501 km yolu 108 TL'lik benzinle gitmek mümkün mü? 1.4 yada 1.6 motor ile. Hyundainin reklam broşürlerinde ERA için LPG taktırırsanız 100.000 km'de 8.500 TL civarı karınız olur yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

LPG Dizelden Daha Mı Ekonomik (http://www.isobarturkiye.net/lpg/)

• O arabadan arabaya değişir ama hem performans hem ekonomi hem orjinallik için turbo dizelden şaşmamak lazım.Ama para varsa yüksek hacimli atmosferiğide doya doya yaşamak farz bana göre

Yakıt fiyatı olarak evet LPG daha ekonomik.

Ama Turbo Dizel Forevır

Otobanda 3000 devir'de 130'a sabit gidiyorum , ortalama tüketimim yol bilgisayarında 4 litreyi görüyor.

Dizel'in tadı başkadır , az yakar çok kaçar

( Devir çevirmekten bahsetmeyin bana dizelin tadı başkadır dediğim için , şartlar el veriyorduda biz mi almadık kardeşim ? )

• LPG li araç 100 km. de 9 litre yaksa 2 lira X 9 = 18 lira

Dizel araç 100 km. de 5 litre yaksa 3.3 X 5 = 16.5 lira

Başa baş gözüküyor.

Chevrolet sallamış bence, az kullananlar için belki LPG bir çözüm. Fakat kilometre yapanlarda, dizel tek alternetiftir.

Bu kadar da sallanmaz yahu..Sadece şehir dışı yol alsan bile bu tasarruf lpg ile mümkün değil..

Lpg li arabanın yaktığı benzin hiç ortada yok..Tabii ona para verilmiyor..! Lpg istasyonları bedavadan dolduruyor, lafı mı olur..

Zaten veriler 2007 deki autoshow dergisinin yaptığı teste göre yazılmış..

Orijinalden alıntı: M. Reha

LPG li araç 100 km. de 9 litre yaksa 2 lira X 9 = 18 lira

Başa baş gözüküyor.

Chevrolet sallamış bence, az kullananlar için belki LPG bir çözüm. Fakat kilometre yapanlarda, dizel tek alternetiftir.

1.8 ortalama 2 lira deil..
    1.8 * 9=16.2
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Son karma tüketim değerim km de 12 kuruş.lpg 1.96.Sallamamışta olabilir

100 km.de 12 lira yakıyorsunuz / 1.96 = 100 kilometre ortalamanız 6.12 litre karma tüketimde rekor kırmış olabilirsiniz.

quote:

100 km.de 12 lira yakıyorsunuz / 1.96 = 100 kilometre ortalamanız 6.12 litre karma tüketimde rekor kırmış olabilirsiniz.

olabilir son depoda epey dikkat ettim.Ve ş.içi kullanımda bile çok dikkat ettim.Durmadım desem yeridir

Orijinalden alıntı: KediQ

quote:

LPG li araç 100 km. de 9 litre yaksa 2 lira X 9 = 18 lira

Başa baş gözüküyor.

1.8 ortalama 2 lira deil..
    1.8 * 9=16.2

Bizim burada 1.9 küsur lira LPG nin litresi.

Ayrıca LPG 9 litre dedim, o da çok aslında yaklaşık bir rakam elde etmek için, rakamlar yuvarlandı.

Başabaş gelen araçlar, hatta LPG nin daha az yaktığı araçlarda olabilir.

• Ben chevrolet almak istiyorum arkadaşlar..Ama dizel olacak...D sınıfı Epica ve captiva hariç bir model önerin please..Bütçe 35.. tl...

quote:

quote:

olabilir son depoda epey dikkat ettim.Ve ş.içi kullanımda bile çok dikkat ettim.Durmadım desem yeridir

Yok yanlış anlamayın, bu rakamlar yakalanamaz demedim.

Dikkatli kullanım ve doğru ayarlarla, çok kimsenin inanmadığı rakamları ben çok yaktım.

Benim aracın fabrika verisi, benzinle 5.2 litre iki kişi 5.6 litre ortlama yakıtı rahat görürüm.

• uzun yolda lpg ile 7.5 lt ortalama yapmak kolay. burdan hareketle 500 km de 38 lt gaz yapar. güncel ankara fiyatına göre(diğer yerleri bilmediğimden) 65 liraya 500km yapmak mümkün.

dizel ortalama ne yakar, fiyatı nedir bilmediğimden karşılaştıramayacağım ama şahsi tecrübelerime göre 10 lira eksik yazmışlar lpg için tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 16 Haziran 2010; 23:03:58 >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• dizele devam edin orjinallik bozulması lpg çok kötü biey araba bozulur uğraşamazsınız patlar falan ooof uzak durun

Chery kimo 1.3 lusso
  • lpgli araca koyulan benzini saymıyolar sanırım. sonra ayar yaptırması kapalı otoparka girememe vs.
    şöyle gerçek orjinal fabrika çıkışlı lpg depolu araçlar türkiyeye gelirse ozaman lpg li araçlar daha tasarufflu diyebilirim.
    ancak şu durumda sıfırda dizel, ikinci elde lpg li(tercihen benzinli alıp sonradan kendim takmak isterim) araç en mantıklısı.

Orijinalden alıntı: dangerousman

lpgli araca koyulan benzini saymıyolar sanırım. sonra ayar yaptırması kapalı otoparka girememe vs.
    şöyle gerçek orjinal fabrika çıkışlı lpg depolu araçlar türkiyeye gelirse ozaman lpg li araçlar daha tasarufflu diyebilirim.
    ancak şu durumda sıfırda dizel, ikinci elde lpg li(tercihen benzinli alıp sonradan kendim takmak isterim) araç en mantıklısı.

Bursa da hava 38 derece marşa basar basmaz tak diye lpg ye geçiyor.Ayrıca geçen gün koruparkta aracımı kapalı otoparka koydum ne tıkırtı oldu ne sıkırtı.

Tamam bazı olumsuz yanları var ama tasarrufuna laf etmek biraz komik olmuş bana göre

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

dizel ortalama ne yakar, fiyatı nedir bilmediğimden karşılaştıramayacağım ama şahsi tecrübelerime göre 10 lira eksik yazmışlar lpg için tüketimi

Kendi aracımı ele alıyorum , uzun yolda normal ve arada performanslı kullanım ile ortalama 5,3 litre / 100 km

38 litre olarak hesaplarsak ;

125,5 TL'ye 38 litre yakıt alınıyor.

38 / 5,3 = 717 km falan yapıyor ..

Eğer uzun yolda dizel araç ile sabit hızda giderseniz 4,3 ortalama desek ;

38 / 4,3 = 883 km ..

( İnşallah doğru yapmışımdır hesabı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 16 Haziran 2010; 23:20:44 >

• Bu kadar takılmayın rakamlara, kendinizi yoruyorsunuz. Tadını çıkartmaya bakın. Ben de 1.9 tdi kamyonetten 2.0 benzinli d segmenti geçiş sürecindeyim. Biraz biner Teleflex sıralı sistemi çakarım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

lpgli araca koyulan benzini saymıyolar sanırım. sonra ayar yaptırması kapalı otoparka girememe vs.

Bursa da hava 38 derece marşa basar basmaz tak diye lpg ye geçiyor.Ayrıca geçen gün koruparkta aracımı kapalı otoparka koydum ne tıkırtı oldu ne sıkırtı.

Tamam bazı olumsuz yanları var ama tasarrufuna laf etmek biraz komik olmuş bana göre

tasarruflu olduğuna bişey demedik ancak bence dizel kadar değil. ayrıca bunun kışıda var he bide gelin istanbulda bi avmye girinde goreyim
    ayrıca dizeli ne kadar zorlarsanız zorlayın yakacağı litre belli ama lpgde ucu açık, tabi birde lpgye zam geldiğinde kuruş bazında daha çok yakıyorsunuz çünkü dizel 5-7 lt yakarken lpg 12-14 lt arası yakıyor normal kullanımda.

• quote:

Bursa da hava 38 derece marşa basar basmaz tak diye lpg ye geçiyor.

Sabah ilk çalıştırmada mı? Yazın tasarruf oranı yükselse de lpg li arabalar kışın ciddi oranda benzin tüketecektir..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.